Svitolinová v Hua Hinu titul nezíská. Nasazená jednička ve čtvrtfinále prohrála s Hibinovou

14. 2. 2020, 14:18
Aktuality 2
WTA HUA HIN - Elina Svitolinová roli největší favoritky v thajském Hua Hinu nepotvrdí. Nasazená jednička a světová čtyřka ve čtvrtfinále překvapivě snadno nestačila na Nao Hibinovou, která v žebříčku figuruje o 80 míst za ní, vůbec poprvé v kariéře porazila hráčku Top 10 a do semifinále prošla bez ztráty setu. O postup do svého šestého kariérního finále bude Japonka usilovat proti překvapení turnaje Leonii Kungové.
Elina Svitolinová

Elina Svitolinová loni poprvé od sezony 2013 nezískala žádný titul a finále si zahrála pouze na Turnaji mistryň. Pětadvacetiletá Ukrajinka se však poprvé podívala do semifinále grandslamu (Wimbledon a US Open) a hlavně díky skvělým výsledkům na podnicích velké čtyřky se stále drží v elitní desítce.

Letos se ovšem světové čtyřce vůbec nedaří. V Hua Hinu, kde byla největší favoritkou a jedinou zástupkyní z Top 10, si sice poradila s Bibiane Schoofsovou a Storm Sandersovou, jenže dnes ve čtvrtfinále nestačila 4-6 2-6 na 84. hráčku světa Nao Hibinovou a ani na třetím letošním turnaji nevyhrála více než dva zápasy.

Japonská outsiderka měla od začátku navrch a průběh utkání měla pod kontrolou. Ve druhé sadě dokonce mohla světové čtyřce uštědřit potupného "kanára", když za stavu 5-0 podávala na vítězství.

Hibinová se až na sedmý pokus dočkala premiérového skalpu členky elitní desítky. Do semifinále thajského podniku prošla bez ztráty setu a mezi nejlepší kvarteto na turnajích WTA postoupila poprvé od loňského září, kdy v Hirošimě získala svou druhou trofej. O své šesté finále na okruhu WTA si zahraje s Leonií Kungovou.

Devatenáctiletá švýcarská kvalifikantka, která nikdy předtím na okruhu WTA nevyhrála zápas hlavní soutěže a neporazila hráčku elitní stovky, si ve čtvrtfinále vyšlápla na 27. ženu světového pořadí a nasazenou trojku Qiang Wang a pokračuje v životním turnaji.

Patricia Maria Tigová po setech 6-4 6-2 vyřadila nasazenou čtyřku Saisai Zheng a poprvé od loňského července si na okruhu WTA zahraje semifinále. V něm bude 25letá Rumunka, jež se loni v dubnu vrátila po mateřské pauze a na thajské akci si zajistila návrat do elitní stovky, proti Magdě Linetteové útočit na své třetí kariérní finále na hlavní tour.

Linetteová zdolala 2-6 6-3 6-3 Xiyu Wang, která se poprvé v kariéře dostala do čtvrtfinále turnaje WTA, a včetně víkendového Fed Cupu si připsala už šesté vítězství v řadě. Ve svém prvním semifinále od loňského září bude usilovat o čtvrté kariérní finále.

• WTA INTERNATIONAL HUA HIN •
Thajsko, tv. povrch, 275.000 dolarů
páteční výsledky (13. 2. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Hibinová (8-Jap.) - Svitolinová (1-Ukr.) 6-4 6-2
Kungová (Švýc.) - Qiang Wang (3-Čína) 7-5 4-6 6-4
Tigová (Rum.) - Saisai Zheng (4-Čína) 6-4 6-2
Linetteová (5-Pol.) - Xiyu Wang (Čína) 2-6 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
dneska hrála tak špatně až to bylo podezřelý. Podobnej výsledek jsem očekával od okamžiku kdy získala dodatečnou WC do Dubaje ...
Reagovat
Cico93
No akonáhle si tie tenistky nájdu partnerov, tak to s nimi ide dole vodou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist