Šwiateková v Římě obhájila titul a vyhrála pátý turnaj v řadě

15. 5. 2022, 15:37
Aktuality 13
WTA ŘÍM - Iga Šwiateková ve finále antukového turnaje WTA 1000 v Římě smetla 6-2 6-2 jedenáct zápasů neporaženou Tunisanku Ons Džabúrovou a obhájila loňský triumf Dvacetiletá Polka zaznamenala 28. výhru za sebou a získala pátý titul v řadě.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© AFP)

Iga Šwiateková prohrála naposledy v polovině února v Dubaji s Jelenou Ostapenkovou. Od té doby odehrála během tří měsíců 28 zápasů, všechny vyhrála a získala 5 titulů. Čtyři z nich z podniků WTA 1000.

Po Dauhá, Indian Wells, Miami a Stuttgartu ovládla antuku v Římě, kde v pěti duelech neztratila ani set, prohrála pouze 21 gamů a jako devátá v historii v italské metropoli obhájila triumf.

V dnešním finále v si 20letá Polka poradila s Ons Džabúrovou. Tunisanku, která minulý týden triumfovala v Madridu, kde Šwiateková nehrála kvůli únavě a bolestem ramena, přehrála hladce 6-2 6-2, oplatila jí dvě loňské porážky a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2-2.

"Byl to skvělý turnaj, moc děkuji všem za podporu. Nebudu se dnes zdráhat a dám si na oslavu spoustu tiramisu," řekla Šwiateková v pozápasovém rozhovoru. "Uvidíme se na French Open," doplnila.



Šwiateková, která na konci května oslaví 21. narozeniny, neprohrála již 28 zápasů v řadě. Překonala tak vítěznou sérii Sereny Williamsové z přelomu sezon 2014 a 2015. Letos vyhrála 37 z 40 utkání, z posledních 43 setů prohrála jediný.

Delší vítěznou šňůru měly od roku 2000 jen Venus Williamsová (35), Serena Williamsová (34) a Justine Heninová (32). Absolutní rekord drží Martina Navrátilová, která v letech 1984-1986 neprohrála 74 duelů v řadě.

Svou úžasnou bilanci ve finálových zápasech Šwiateková vylepšila na 8-1, přičemž od porážky v Luganu 2019 ve finále osmkrát po sobě neztratila ani set.

Rozjetá Polka znovu navýší své vedení v žebříčku WTA, v němž by měla zůstat světovou jedničkou i po Roland Garros, které v Paříži začne za týden a na kterém předloni získala zatím jediný grandslamový titul.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 5.415.410 eur
nedělní výsledky (15. 05. 2022)
• Dvouhra - finále •
Šwiateková (1-Pol.) - Džabúrová (9-Tun.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
GaelM
Je fakt neuvěřitelná. Těším se na RG, jestli ustojí tlak i tam, bude opravdovou královnou letošního WTA smile
Reagovat
brixner
Že Igě snad ani nejde fandit! Největší favoritka RG, celý gem za stavu 4:2 a 0:40 byl prostě parádní, žádné čekání na chybu, super!

Vons by mohla na RG také pěkně kousat, antuka jí sedí, je to bojovnice, nevím proč, ale dost mi připomíná svého času Arantxu! A jestli jsem dobře viděl, dala Igě u sítě snad i pususmile
Reagovat
annah
Jo, hezké rozloučení to bylo...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ona je srdečná vždycky. Je strašně soutěživá, ale má respekt k soupeřkám, umí je ocenit a myslím že jim tu radost z vítězství upřímně přeje, jakkoli je zklamaná - to si zaslouží maximální uznání, a proto si Žabky vážím a mám ji rád.
Reagovat
turista
Gratulka k titulu. Iga Swiatekova je letos téměř nepřemožitelná.
Reagovat
Arazzi
Iga má formu ale Paříž nevyhraje jako že rafa nevyhraje letos bude hodně překvapení ????
Reagovat
Fandina
Igušce. Ona prostě jede. Dneska ve druhém přišla o podání a pak málem o druhé, ale ona na tři brejkboly zahrála fenomenálně a bylo hotovo. Gratulka veliká.
Reagovat
Krisboy
28.výhra v řadě, v nich nadělila soupeřkám 13 kanárů. Asi má kromě kočiček ráda i ptáčky.
Reagovat
misa
Asi bych nedovedl fandit hráčce, která by vyhrávala titul za titulem. Byla by to obrovská nuda.
Reagovat
Patik
Súhlasím ale na druhej strane ženský tenis taku hračku potrebuje ako soľ.
Reagovat
RFanousek
Ale je to pořád lehčí než fandit poslední roky třeba takové Kvitové smile
Reagovat
Pe3k
No zvláště u žen je to nezvyklé, ale Iga je velice sympatická a nelze jí nefandit. Nakonec jí někdo porazí, během travnaté sezony smile
Reagovat
Pavlis
Zápas jsem viděl. Skvělá podívaná. Vážně fenomenální. Zejména ten game, kdy měla, tuším, 0-40, ale dala jej bravurně. Pět titulů za sebou, ale něco vynechala, to svědčí o naprosté dominanci. Je to fajn. Zřejmě zbožňuje ten opojný pocit při vítězství, kdy se sesune k zemi, je dojatá a šťastná, ať to nikdy nepomine a pokračuje dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist