Veselý na challengeru v Indii zvládl první kolo. Forejtek ve Francii navázal na kvalifikaci

8. 2. 2022, 10:52
Aktuality 11
ATP CHALLENGER TOUR - Jiří Veselý, který včera po dvou letech vypadl z elitní stovky žebříčku ATP, zahájil své působení na challengeru v indickém Bengalúru třísetovým vítězstvím nad hráčem šesté stovky a kvalifikantem Antoinem Bellierem ze Švýcarska. Do hlavní soutěže ve francouzském Cherbourgu dnes úspěšně vstoupil kvalifikant Jonáš Forejtek.
Jiří Veselý (© AFP)

Jiří Veselý včera po dvou letech vypadl z elitní stovky žebříčku ATP, ztratil post české jedničky a na právě probíhajícím challengeru v indickém Bengalúru by potřeboval ideálně získat titul, aby se přiblížil návratu do nejvyššího patra světového hodnocení.

Nejvýše nasazený, který před týdnem na podniku ATP ve zhruba tisíc kilometrů vzdáleném Puné vypadl ve čtvrtfinále a neobhájil předloňský triumf, začal výhrou 6-3 6-7(2) 6-2 nad kvalifikantem Antoinem Bellierem ze Švýcarska.

Veselý nepůsobil přesvědčivě ani proti hráči šesté stovky. V utkání sice ani jednou neztratil podání a jediný brejkbol odvrátil, ale i tak musel do rozhodující sady a na kurtu se zdržel skoro dvě a půl hodiny. Dalším soupeřem bude domácí Prajneš Gunneswaran.


Forejtek ve Francii navázal na úspěšnou kvalifikaci
Jonáš Forejtek hraje svůj třetí letošní challenger a teprve až v Cherbourgu prošel dvoukolovým kvalifikačním sítem. A po dnešním vítězství 4-6 6-1 6-4 nad Slovákem Filipem Horanským zvládl ve francouzské hale už třetí zápas v řadě.

Dvacetiletý Čech v úvodním dějství prohrával o dva brejky, dotáhl se na 4-5, ale dál už vývoj setu zdramatizovat nedokázal. V následujících dvou sadách měl ovšem jasně navrch, nečelil jedinému brejkbolu a na servisu ztratil dohromady pouhých 12 fiftýnů.

O první čtvrtfinále od loňského října bude bývalý šampion juniorského US Open bojovat s domácí nasazenou dvojkou Pierrem-Huguesem Herbertem, nebo Kacperem Žukem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
RF46
https://www.lidovky.cz/sport/ostatni-sporty/bratrovrazedny-boj-jsme-kamaradi-na-kurtu-si-ale-nic-nedarujeme-vzkazuje-berdych-veselemu.A160704_000038_ln-sport-ostatni_lar/foto/LAR645efe_berd.JPG
-
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Lemra líná, kdy mu konečně dojde, že s těmahle výsledkama nároky své ženy a její rodiny (plus náklady na zajištění a udržení příjmů) dlouho financovat nezvládne?
Reagovat
marta
Myslím si že jeho žena žádné nároky nemá.
Reagovat
Tiebraker
Kdo je jeho žena? On má ženu
Reagovat
FandimRF
v pavilonu opic by se jich nejspíš pár našlo
Reagovat
Rafaeoli25
Ona je nádherná, vizáž modelky, vyhledej si. Očividně jí jeho vzhled nevadí smile
Reagovat
Rafaeoli25
Najdi si, vypadá jako modelka, takže ulovit rozhodně uměl, s tenisem je to horší smile
Reagovat
Rafaeoli25
Proč by neměla mít?
Reagovat
SwissMaestro
já si právě myslím, že naprosto v pohodě.....na GS to jedno kolo, dvě stačí až až a sem tam SF/F n challengeru, jedno kolo na ATP....
Reagovat
Ereinion
záleží, kolik investuje do sebe...Rosol říkal, že když se chtěl udržet na TOP levelu, tak měl výdaje cca 5 mega/rok...
Reagovat
Ereinion
nicméně když vidím poslední fotky Jyrky, tak to bude spíš méně smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist