Veselý v Bastadu nestačil na Hanfmanna a do čtvrtfinále neprošel

14. 7. 2021, 19:45
Aktuality 12
ATP BASTAD - Jiří Veselý se své druhé letošní série výher a postupu do čtvrtfinále nedočkal ani na antuce v Bastadu. Nasazený Čech ve druhém kole nestačil 4-6 3-6 na Yannicka Hanfmanna, kterého porazil nedávno v prvním kole ve Wimbledonu, a ani ve druhém letošním souboji na antukovém povrchu s ním neuhrál set.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© AFP)

Jiří Veselý do letošní sezony vstoupil nadějně, když v únoru na generálce v Melbourne vyhrál tři zápasy a zahrál si čtvrtfinále. Od té doby však absolvoval 14 turnajů a ani na jednom se nedokázal dostat přes druhé kolo.

Výjimkou není ani právě probíhající antukový podnik ve švédském Bastadu. Do něj sice nejlepší český tenista vstoupil hladkým vítězstvím nad trápícím se Salvatorem Carusem, ale dnes nestačil 4-6 3-6 na Yannicka Hanfmanna, kterého porazil nedávno v prvním kole Wimbledonu. S aktuálně až 107. hráčem světa letos na antuce prohrál i podruhé.

Zatímco včera byl Veselý na brejkbolech stoprocentní (odvrátil všech pět a všechny tři využil), dnes nedokázal proměnit ani jednu ze dvou šancí a na všech třech brejkbolech soupeře selhal. Cesta turnajem pro něj skončila za necelou hodinu a půl.

Hanfmann se letos na akcích ATP mezi nejlepší osmičku propracoval podruhé a bude útočit na své první semifinále od loňského září. V dalším kole se střetne s Arthurem Rinderknechem, francouzský kvalifikant bude útočit na své první semifinále na nejvyšším okruhu.

Cristian Garín si v úvodním zápase poradil dvakrát 6-3 s Pedrem Martínezem a při své čtvrté účasti na turnaji poprvé prošel do čtvrtfinále. V něm se druhý nasazený utká s Federicem Coríou.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 481.270 eur
středeční výsledky (14. 7. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Hanfmann (Něm.) - Veselý (7-ČR) 6-4 6-3
Garín (2-Chile) - Martínez (Šp.) 6-3 6-3
Rinderknech (Fr.) - Millman (4-Austr.) 6-3 3-6 6-3
Coría (Arg.) - Cecchinato (It.) 4-6 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Tak Jack Ponocka pekne :)
Dnes Ivo Karlovic bitva s Bublikem... giginek bude mit radost...Bublik porazil po bitve legendu.

Jeste nam dnes chybi:
Maxime Sako Cressy s Kverym...:)
A vypada to na treti setik.
Reagovat
Hook2424
Bohužel s Jirkou to jde z kopce! Kde jsou ty časy, kdy dokázal překvapit i Djokoviče!
Reagovat
sojka1
Jura se setril, takze Karlovic... vzepeti bylo, totiz set, ale v zaveru uz budil respekt jen svymi sedinami, kdyz mel srovnat na svem servisu na 2:2 ve tretim, nedal prvni servis ani za nic a k dobru pridal i dve dvojchyby, to se neda... :-(( Bublik si pak uz palil jak u Verdunu, vypomohl si i nekolika skvelymi returny a bylo po zapase, ze je Ivo pomaly, pochopim, ze se slozi, to bych necekala.....
Reagovat
sojka1
Jack Ponozka zacal brejkem, ktery potvrdil, dobry vstup. Nishioka ma u me pekny vroubek za 1111ho ve W, snad si to Jack vede v denicku.... :-))
Reagovat
sojka1
Jack v nesnazich, ale FH vsechno zachranil, servis pojistil a return dokoncil, gratulace!!! :-)
Reagovat
sojka1
teprve se vsimam, ze Jack jde na Kevina, jauvajs... ale verim.... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jack:)
No ten Kevin bude narocny...ale take verim:)
Reagovat
sojka1
:-) Kevin je letos jak v mlze, snad se mu zrovna v muzeu nevycasi... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
No, v pristavech maji ty majaky, tak snad se ho Kevin nechytne, ale doufam, ze ho Jack zvladne i s majakem:).
Reagovat
com
tady uz vazne taky neni co dodat smile ..koukam jedna vyhra na turnaji je maximum smile Sebere startovny, jednou vyhraje a mizi.. No ale tak porad je na tom lip jak Kristyna smile
Reagovat
hanz
Tak na obživu víc než slušný.smile
Reagovat
darek.vrana
Startovný snad nedostává, ne?smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist