Štěpánek v Atlantě potvrdil roli favorita, ve 2. kole vyzve Isnera

29. 7. 2015, 22:25
Aktuality 8
ATP ATLANTA - Radek Štěpánek si odbyl vítězný debut na turnaji v Atlantě, když do soutěže vstoupil hladkou výhrou nad domácím outsiderem, který nefiguruje ve světovém žebříčku. Ve druhém kole naopak vyzve Johna Isnera, který je nasazenou jedničkou a dvojnásobným obhájcem titulu.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek v neděli vyhrál čtyřhru v kolumbijské Bogotě a dnes v Atlantě úspěšně vstoupil do soutěže singlistů. V prvním kole smetl bez ztráty podání dvakrát 6-2 devatenáctiletého Američana Christophera Eubankse, jehož vůbec neregistruje světový žebříček. 

Eubanks, který během své 'kariéry' vyhrál pouze tři zápasy v kvalifikacích turnajů Futures, v Atlantě startoval díky divoké kartě od pořadatelů. Český tenista ještě mohl využít chráněného žebříčku po zranění.

Zatímco v prvním kole čelil zcela neznámému outsiderovi, ve druhém kole se šestatřicetiletému Štěpánkovi postaví nejtěžší možný soupeř John Isner. Třicetiletý Američan v Atlantě startuje pošesté v kariéře a dosud jen jednou nedošel do finále. Letos je nasazenou jedničkou a dvojnásobným obhájcem titulu.

Štěpánek má s o šest let mladším Isnerem pozitivní zápasovou bilanci 3-1. Poté, co minulý týden ve čtvrtfinále v Bogotě neproměnil mečbol proti Ivu Karlovičovi, se tak zkušený český tenista opět střetne s více než dvoumetrovým hráčem s dělovým podáním a zároveň turnajovou jedničkou.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 659.070 dolarů
středeční výsledky (29. 07. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Štěpánek (ČR) - Eubanks (USA) 6-2 6-2
Berankis (Lit.) - Smyczek (USA) 6-4 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Pospisil (2-Kan.) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 6-4 6-7(3) 6-4
Müller (7-Luc.) - Donaldson (USA) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
janek_da
Dobrá komedie Pospíšil-Lu. Doporučuji zhlédnout 10.gem 3.setu :)))
Reagovat
janek_da
Jo, a 2. gem 3.setu byl od poloviny taky hodně zajímavý
Reagovat
rod_laver
Roger se odhlásil z Toronta

http://www.thescore.com/atp/news/801460
Reagovat
panzer.dragon
to je škoda :-(
Reagovat
kada.tom
výborně :-) taková radostná zpráva po ránu :-)
Reagovat
Frick
že by někdo takovej vůbec neměl na takovym turnaji překážet. ten Eubanks se nebyl schopnej ani kvalifikovat na blbej Futures.

kdyby třeba byl ze třetí, čtvrtý stovky a hrál Challengery, tak OK, ale tohle je děs...
Reagovat
EllNino
není to nějakej univerzitní hráč spíš ? :) aspoň Radek vydělal, s Isnerem může podle mě taky uspět :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle o Eubanksovi píší na webu turnaje:

This year?s collegiate main draw wild card will go to Georgia Tech freshman Christopher Eubanks. Eubanks was named to the All-Atlantic Coast Conference team this season after finishing with a 14-11 record in dual matches as the No. 1 or 2 player in the line up, and a 24-19 singles record for the year.

Tedy ano, je to univerzitní hráč.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist