Šwiateková na French Open začala suverénně. Ósakaová vypadla hned na úvod a zvažuje účast ve Wimbledonu

23. 5. 2022, 13:44
Aktuality 11
FRENCH OPEN - Největší favoritka letošního French Open a světová jednička Iga Šwiateková zahájila své letošní působení v areálu Rolanda Garrose demolicí 6-2 6-0 Lesjy Curenkové a protáhla svou neporazitelnost na 29 zápasů. Jako další se předloňskou šampionku pokusí zastavit Alison Riskeová. Naomi Ósakaová naopak skončila hned v prvním kole na favorizované Amandě Anisimovové a zvažuje, že vynechá slavný Wimbledon.
Iga Šwiateková (© AFP)

Iga Šwiateková od únorové porážky s Jelenou Ostapenkovou v Dubaji prožívá neuvěřitelné období. Dvacetiletá Polka zvládla všech 29 následujících zápasů a prohrála v nich dohromady jen pět setů. Přemožitelku nenašla v Dauhá, Indian Wells, Miami, kvalifikačním utkání BJK Cupu, Stuttgartu ani Římě.

Úspěšně vstoupila i do svého devátého turnaje v letošní sezoně. V areálu Rolanda Garrose, kde předloni senzačně a bez ztráty setu triumfovala, začala proti Lesje Curenkové a ukrajinskou kvalifikantku za necelou hodinu zničila 6-2 6-0.

Světová jednička a největší favoritka letošního ročníku antukového podniku velké čtyřky předvedla jediné zaváhání na servisu a na returnu využila šest z devíti brejkbolů, třikrát soupeřku brejkla čistou hrou.

"Snažím se prostě postoupit, co nejdál to půjde. Je mi jasné, že jednou se tahle série zastaví. V podstatě se ale chci každý den soustředit na svůj tenis a ne na čísla. Snažím se být trochu v bublině a díky tomu držím konzistentní výkony. Dělala jsem to tak v minulých týdnech a budu v tom pokračovat i tady," řekla Šwiateková.

Jako další se pokusí rodačku z Varšavy zastavit Alison Riskeová. S Američankou zvládla oba předchozí souboje, i potřetí se s ní utká na antuce.

 

Ósakaová vypadla v prvním kole a zvažuje účast ve Wimbledonu

Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová dohrála již v prvním kole. Dvojnásobná vítězka Australian Open i US Open nestačila na pařížské antuce na Amandu Anisimovovou a prohrála 5-7 4-6.

Čtyřiadvacetiletá Ósakaová, které momentálně patří v žebříčku WTA 38. místo, doplatila na nepovedený první servis a podlehla o deset příček výše postavené Anisimovové i ve druhém vzájemném zápase (letošní Australian Open).

Japonka po utkání zpochybnila svůj start na dalším grandslamovém turnaji Wimbledonu. Nelíbí se ji, že asociace ATP a WTA nebudou udělovat body do žebříčku z důvodu absence ruských a běloruských hráčů. Ti nemohou startovat kvůli ruské vojenské invazi na Ukrajinu.

"Řekla bych, že to rozhodnutí mě ovlivnilo, v tom jít hrát na trávu. Nejsem si stoprocentně jistá, zda tam pojedu," řekla Ósakaová. "Ráda bych tam jela, už jen abych získala další zkušenosti na travnatém povrchu. Jenže na druhou stranu... Nechci říct, že je to zbytečné, ale jsem typ hráče, kterého motivuje, když vidí, že se posouvá v žebříčku vzhůru," uvedla japonská tenistka.

Ósakaová vypadla na Roland Garros v prvním kole stejně jako před pěti lety. Nejdále došla na antukovém grandslamu třikrát do 3. kola a má na něm bilanci 7-5.

Semifinalistka z roku 2019 Anisimovová zabojuje o účast mezi nejlepší dvaatřicítkou proti kvalifikantce Donně Vekičové (H2H 1-0).

Angelique Kerberová dva dny po triumfu ve Štrasburku teprve podruhé ze posledních sedm let zvládla vstup do French Open. S Polkou Magdalenou Fręchovou ale měla namále, zvítězila až po odvrácení dvou mečbolů 2-6 6-3 7-5.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 43.600.000 eur
pondělní výsledky (23. 5. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (32-ČR) - Bondárová (Maď.) 7-6(0) 6-1
Parryová (Fr.) - Krejčíková (2-ČR) 1-6 6-2 6-3
Raducanuová (12-Brit.) - Nosková (ČR) 6-7(4) 7-5 6-1
Šwiateková (1-Pol.) - Curenková (Ukr.) 6-2 6-0
Tomljanovicová (Austr.) - Kontaveitová (5-Est.) 7-6(5) 7-5
Azarenková (15-) - A. Bogdanová (Rum.) 6-7(7) 7-6(1) 6-2
Kerberová (21-Něm.) - Frechová (Pol.) 2-6 6-3 7-5
Koviničová (Č. Hora) - Samsonovová (25) 2-6 6-2 6-1
Anisimovová (27-USA) - Ósakaová (Jap.) 7-5 6-4
Kuděrmětovová (29) - Lin Zhu (Čína) 6-4 3-6 6-3
Petkovicová (Něm.) - Dodinová (Fr.) 6-4 6-2
Trevisanová (It.) - Dartová (Brit.) 6-0 6-2
Qinwen Zheng (Čína) - Zaněvská (Belg.) 6-3 6-1
Savilleová (Austr.) - Grammatikopoulouová (Řec.) 6-1 6-2
Andreescuová (Kan.) - Bonaventureová (Belg.) 3-6 7-5 6-0
Riskeová (USA) - Jastremská (Ukr.) 6-3 6-3
Riskeová (USA) - Jastremská (Ukr.) 6-3 6-3
Jeanjeanová (Fr.) - Párrizasová (Šp.) 6-4 6-3
Jacquemotová (Fr.) - Watsonová (Brit.) 6-3 6-3
Schmiedlová (SR) - Kučová (SR) 4-6 7-6(1) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
paddy
smile
žádný prachy ani body

spíš se jí kvůli jednomu kolu nechce jezdit přes oceán smile
Reagovat
GaelM
No problem, zůstaň doma smile
Reagovat
misa
Turnaj bez bodování je jen exhibice a Osaka další peníze nepotřebuje (pro ni jsou turnajové PM pár drobných). Mě taky nebaví turnaje, ve kterých nejde o body do žebříčku.
Reagovat
George_Renel
miso, nejsi mimo mísu? Vítěz FO bere za 2000 bodů.
Reagovat
Andrew89
není, to sice bere, ale baví se tam o Wimbledonu :)
Reagovat
George_Renel
Pravda,smile já totiž od jisté doby její řeči přeskakuju.
Reagovat
misa
smile
Reagovat
Marduch
"Ráda bych získala další zkušenosti na travnatém povrchu. Jenže na druhou stranu... Nechci říct, že je to zbytečné, ale jsem typ hráče, kterého motivuje, když vidí, že se posouvá v žebříčku vzhůru a... taky trošíčku i proto, že mimo hard mě to vůbec nebaví" smile
Reagovat
Krisboy
Prostě George Renel ví, co dělá smile
Reagovat
vergus
Asi jí je jasné, že kariérní GS jí v dohledné době nehrozí
Reagovat
Mantra
ale Osaka může jít třeba do smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist