Stephensová prohrála letos i počtvrté. Porazit nedokázala ani hráčku ze třetí světové stovky

26. 2. 2020, 07:21
Aktuality 5
ATP ACAPULCO - Američanka Sloane Stephensová prohrála i čtvrtý letošní zápas. Šestadvacátá hráčka světa se výhry nedočkala ani jako nasazená jednička na turnaji v mexickém Acapulku, kde bývalá šampionka podlehla domácí 270. tenistce žebříčku Renatě Zarazúaové. Sedm mečbolů v Mexiku nevyužila veteránka Venus Williamsová, jež podlehla Slovince Juvanové.
Sloane Stephensová (© AFP)

V roce 2017 Sloane Stephensová vyhrála US Open, v další sezoně triumfovala v Miami, dostala se do finále French Open či Turnaje mistryň a byla světovou trojkou.

Jenže pak nečekaně ukončila úspěšnou spolupráci s trenérem Kamauem Murraym a na další finále čeká už přes rok čeká. Navíc její výsledky jsou čím dál horší. Semifinále si zahrála naposledy loni v květnu, čtvrtfinále pak v červnu na Roland Garros. Od té doby už jen dvakrát vyhrála dva zápasy po sobě.

I když loni v srpnu znovu po osmi měsících angažovala Murrayho, kterého zřejmě přeplatila ze služeb Portoričanky Puigové, nachází se v hluboké krizi. 

Letos Stephensová ještě nevyhrála, byť pouze jednou hrála s hráčkou Top 100. V Brisbane šestadvacetiletá Američanka nestačila na Rusku Samsonovovou (129. v WTA), v Adelaide na Australanku Rodionovovou (201.), v Melbourne na Číňanku Shuai Zhang (35.) a včera v Acapulku neuspěla dokonce ani proti domácí 270. hráčce světa Renatě Zarazúaové.



Stephensová, která před čtyřmi lety v Acapulku získala jeden ze svých šesti titulů, pouze v jednom z devíti gamů při svém podání nemusela čelit brejkbolu. Celkem jich soupeřce nabídla čtrnáct a pět z nich nedokázala odvrátit. Po necelé hodině a půl prohrála 4-6 2-6.


"Mým hlavním plánem bylo věřit, že můžu vyhrát. Před zápasem jsme s trenérem udělali několik taktických plánů a fungovalo to. Jsem moc šťastná, protože jsem dostala šanci hrát proti nejlepším tenistkám a já si dokázala, že je můžu porážet," radovala se Zarazúaová.


Dvaadvacetiletá Mexičanka si proti 26. hráčce světa Stephensové připsala nejcennější skalp, když členku Top 100 porazila teprve počtvrté. Její dosavadní nejcennější výhrou bylo vítězství nad tehdy 77. tenistkou světa Kristýnou Plíškovou před dvěma lety rovněž v Acapulku.

Do 2. kola turnaje WTA Zarazúaová postoupila potřetí v kariéře a vyrovnala své maximum. O premiérové čtvrtfinále si Mexičanka zahraje s devatenáctiletou Američankou Katie Volynetsovou, jež je dokonce až 384. hráčkou světa.

Volynetsová hraje na divokou kartu a v Acapulku si připsala premiérovou výhru na okruhu WTA, když si poradila s krajankou Shelby Rogersovou.

Venus nevyužila sedm mečbolů, Bouzková s Voráčovou dva
Na první letošní výhru dál čeká také Venus Williamsová, jež v Acapulku odehrála teprve druhý zápas v sezoně. 39letá Američanka v Mexiku podlehla 6-4 6-7 2-6 o dvacet let mladší Slovince Kaje Juvanové, byť měla ve druhém setu za stavu 5-4 při podání soupeřky sedm mečbolů.

"Je to neskutečné. Pamatuju si, jak jsem se cítila za stavu 4-5 v druhém setu. Za to vítězství jsem strašně vděčná, měla jsem štěstí," uvedla Juvanová po výhře nad sedminásobnou grandslamovou šampionkou.

Druhý mečbol Juvanová zachránila až díky úspěšné výzvě 'Jestřábího oka'. "Bylo to milimetrové. Už jsem se chystala jít spát, ráno se probudit a jít trénovat. Ale najednou se to otočilo a já si řekla: 'Cože? Pořád jsem ve hře! Teď toho musím využít'," komentovala nadšená Juvanová.




Sedminásobná grandslamová šampionka Williamsová v Acapulku prohrála poprvé, předchozí dva starty v letech 2009 a 2010 pokaždé přetavila v triumfy.

Devatenáctiletá kvalifikantka Juvanová se ve druhém kole utká s krajankou Tamarou Zidanšekovou (h2h 0-1).

V prvním kole čtyřhry neuspěly české tenistky Marie Bouzková a Renata Voráčová. Ukrajinsko-kanadské dvojici Bondarenková/Fichmanová podlehly 6-4 2-6 10-12, přestože v super tie-breaku otočily vývoj z 0-5 a dostaly se ke dvěma mečbolům.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 275.000 dolarů
úterní výsledky (25. 02. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Zarazuaová (Mex.) - Stephensová (1-USA) 6-4 6-2
McHaleová (USA) - Davisová (4-USA) 6-2 1-6 6-4
Juvanová (Slovin.) - V. Williamsová (5-USA) 4-6 7-6(4) 6-2
Lin Zhu (6-Čína) - Zavacká (Ukr.) 7-6(2) 6-2
Boulterová (Brit.) - Di Lorenzová (USA) 2-6 6-3 6-2
Fernandezová (Kan.) - Stojanovičová (Srb.) 6-4 6-1
Erraniová (It.) - Sorríbesová (Šp.) 7-5 6-4
Volynetsová - Rogersová (obě USA) 6-2 7-6(5)
Dolehideová - Arconadaová (obě USA) 6-2 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Bondarenková/Fichmanová (Ukr./Kan.) - Voráčová/Bouzková (ČR) 4-6 6-2 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Davor1
Pozeral som ten zápas, lebo som ju dlho nevidel a zaujímalo ma, prečo má v posledných mesiacoch tak tragické výsledky. V prvom rade na tom nie je vôbec dobre fyzicky, je pribratá, pomalá, často lopty ani nedobieha, v rýchlych výmenách vôbec nestíha. Jej najväčšie zbrane sú úplne otupené.
Podruhé, mentálne vyzerá byť absolútne vyhorená, na tom kurte sa tvári ako za trest, vôbec nebojuje, totálne jej chýba hlad po víťazstve.

Ak to takto pôjde ďalej, tak to môže rovno zabaliť, pretože so súčasnou výkonnosťou nemá ani na ITF hráčky, ako už v tejto sezóne ukázala proti Rodionovej a Zarazue. Tá jej kríza trvá už od toho prehraného finále TM v roku 2018, ale v posledných mesiacoch sa brutálne prehlbuje a je jasne vidieť, že vôbec nemá chuť do tréningu ani tenisu celkovo. Zrejme by jej prospela nejaká dlhšia pauza bez tenisu a potom skúsiť nejaký reštart, pretože v súčasnosti chodí po tých turnajoch úplne zbytočne.
Reagovat
FulnekUltras
Vlna jako prase - a uvidíme, jestli to ještě Sloane někdy vynese zpátky nahoru. Když chybí chuť, býva to regulárne v hayselu.
Reagovat
tmora
Od doby kdy prebrala Puigové trenéra jde to z kopce..
Reagovat
aape
Škoda, byla to moje oblíbená hráčka,
ale asi už chybí motivace ..
Reagovat
Grape
To je totální krize. A už dlouho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist