Tsitsipas v Rotterdamu zdolal Gerasimova, Chardy přežil mečboly proti Humbertovi

2. 3. 2021, 23:41
Aktuality 11
ATP ROTTERDAM - Stefanos Tsitsipas vstoupil do halového turnaje v Rotterdamu výhrou 7-6 7-5 nad Bělorusem Jegorem Gerasimovem, když v obou setech nedokázal potvrdit brejk. O čtvrtfinále si druhý nasazený Řek zahraje znovu po roce s Polákem Hubertem Hurkaczem. Jérémy Chardy ve francouzském souboji utekl z 'lopaty' krajanu Ugu Humbertovi, jenž nevyužil ani dva mečboly.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas se poprvé od Australian Open, na kterém vyřadil Rafaela Nadala a vypadl v semifinále s Daniilem Medveděvem, představil v Rotterdamu. V hale, ve které včetně kvalifikace odehrál pět zápasů a čtyři z nich prohrál. 

Letos druhý rok po sobě zvládl své úvodní vystoupení a vůbec poprvé v Nizozemsku neztratil set. Se 76. hráčem světa Jegorem Gerasimovem to však snadné neměl, zdolal ho po téměř dvou hodinách boje 7-6 7-5. 

Dvaadvacetiletý Řek v zápase zaznamenal tři brejky a dva z nich nepotvrdil. V prvním setu ztratil servis za stavu 3-2, ve druhém pak bylo skóre 3-1. Třetí brejk potvrzovat nemusel, neboť přišel v poslední hře za stavu 7-6 a 6-5.

Ve druhém kole se světová šestka Tsitsipas utká ve čtvrtek s Polákem Hubertem Hurkaczem, kterého loni v Rotterdamu porazil v prvním kole a ve vzájemné bilanci s ním vede 6-1. Hurkacz si dnes poradil 6-3 7-6 s Francouzem Adrianem Mannarinem.

Tsitsipase v Rotterdamu čeká také čtyřhra po boku bratra Petrose, s nímž na okruhu ATP prohrál všechny tři zápasy. Jediné tři společné výhry slavili už před pěti lety na menším turnaji ITF. Dnes Stefanos oznámil, že po každé společné výhře daruje 3.000 dolarů na svou oblíbenou charitu 'Mazi gia to paidi'.

"Charitu podporuje normálně, ale myslím, že je tohle extra důvod být na kurtu ještě lepší," řekl Tsitsipas.



Ugo Humbert prohrál s Jérémym Chardym i druhý vzájemný zápas a opět po velkém boji. Dnes v prvním kole halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu 22letý Francouz podlehl o dvanáct let staršímu krajanovi 6-4 6-7 6-7, přestože byl několikrát velmi blízko vítězství.

Hubert ve druhém setu za stavu 7-6 a 5-4 podával na vítězství a vedl už 30-0, k mečbolu se však nedostal a poprvé o servis přišel. Ve třetím setu vedl už 5-2, jenže výhodu brejku znovu neudržel, za stavu 5-4 při servisu soupeře neproměnil dva mečboly a na turnaji skončil.

Chardy, který v Rotterdamu včetně kvalifikace vyhrál už třetí třísetový zápas, ve druhém kole narazí na čerstvého šampiona z Montpellier Belgičana Davida Goffina, nebo Němce Jana-Lennarda Struffa.

V prvním kole skončil jediný bývalý šampion Stan Wawrinka. Vítěz z roku 2015 a předloňský finalista nevyužil proti Rusu Karenu Chačanovovi ani jeden ze tří brejkbolů a prohrál 4-6 5-7.

Nasazenou jedničkou je Daniil Medveděv. Pokud ruský tenista postoupí do finále, zajistí si premiérový posun na post světové dvojky, což se žádnému hráči mimo Big 4 už téměř 16 let nepovedlo. Ve středu ho v prvním kole vyzve Srb Dušan Lajovič.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.117.900 eur
úterní výsledky (02. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tsitsipas (2-Řec.) - Gerasimov (Běl.) 7-6(4) 7-5
Rubljov (4-Rus.) - Giron (USA) 7-6(1) 6-3
Chačanov (Rus.) - Wawrinka (8-Švýc.) 6-4 7-5
De Minaur (Austr.) - Millman (Austr.) 6-1 6-4
Chardy (Fr.) - Humbert (Fr.) 4-6 7-6(5) 7-6(4)
Hurkacz (Pol.) - Mannarino (Fr.) 6-3 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Nola
vacsina tu pise o slabej generacii Dimitrov, Nishikori, Raonic, ale oni hrali s hracmi B3 resp.B4 na vrchole svojej vykonnosti, tak nemali sancu ani na M1000, tato mlada generacia ma stastie, ze hraju uz pomaly s dochodcami....
Reagovat
gigin
Já být na místě takového Miloša třeba, tak bych to rodičům dost vyčítal. To jste nemohli chvílu počkat? Vám pěkně děkuju!
Reagovat
Nola
Milosko ich dokaze vsetkych klepnut, to je to prave...
Reagovat
Fandina
Medvěd prohrál první set s Lajovicem a celkově se mi zdá, že to tam pytlíkuje, ve druhém je to 4:4 a Méďa se rozčiluje na svém podání.
Reagovat
Nola
uz je vonku, nevidela som, iba skore, asi ho zvazovala moznost dostat sa na NO2, plus asi aj pomaly povrch..... aj Sasha to nezvladol, no nakoniec to moze kludne vyhrat Murray
Reagovat
Kozoroh
Přes Rubleva neprojde.
Reagovat
Nola
ktovie, Rublev je jednorozmerny hrac, hit or miss, ak mu to tam prestane padat nema ziadny plan B, Murray by ho v casoch najvacsej slavy poslal domov ani raz by sa neobzrel
Reagovat
Patik
Kedysi tento turnaj vysielalo Digi..teraz pre istotu nikto..nehovorilo sa náhodou o Eurošporte ? takže aj Doha s Dubajom budú cez streamy..
Reagovat
Nola
vysiela ho ES, ale iba zial iba vecerne zapasy, cele zle
Reagovat
gigin
Na Eurosportplayeru dávají všechny.
Reagovat
SwissMaestro
dneska jsem dost zvědav jak se Andy večer popere s pohybem Rublova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist