Tsitsipas v osmifinále přehrál Djereho a pokračuje v Monte Carlu v obhajobě

14. 4. 2022, 15:14
Aktuality 0
ATP MASTERS MONTE CARLO - Stefanos Tsitsipas v Monte Carlu pokračuje v obhajobě svého jediného dosavadního triumfu na turnajích Masters. Řecký favorit v osmifinále zdolal antukáře Lasla Djereho, ani ve druhém zápase neztratil set a jeho další překážkou bude Diego Schwartzman.
Profily hráčů
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas se v listopadu podrobil operaci lokte, ihned se vrátil do turnajového kolotoče a letos má za sebou už 26 odehraných utkání s bilancí 19-7. I přes mnohdy nepřesvědčivé výkony a překvapivé porážky si vede solidně, v Monte Carlu odehraje své již páté čtvrtfinále v aktuální sezoně.

V Monackém knížectví, kde loni vybojoval svůj jediný dosavadní titul z Masters, začal soubojem posledních dvou šampionů s Fabiem Fogninim a Italovi nadělil kanára a povolil jen tři hry.

Mnohem více práce měl 23letý Řek v dnešním osmifinále se srbským antukářem Laslem Djerem. Na vlastním servisu sice ani jednou nezaváhal, ale soupeřův dokázal prolomit pouze jednou a zvítězil až po bezmála dvou hodinách 7-5 7-6(1).

V pátečním čtvrtfinále narazí na Diega Schwartzmana, s nímž letos prohrál v ATP Cupu a ve vzájemné bilanci ztrácí 1-2. Schwartzman prohrával už 2-6 1-3 a teprve v polovině druhé sady si poprvé v utkání dokázal udržet servis. Přesto Lorenza Musettiho přetlačil 2-6 6-4 6-3 a i na čtvrté letošní antukové akci postoupil do čtvrtfinále.

Grigor Dimitrov překvapivě přehrál 6-3 7-5 letos na antuce neporaženého Caspera Ruuda, poprvé od října vyřadil hráče Top 10 a počtvrté si v Monaku zahraje čtvrtfinále. "Přitom ten přechod na jiný povrch nebyl jednoduchý, ale zatím to tady jde dobře. Casper je výborný hráč, ale já dělal správná rozhodnutí a moc si to nekomplikoval," řekl semifinalista z roku 2018, který letos na antuce vyhrál stejný počet zápasů (3) jako za celou loňskou sezonu. V dalším kole se bývalý třetí hráč světa utká s Hubertem Hurkaczem.

Taylor Fritz v Monte Carlu pokračuje v těsných vítězstvích a stal se prvním americkým čtvrtfinalistou monacké akce po dlouhých 14 letech. Senzační šampion nedávného Masters v Indian Wells v derby přetlačil 7-6(4) 7-5 Sebastiana Kordu, včerejšího přemožitele Carlose Alcaraze, a poprvé postoupil do čtvrtfinále antukových podniků série Masters.

O čtvrté antukové semifinále a první po roce zabojuje proti Alejandrovi Davidovichovi (H2H 1-1)Španěl po setech 6-4 6-1 zastavil sedm zápasů neporaženého Davida Goffina, navázal na skalp světové jedničky Novaka Djokoviče a i své druhé čtvrtfinále na Masters odehraje v Monaku (loni vzdal).

Teprve podruhé se do čtvrtfinále v Monte Carlu dostal Alexander Zverev, který porazil 6-2 7-5 Španěla Pabla Carreña a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0.

O vyrovnání svého maxima z roku 2018 se německý tenista utká s Jannikem Sinnerem (h2h 2-1). 20letý Ital v osmifinále po obratu zdolal 5-7 6-1 6-3 pátého nasazeného Andreje Rubljova.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 5.415.410 eur
čtvrteční výsledky (14. 4. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
A. Zverev (2-Něm.) - Carreňo (13-Šp.) 6-2 7-5
Tsitsipas (3-Řec.) - Djere (Srb.) 7-5 7-6(1)
Dimitrov (Bulh.) - Ruud (4-Nor.) 6-3 7-5
Sinner (9-It.) - Rubljov (5-Rus.) 5-7 6-1 6-3
Fritz (10-USA) - Korda (USA) 7-6(4) 7-5
Hurkacz (11-Pol.) - Ramos (Šp.) 7-6(2) 6-2
Schwartzman (12-Arg.) - Musetti (It.) 2-6 6-4 6-3
Davidovich (Šp.) - Goffin (Belg.) 6-4 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist