Veselý se po Adelaide v prvním kole rozloučil také v Sydney. Murray letos poprvé vyhrál

11. 1. 2022, 03:27
Aktuality 12
ATP SYDNEY - Jiří Veselý ani na druhé generálce před úvodním grandslamem sezony Australian Open nepostoupil přes první kolo hlavní soutěže. Český kvalifikant v Sydney ve dvou tie-breacích podlehl favorizovanému Američanovi Brandonovi Nakashimovi.
Jiří Veselý (© AFP)

Jiří Veselý před úvodním grandslamem sezony Australian Open, které startuje v pondělí, startoval na dvou generálkách a ani na jedné nepřešel přes první kolo hlavní soutěže. Osmadvacetiletý Čech sice v Sydney prošel dvoukolovou kvalifikací a poprvé od loňského února na nejvyšším okruhu zvládl dva zápasy po sobě, ale hned na úvod ho v hlavním losu zastavil Brandon Nakashima.

Rodák z Příbrami druhým týdnem po sobě v prvním kole narazil na ve formě hrajícího Američana. Na předchozí akci v Adelaide prohrál třísetovou bitvu s Tommym Paulem. Dnes nepustil soupeře k jedinému brejkbolu a nastřílel 13 es, jenže sám se k žádné šanci nepropracoval a v obou tie-breacích byl jasně horším hráčem, dohromady v nich získal dva body.

Veselý už bude pokračovat jen ve čtyřhře. S Polákem Szymonem Walkówem v prvním kole zdolali 4-6 7-6(2) 10-8 dvojici Denys Molčanov, Andrej Vasilevskij.

V příštím týdnu čeká 79. hráče světa devátá účast na australském grandslamu. V Melbourne Parku se v minulosti pouze dvakrát podíval do druhého kola, které je jeho maximem.

První letošní výhry se na druhý pokus dočkal Andy Murray. V Sydney smetl 6-3 6-1 Nora Viktora Durasovice a poprvé od ledna 2019 vyhrál zápas na australské půdě.

"Letos je to pro mě v Austrálii trochu zvláštní. Právě mi řekli, že to tady pro mě byla první výhra po více než tisíci dnech. Prošel jsem si spoustou problémů, abych se mohl vrátit. Loni jsem byl zklamaný, že jsem tu kvůli covidu nebyl. Beru to jako začátek pro mě důležitého roku," řekl pětinásobný finalista Australian Open.

"Bohužel jsem narazil na kluka, který tady vyhrál devětkrát (Novaka Djokoviče) a na Rogera Federera. Věřím, že se mi letos bude dařit a jestli najdu trochu formy, tak kdo ví...," zasnil se Murray.

O postup do čtvrtfinále si  Murray zahraje s Nikolozem Basilašvilim (h2h 1-0). Gruzínec nedávno prodělal Covid-19 a minulý týden kvůli potížím s dýcháním nedohrál zápas na ATP Cupu.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 521.000 dolarů
úterní výsledky (11. 1. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nakashima (USA) - Veselý (ČR) 7-6(2) 7-6(0)
Lajovič (6-Srb.) - Davidovich (Šp.) 7-6(5) 6-4
A. Murray (Brit.) - Durasovic (Nor.) 6-3 6-1
Báez (Arg.) - O'Connell (Austr.) 6-2 1-6 7-6(4)
Kudla (USA) - Delbonis (Arg.) 6-3 6-1
Kecmanovič (Srb.) - Travaglia (It.) 6-2 6-3
Martínez (Šp.) - Popyrin (Austr.) 6-4 6-4
Cressy (USA) - Mannarino (Fr.) 6-3 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Veselý/Walków (ČR/Pol.) - Molčanov/Vasilevskij (Ukr./Běl.) 4-6 7-6(2) 10-8
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
makro99
Achjo, Kudlu Jirka smáznul v kvaldě a ten jde teď dál hladce přes delbonise do 2. kola...
Reagovat
Krisboy
Dennis na tom vydělal no...o takovém tréninku se mu ani nesnilo. Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. smile
Reagovat
FulnekUltras
a bez milosti už kosí i eurofigurky

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zemrel-predseda-evropskeho-parlamentu-david-sassoli-40383543#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=24MSQeZW67a-202201110519&dop_id=40383543&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest181_voice_search_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
a právě výrazné zhoršování onkopacientů je jedním z jejích klasických následných jevů...

mj. od 15:00 do 22:00

https://www.youtube.com/watch?v=7R1dwgtLmcA
Reagovat
Ela-fon-isi
Zemřel na zápal plic způsobený Legionella pneumophila. Zdroj Radiožurnál.
Reagovat
Ela-fon-isi
Je to bakterie.
Reagovat
FulnekUltras
viz níže
Reagovat
mendrit
Klasika. Léčí ho na covid a zemře na bakterie. Špatná diagnóza není nic výjimečného. Nemusí to být přesně tento případ, ale včasná diagnóza by tomu patrně předešla.
Reagovat
Mark976
Posedlost proti vakcinaci začíná omezovat schopnost vyjadřovat se k tématu. Léčba nutná!????????????
Reagovat
FulnekUltras
závažná komplikace, způsobená špatným fungováním imunitního systému.

--------------------------------------

ČRo je totéž co ČT - včetně týchž "filantropních" sponzorů - takže jeho uvádění "dezinformací" na "pravou míru/víru" je třeba brát přinejmenším s rezervou smile
Reagovat
FandimRF
běž do háje s vakcínou, my tady bědujem nad porážkou naší tenisové jedničky, to je skutečná tragédie!
Reagovat
FulnekUltras
to je fakt ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist