Strýcová po porážce se Serenou: Stejně měla celou dobu navrch

23. 1. 2017, 05:47
Rozhovory 80
Barbora Strýcová skončila na Australian Open stejně jako loni v osmifinále. V dnešním utkání nestačila na Serenu Williamsovou. Poprvé na třetí pokus však dvaadvacetinásobnou grandslamovou šampionku potrápila. Přesto nebyla se svým dnešním výkonem spokojená a stěžovala si hlavně na nekvalitní podání.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová nebyla na tiskové konferenci s dnešním výkonem proti Sereně Williamsové spokojená. I když česká tenistka dokázala ve třetím vzájemném měření sil poprvé hrající tenisové legendě konkurovat, musela uznat, že Američanka měla v zápase celou dobu jasnou převahu.

Jak byste zhodnotila dnešní výkon?
Moc dobře ne [úsměv]. Hodně jsem bojovala a zkoušela všechno možné. Na začátku prvního setu jsme si nedokázaly držet servis. Podle mě jsem nepodávala dobře a Serena je hráčka, která vám to na returnu dá pěkně sežrat hned od začátku. Dostane vás pod velký tlak.

Na konci úvodního dějství jsem cítila špatný servis z mé strany ještě víc, prostě tohle proti Sereně nestačí. Myslím, že kdybych třeba za stavu 4-3 15-15 ten bod uhrála a pak to dotáhla na 5-3, mohlo být vše jinak. I tak byla Serena celé utkání lepší hráčkou.

Sereně, jedné z nejlépe servírujících hráček historie, jste sebrala podání celkem čtyřikrát. Roger Federer v Melbourne chvíli trénoval s krajankou Belindou Bencicovou a byl překvapený, jak dobrý měla return. Jak moc je podle vás return pro ženský tenis důležitý?
Hodně, protože většina z nás takový servis jako Serena nemá. Podle mě je můj return pro ostatní hráčky často nepříjemný. Umím měnit pozici, odkud returnuji, umím return zahrát všelijak i slajsem a to jim dělá problémy.

Roger možná neví, že čím je podání rychlejší, tím lépe returnujeme. Když zahraje soupeřka kick nebo pomalejší servis, je pro nás obtížnější ten míč vrátit. Return je každopádně stejně důležitý jako servis.

Trávíte hodně času trénováním returnu?
Ano, hodně. Jak jsem řekla, umím returnovat z mnoha pozic a několika způsoby. S trenérem na tom hodně pracujeme.

V dnešním zápase mi připadalo, že několikrát nebylo jasné, kdo vyhraje. Jak moc vás porážka mrzí a jak moc jste podle vás byla blízko k výhře?
Samozřejmě mě ta porážka mrzí, ale připadá mi, že dnes vše záleželo na Sereně. Pokud má jeden ze svých dobrých dnů, tak nemáte moc šanci, protože její údery jsou neuvěřitelně tvrdé a dlouhé, takže je těžké vůbec míč vrátit zpět do hry. Navíc se proti ní jen těžko dostáváte do rytmu.

Hodně jsem bojovala. Přesto jsem za Serenou hrozně moc zaostávala. Ale jak jsem již řekla, nefungoval mi servis a proti Sereně prostě musíte dobře podávat. Jinak je ten tlak z druhé strany tak obrovský, že vás nutí servírovat ještě lépe a to ve finále váš úspěch na podání zhoršuje.

Cítíte po pěti letech ve hře Sereny nějakou změnu?
Viděla jsem některé její předchozí zápasy a ještě si dohledávala videa na internetu. Vše prostě záleží na ní. Pokud se jí daří a cítí se dobře, tak platí to, že nedostanete moc šancí. Jinak se mi nezdá, že by hrála jinak než před pěti roky.

Když většina hráček čelí brejkbolu Sereny, tak nehraje riskantní styl servis - volej.
Pokud jsem dobře zaservírovala a zůstala u základní čáry, občas se mi povedl vítězný míč z forhendu. Říkala jsem si, že to zkusím změnit. A proč nevyzkoušet něco, co většinou funguje. Ale musíte lépe podávat, abyste ten styl mohli praktikovat častěji. To se dnes rozhodně nedalo.

Máte ze stylu servis - volej obavy, nebo je to pro vás naprosto běžná věc?
Pro mě je to přirozené. Hraju tak často. Snažím se hru měnit. Nejsem hráčka, která by byla celou dobu u základní čáry. Někdy zahraju slajs a pak běžím na síť. Hraju liftované údery i rychlé ploché údery. Sice nemám tak agresivní hru, ale využívám všechny své přednosti.

Co se stalo při posledním setbolu? Otřel se míček o pásku?
Ano. Zahrála jsem dlouhý úder a jestli se nepletu, tak Serena trefila míček rámem rakety. Byla jsem moc daleko, abych ho doběhla. Byla to trochu smůla. Nebyla jsem na takový úder připravená.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

80
Přidat komentář
Fandina
Bára hodně pracuje s trenérem na returnu. Možná to bude ten důvod, proč se herně tak posunula od té doby co je s Krupou. Když trénoval Berďu, tak jsem mockrát viděla, že mu dělal sparinga a když ho dělá i Báře, tak se ani nedivím, že může proti holkám ranařkám tak dobře Bára returnovat, jako poslední dobou. Tak jen tak dál Baruš. Držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak videl jsem zapas od druheho setu, neb jsem se jeste trapil s Denisem..., v takovych chvilich se proste hraci neopousteji;)

Zapas rodacky zLoun jsem zastreamoval na noutbuku. Dva fleky se dnes pohybovaly a krokovaly celkem slusne. Vetsi cesky flek dominoval a byl vice vyraznejsi behem celeho druheho setu, mensi australsky flek se snazil, ale byl nejaky roztreseny, obcas i zavibroval nekde u site. Ovsem na servisu a returnu cesky flek ten australsky tak nejak vymaaazl, a tim se nam obraz turnaje zase vic vyostril... ...veril jsem Kaje na tuti, ale boty to jeste nebyly.
Kaja obrovska Gratulace a jedno vlci oliznuti na celo;)!

(prispevek venovan In Memoriam legende TP - Brozovi, tomu, ktery nam ukazal jiny svet, o trochu lepsi a bez fleku:)
Reagovat
misa
Chudák Brož zemřel?
Reagovat
janek_da
Obiha na geostacionarni draze. Stupně ti teď přesně neřeknu.
Reagovat
misa
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jedine co bude asi jiste,
ze v tuto chvili je Broz vzdaleny od Zeme tak 35 800 km.
Jinak dekuji za informaci...hned jsem klidnejsi;)
Nikdy neni pozde na navrat domu, do podoli,...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na TP urcite...bohuzel.
Me vubec nevadil, a to na mne obcas nenechal nit suchou, no nit, spis chlup bych mel rict;)
Reagovat
EllNino
No výkon takovej za 3, ale naštěstí dneska Dasha nehrála moc dobře a Kája měla celkem jistý return, až na pár dvojchyb i servis :) ...některé povedené údery tam byly, ale i některé minely, hlavně ta na mečbol, zbytečné, ale naštěstí odvrátila hrozicí nebezpečí esíčkem :) ...

Čtvrtfinále s Mirjanou bude ruská ruleta, a za žádnou cenu nesmíš hrát do forehandu :D ....
Reagovat
VlS
No, našel by se prostor ke kritice, ale není důvod ho hledat. Důležitý bylo, že si na začátku 2. dokázala hned vzít zpátky brejk a už to potom nepustila. Ona tam asi taky hrála roli nervozita jako kráva, i když Kája nedává tyhle picity najevo.
Reagovat
kada.tom
Karol moc pěkně, Dasha dneska neměla den. Karol má v QF hodně slušnou šanci :-)
Reagovat
Krisboy
Výborně, gratulace budoucí královně WTA!
Reagovat
Jiri
Kde jsem to uz slysel, no snad se to tentokrat vyplni, ale k tomu vede dlouha cesta...
Reagovat
Krisboy
Kdepak dlouhá cesta. Kája to vezme zkratkou.
Reagovat
VlS
Nech si tyhle prognózy na doma, jo?
Reagovat
Krisboy
To není žádná prognóza.
Reagovat
Jiri
o tento zapas se clovek ani neboji. Gavri teda asi hodne spatny den, jinak nechapu, jak se s takovou dostala do OF??
Reagovat
EllNino
neměla proti sobě 5. hráčku světa
Reagovat
Jiri
ale nehraje agresivne, nema servis a stresne kazi. Jasne, Kaja na druhe strene neni prijemny souper, ale dnes ji staci slabsi prumer.
Reagovat
FulnekUltras
taky asi dolehl domácí mediální tlak
Reagovat
Jiri
Je to mozne. Ne dneska suše Kajo. Ale gratulka!
Reagovat
EllNino
nemá příležitost hrát agresivně, servis jí nejde, protože je pod neustálým tlakem returnu a vědomí, že musíš dát první servis, je hodně svazující ... prostě celková frustrace
Reagovat
smazaný uživatel
Petra i Šafis ní měly velké problěmy, ale Káju teď jen tak něco nevystraší
Reagovat
smazaný uživatel
Kája má tu výhodu, že má v pohodě psychiku.
Dnes jsem se o ni ani nebál, šlo to tak nějak skoro nad očekávání v pohodě.
Reagovat
d@ve
Karolíno s Darjou si nezahrávej. :)
Úspěšnost využitých BB jen 36% (5/14). Snad tě to nebude mrzet. ;)
Reagovat
misa
Pro Karolínu je neškodná, pro tu nejvyšší úroveň je Darja limitována svou postavou.
Reagovat
EllNino
asi jako Barča ...
Reagovat
misa
Bára je mnohem agresivnější. Darja mi připomíná svým vzhledem holku ze střední. Taky má ve skoro 23 letech jediné finále ve WTA.
Reagovat
FulnekUltras
čf s opravdu vyzrálou ženskou bude o něčem zcela jiném
Reagovat
EllNino
taky byla dost často zraněná v minulosti
Reagovat
Herbert_Hoover
Dasha je taky celkem nesympatická...top nesympatické hráčky pro mě - Bouchard, Coco, Dasha :) nicméně Coco má alespoň atraktivní hru :) Bouchard taky když jí to sedne.. Dasha mě teda neoslovila ani hrou.
Reagovat
HayashiM
Souhlas s Genií i Dashou, ale Coco mi přijde v pohodě, ani drzá, ani připos.aná :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Připadá mi taková povýšenecká, ten její výraz mi prostě moc nejede..každopádně je to jen můj subjektivní pocit a nutno zmínit, že čistě streamovský :D pokud bych byl přítomen v hledišti u jejího zápasu, třeba by to bylo jiné
Reagovat
VlS
Coco je vychovaná v ultrasportovní rodině v pidstatě jako kluk. Proto nemá " holčičí" manýry. Já ji mám docela rád. Taková mě připadá pro život na ranči - porazit bejka, zastřelit banditu, vyhnat podomní obchodníky a pojišťovací agenty klackem ..........,prostě se s ničím moc nemaže ale nic ze sebe nedělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi nejvic u te CoCo docenuji ty pojišťovací agenty klackem;)
Reagovat
FulnekUltras
http://video.idnes.cz/?idvideo=V150916_110740_reality_mku
Reagovat
EllNino
přesně ... dřevorubec :)
Reagovat
janek_da
Já si ji zamiloval, jak vypráskala Mašu, teď už hraje opatrněji. Třeba jak podávála a Maša se ještě modlila u zdi.
Reagovat
Krisboy
Fracek už se sype, bude to dobré.
Reagovat
janek_da
Jóóó, Fracek.
Reagovat
FulnekUltras
teď si ho Kája povodila perfektně - 4:1
Reagovat
janek_da
počkej, elitní členka Cvokhausenu se nevzdává
Reagovat
janek_da
Teď mi Daša připomněla svým DF Janinku Novotnou
Reagovat
EllNino
jojo, nebo ty známé voleje do plachty ...:)
Reagovat
janek_da
celkem pěkný ritern
Reagovat
Jiri
Oproti predeslemu Kajine zapasu ma tento o dost slabsi uroven. Host "lacinych" chyb, z toho plynoucich malo vymen, vubec je to takove nervozni od obou. Verim, ze Kaja se s tim vyporada lip a druhy set to dojede.
Reagovat
FulnekUltras
pro Davida jedinečná možnost odškrtnout si díky nynější svěřenkyni obě loňské noční můry za sebou - ale Skřeta je zapotřebí dřít až do konce a nedat mu příliš čuchnout
Reagovat
janek_da
ZLoun ukázal esem , kdo je na kurtu pánem. Tak snad to už doklepne, bez nervů.
Reagovat
EllNino
Je zatažená střecha ... venku se normálně hraje, zváštní :)
Reagovat
FulnekUltras
každopádně zrovna dneska fest vedro - ještě že má Kája zatím servis ;)
Reagovat
vendulkabendulka
To Karolíníno stehno se mi nelíbí. Mám pocit, že ji to místy dost bolí.
Reagovat
patriks
za to může Hrdlička
Reagovat
kada.tom
Karol má set 6-3, zatím docela pohoda, byť nedoservírovala :-)
Reagovat
EllNino
opět se uspokojuje vedením, to je hodně špatý
Reagovat
Empe
To bylo taktické, aby začínala zase na servisu. :D
Reagovat
EllNino
evidentně ...
Reagovat
PetaM
A teď je to jaká taktika? :D :D Snad ví, co dělá :D Gavrilovou není bezpečené dostávat do zápasu.
Reagovat
EllNino
asi tak, pak jí narostou křídla jako blázen
Reagovat
PetaM
Jak já ji nesnáším :D :D
Reagovat
EllNino
mně je naopak hrozně sympatická :))
Reagovat
janek_da
Neboj, já to naopak vyrovnávám.
Reagovat
tmora
A propos už jste viděli profilovou fotku Kaji na AO? Tak to je pecka - řev a nabehla žila na cele!
Reagovat
smazaný uživatel
prosím o nesekající se stream na Káju, díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fixalen.info/20170115/vv-1549850-tennis-587b3226ad0fa7.68272595.html
Reagovat
HayashiM
Moc děkuju :)
Reagovat
patriks
na Eurosportplayeru commentary free
Reagovat
EllNino
Káju na O2 tennis komentuje Klára Koukalová :) Super
Reagovat
tommr
dneska bohužel nepřekvapila a nedokázala využít ani relativně slabšího výkonu Sereny. Rozdíl ve výkonnosti obou hráček je prostě příliš velkej ... :(
Jinak mnohem víc než celkem očekávaná porážka od Sereny mě mrzí včerejší vyřazení Báry v deblu po žalostným výkonu proti snaživejm Japonkám ... :(
Reagovat
FulnekUltras
rozdíl v současné průměrné výkonnosti těchto dvou hráček je - pokud vůbec - nepatrný, a spíš ve prospěch Barči - to jsme ale vzhledem k psychickému aspektu v noci neviděli
Reagovat
janek_da
Zápas jsem neviděl.

Nevadí Barunko, hvězdo naše jasná.
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem nevidela, ale Baruna je opravdu sikovna, klika, Bouraku postaci pero na autolak, mohlo to byt drazsi.. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
bohužel - dneska většina holek jak vidí velkou kraksnu - už se jim klepou kolena ;)
Reagovat
PetaM
Barča mě překvapila :) Čekal jsem, že si uhraje tak 5-6 gamů ... Ona to dotáhla na 9. Takže super :)
Reagovat
letityfanousek
Ať se daří i nadále a přeju pevné zdraví. Líbí se mi tvůj styl hry a taky dobrá tenisová hlava.
Reagovat
vrabejka
Stejně jsem neměla šanci. Typická hráčka bez sebevědomí.
Reagovat
FulnekUltras
To už jsou jen takové mimikry po zápase. Na začátku Báře odhodlání ani sebedůvěra určitě nechyběly - jen ty nervy ji přece jenom nakonec dostihly. Šance byla ještě ve druhém setu a vlastně do posledního míčku, jenže ve skóre měl mastodont bohužel pořád navrch.
Reagovat
EllNino
ty jsi fakt odborník blbečku
Reagovat
vrabejka
neumíš nic jineho než trollit názor podložený argumenty??
Reagovat
EllNino
a kde máš ty argumenty ? :) Ty máš mezery ve faktech, vymýšlíš si nejen tady, odsuzuješ po jednom zápase, fandíš na baterky jen když se daří :)
Reagovat
VlS
No, a jak to vidíš ty, měla?
Reagovat
FulnekUltras
dneska to nevyšlo - ale sama asi nejlíp víš, jak moc to bylo hratelné - pálit to soupeřce trochu víc do stran, jak to umíš kdykoliv jindy, a samo i s klidnějším servisem. Však ještě nějaké šance přijdou - a třeba už ne proti této, chápu že psychicky velmi těžce stravitelné kreatuře. Celkově ještě jednou dík za letošní AO - a jedeme dál, hlavně ve zdraví... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist