U Máchova jezera odstartovaly kvalifikační boje dalšího turnaje na našem území

22. 6. 2020, 11:50
Aktuality 3
Ve Starých Splavech dnes startuje další ze série exhibičních turnajů na našem území, které mají hráčům pomoci se rozehrát před srpnovým návratem na mezinárodní okruhy. V areálu u Máchova jezera je dnes na programu první kolo kvalifikace Macha Lake Open.

Z tříkolové kvalifikace se do hlavní soutěže Macha Lake Open dostanou pouze dva nejlepší z mužských i ženských bojů. Kvarteto nasazených tvořili Marek Gengel, Jiří Lehečka, Petr Nouza a Ukrajinec Vitalij Sačko, do druhého kola prošli pouze Gengel a Lehečka.

Hned na úvod kvalifikace skončila nasazená jednička Gabriela Horáčková, která nestačila na 17letou Denisu Hindovou. Překvapivě vypadla i dvojka kvalifikačních bojů Nikola Tomanová, jež podlehla 15leté Kristýně Tomajkové.

Dle očekávání do dalšího kola prošla teprve 14letá naděje českého tenistu Nikola Bartůňková, která bude příští soupeřkou Hindové. Svůj úvodní zápas suverénně zvládla nasazená trojka Aneta Laboutková.

Zítra je na programu druhé a také závěrečné kolo kvalifikačních bojů. Hlavní soutěž, která vypukne ve středu a bude probíhat systémem čtyř skupin po čtyřech hráčích, láká na české hvězdy a velké talenty.

Představit by se měl vyjma Jiřího Veselého kompletní daviscupový tým v čele s Lukášem Rosolem. Jedničkou ženské části turnaje má být 27. hráčka světa a nejlepší Ruska žebříčku Jekatěrina Alexandrovová. Dorazí také grandslamové šampionky Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková nebo sestry Fruhvirtovy.

Vítězové skupin projdou do sobotních semifinále. Obě finále jsou na programu v neděli. Turnaj je přístupný i pro diváky. Ti, kteří se k Máchovu jezeru nechystají, mohou dění od pátku do neděle sledovat na televizní stanici O2 TV Tenis. Dotace starosplavské akce je 980 tisíc korun, jedná se již o druhý podnik v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Další díl se uskuteční na přelomu července a srpna v Liberci.

Od 15. do 21. června se ve Starých Splavech měl odehrát ženský podnik ITF s dotací 60 tisíc amerických dolarů, jenže kvůli pandemii koronaviru je sezona přerušená až do konce července a turnaj byl zrušen. Tato exhibiční soutěž je tak náhradou za 19. ročník druhého nejlépe dotovaného ženského tenisového turnaje na našem území.

• MACHA LAKE OPEN •
Staré Splavy, antuka, 980.000 dolarů
pondělní výsledky (22. 6. 2020)
• Dvouhra muži - 1. kolo kvalifikace •
Gengel (1) - Černý 4-6 6-3 10-7
Štyler - Konečný 7-6(5) 6-1
Lehečka (4) - Jermář 6-0 6-1
Válek - Donald 6-3 5-7 8-10
T. Jiroušek - Jeníček 6-3 6-4
Pleva - Nouza (3) 6-2 6-0
Hájek - Staněk 3-6 3-6
Pospíšil - Sačko (2-Ukr.) 6-0 6-4
• Dvouhra ženy - 1. kolo kvalifikace •
Horáčková (1) - Hindová 3-6 6-7(5)
Šálková - Bartůňková 3-6 5-7
Pulchartová (4) - L. Petruželová 3-6 7-5 7-10
Munzarová - Vlkovská 2-6 1-6
Bejlek - Kladivová 6-2 6-4
Přádová - Laboutková (3) 1-6 2-6
Šebestová - Gadientová (Švýc.) 1-6 2-6
Tomajková - Tomanová (2) 7-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
misa
nakonec asi usoudila, že do Česka už se během koronapauzy vracet nebude:
https://twitter.com/MarieBouzkova/status/1275122620871122944

Nezbývá než čekat na start WTA turnajů :)
Reagovat
FulnekUltras
aby pak z koronapauzy nebyla rovnou menopauza... ;-)
Reagovat
s7RanG
Nebyl někdo dneska na kurtech? Jak to tam vypadalo ty odehrané zápasy?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist