Svitolinová v Kuala Lumpuru začala vítězně. Garciaová a Suárezová končí

28. 2. 2017, 16:40
Aktuality 24
WTA KUALA LUMPUR - Jelina Svitolinová se po zisku svého nejcennějšího titulu na turnaji WTA Premier 5 v Dubaji přesunula do malajského Kuala Lumpuru, kde obhajuje loňský triumf. Svou cestu podnikem WTA International zahájila suverénním vítězstvím 6-2 6-3 nad kvalifikantkou Su Jeong Jang z Korey. V dalším kole vyzve Nao Hibinovou. S turnajem se již v prvním kole rozloučily dvojka Carla Suárezová a nasazená trojka Caroline Garciaová.
Jelina Svitolinová

Jelina Svitolinová má už od závěrečných měsíců loňského roku životní formu. Talentovaná Ukrajinka zahájila sezonu semifinálovou účastí v Brisbane, o měsíc později ovládla turnaj WTA International v Tchaj-peji, poté pomohla Ukrajinkám k postupu ve Fed Cupu a vítěznou šňůru nepřerušila ani na podniku WTA Premier 5 v Dubaji, kde získala svůj nejcennější kariérní triumf, díky němuž premiérově pronikla do Top 10.

A na vítězné vlně pokračuje i v Kuala Lumpuru. Los přisoudil obhájkyni titulu jako první soupeřku Su Jeong Jang z Korey, jež prošla dvoukolovou kvalifikací, v níž mimo jiné přehrála i Terezu Martincovou.

Svitolinová nedala najevo žádnou únavu. S Korejkou sice sehrála pár vyrovnaných gamů, ale o servis přišla jen jednou a čtyřikrát 148. hráčku světového pořadí brejkla.

Dvaadvacetiletá rodačka z ukrajinské Oděsy si dnes hodně pomáhala prvním podáním (75%), odvrátila pět ze šesti brejkbolových hrozeb, využívala hlavně slabšího druhého servisu kvalifikantky a po necelé hodině a půl postoupila do druhého kola. Navíc zaznamenala 250. výhru na okruhu WTA.

V něm se Svitolinová poprvé v kariéře utká s Nao Hibinovou z Japonska, kterou již včera ve třísetovém souboji značně potrápila Maryna Zaněvská. Pokud desátá hráčka světa uspěje, přidá už čtrnácté vítězství v řadě.

Své duely prvního kola zvládly s přehledem i čínské tenistky Qiang Wang a Shuai Peng. Prvně jmenovaná ztratila s Ninou Stojanovičovou jen čtyři hry a její krajanka povolila Kai-Chen Chang pouze o game více.

Turnajová dvojka Carla Suárezová naopak končí už v prvním kole. Španělku trápilo zranění ramene a letos tak odehrála pouze Australian Open, kde vypadla ve druhém kole. Na druhou letošní výhru stále čeká. V Kuala Lumpuru nestačila v prvním kole po slibném začátku na kvalifikantku Miyu Katovou. Japonka si ve druhém kole zahraje s Ashleigh Bartyovou.

V životním turnaji pokračuje Anna Kalinská. Nejprve úspěšně prošla kvalifikací a následně poprvé v kariéře porazila hráčku elitní stovky. Osmnáctiletá Ruska totiž dnes v utkání prvního kola přehrála třetí nasazenou a 23. hráčku světa Caroline Garciaovou.

Premiérově si tak zahraje druhé kolo hlavní soutěže podniku WTA, v němž ji čeká Xin-Yun Han.

• WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR •
Malajsie, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (28. 2. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Svitolinová (1-Ukr.) - Su Jeong Jang (Kor.) 6-2 6-3
Katová (Jap.) - Suárezová (2-Šp.) 2-6 6-1 6-3
Kalinská (Rus.) - Garciaová (3-Fr.) 7-5 6-2
Shuai Peng (4-Čína) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 6-1 6-4
Qiang Wang (6-Čína) - Stojanovičová (Srb.) 6-1 6-3
Šaripovová (Uzb.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 7-5 5-7 6-1
Linetteová (Pol.) - Zavatská (Ukr.) 6-1 3-6 6-3
Xin-Yun Han (Čína) - Kruničová (Srb.) 7-5 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

24
Přidat komentář
Alexandria
Skoda,ze E.Svitolina neobhaji!Ale bola tak pekne uspesna v Dubai!Skvele!Inac je vseobecne zname,ze fandim sestram/"Pliskam".najma Karoline ale i Kristyne
Reagovat
bIbec
Ajla a Daniela super!
Reagovat
EllNino
Tojo Ajla se vrátila ve velkém stylu, akorát ji tu maj furt jako Chorvatku na Tp, a už docela dlouho hraje za Austrálii :) ...

Danku podle mě nakopl ten Fed Cup a klidně by mohla ještě pár výher přidat, třeba proti Monice .. tady vidíš, jakou roli hraje matchup a sebevědomí proti hráčkám, které umíš porážet a na které umíš hrát, se Sarou a Yaninou má skvělou bilanci a obě porazila, ikdyž už nemá body ani na 2. stovku :) ...

Jinak se vrátila i Mirjana dobře (škoda pro Bel, ta má prostě letos smůlu na soupeřky a dál padá :/) a potěšila mě Jule, že se dobře adaptovala z haly na outdoor ...
Reagovat
dunphy
Dokonce i WTA ji ve scoreboardu pořád vedlo jako Chorvatku. Divný.
Reagovat
EllNino
zvláštní, tak že by pořád neměla občanství ? ... ale vím, že už o tom mluvila třeba v roce 2013, tak přece 4 roky nebude čekat na občanství, navíc chodí s Kyrgiosem ..
Reagovat
dunphy
Néé, já si pamatuju už jak svůj první zápas na AO 2015 hrála na centrkurtu a v pozápasovém rozhovoru o tom furt mluvili, jak je jakože Australanka a jaký to je hrát před "domácím" publikem a taak. :)
Reagovat
EllNino
přesně ... :) ale jsem rád, že se vrátila, snad se brzy dostane zas do stovky, je to pěkná baba :)
Reagovat
Fandina
Komentátor na O2 říkal, že má dvojí občanství a že hrála i za Austrálii.
Reagovat
EllNino
dobře ...
Reagovat
bIbec
http://imageshack.cz/images/2017/02/28/m_2056_kvitova.jpg
Reagovat
bIbec
takže knížku už do ruky vezme. To je dobře.
Reagovat
tommr
z toho obrázku ale vůbec nevyplývá, že by jí brala do levačky jak by to bylo u levorukýho člověka normální. Na tom obrázku naopak jedná jako typická pravačka ...
Reagovat
bIbec
z toho obrázku toho člověk moc neusoudí. Je pravda, že je "vzít do ruky" a "vzít do ruky".. ale už ji nějakým způsobem používá..
Já třeba nevěděl, jestli má ještě nějakou "rukavici" nebo tak něco.. takže pro mě celkem zajímavá fota.
Reagovat
tommr
ta fotka bohužel není úplně průkazná, protože tam není vidět to nejdůležitější tzn. prsty. Částečně vidíme jen palec a na tom se mi zdá být nějaká náplast nebo něco podobnýho ...
Pokud ale rehabilitace probíhá podle plánu tak samozřejmě není ani důvod k nějakejm starostem nebo dokonce k nějaký panice. Pokud se nepletu tak k viditelnýmu pokroku tj. tréninku s raketou by stejně nemělo dojít dřív než v polovině roku ...
Reagovat
VlS
A dokud k tomu nedojde, tak si můžeme spekulovat v intervalu od super po je to v pr..... dokud neomdlíme a je to úplně jedno. Nezbývá, než v klidu čekat.
Reagovat
bIbec
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2173--rehabilitace-probiha-podle-planu-kvitova-opet-odletela-na-kanary
Reagovat
smazaný uživatel
Finále bych přál Ashleigh. Tak snad se nezalekne "otevřené cesty"...
Reagovat
horska.kraslice
Ano, ano, má šanci. Uvidíme.
Reagovat
turista
To už je svět WTA naruby. Babosová má titul z Budapešti a Carla Suárezová je venku v prvním kole v Malajsii.
Reagovat
EllNino
u Babos se tou divíš proč ? ... a Carla se vrátila po pauze
Reagovat
d@ve
Turisti jsou prostě občas překvapení. :)
Reagovat
janek_da
pokud se učili "elastický zeměpis", tak je to i účel
Reagovat
blixa
Stávají se mnohem divnější věci ;-)
Reagovat
skott
Elině odpadly největší soupeřky hned v prvním kole a byl by teď skoro hřích nevyužít situaci. Sice by se jí určitě hodil extra odpočinek před IW a Miami, ale vzhledem k tomu, že tam nebude začínat dřív než příští pátek, není důvod nejít do toho naplno, i když tam dneska Eli měla jedno ošetření.
Jinak fantastické vítězství Anny, koncovka 1.setu byla klíčová, Garcia to vůbec neunesla, vztekala se a ve 2.setu to Anně pak hodně ulehčila spoustou zbrklých úderů nebo nepřipravených útoků jako tím při brejkbolu Anny na 2-1.
A rozhodně to nemusí být konečná, spodní část pavouka je naprosto otevřená.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist