Tiafoe ve Vídni otočil zápas se Sinnerem z 3-6 a 2-5. Ve svém největším finále vyzve Zvereva

30. 10. 2021, 23:06
Aktuality 6
ATP VÍDEŇ - Frances Tiafoe na halovém turnaji ATP 500 ve Vídni porazil 3-6 7-5 6-2 Itala Jannika Sinnera bojujícího o start na Turnaji mistrů, přestože ve druhém setu prohrával 2-5, připsal si třetí skalp hráče Top 20 během tří dnů a postoupil do svého třetího a dosud největšího finále. O druhý titul si 23letý Američan zahraje s Němcem Alexanderem Zverevem.
Frances Tiafoe (© AFP)

Frances Tiafoe nikdy neporazil dva hráče Top 20 během jednoho turnaje. Tento týden ve Vídni však vyřadil už tři takové soupeře.

Po světové trojce Stefanosi Tsitsipasovi a šestnáctce Diegu Schwartzmanovi dnes zdolal i jedenáctku Jannika Sinnera. 23letý Američan sice prohrával 3-6 a 2-5, k mečbolu ale o tři roky mladšího Itala nepustil, získal 11 z 13 posledních gamů a zvítězil 3-6 7-5 6-2.

"Říkal jsem si, že zápas pořád není ztracený a musím zabojovat. Zkusil jsem hrát na větší riziko a ukázalo se to jako správné rozhodnutí. Jsem megašťastný, že jsem to otočil a zahraju si tady finále," radoval se Tiafoe.

Sinner v hale našel přemožitele poprvé po sérii 11 zápasů a 22 setů bez porážky. Přesto v rakouské metropoli získal body, které ho aktuálně posunuly na poslední postupovou příčku v boji o Turnaj mistrů.



Tiafoe včetně kvalifikace neprohrál už šest utkání v řadě. Oba dosavadní finále si zahrál na turnajích ATP 250 před třemi lety na tvrdém povrchu v Delray Beach, kde triumfoval, a na antuce v Estorilu. Nyní ho čeká první finále v hale a první na akci kategorie ATP 500.

O druhý titul se rodák z Orlanda Tiafoe utká s olympijským vítězem a světovou čtyřkou Alexanderem Zverevem, s nímž prohrál 5 ze 6 vzájemných střetnutí.

24letý Němec v dnešním prvním semifinále porazil 6-3 6-3 španělského teenagera Carlose Alcaraze a popáté v sezoně postoupil do finále, v němž letos ještě neprohrál. Celkově má ve finálových duelech bilanci 17-9.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.974.000 eur
sobotní výsledky (30. 10. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Zverev (2-Něm.) - Alcaraz (Šp.) 6-3 6-3
Tiafoe (USA) - Sinner (7-It.) 3-6 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Pe3k
Zverev zápas a tím u turnaj zakončil jako boss smile
Reagovat
Nola
Petrik gratulujem, nepochybovala som o vitazovi

porazil namistrovaneho, namachrovaneho amickeho divadelnika smile

to je take vesele tu citat prispevky... nie je prijemne vyradit niekoho favorita, ale zlcove prispevky nepomahaju nikomu, sama som sa o tom predvedcila, dopraj a bude ti dopriane....
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
stefankelner
Kuknite zo záznamu, ako tm@v? hráč 4 krát trafíl Jannik-a pri sieti do tela a potom sa nadšene potlapkaval s divákmi (počas "0br0vskej" p@nd?mie)... Nešportové, z?kern?!
Reagovat
vladka
mě je to taky líto, doufám, že aspoň Saša toho namistrovanýho divadelníka dá
Reagovat
baba
tak to mě moc mrzí, Jannik to tolik potřebuje..a ten namachrovanej amík není ani trochu můj šálek čaje ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist