Střecha na US Open? Za dlouho. A za stovky milionů

27. 8. 2012, 19:15
Aktuality 19
Americký grandslam US Open plánuje po vzoru Wimbledonu a Australian Open vybudovat střechu na centrálním dvorci, v současnosti však stavbu oddalují náročné podmínky. Podle výkonného ředitele amerického tenisového svazu (USTA) Gordona Smithe v současnosti neexistuje technologie, která by realizaci umožnila.
Flushing Meadows

"Nemůžu říct, kdy se (střechy) dočkáme, můžu vám jedině říct, že její cena se vyšplhá na více než devítimístnou sumu," řekl před startem letošního ročníku Smith a připomněl, že ve Flushing Meadows se chystá přestavba Kurtu Louise Armstronga pro 10 tisíc diváků.

Zastřešení centrálního dvorce Arthura Ashe s 23.700 místy je na US Open každoročním tématem už proto, že poslední čtyři ročníky se kvůli dešti musely dohrávat až v pondělí. USTA kvůli tomu tratila, protože musela vracet americké televizi CBS část peněz za vysílací práva.

"Částka, o kterou jsme přišli z toho důvodu, že nemáme střechu, je nesrovnatelná s částkou, kterou bychom za střechu museli utratit," vysvětlil Smith.

Kvůli kombinaci těžké konstrukce stadionu a nestabilního podloží je prý nemožné, aby se masivní otevírací střecha připevnila přímo na stadion. Pořadatelé prý uvažovali o tom, že by centrální kurt obestavěli další budovou a na tu střechu umístili, to by ale neprošlo u města a státu.

"Byla by to monstrózní stavba. Ale jednoho dne se střechy dočkáme, jen zkrátka nejsme schopni říct kdy," řekl prezident USTA Jon Vegosen.

pva, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
freeteepek
Teda jestli tu střechu chtěj fakt cpát na centrkurt, tak ať tomu stadionu prostě zpevněj základy. V čem je problém? Prostě se to musí podkopat a do toho nalít fůru betonu. Věž v Pizze taky stála na nestabilním podloží, udělali to stejně. Už nepadá. V Japonsku stavějí mrakodrapy v sejsmicky aktivním území, v dalších zemích zase na písku. Musí se navrtat piloty do velký hloubky, až na skálu a spojit s tou základní deskou. Nebo tu střechu rovnou stavět na těch sloupech zakotvenejch do skály. Netřeba kvůli tomu stavět další budovu okolo.
http://www.zakladani.cz/cz/piloty
Reagovat
spaniel
Prihlas se jim, brouk pytlik se jim hodi.
Reagovat
smazaný uživatel
Zarazil bych tam několik pilotů.
Reagovat
Jan
Ale nesměli by jim do toho moc kecat.
Reagovat
Fandina
Třeba není freeteepek brouk pytlík a o stavění něco ví.
Reagovat
Stan_Borowitz
a třeba o tom ví víc, než experti, s nimiž tu problematiku vedení USTA zcela jistě konzultovalo, kteří situaci posuzovali na místě a nikoli od počítače vzdáleného několik tisíc kilometrů. A třeba Američani nikdy nebyli na Měsící a Elvis žije v ústraní v Texasu. A třeba mezi námi žijí mimozemšťané a svět řídí svobodní zednáři. Třeba existuje posmrtný život a duše zemřelých se zjevují ve formě duchů.

Všechno je možné, jen některé věci jsou pravděpodobnější více a jiné méně.
Reagovat
smazaný uživatel
A třeba se nikdy nepotopil Titanik a třeba útok z 11.září byl jen konspirací..
Reagovat
Fandina
... každý má své třeba ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
jak jsem mohl zapomenout na dvě tak významné události, které s těmi ostatními úzce souvisí. Bylo to totiž celé takto:

Na palubu Titaniku se nenalodila smetánka té doby jen náhodou. Vytipovaní bohatí a mocní lidé tohoto světa dostali předem prostřednictvím tajných kanálů zednářské lóže pokyn k tomu, aby se na Titanik nalodili, protože je to součástí jejich budoucího poslání. Ztroskotání Titaniku pak bylo samozřejmě zinscenované, tento nepotopitelný kolos v klidu zakotvil na tajné základně US Army na severu Grónska. Do moře v místě údajného potopení vyházeli jen ty, kdo nebyli součástí spiknutí.

"Vyvolení" (prosím nezaměňovat s účastníky jisté reality show) byli odtamtud létajícími talíři mimozemšťanů převezeni na tajnou základnu na odvrácené straně Měsíce, kde jim byly implantovány z pohledu člověka zázračné možnosti a vlastnosti. Po ukončení transformace byli v padesátých letech talíři převezeni zpět na Zemi, do laboratoří ve známé Area 51, odkud byli postupně rozesíláni po celém světě, aby se různými prostředky postarali o jeho ovládnutí.

Jedním z nich byl i Elvis Presley, jenže tomu později sláva stoupla do hlavy, a když jej lidé začali vzývat jako "krále", hrozilo celému projektu prozrazení, proto musel být "uklizen". CIA mu pomocí mimozemských technologií nechala vymazat paměť a umístila jej do falešné venkovské rodiny v Texasu. Tam v poklidu dožil až do roku 2008, kdy ve věku 73 let zemřel. Zajímavostí je, že své vlastní písně z doby před vymazáním paměti nesnášel.
Reagovat
Stan_Borowitz
Další problém nastal, když Rusové pronikli do kosmu a hrozilo, že se dostanou i na Měsíc. Američani proto vyhlásili program s krycím názvem Apollo, jehož cílem zinscenovat prvenství v přistání lidské posádky na Měsíci, aby Rusové ztratili motivaci a nákladný a rizikový projekt zrušili. Vše kolem Apolla se samozřejmě natáčelo v ateliérech na Zemi a údajné vysílání z Měsíce byla jen retraslace signálu ze Země zařízeními mimozemšťanů.

Tím bylo toto nebezpečí zažehnáno a bývalé osazenstvo Titaniku mohlo v klidu založit klub Bilderberg a upevňovat svou moc. Aby získali záminku k různým vojenským výbojům po celém světě a ovládnutí ropných ložisek, nechali pomocí mimozemských technologií provést řízenou demolici mrakodrapů WTC v září 2011, když už předtím stvořili fiktivní teroristickou organizaci "Al Kaidá", kterou pak z útoku obvinili.

Přes snahu US vlády vše utajit pro to vše existuje řada nevyvratitelných důkazů. Například to, že Leonardo di Caprio, který měl zahynout při údajném potopení Titaniku v dubnu 2012, je dnes uznávanou celebritou a prakticky od té doby nezestárnul. Kdyby lidé nebyli jen ovce, které slepě věří mainstreamovým médiím, ovládaným "transformery z Titaniku" alias Bilderbergem, dávno by toto grandiózní spiknutí odhalili.

Dalším důkazem je, že jsem tento příspěvek musel vkládat nadvakrát, kvůli údajnému omezení počtu znaků. Jasný pokus o umlčení pravdy...
Reagovat
Stan_Borowitz
v této souvislosti nelze nevzpomenout to, že v tenisu je také někdo, komu někteří říkají "král", "No. 1 Forever" apod. A že když mu někdo začne šlapat na paty, postihnou jej záhadná zranění a nemoce. Lidé, přemýšlejte, nebuďte ovce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že Apollo ze Země vůbec nevzlétlo, on o tom někdo snad pochybuje? Vše bylo zinscenované na tajné základně kdesi v Arizonské poušti, vždyt vlajka přece na Měsíci bez atmosféry nemůže vlát !! Nesmysl..a taky stíny byly vrhané podezřele, přece tam není žádný přímý světelný zdroj, aby stíny byly tak kontrastní a jasné..Slunce je už pěkně daleko..

První posádka Apolla, ještě ve cvičném modulu na Zemi uhořela..smutný okamžik a velká rána do vazu pro americké vývojáře, nakonec se přišlo na to, že izolace, potahy, a vše bylo z hořlavých materiálů, nepředstavitelný šlendrián !!

Rusové se smáli a sestrojili svoji vlastní verzi rakety, ale když se hlavní inženýr Koroljov dozvěděl, že Američané již vypustily zkušební sondu Pioneer, tak si vzal Koroljov hlavní slovo:

Nemusí vás znepokojovat, že americká sonda letí k Měsíci. My k němu zamíříme ve směru proti jeho obletu Země, Američané naopak letí ve směru otáčení. Budeme tam o několik hodin dřív.

Hm, kdepak udělali soudruzi chybu?
Reagovat
freeteepek
Já jsem se zase dočetl v jedné knížce, že svět řídí myši. Svobodní zednáři jsou jenom loutky, který myši vodí na drátkách. Podle neověřených informací, ale i myši mají svého Boha:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
přesně tak, každý přece ví, že Slunce je od Měsíce tak daleko, že se jeví jen nepatrně jasnější než Sírius. Světlo je z reflektorů a vlajku rozevlály ventilátory, které ve studiu nainstalovali, aby imitovali sluneční vítr.
Reagovat
Stan_Borowitz
A má ten myší Bůh bílou, nebo šedou srst?
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))) ;-)
Reagovat
freeteepek
Už od rána říkám, aŤ tu střechu necpou na centrkurt, protože na to prostě nemaj. Ten stadion je obrovskej. Ať radši udělaj střechu na stadionu, kde hrála Petra případně na tom druhým největším kurtu. Tak se aspoň hra nezastaví, což pomůže především zezačátku turnaje, kdy je potřeba odehrát kvantum zápasů a každý zdržení je nepříjemný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vlastně dneska se dvě hodiny nehrálo a vypadá to, že se všechny zápasy odehrají, což je třeba ve Wimbledonu asi nepředstavitelné.. Ale souhlasim, ať tu střechu dají bud na Grandstad, nebo Louis Armstong... Jsem zvědav, jak oba stadiony příští rok budou vypadat... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Střecha jinde než na centrkurtu by neměla patřičné využití.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist