Verdasco v Kazachstánu porazil Duckwortha a po týdnu ho čeká odveta proti Millmanovi

26. 10. 2020, 22:33
Aktuality 16
ATP NUR-SULTAN - Fernando Verdasco na turnaji ATP v kazašském Nur-Sultanu porazil Jamese Duckwortha a připsal si teprve druhou výhru po koronavirové pauze. O druhé letošní čtvrtfinále si španělský veterán zahraje s dalším Australanem Johnem Millmanem, s nímž prohrál minulý týden v Kolíně nad Rýnem.
Fernando Verdasco (© AFP)

V Nur-Sultanu dnes odstartovala hlavní soutěž jednoho z turnajů dodatečně doplněných do letošního kalendáře ATP výrazně ovlivněného pandemií koronaviru.

Jediným bývalým hráčem Top 10 v pavouku je Fernando Verdasco, který dnes odstartoval výhrou 6-4 7-6 nad Australanem Jamesem Duckworthem. Šestatřicetiletý Španěl sice ve druhém setu neudržel výhodu brejku a za stavu 4-5 musel odvracet dva setboly, ale sadu nakonec v tie-breaku získal a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0.

Verdasco, který měl v srpnu pozitivní test na Covid-19 a kvůli problémům s výsledky testů na koronavirus přišel o French Open, si tak po restartu sezony připsal teprve druhou výhru. 

O první čtvrtfinále od lednového Dauhá si aktuálně 61. hráč světa Verdasco zahraje se čtvrtým nasazeným Australanem Johnem Millmanem (h2h 1-1), kterému bude mít možnost oplatit jen týden starou porážku z Kolína nad Rýnem.

V metropoli Kazachstánu startuje také jako jediný český zástupce Jiří Veselý, který se v prvním kole utká v úterý s pátým nasazeným Američanem Tennysem Sandgrenem (h2h 1-0). Nejvýše nasazeným je 27. hráč světa Francouz Benoit Paire, který měl v prvním kole volný los a čeká na vítěze duelu Delbonis-Kukuškin.

Svého soupeře pro boj o čtvrtfinále už zná druhý nasazený Srb Miomir Kecmanovič, kterého vyzve o rok starší Frances Tiafoe (h2h 1-1). Dvaadvacetiletý Američan dnes do soutěže vstoupil výhrou 6-3 6-2 nad Francouzem Corentinem Moutetem, kterému oplatil dva týdny starou porážku z antuky na Sardinii.

"Dnes jsem hrál opravdu dobře. Od začátku jsem hrál intenzivně a jsem moc spokojený s předvedeným výkonem," pochvaloval si Tiafoe, jenž bodoval hlavně v krátkých výměnách do pěti úderů (44-25).

"Miomir je jedním z mých nejlepších kamarádů na okruhu. Je jen o rok mladší než já a už jsme spolu odehráli pár dobrých zápasů. Hraje dobře, je teď na svém žebříčkovém maximu a já se šplhám zpátky nahoru. Bude to dobrý zápas," uvedl bývalý 29. tenista světa Tiafoe směrem ke svému příštímu utkání.

Po přežití mečbolu zvítězil Australan Jordan Thompson, jenž ve večerním duelu udolal 5-7 7-6 6-2 Brita Camerona Norrieho a přerušil sérii čtyř porážek.

• ATP 250 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch, 337.000 dolarů
pondělní výsledky (26. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Paul (7-USA) - Travaglia (It.) 7-6(2) 6-3
Thompson (8-Austr.) - Norrie (Brit.) 5-7 7-6(6) 6-2
Verdasco (Šp.) - Duckworth (Austr.) 6-4 7-6(5)
Tiafoe (USA) - Moutet (Fr.) 6-3 6-2
Albot (Mold.) - Popko (Kaz.) 4-6 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tenis milujem.

Ale neviem, ci som bol niekedy tak zúfalý, aby som si vyhladal a nedajbože sledoval zápas Duckwortha v Kazachstáne :)

To je velký hardcore.
Reagovat
FulnekUltras
Celinograd je nádherné výstavné mesto. smile
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
George_Renel
Alma Ata je hezčí.
Reagovat
Krisboy
Nechte toho. Představte si, že by se Praha přejmenovala na ZEMAN.
smile

Nur-Sultan je ještě v pohodě smile
Reagovat
George_Renel
Ale Alma Ata je jiné město než nová umělá metropole....smile
Reagovat
Krisboy
To ano, ale Nul-sultan je pojmenován po prezidentovi, nebo co to tam vládne.

Je pravda, že Alma-Ata mám taky zafixovaný hluboko. Na Astanu jsem si jakžtakž zvykl jenom díky cyklistickému týmu smile
Reagovat
George_Renel
Já jsem v Alma Atě a okolí byl. Pohled nad Médeem na vysokohorskou ledovou plochu, krajinu, město - úchvatné.
Reagovat
Krisboy
smile

Já jsem to štěstí neměl, ale že je celej Kazachstán nádherná země, vůbec nepochybuju.
Reagovat
George_Renel
To podhůří ano, ale celý Kazachstan určitě ne. Okolí Karagandy stakilometry stepi, jen suchá tráva, pár baráků po padesáti kilometrech.
Reagovat
turista
V té stepi často přistávali sovětští kosmonauti.
Reagovat
FulnekUltras
dneska ruští často i s ušáky
Reagovat
George_Renel
Tam jsem byl taky. V Hvězdném městečku. Nevěřili byste jak to je tam malé.
Reagovat
turista
Hvězdné městečko je východně u Moskvy blízko města jménem Monino směrem na Vladimir. Nás tam ale v roce 1983 nepustili, když jsem byl v Moskvě na praxi. Byly tam výlety do Zagorska (dnes Sergiev Posad), do Suzdalu a pak týden v Leningradě (dnes Petrohrad). Vždycky s námi na výlet jel tajnej.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
George_Renel
Asi jsem popletl název. Je to už dlouho. Ale v Kazachstánu jsme byli na nějaké základně kosmonautů ve stepi. Asi poblíž kde přistávali.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist