Tsitsipas na ATP Cupu nastoupil kvůli bolestem operovaného loktu jen do čtyřhry

1. 1. 2022, 09:43
Aktuality 11
Stefanos Tsitsipas na ATP Cupu v Sydney nenastoupil kvůli bolestem operovaného loktu k souboji s Hubertem Hurkaczem. Čtvrtý hráč světa tak učinil s preventivních důvodů s ohledem na blížící se Australian Open, ve čtyřhře se pak nakonec představil.
Profily hráčů
Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas v polovině listopadu odstoupil kvůli bolestem pravého loktu z Turnaje mistrů a dva roky přetrvávající zranění se rozhodl řešit operací. 

Dokázal se rychle vrátit do tréninkového procesu a pár dní před startem sezony si pochvaloval stav bez bolesti, který dlouho neznal. "Používám teď sval, o kterém jsem skoro nevěděl, protože jsem ho podvědomě neaktivoval kvůli ochraně kloubu," řekl 23letý Řek.

Dnes měl absolvovat první test v zápasovém režimu, ale na ATP Cupu v Sydney nakonec do dvouhry nenastoupil. Místo zápolení s Polákem Hubertem Hurkaczem si loket ledoval a sledoval, jak jeho náhradník Aristoteles Thanos s favoritem prohrál. 

Vzápětí ale Tsitsipas nečekaně nastoupil do čtyřhry, ve které loket nemusel tolik zatěžovat. A společně s Michailem Pervolarakisem zaznamenali třísetové vítězství, kterým pouze zmírnili konečnou porážku 1-2 na zápasy.

"Bylo to preventivní rozhodnutí. Loket ještě není stoprocentně připravený na plnou zátěž. Budu to brát den po dni, zápas po zápasu. A uvidíme, zda už v pondělí naskočím i do singlu," řekl Tsitsipas s ohledem na blížící se Australian Open.

"Rehabilitace po operaci je zaměřená hlavně na Melbourne a dnešní krok je jen opatřením, abych si byl jistý, že se na Australian Open zvládnu připravit," dodal bývalý vítěz Turnaje mistrů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
paddy
Reagovat
PetaM
"Rehabilitace z mé listopadové operace lokte je zaměřena hlavně na Melbourne a dnešní krok je jen opatřením, abych si byl jistý, že se na Melbourne zvládnu připravit."
- Stefanos Tsitsipas
Reagovat
Patik
čiže AO nič..vonku z hry..jedine že by sa vedel hojiť jak Nadal vtedy má šance aj na finále.
Reagovat
EllNino
Vzdyt dneska hral
Reagovat
Patik
štvorhru..možno to bola ale len výhovorka a nechcel hrať dvojhru..zvládne ale onedlho 5 setov v singli ?
Reagovat
EllNino
Uvidime, kazdopadne zase trochu kontroverze :(
Reagovat
paddy
Zrovna včera jsem četl, jak si pochvaloval konec problémů po operaci
Toto se dá hodnotit až po delší době v plné zátěži.
Reagovat
Patik
tiež si myslím..ale ak zacítil nejaký problém tak už je tam zasiate semienko pochybnosti.
Reagovat
paddy
od té záchodové aféry a kolapsu ve F RG se Tsitsipas musí cítit jako v přízemí dvoupatrového záchodu smile

https://www.youtube.com/watch?v=kB_qgXJWcOc&t=5s
Reagovat
EllNino
Hubert zvysil na 2:0, pokud Majchrzak nezmenil obcanstvismile
Reagovat
EllNino
Nenastoupit do singla a pak hrát debl ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist