Sinner si v Kolíně zahraje proti Zverevovi o první finále. Schwartzman unikl z mečbolu za stavu 2-6 a 2-5

23. 10. 2020, 22:33
Aktuality 5
ATP KOLÍN NAD RÝNEM - Jannik Sinner v hale v Kolíně nad Rýnem porazil Gillesa Simona, i když od zkušeného Francouze dostal kanára, a podruhé v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP. O premiérové finále si 19letý Ital zahraje s domácí nasazenou jedničkou Alexanderem Zverevem, kterého nedávno porazil na Roland Garros. Velký obrat předvedl Diego Schwartzman, jenž ze čtvrtfinále postoupil i přesto, že se španělským mladíkem Alejandrem Davidovichem prohrával 2-6, 2-5 a čelil mečbolu při podání soupeře.
Jannik Sinner (© AFP)

Jannik Sinner na posledních dvou turnajích zaznamenal cenné skalpy Stefanose Tsitsipase, Davida Goffina či Alexandera Zvereva a získal sebevědomí, které tento týden prodává na halovém podniku v Kolíně nad Rýnem. 

19letý Ital v Německu startuje poprvé od Roland Garros, na němž prohrál až ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále s Rafaelem Nadalem. První dva soupeře Duckwortha a Herberta v Kolíně smetl hladce ve dvou setech a dnes zvládl i třísetový duel s o šestnáct let starším Gillesem Simonem

Sinner sice v úvodu každého setu ztratil servis a ve druhém dějství dokonce dostal kanára, ale i přes minimum zkušeností zmobilizoval síly a zvítězil 6-3 0-6 6-4.



Své dosud jediné semifinále si Sinner zahrál přesně před rokem rovněž v hale v Antverpách, kde nestačil až na Stana Wawrinku. V Kolíně si o první finále zahraje s domácí světovou sedmičkou Alexanderem Zverevem, který mu bude chtít oplatit tři týdny starou porážku z osmifinále French Open.

Zverev minulý týden v Kolíně nad Rýnem získal první titul po roce a půl a zatím vítězí i v tomto týdnu, byť i svého druhého soupeře zdolal až ve třech stech. Francouze Adriana Mannarina dnes porazil 6-4 6-7 6-4, když ve druhé sadě neudržel vedení 5-3, a vzájemnou bilanci upravil na 4-0.

Diego Schwartzman do Kolína dorazil po dvou životních turnajích na antuce, když v Římě zaskočil Rafaela Nadala a poprvé si zahrál finále podniku Masters 1000 a na následném Roland Garros se premiérově dostal do semifinále grandslamu. 

V Německu v méně oblíbených halových podmínkách na tvrdém povrchu začal hladkou výhrou nad domácím Oscarem Ottem, v dnešním čtvrtfinále proti Alejandru Davidovichovi měl ale pořádně namále. 

Jednadvacetiletý Španěl totiž vedl 6-2 a 5-2 a při svém servisu měl mečbol. I když ho nevyužil, měl ještě dvakrát šanci zápas ukončit při svém podání. Ale Schwartzman na returnu zahrál výborně a nakonec zvítězil 2-6 7-6 6-1.



O své jubilejní 10. finále si 28letý Argentinec Schwartzman zahraje v prvním vzájemném střetnutí s Felixem Augerem-Aliassimem. 20letý Kanaďan dnes porazil 6-3 6-4 Japonce Jošihita Nišioku, oplatil mu porážku z letošního Roland Garros a na čtvrtý pokus si připsal jeho premiérový skalp.

Auger-Aliassime v Německu zaútočí na své celkově 7. finále, v nichž dosud neuhrál ještě ani set. Naposledy neuspěl minulý týden právě v Kolíně nad Rýnem proti Zverevovi.

• ATP 250 KOLÍN NAD RÝNEM II •
Německo, tv. povrch / hala, 325.610 eur
páteční výsledky (23. 10. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
A. Zverev (1-Něm.) - Mannarino (8-Fr.) 6-4 6-7(5) 6-4
Schwartzman (2-Arg.) - Davidovich (Šp.) 2-6 7-6(3) 6-1
Auger-Aliassime (8-Kan.) - Nišioka (Jap.) 6-3 6-4
Sinner (It.) - Simon (Fr.) 6-3 0-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Davor1
Sinner otočil neskutočne náročný zápas. Na tom povrchu bolo brutálne ťažké zahrať proti Simonovi winner a po tom odfláknutom druhom sete som si myslel, že v treťom sa už nedokáže vrátiť na jeho herný top level, keďže kondične na tom zatiaľ nie je dobre a prevažnú väčšinu rozhodujúcich setov nezvláda, ale dnes to naopak uhral famózne, hecoval sa a v dôležitých momentoch zahral fantastické výmeny. Budem mu fandiť aj proti Zverevovi, prvé finále by si už zaslúžil.

Ináč úderovo je na tom fakt skvele, povedal by som, že už teraz má kvalitu a techniku úderov na top10, hrá fantasticky nátlakovo, ale konštruktívne a kontrolovane a dokáže si skvele pripraviť pozíciu pre koncový úder. Taktiež takticky je už na tom výborne, jeho hra má hlavu aj pätu. Problém je u neho zatiaľ fyzička, na ktorú doplatil na USO, kde prvé 2 sety školil Khachanova a potom odišiel kondične, podobne proti Nadalovi hral 2 sety skvele a potom koniec a jeho bilancia v rozhodujúcich setoch v tejto sezóne je 2-8. V tomto smere musí výrazne zapracovať a bude to adept na top3 budúcnosti, skvelý hráč...
Reagovat
turista
No tak proti Nadalovi odpadl psychicky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stačilo pár míčů a mohlo to být jinak. Se špičkou toho Janek ještě moc nenahrál, tohle jsou pro něj zkušenosti k nezaplacení. Moc mladých si už proti big3 nezahraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Oddělilo se zrno od plev.

Zatímco Sinner náročný zapas zvládl, tak Fokina se totálně sesypal, ukázal, ze nemá hlavu a tím se usadí max v top50. Sinner ten půjde mnohem výše
Reagovat
EllNino
po jednom zápase neodepisuj takhle odepsat mladého hráče ... ještě včera si tu o něm mluvil jinak
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist