Start na Australian Open je nejistý. Ale do Austrálie odletím, řekl Nadal

19. 12. 2021, 10:14
Aktuality 16
Rafael Nadal se zatím nerozhodl, jestli bude startovat na Australian Open. Uvedl to na exhibičním turnaji v Abú Zabí, kde se tento týden vrátil na kurty po čtyřměsíční pauze zaviněné zraněním.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Pětatřicetiletý Nadal od květnové porážky v semifinále Roland Garros léčil zranění levé nohy. Od té doby se představil už jen ve Washingtonu, kde odehrál dva zápasy a předčasně ukončil sezonu. Kvůli zdravotním problémům přišel mimo jiné o Wimbledon, US Open či olympijské hry v Tokiu.

Při návratu v Abú Zabí prohrál oba zápasy s Andym Murraym a Denisem Shapovalovem. "Chci do Austrálie odcestovat, ale ještě nejsem na sto procent rozhodnutý," řekl Nadal.

"Musím se poradit s týmem. Od posledního zápasu to byla dlouhá pauza. Počítám s tím, že to bude složité. Bohužel jsem si tím už v kariéře prošel několikrát. Musím trénovat a když budu zdravý, tak se vrátím," prohlásil.

Nadal, kterému v pořadí ATP patří šesté místo, je přesvědčený, že i po vleklých problémech stále má na to, měřit se s nejlepšími. "Nehraju pro peníze nebo jen pro zábavu," řekl. "Mám nějaké cíle a chci je splnit. Nebo aspoň se o to chci pokusit a mít z toho radost. Když se to nepovede, nic se neděje. Ale motivaci a vášeň pořád mám," prohlásil bývalý první hráč světa a dvacetinásobný grandslamový šampion.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
SwissMaestro
Tak NAdal měl pozitivní covid test, ted se z nej udela nemocny :D
Reagovat
RF46
jenom covid? Tak to je ok smile
Reagovat
smazaný uživatel
zo starej gardy nastupi na AO asi len Murray, zaujimavy kotrmelec
Reagovat
smazaný uživatel
Uderovo dost bieda a Rafa to cíti. Tu 250ku by som ale odporucal, vyhraté zapasy mu mozu pomoct.
Reagovat
Patik
Nieže by to Rafa doteraz nerobil ale French Open už bude len tým jediným cielom do konca jeho kariéry..v podstate sa z neho stane taký 40 ročný Roger ktorého zaujíma už len Wimbledon a pár menších turnajov..rozhodne ho však nečakajú úspechy aké mal Roger v 36ke..
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by ma teraz na AO zreb ako Federer v roku 2018, tak to vyhrá aj v tomto stave :)
Reagovat
Teo
Težko smile
Reagovat
smazaný uživatel
Fuczovic, Chung, Cilic :)

Lahko kamosko, lahko.
Reagovat
turista
Pokud tak bude Djokovič, Medveděv, Zverev, Rublev tak těžko.
Reagovat
turista
tam
Reagovat
Patik
smile Berdych mal vtedy celkom dobrú formu aj s Čiličom..a nezvládol by ani 7 zápasov na tri víťazné behom dvoch týždňov..čiže súhlas..ťažko..
Reagovat
Pe3k
Vždyť prohrál 2:0 s 132. hráčem světa...
Reagovat
brixner
Nejlepší zápas v hale všech dob!

https://www.youtube.com/watch?v=TO-ZIwdRYss
Reagovat
sojka1
fuj, to ale byly nervy za Peta! Mohl to ukoncit daleko driv, takove boty na MP (a skvely souper)... ale uz to rozdychavam... myslim ted... :-)))
Reagovat
brixner
No jo, ne vždycky se všechno podaří...
Já ti nějak nevím...mě tyhle zápasy prostě dost chybí, vždyť v tomhle bylo úplně všechno! Dnešní hráči, samozřejmě, umí, ale koukat se na to, jak do toho každý jen mlátí od BL a k síti jdou jen pro dropshoty...
Reagovat
Stan_Borowitz
Naprostý souhlas, krásně se na to kouká. Daleko líp než třeba na zápas Djokoviče s Medveděvem, což je asi to nejlepší, co současný tenis může nabídnout.

Nevím, jestli je to záběrem kamery, ale vypadá to, že jim to lítá minimálně stejně rychle jako dnes. Ani ty returny neměli k zahození, často toho hráče, který běží po servisu k síti, soupeř těžce vyškolí. Ale stejně tam chodili a získávali body...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist