Úřady vyšetřují podezřelou čtyřhru na French Open. Po chybách Sizikovové přibývalo nezvyklé množství sázek

6. 10. 2020, 18:58
Aktuality 11
Francouzské úřady začaly vyšetřovat jeden zápas ženské čtyřhry na Roland Garros kvůli podezření ze zmanipulování a korupce. Jedná se o utkání prvního kola mezi vítěznými Rumunkami Patricií Marií Tigovou s Andreou Mituovou a rusko-americkou dvojicí Jana Sizikovová a Madison Brengleová.

Pařížské státní zastupitelství vyšetřuje duel, v němž rumunský pár 30. září zvítězil 7-6 6-4. Podezření vyvolal pátý game druhého setu, kdy Sizikovová udělala dvě dvojchyby a mizerně zahrála i další výměny. Podle deníků Die Welt a L'Équipe přibývalo rychle nezvyklé množství sázek.

"Uzavřené sázky byly velmi vysoké, neobvykle vysoké. Řádově to bylo několik desítek tisíc eur," řekl agentuře AFP zdroj obeznámený s vyšetřováním. "Byl to zápas prvního kola s hráčkami, které nejsou příliš známé," dodal. Nejvýše z nich je v singlovém žebříčku Tigová na 59. místě, nejníže Sizikovová na 652. příčce.

Inkriminovaný game získaly Rumunky čistou hrou a krátce poté postoupily do druhého kola pařížského grandslamu. Z turnaje pak vypadly v osmifinále. Představitelé Jednotky pro bezúhonnost tenisu (TIU) zatím případ nekomentovali.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Newcombe
přece není normální aby valibuk vyhrál popatnácté nebo podvacáté (už to nepočítám)
Reagovat
Enterprise
Zde je uvedený gam :
https://twitter.com/i/status/1311597609883242497

Kromě mizerného druhého podání při první hře tam nic mimořádného nevidím. Pokud by Sizikova věděla, že je vsazený čistý break, rozhodně by při druhé hře tvrdý return od Mitu nezahrála tak kvalitně těsně nad síť, při třetí hře to Mitu taky mohla na síti klidně zkazit, a druhé podání při poslední hře skončilo těsně v autu.
Reagovat
Mantra
na čistej break jsou kurzy tak vysoko, že ti asi nikde po světě nevezmou live desítky tisíc euro/usd, takže podle mě mohl být vsazen jen break, tam bych odhadoval, vzhledem k průběhu a postavení favoritky/outsiderky kurz tak 2, a to už by mohla nějaká sázkovka zřejmě v asii vzít, spíš by mě zajímalo technická stránka věci, protže nemohly(?) vědět před zápasem že bude 3.set, jak tedy došly k tomu, že zrovna tenhle gem je ten na který vsadit? To si Medison prohrábla vlasy pravou rukou? Nebo mrkla do kamery? smile
Reagovat
Mantra
beru zpět, to bylo ve druhém, tak to věděly, ale zase nemohly vědět že budou na servisu, takže stejně, kdyby byly na příjmu, tak by to ovlinit mohly jen jedním směrem a nebyl by tam kurz, i když i 1.4 by za ty peníze asi stálo dát, kdyby to člověk věděl
Reagovat
Enterprise
Předzápasový kurz na Rumunky byl 1,22, záleží hodně kolikrát rusko-americký pár předtím ztratil podání, ale ten kurz na break max. kolem 2,0 by mohl být. Jinak nevím moc jak to při podvádění v tenisu chodí, na ITF turnajích jsem o podobných sázkách na break ve dvouhrách slyšel, ale tam to bývá ovlivněno oběma hráči, osobně jsem trochu na pochybách, jestli se mafii "vyplatí" sázet kurz kolem 2.

P.S. Jen čistě pro zajímavost Iga - Martina, kurzy podobné (Iga 1,16) a u Tipsportu kurz na break 1,68 a čistý break 8,5.
Reagovat
paprikovygulas1
Nemohli vedieť že sú na servisu? Však to boli live stávky a nie predzapasove kde si mozes tipnúť aj na konkretnu výmenu. Ta druha výmena od Sizikovej bola tiež sporná. Stala na tej základnej ako prikovaná, no a zahrať úmyselne zlý servis to je to najjednoduchšie.
Reagovat
lvicek
Ja nejak nechapu ten podvod, ony uz prohravaly o set a v tu chvili uz i o break, tak kurz na vyhru protihracek asi uz nebyl moc vysoky?
Reagovat
Mantra
sázka na jeden konkrétní gem
Reagovat
lars
mohla to byt sazka na to, ze ziskaji break cistym gamem
Reagovat
FulnekUltras
byl taky extrémně podezřele dominantní. Ale to je v první řadě záležitost WADA.
Reagovat
Mantra
má prsty Kamilos smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist