Stephensová ve Washingtonu prohrála s Petersonovou. Švédka slaví životní skalp

30. 7. 2019, 23:02
Aktuality 26
WTA WASHINGTON - Nasazená jednička a a bývalá šampionka Sloane Stephensová na domácím turnaji ve Washingtonu nezvládla svůj úvodní zápas. Na začátku přípravy na US Open, které předloni vyhrála, podlehla Švédce Rebecce Petersonové. Ta si tak proti světové osmičce připsala až na devátý pokus premiérový skalp hráčky Top 20. V prvním kole nečekaně ztroskotala také druhá nasazená Madison Keysová.
Sloane Stephensová

Finalistka loňského Turnaje mistryň Sloane Stephensová neprožívá povedenou sezonu. Dostala se do osmifinále Australian Open, čtvrtfinále Roland Garros a semifinále v Madridu, ale tím výčet lepších výsledků končí. 

A nezmění se to ani po tomto týdnu, byť byla nasazenou jedničkou domácího turnaje ve Washingtonu, kde v roce 2015 triumfovala. Šestadvacetiletá Američanka vypadla hned v prvním kole, v němž vinou spousty chyb nečekaně podlehla 2-6 5-7 Rebecce Petersonové ze Švédska.

Třiadvacetiletá Petersonová, jež je v žebříčku na 70. místě a nikdy nebyla v elitní padesátce, si proti světové osmičce připsala premiérový skalp hráčky Top 20. Aktuálně má s nimi bilanci 1-8, z toho 1-3 proti soupeřkám z Top 10.



Stephensové se nepovedl vstup do přípravy na US Open, na kterém předloni slavila zisk svého jediného grandslamového titulu a loni došla do čtvrtfinále. Příští týden ji čeká obhajoba finále na Rogers Cupu v Torontu.

Petersonová se ve druhém kole utká s Italkou Camilou Giorgiovou, která přehrála  6-2 7-5 další Američanku Sachiu Vickeryovou.

Turnaj WTA International ve Washingtonu přišel hned v prvním kole obě domácí hvězdy a nejvýše nasazené hráčky. Pár hodin po Stephensové vypadla i dvojka Madison Keysová, která překvapivě prohrála 6-7 2-6 se sedmnáctiletou krajankou a až 283. hráčkou světa Hailey Baptisteovou. Ta si odbyla úspěšný debut na okruhu WTA.

Kateřina Siniaková si už ve Washingtonu může balit kufry na cestu na další turnaj do Toronta. Den po dvouhře vypadla hned v prvním kole také ve čtyřhře, ve které v prvním společném zápase s Ruskou Annou Blinkovovou podlehly 6-2 2-6 8-10 dvojici neznámých Asiatek Shu-Ying Hsieh a Xiaodi You.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (30. 07. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Petersonová (Švéd.) - Stephensová (1-Fr.) 6-2 7-5
Baptisteová (USA) - Keysová (2-USA) 7-6(4) 6-2
Su-Wei Hsieh (4-Tchaj-wan) - Flipkensová (Belg.) 6-4 6-3
Puigová (8-Protor.) - Kiicková (USA) 6-4 6-2
Mladenovicová (Fr.) - Rogersová (USA) 6-4 6-4
Giorgiová (It.) - Vickeryová (USA) 6-2 7-5
Dijasová (Kaz.) - Gauffová (USA) 6-4 6-2
McNallyová (USA) - Lin Zhu (Čína) 6-4 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Shu-Ying Hsieh/Xiaodi You (Tchaj-wan/Čína) - Blinkovová/Siniaková (1-Rus./ČR) 2-6 6-2 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gauff, ze chce byt najlepsou hrackou historie..

Zdravé sebavedomie oceňujem, ale toto povazujem dnes za velkohubé.
Reagovat
FulnekUltras
kolem bělošky by bylo víceméně ticho po pěšině
Reagovat
sojka1
mne to ale neprijde zas tak uplne pitome, jit si za necim... video s osmi- devitiletym Djokovicem (ci kolik mu bylo) kde prohlasuje, ze bude nejlepsim hracem na svete, je snad dostatecne zname... :-)
Reagovat
Marduch
https://www.youtube.com/watch?v=tdOS0zCsJsg
7 let, tenis je povinnost a cílem je jednou být no.1. Jako bych slyšel Srdjana:), ale podobnost s výrokem aktivní mladinké vycházející hvězdy bych v tom nehledal..
Reagovat
sojka1
:-)) ja nehledam zadnou konkretni podobnost, jen sama dobre vim i z nesportovni oblasti, ze kdyz se na neco vnitrne nastavim a cilene zamerim... jednu vec jsem si napr. predstavovala 15 let... tak se proste nakonec stane! Ze vyhraju Wimbledon me naopak nikdy v zivote ani nenapadlo... :-)))
Reagovat
Marduch
mno vytýčení cíle je stopro nezbytné, o tom žádná.. pro mě tam problematické to slovo "historie", v jejím věku si myslím, že ve vztahu k tenisové historii by tam měla figurovat především úcta.. za mě souhlas s FH:)
Reagovat
sojka1
ja vlastne vubec nevim, jak to presne bylo receno.... a hlavne, kdyz chci nekoho prekonat, tak to, proboha, neznamena, ze si ho nevazim, ale snad uplne naopak, ne? To bych samou uctou nemohla usilovat prece o nic...... Slovo historie je fakt hodne osemetna, to pripoustim, ale co kdyz se do ni opravdu chce zapsat? :-) Me cely humbuk okolo Cori taky nesedi, neboj, ale mnohem hnusnejsi se mi uz ted! zda jeji srazeni a predevsim to slastne cekani na kazde jeji klopytnuti... a ze jich bude...
Reagovat
FulnekUltras
beztak jí ty kydy radí PR jako Drahošovi
Reagovat
Marduch
Vliv rodiny na jeji "mindset" bude nejspíš značný, možná až diskutabilně značný (i když u Wiliamsů jim to vyšlo náramně:), každopádně možná by bylo dobré nepouštět do světa všechno, čím jí doma, když to řeknu, krmí.. to by se pak mohlo snadno otočit proti ní samotné.. Já jsem toho názoru, že profi sportovec může mít fakt mega-sny, ale vyhlašovat je veřejně je trošu koledování si o náklonnost veřejnosti i médií.. viz Fedex, který na otázku "jak bych chtěl, aby si ho lidi pamatovali, (po chvilce zamyšlení:p) odvětil: jako chlapíka, co předváděl kvalitní hru. No a jak mají Fedexe všude rádi:)
Reagovat
sojka1
tak Cori a Fedex toho maji a vzdy meli tolik odlisneho, ze debatu krecuju... jako ta Martincova.... :-))) A holce hlavne preju zdravi a at se z toho nezblazni! ;-)
Reagovat
Marduch
jako třeba Vaidiška.. ambice až na půdu a po pár letech vyhoření..
Reagovat
tommr
což se ale z mnoha důvodů dalo čekat. Na titul ted tipuju Keninovou ...
Reagovat
dadaft
Musím říct, že tahle mladá američanka s postavou Nasti Pavljučenkové nebo Shelby Rogersové, byla herně parádní a Klíče dostaly, co zasloužily.
Opravdu velmi dobře se pohybovala a její forhend je zcela lahůdkový, umí být ostrý jako žiletka i nesmírně technický, dokáže s ním "dělat" výměny.

Podle toho, co říkal komentátor, ještě není Hailey rozhodnutá, jestli se tenisu vůbec bude věnovat,,,,,,,,,,,,,,,, no, asi by měla.

Doufám, že teď bude více příležitostí ji vidět.
Reagovat
rybicka
Dík za info. Nemám vůbec ánung, co je zač. Když jsem viděla výsledek s Keysovou, mrzelo mě, že jsem neviděla.
Reagovat
sojka1
dost jsi me nalakal, tak jsem na ni koukla.. :-) Dluzno rict, ze Mad si brala ve druhem setu MTO (problem s ramenem), ale FH Babtiste opravdu pise, delky, vysky, uhly, rotace, vsechno, umi ho zahrat i velmi rychle po odskoku. BH ale pomerne vyrazna slabina, zatim. Servis vyborny, zaujala me pruznost tela pri jeho hrani, prirozene a pekne, navic udivujici vzhledem k jeji oplacanosti. Stejne tak pohyb vubec. A je nesmirne sikovna, slusne kousky pri driblovani s micky... :-) Hezke podekovani za hru u site, Mad ji jeste sympaticky stahla ksiltovku do oci, pusobily holky uvolnene a pratelsky....
Reagovat
dadaft
jj, té přirozenosti je tam hodně,,,,,,,,,,,,,, Kuznecova nebo Barty jsou podobné typy.
Reagovat
George_Renel
Zaryna s hvězdou pěkně zametla.
Reagovat
tommr
díky Bohu! Proti Gauffový osobně nic nemám, ale ta hysterie okolo ní mi už pěkně leze krkem ...
Reagovat
horska.kraslice
Asi skoro všem. Cori nevyjimajic.
Reagovat
rybicka
Hmm, obávám se, že to ještě přijde před USO. Ale pro její dobro, by jí měli nechat "dozrát".
Reagovat
Torresek
Američané tomu vždy přidávají o něco víc. Takový ten jejich nacionalismus a hrdost je někdy nad věcí. Gauff na to má a Wimbledonem si pomohla, teď zkušenosti, pobrat jistotu a půjde to ale je to dlouhá cesta
Reagovat
Mantra
trochu jsem to čekal, že bouchne s nějakou průměrnou či i podprůměrnou hráčkou, je na ní tlak jak blázen
Reagovat
slacker
doufamm ze ji odrovnaji vcas, a v dospelem veku nebude nasledovat serenu ale spise tu kanadanku. nepotrebujeme aby se mezi talentovane cesky sral neakay cizi element a sebral jim vetsinu slavu
Reagovat
smazaný uživatel
My, slacker, truhlík všech truhlíků.
Reagovat
slacker
vodjed mrchozroute
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist