Tsitsipas si už podesáté poradil s de Minaurem, v osmifinále narazí na Alcaraze

29. 3. 2022, 09:07
Aktuality 3
ATP MIAMI - Favorité v horní polovině pavouka ve třetím kole turnaje Masters 1000 nezaváhali. Mezi šestnáctku nejlepších se dostali Daniil Medveděv, Stefanos Tsitsipas, obhájce titulu Hubert Hurkacz, šampion z Indian Wells Taylor Fritz i černý kůň turnaje Carlos Alcaraz.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas už deset měsíců čeká na titul a jen dvakrát se za tu dobu dostal do finále. Herní pohodu se snaží najít v Miami, kde po třísetové výhře nad domácím J.J. Wolfem zvládl i duel s oblíbeným Alexem de Minaurem.

23letý Řek porazil o půl roku mladšího Australana 6-3 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 10-1. Jedinou porážku s ním utrpěl na trávě. 

"Už jsme spolu odehráli hodně zápasů, ale nikdy to nebylo snadné. Alex je skvělý hráč a já jsem rád, že se mi proti němu daří. Jsem hlavně rád, že jsem postoupil do dalšího kola a můžu pracovat na své hře," řekl nejlepší tenista v řecké historii.

V osmifinále se světová pětka Tsitsipas střetne s Carlosem Alcarazem (h2h 0-1), s nímž loni na US Open prohrál pětisetovou bitvu.
18letý Španěl Alcaraz pokračuje v parádním vstupu do sezony, ve třetím kole porazil 6-4 6-4 o patnáct let staršího Chorvata Marina Čiliče a svou letošní bilanci vylepšil na 14-2.



Daniil Medveděv na předchozí akci v Indian Wells odehrál první turnaj v roli světové jedničky, ale už ve třetím kole podlehl Gaëlu Monfilsovi a klesl zpátky na 2. místo. Po dvou týdnech se do čela žebříčku může znovu vrátit, pokud v Miami postoupí alespoň do semifinále. 

Dva ze čtyř kroků už Medveděv udělal. Po Andy Murraym si poradil i se Španělem Pedrem Martínezem, kterého podle očekávání přehrál ve dvou setech 6-3 6-4.

V osmifinále se Medveděv utká s domácím Jensonem Brooksbym (h2h 0-0). 21letý Američane zdolal po třech hodinách boje 6-3 5-7 6-4 patnáctého nasazeného Španěla Roberta Bautistu a podruhé v kariéře a znovu po dvou týdnech postoupil do osmifinále turnaje Masters 1000. proti světové dvojce Medveděvovi bude usilovat o životní skalp a největší čtvrtfinále. 

Hubert Hurkacz zdolal 7-5 4-6 6-3 Aslana Karaceva a udělal druhý z šesti kroků na cestě za obhajobou svého nejcennějšího titulu. V osmifinále osmý nasazený Polák narazí na Jihoafričana Lloyda Harrise.

Taylor Fritz, jenž na Floridu dorazil ověnčený vavřínem za triumf v Indian Wells, porazil 7-6 6-4 krajana Tommyho Paula a svou neporazitelnost protáhl na 9 zápasů. V osmifinále se 24letý Američan střetne znovu po necelých dvou týdnech se Srbem Miomirem Kecmanovičem (h2h 3-0).

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
pondělní výsledky (28. 03. 2022)
• Dvouhra - 3. kolo •
Medveděv (1-Rus.) - Martínez (Šp.) 6-3 6-4
Tsitsipas (3-Řec.) - De Minaur (25-Austr.) 6-4 6-3
Hurkacz (8-Pol.) - Karacev (29-Rus.) 7-5 4-6 6-3
Fritz (11-USA) - Paul (USA) 7-6(2) 6-4
Alcaraz (14-Šp.) - Čilič (21-Chorv.) 6-4 6-4
Brooksby (USA) - Bautista (15-Šp.) 6-3 5-7 6-4
Kecmanovič (Srb.) - Korda (USA) 7-6(4) 6-3
Harris (JAR) - Nišioka (Jap.) 7-6(5) 4-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
neviděl jsem, ale moc potěšilsmile Budu mu přát i proti Hubertovi, ale ani jeho vítězství mi vadit nebude, oba jsou to sympaťáci.

Viděl jsem kus zápasu Janka s Bustou. Vítězstvím mi Janek sice udělal radost, Bustu nemusím, ale jinak mě výkonem nepřesvědčil. Stagnuje výsledkově i herně, chvílemi jakoby nevěděl, co má vlastně hrát. Rychlost servisů jsem nesledoval, ale přišly mi pomalejší než v minulosti, podobně i jeho oblíbené FH inside-out létaly spíš ven z kurtu. Nicméně ani Busta nehrál zdaleka svůj top, když Jankovi dovolil dvakrát otočit sety, přičemž ten rozhodující z 5:2 na 7:5. Některé výměny se vydařily, ale takové byly spíš výjimkou zaoadly v množství UE a stereotypu.

F.Cerundolo nechal vyházet Gaela. Viděl jsem pár míčů a přišlo mi, že Gael nedokázal přitvrdit a Francisco ho upinkal.

Kokki to měl s Kudlou na ostří nože, ale ukázal pevnější nervy. Už teď udělal pěkný výsledek. Proti Zvířeti by ale na 2vítězné musel hodně překvapit.smile

MArina sice měl na Alcatraze zbraně, ale na houževnatého soupeře je nepoužil dostatečně intenzivně. Carlos letos drtí své soupeře dál a skóre 14:2 už začíná být varovným signálem pro ostatní.
Reagovat
Rafaeoli25
Carlos by to tam měl vyhrát. Jednoznačně si říká o to být v race třetí, brzy druhý a kdoví, co po Monte Carlu a Barce při Nadalově neúčasti..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Miomir se pěkně rozjel, ale Seb s ním teda prohrát nemuselsmile Už má toho mentálního kouče?smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist