Vekičová v hale na úpatí Mont Blancu ukončila čtyřleté čekání na 3. titul

31. 10. 2021, 23:52
Aktuality 1
WTA COURMAYEUR - 25letá Chorvatka Donna Vekičová na halovém turnaji WTA 250 v italském Courmayeuru porazila 7-6 6-2 dánskou teenagerku Claru Tausonovou a ukončila čtyřleté čekání na svůj třetí titul.
Profily hráčů
Donna Vekičová

Donna Vekičová po Australian Open kvůli zranění kolene a následné operaci skoro čtyři měsíce nehrála. Po červnové=m návratu nevyhrála víc jak dva zápasy po sobě a jen jednou byla ve čtvrtfinále.

Tento týden v italském Courmayeuru ale trápení přerušila. 25letá Chorvatka se poprvé od loňského léta dostala do semifinále, poprvé od května 2019 si zahrála finále a v něm vybojovala svůj celkově třetí titul a první od června 2017.

Bývalá světová devatenáctka, jejíž slibně nastartovanou kariéru přibrzdily vleklé problémy se zápěstím, na úpatí Mont Blancu neztratila v pěti zápasech ani set. Ve finále porazila 7-6 6-2 Dánku Claru Tausonovou, když zahrála 39 winnerů a jen 13 nevynucených chyb.

Vekičová hrála finále podeváté v kariéře. První dva tituly slavila na tvrdém povrchu v malajsijském Kuala Lumpur 2014 a na trávě v britském Nottinghamu 2017.

18letá Tausonová, jež ve včerejším semifinále přežila pět mečbolů proti Samsonovové, ve finále poprvé neuspěla. Nenavázala tak na letošní halové triumfy z Lyonu a Lucemburku.

• WTA 250 COURMAYEUR •
Itálie, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
nedělní výsledky (31. 10. 2021)
• Dvouhra - finále •
Vekičová (Chorv.) - Tausonová (5-Dán.) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist