Verdasco je po dvou letech ve čtvrtfinále turnaje na tvrdém povrchu

5. 8. 2016, 16:34
Aktuality 7
ATP ATLANTA - Fernando Verdasco v Atlantě vyhrál i pátý vzájemný zápas s Francouzem Julienem Benneteauem a po téměř dvou letech ukončil čekání na čtvrtfinále na tvrdém povrchu. Na ještě lepší výsledek čeká už od ledna 2012, na cestě do semifinále se mu však postaví druhý nasazený Australan Nick Kyrgios.
Fernando Verdasco

Pátý nasazený Fernando Verdasco v Atlantě debutuje a zatím neztratil ani set. Po úvodní vydřené výhře nad Srbem Lajovičem si ve druhém kole poradil mnohem snadněji s Julienem Benneteauem. Francouzi, který je po loňských zdravotních jen stínem bývalého 25. hráče světa, nenabídl jediný brejkbol, za 58 minut vyhrál 6-1 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 5-0.

Dvaatřicetiletý Španěl tak postoupil poprvé od října 2014 do čtvrtfinále turnaje na tvrdém povrchu. O první semifinále od ledna 2012 si semifinalista Australian Open z roku 2009 zahraje s Australanem Nickem Kyrgiosem, s nímž jediný vzájemný duel loni v Montrealu prohrál ve třech setech.

Druhý nasazený Kyrgios si v osmifinále poradil s domácím Jaredem Donaldsonem, kterého zdolal 7-6 6-3 a připsal si 27. výhru v sezoně.

"Věděl jsem, že Jared má za sebou povedený týden, takže si bude věřit. Já jsem v poslední době moc nehrál, takže jsem rád, že jsem postoupil dál. První set byl těžký, ale když jsem ho vyhrál, tak jsem se pak začal cítit lépe," řekl Kyrgios, jenž před týdnem v Torontu utrpěl překvapivou porážku se sedmnáctiletým Kanaďanem Shapovalovem.

"Zdejší podmínky sedí mé hře, hotel mám blízko kurtů, takže se tu celkově cítím velmi dobře. Ale zítra mě čeká těžký zápas a pokud chci jít dál, budu muset hrát lépe než dnes," dodal jednadvacetiletý Australan, který je 18. hráčem světa a v Atlantě usiluje o svůj druhý titul. Ten první získal letos v hale v Marseille.

O překvapení se postaral Jošihito Nišioka, který zdolal 6-3 2-6 6-1 čtvrtého nasazeného Ukrajince Alexandera Dolgopolova a potřetí v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. O premiérové semifinále se dvacetiletý Japonec, který v prvním kole přežil čtyři mečboly proti Evansovi, utká s Argentincem Horaciem Zeballosem (h2h 2-0).

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 693.425 dolarů
čtvrteční výsledky (04. 08. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kyrgios (2-Austr.) - Donaldson (USA) 7:6 (7:4), 6:3
Nišioka (Jap.) - Dolgopolov (4-Ukr.) 6:3, 2:6, 6:1
Verdasco (5-Šp.) - Benneteau (Fr.) 6:1, 6:3
Zeballos (Arg.) - Kamke (Něm.) 6:1, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kyrgios našel motivaci a porazil Verdasca, zajímalo by mě, jak se mu před zápasem dařilo na play stationu, jestli to má tak, že když na plejáku vyhraje, tak potom vyhraje i zápas, nebo naopak po výhře na plejáku už mu motivace schází.
Reagovat
gigin
Nejkrásnější FH na okruhu, samozřejmě až po Maestrovi. Len ta hlava chýba, len ta hlava...
Reagovat
Pe3k
U mě je Daskův fh na 3. místě za Kližanem a RF
Reagovat
Krisboy
Každý malý dítě ví, že nejkrásnější FH na obou okruzích dohromady má Niculescovic Monica.
Reagovat
Herbert_Hoover
Del Potro, Rafa, Verdasco, Thiem :)
Reagovat
Krisboy
Berdych, Federer...
Reagovat
smazaný uživatel
No, tam už je docela dlouho :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist