Tsitsipas na olympiádě oplatil Tiafoemu vyřazení z Wimbledonu

27. 7. 2021, 05:39
Aktuality 0
OH TOKIO - Stefanos Tsitsipas na olympiádě v Tokiu porazil pod vinou deště zataženou střechou Američana Francese Tiafoea a oplatil mu nečekanou porážku z úvodního kola letošního Wimbledonu. V osmifinále se řecký tenista utká s Francouzem Ugem Humbertem.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas před olympiádou prohrál tři ze čtyř zápasů. Po finále French Open, na kterém neudržel vedení 2-0 na sety proti Novaku Djokovičovi, prohrál v prvním kole travnatého Wimbledonu s Francesem Tiafoem a následně na antuce v Hamburku nestačil na Filipa Krajinoviče. 

V Tokiu nemá snadný los, hned na úvod odehrál třísetový duel se zkušeným Němcem Philippem Kohlschreiberem a dnes ho po pouhých třech týdnech čekala odveta proti Tiafoemu. A zvládl ji. 

Čtvrtý hráč světa pod zataženou střechou Ariake Coliseum ani jednou neztratil podání a za hodinu a čtvrt zvítězil 6-3 6-4.

"Věděl jsem, že jsem s Francesem nedávno prohrál a že je to nepříjemný soupeř. Ale dokázal jsem se na zápas dobře připravit a takticky ho zvládl. Bylo tam pár chyb, ale nebylo to nic zásadního," komentoval Tsitsipas.

O čtvrtfinále si 22letý Řek zahraje s dalším soupeřem, s nímž jediný vzájemný duel prohrál. Narazí na francouzského vrstevníka Uga Humberta, kterému se pokusí oplatit porážku z loňského halového Masters v Paříži.

V osmifinále jsou tak všichni největší favorité mužské dvouhry. Už v pondělí se mezi šestnáctku nejlepších dostali Srb Novak Djokovič, Rus Daniil Medveděv či Němec Alexander Zverev.

O překvapení se dnes postaral až 143. hráč světa Liam Braody, který ve druhém kole porazil 7-5 3-6 6-3 světovou dvanáctku Huberta Hurkcze. Polský tenista tak nenaváže na semifinále z Wimbledonu, kde vyřadil Daniila Medveděva či Rogera Federera. Brit Broady si o čtvrtfinále zahraje s Francouzem Jérémym Chardym.

Japonec Kei Nišikori na domácí olympiádě navázal na skalp Rusa Andreje Rubljova a po výhře 7-6 3-6 6-1 nad Američanem Marcosem Gironem postoupil mezi šestnáct nejlepších. O čtvrtfinále, v němž by mohl vyzvat Djokoviče, si zahraje s Bělorusem Iljou Ivaškou.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
úterní výsledky (27. 07. 2021)
• Dvouhra mužů - 2. kolo •
Schwartzman (13-Arg.) - Macháč (ČR) 6-4 7-5
Tsitsipas (3-Řec.) - Tiafoe (USA) 6-3 6-4
Broady (Brit.) - Hurkacz (7-Pol.) 7-5 3-6 6-3
Chardy (Fr.) - Karacev (11-Rus.) 7-5 4-6 6-3
Chačanov (12-Rus.) - Duckworth (Austr.) 7-5 6-1
Humbert (14-Fr.) - Kecmanovič (Srb.) 4-6 7-6(5) 7-5
Ivaška (Běl.) - Kukuškin (Kaz.) 6-7(4) 6-3 6-3
Nišikori (Jap.) - Giron (USA) 7-6(5) 3-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist