Stoprocentní Češky! V Indian Wells začaly vítězně Martincová, Bouzková a poprvé v sezoně i Siniaková

10. 3. 2022, 21:32
Aktuality 27
WTA INDIAN WELLS - Ve druhém kole turnaje WTA 1000 v Indian Wells nechybí ani jedna ze šesti českých zástupkyň. Nasazené trio doplnily tři hráčky, které musely projít přes úvodní kolo. Tereza Martincová smetla britskou kvalifikantku Heather Watsonovou a zajistila si souboj se španělskou obhájkyní titulu Paulou Badosaovou. Poprvé v sezoně vyhrála zápas v hlavní soutěži Kateřina Siniaková a zvítězit dokázala i kvalifikantka Marie Bouzková.
Tereza Martincová (© j48tennis.net)

Pouze na úvodní akci sezony v Melbourne Tereza Martincová nepřešla přes první kolo. V Adelaide, na Australian Open, v Petrohradu, Dauhá a nyní i v Indian Wells už vstup do turnaje zvládla.

Do prestižního podniku WTA 1000 v kalifornské poušti vkročila suverénně. Z kvalifikace rozehranou Britku Heather Watsonovou smetla 6-2 6-1, když od stavu 2-2 v prvním setu získala devět gamů v řadě a rozhodla o rychlém vítězství.

Sedmadvacetiletou Češku, které patří ve světovém žebříčku 42. příčka, nyní čeká papírově mnohem těžší soupeřka. Vyzve světovou sedmičku Paulu Badosaovou, která loni v říjnu v Indian Wells slavila svůj nejcennější triumf. Nicméně Martincová na o tři roky mladší Španělku umí, ve třech vzájemných zápasech s ní neztratila ještě ani set, naposledy ji přehrála předloni v Ostravě.

Také Marie Bouzková už na pěti akcích po sobě (všech letošních) vyhrála minimálně jeden zápas v hlavní soutěži. V Indian Wells po dvou výhrách v kvalifikaci uspěla i v souboji s Číňankou Qiang Wang, kterou porazila znovu po dvou týdnech. V Kalifornii v náročných větrných podmínkách zvítězila 6-3 7-6

Bouzková, která má za sebou dva povedené týdny na turnajích v Mexiku (finále v Guadalajaře a čtvrtfinále v Monterrey), bude v dalším utkání čelit domácí 19. hráčce světa Jessice Pegulaové (h2h 2-1).

To Kateřina Siniaková vyhrála zápas v hlavní soutěži poprvé v sezoně. Po nezdarech v Melbourne, Adelaide, na Australian Open, v Dubaji a Dauhá uspěla až na šestý pokus, v Indian Wells si poradila 6-2 4-6 6-4 s Rumunkou Irinou Beguovou.

O postup do 3. kola, kterým by na BNP Paribas Open vyrovnala své maximum z roku 2017, si 25letá Češka zahraje se světovou desítkou Mariou Sakkariovou (h2h 2-2). S Řekyní se střetne už popáté, ale poprvé mimo grandslamy.

Další tři Češky jsou nasazené a začnou ve druhém kole. Karolína Plíšková se v pátek ve svém prvním letošním zápase střetne s Dankou Koviničovou, Petra Kvitová odstartuje v sobotu zápasem proti Bělorusce Aliaksandře Sasnovičové (h2h 1-1) a Markéta Vondroušová bude čelit Polce Magdaleně Fręchové (h2h 1-0), která se do soutěže dostala až jako lucky loser.

Třísetový souboj grandslamových vítězek svedly Naomi Ósakaová s domácí Sloane Stephensovou. Po setech 3-6 6-1 6-2 zvítězila Japonka a na třetí pokus si ve vzájemných duelech připsala vítězství. Ve druhém kole se šampionka z roku 2018 utká s Ruskou Veronikou Kuděrmetovovou.



Marta Kosťuková na úvod prestižního podniku udolala po odvrácení dvou mečbolů a více než třech hodinách boje 6-7 7-6 7-5 ukrajinskou rodačku s belgickým pasem Marynu Zanevskou. Ve druhém kole 19letá Ukrajinka vyzve další Belgičanku Elise Mertensovou (h2h 0-0).

Na nedělní triumf z haly v Lyonu nenaváže Shuai Zhang. Čínská tenistka prohrála snadno 3-6 2-6 s Australankou Darjou Savilleovou.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
čtvrteční výsledky (10. 03. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Watsonová (Brit.) 6-2 6-1
Bouzková (ČR) - Qiang Wang (Čína) 6-3 7-6(5)
Siniaková (ČR) - Beguová (Rum.) 6-2 4-6 6-4
Putincevová (Kaz.) - Kruegerová (USA) 6-3 6-2
Ósakaová (Jap.) - Stephensová (USA) 3-6 6-1 6-2
Sasnovičová (Běl.) - Osoriová (Kol.) 6-4 5-0 / skreč O.
Frechová (Pol.) - Šarífová (Eg.) 6-2 7-5
Savilleová (Austr.) - Shuai Zhang (Čína) 6-3 6-2
Paoliniová (It.) - Boulterová (Brit.) 6-3 6-2
Van Uytvancková (Belg.) - Galfiová (Maď.) 7-6(3) 6-4
Kučová (SR) - Ruseová (Rum.) 4-6 6-4 6-1
Kosťuková (Ukr.) - Zanevská (Belg.) 6-7(5) 7-6(6) 7-5
Anisimovová (USA) - Navarrová (USA) 6-2 6-2
Juvanová (Slovin.) - Dodinová (Fr.) 6-3 6-3
Sharmaová (Austr.) - Linetteová (Pol.) 6-4 7-6(1)
Rogersová (USA) - Parrizasová (Šp.) 6-1 5-7 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Dobry-den
Všichni Češi postupují, skvělé, moc skvělé. smile smile

Jen teda ten los pro druhé kolo. Tam zase popadají jak hrušky. smile
Reagovat
misa
vyhrála v půli března třináctý zápas sezony, ale věčně kritickým Čechům nestačí ani to. Raději opěvují turnaje ITF 25 :)

Druhý zápas během pár týdnů s nebezpečnou Číňankou, který Marie vyhrála ve dvou setech. Když se stejnou soupeřkou hrála v září 2019 (Wuhan), tak se ve výměnách vůbec nechytala, teď je to o něčem jiném. Tiebreaky Bouzkovou ale pořád uvádějí do velkých problémů, málem ztratila vedení 5-1, Wang naštěstí proměnila mečbol dvojchybou. Důležité body.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nekoukal jsem se a Maruška vítězí - asi to tak má býtsmile
Reagovat
tommr
další utrápená výhra. Pasivita Marie je až strašidelná. Copak si neuvědomuje že se takhle zbytečně vyčerpává? Koncovku druhýho setu zvládla jen díky tomu, že soupeřka hrála podobně pasívně ...
Reagovat
elsky
smile "Já vím, co to chce- rány a do rohů!" první tenisový poznatek čtyřletého synovce smile
Reagovat
HolyMotors
Maruška je krásná, milá, inteligentní dívka. Ale na její tenis se bohužel koukat nedá.
Reagovat
Mony
Máš raději line holky?
Reagovat
HolyMotors
Mám radši rychlejší a agresivnější tenis. Ale chápu, že ne každý k tomu má dizpozice.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mno, myslím, že jejích 180cm je pro agresivní tenis docela dobrý základ. Kdyby... zlepšila servis, přidala na razanci úderů a hlavně změnila taktiku ve výměnách, které jsou díky předvídatelnosti úderů nekonečné, pak by ušetřila síly a vyhrála zápasy, které teď těsně prohrává.
Voleje má pěkné, jen natrénovat načasování náběhů k síti. Mohla by trochu potrénovat s Markétou, co dokáže hrát jak liška podšitá.
Reagovat
HolyMotors
Souhlasím. Ona ještě výška nemusí být všechno, zdravíme J1rku a jeho dlouholeté pinkání. Ale jinak Markéta je dobrý příklad (jestli myslíš Vondroušovou), to taky není žádná ranařka, ale dokáže hrát o mnoho zábavnějši a když na to přijde i agresivnějí, zkrátka má mnohem pestřejší hru.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak taksmile
Reagovat
misa
Myslím, že byla už od dětství směrována k takovému stylu tenisu a má teď občas problém být odvážnější. Herní zlepšení oproti druhé půlce loňského roku je ovšem výrazné.
Reagovat
tommr
Katka se protrápila k výhře. Její výkon byl ovšem žalostnej a její chování ostudný. Už jí evidentně zase hrabe ... smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Šla jsem spát na začátku druhého, kdy Beguu přehrávala a teď čtu, že...smilesmile.
Reagovat
Mony
Já přepnul na Machac za stavu 4:1 ve 2.setu...a nestačil divit, že se hraje 3.setsmile
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
Mony
nějak nemůže prorazit ten stereotyp Begu
Reagovat
zfloyd
hororový zápas s dobrým koncem
Reagovat
Mony
Uff, tak jí udolala...ale že by znala nějaký recept, jak jí dostat z komforní zony? smile
Reagovat
Mony
ted šupky rychle podpořit Tomáše! Vypadá to nadějně
Reagovat
Mony
Je to tam taky!smilesmile
Reagovat
zfloyd
nám nějak přibrala za tu dobu co byla moc chytrá a nehrála tenis
Reagovat
Mony
taky už hraje takový babský tenis.
Reagovat
tommr
velmi dobrej výkon a jasná výhra nad nebezpečnou soupeřkou ... smile
V dalším kole bohužel asi konečná. Badosa se v poslední době raketově zlepšila a ty minulý výhry nad ní nejsou pro dnešek moc směrodatný ...
Reagovat
Alien
Směroplatný ...
Reagovat
dadaft
no, Watson dost kazila i jednoduché údery, nebyla to bůhvíjaká prověrka ............ nicméně Tereza vypadá dobře, proti Badose může jít s čistou hlavou...
Reagovat
smazaný uživatel
BRAVósmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist