Smitková na turnaji ITF W60 na pražských Spojích postoupila do finále

4. 9. 2021, 13:38
Aktuality 5
Šestadvacetiletá Tereza Smitková na domácím antukovém turnaji ITF W60 na pražských Spojích porazila 6-4 6-3 Lotyšku Danielu Vismaneovou a podruhé v sezoně postoupila do finále. O první titul po třech letech si bývalá wimbledonská osmifinalistka zahraje s nejvýše nasazenou Polkou Magdalenou Fręchovou.
Tereza Smitková (© machalakeopen.cz)

Tereza Smitková na posledních třech turnajích ITF prošla vždy kvalifikací pokaždé si připsala minimálně jednu výhru v kvalifikaci. Jednou vypadla ve čtvrtfinále, jednou v semifinále a nyní na antuce pražských Spojů postoupila do finále. 

26letá Češka po včerejším skalpu talentované 15leté krajanky Sáry Bejlek zvládla i dnešní souboj s o pět let mladší Lotyškou Danielou Vismaneovou, kterou porazila 6-4 6-3.

Smitková za uplynulých 13 dní odehrála 12 zápasů a 11 z nich dokázala vyhrát. Od konce července vyhrála 20 z 23 duelů.

Bývalá 57. hráčka světa Smitková, která si před sedmi lety při debutu ve Wimbledonu senzačně zahrála osmifinále, slavila svůj dosud poslední 8. titul na okruhu ITF v srpnu 2018 v britském Wokingu. Od té doby byla ve finále jen letos v Bratislavě, kde podlehla Lindě Noskové.

O druhou trofej z antuky si Smitková, jež dosáhla nejcennějšího triumfu na halovém turnaji WTA 125k ve francouzském Limoges v roce 2014, zahraje s nasazenou jedničkou Magdalenou Fręchovou (h2h 0-0). 

23letá Polka Fręchová, jež před měsícem vyhrála akci WTA 125k v americkém Concordu a pomalu se přibližuje premiérovému posunu do Top 100, v Praze neztratila ještě ani set. Vyřadit už dokázala i dvě domácí hráčky, kromě čerstvě šampionky z Přerova Noskové porazila i Jesiku Malečkovou. Dnes zvládla semifinále proti Francouzce Diane Parryové.

• ITF W60 PRAHA (TJ SPOJE) •
Česko, antuka, 60.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 09. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Smitková (ČR) - Vismaneová (Lot.) 6-4 6-3
Fręchová (1-Pol.) - Parryová (8-Fr.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Alien
Cože?
Reagovat
tommr
gratulace k postupu do finále ... smile
V něm by Tereza mohla pomstít Lindu Noskovou, která s Frechovou smolně prohrála ve čtvrtfinále ...
Doufám, že se bude hrát někdy po poledni a ne zase už od 10:00. Finále prý bude vysílat smile NovaSport ...
Reagovat
lukasmarek2001
bude se hrát od 11:00...
Reagovat
EllNino
Jsem rád, že se jí zase začalo dařit - má až moc pěkné údery a švih na to, aby nebyla aspoň ve 2. stovce a nehrála kvaldy GS ...

Antuková sezóna se jí náramně daří, a to je většinou její nejslabší období ... hardové a halové prostředí jí sedí více, ale zase se na nich nehraje moc menších akcí, kde je většinově zastoupena antuka, a to jak u chlapů, tak u žen ...Nicméně by tam Terka mohla hrát ještě lépe než na antuce
Reagovat
Mony
Tak to znovu rozjezd Terko.. už by mohl získat ten GS zase někdo jiný, Kaje P., Musce či Maky se do toho moc nechce, tak spoléháme na tebesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist