Veselý vstoupil do turnaje na trávě na Mallorce výhrou nad Carusem

21. 6. 2021, 22:39
Aktuality 33
ATP MALLORCA - Jiří Veselý zahájil vítězně přípravný turnaj na Wimbledon. Na trávě na Mallorce porazil Itala Salvatora Carusa po téměř dvou hodinách 7-6 6-2 a postoupil do druhého kola. V něm ho čeká čtvrtý nasazený Pablo Carreño ze Španělska.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© AFP)

Jiří Veselý před Wimbledonem zvolil neobvyklou přípravu. Po nezdaru v kvalifikaci turnaje ATP 250 na trávě ve Stuttgartu si minulý týden zahrál na domácím antukovém challengeru v Prostějově, kde vypadl ve 2. kole. 

Tento týden už je zase zpátky na trávě, na novém turnaji ATP na Mallorce začal výhrou nad Salvatorem Carusem. Italského soka zdolal po téměř dvou hodinách 7-6 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci upravil na 2-0.

Sedmadvacetiletý rodák z Příbrami si k postupu pomohl mimo jiné deseti esy. Výhru oslavil v den, kdy tenisový svaz oznámil, že se Veselý vzdal startu na olympijském turnaji. České mužské jedničce se v poslední době moc nedaří a z účasti v Tokiu se omluvil.

O postup do čtvrtfinále si 71. hráč světa Veselý zahraje letos podruhé se čtvrtým nasazeným Pablem Carreñem ze Španělska (h2h 0-1). Pokud světovou třináctku porazí, vyhraje dva zápasy po sobě poprvé od ledna a sérii jedenácti nepovedených turnajů.

Veselý si na ostrově ve Středozemním moři zahraje také čtyřhru s krajanem Romanem Jebavým. V úterý vyzvou nejvýše nasazený španělsko-argentinský pár Marcel Granollers a Horacio Zeballos.

• ATP 250 MALLORCA •
Španělsko, tráva, 783.655 eur
pondělní výsledky (21. 06. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Caruso (It.) 7:6 (7:2), 6:2
Ruud (5-Nor.) - Simon (Fr.) 6:4, 7:6 (7:4)
Chačanov (6-Rus.) - Pouille (Fr.) 7:6 (9:7), 3:6, 6:4
Klein (SR) - Lajovič (8-Srb.) 6:4, 7:6 (7:2)
Moutet (Fr.) - Harris (JAR) 6:4, 6:2
Travaglia (It.) - Pella (Arg.) 7:5, 7:6 (7:4)
Sandgren (USA) - Munar (Šp.) 7:6 (7:3), 7:5
F. López - Kuhn (oba Šp.) 6:1, 7:6 (7:4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
sefranek17
Jirka vítěz Wimbledonu !! smile
Reagovat
RF46
svetova jednicka do roku..
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Pe3k
Poslouchal jsem komentář při semifinále Felix vs Ugo a tam pán komentátor říkal, že Jiří Veselý je travový specialista. smile
Reagovat
Torn
By leccos vysvětlovalo, protože po kurtu se plouží jako zhulená Máňa.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jiste... o tom zadna, nejlepe se citi v Indii.
Reagovat
turista
veselka vyhrál tak mu přejme další postup. Kdysi ve Wimbledonu donutil Berdycha k pětiseťáku. I když ho nakonec Jirka nevyhrál tak to byl z jeho strany skvělý tenis. Kéž by se zase dostal do takového rozpoložení.
Reagovat
turista
Veselka s velkých V opravuji.
Reagovat
turista
velkým. Ty překlepy....
Reagovat
bIbec
nevím, jestli je specialista ale tak trávu má určitě nejraději smile
Reagovat
turista
U Veselky je vše o psychickém rozpoložení. Bohužel nemá železné nervy tak většinou nedokáže prodat to co umí.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vklidu pari hry na siti, behem parby oznamil, ze je to bohuzel posledni den pareni, bo si musi odskocit do Londyna na nejakej GS :D

Kdo si chce uzit parbu s Nickem, tak rychle, dokud nepojede na letiste. Jede zive ted online :D Slusne trening a priprava... a jedinecna moznost mu neco napsat :D

https://www.twitch.tv/nkrisenxx
Reagovat
Vlk-v-trave
V kazdem pripade je to jedinecna prilezitost mu neco napsat na chatu, ktery je verejne dostupny :D

ted mu tam nekdo napsal:

come back early to tennis king :D
Reagovat
Torn
Ale fuj. :D Ještě tohodle tuponě podporovat. Když ho ten tenis nebaví, obtěžuje a tak děsně štve, proč ho hraje. D:
Reagovat
Vlk-v-trave
To nikdo nevi, a myslim ze ani on sam to nevi :D
Ale je to takova pomsta tenisovych bohu, nalozili tunu talentu do neceho takoveho, aby lide prohledli, ze tato era je jedna z nejnudnejsich :)

ted se nekdo pta behem strilecky, kdy se musi soustredit na divne dotazy, napriklad:

hey dude please tell me you're playing wimbledon this year :D

Asi nedokaze uverit, ze opravdu prijede. Bude asi dost zalezet na tom, kolik toho vystrili... a jestli neprosvihne letadlo.

Jinak ma fajneho papouska :)
Reagovat
Torn
já nevím no, to je furt..on je tak úchvatný a talentovaný. Prostě není. Kdyby byl tak hrozně talentovaný tak vyhraje i něco většího než pár kolotočáků bez ohledu na trénink a hlavu. Zase bych to tak nepřeháněl, Vlku. :D

Jako věřím, že možná jako kámoš na paření counter striku je fajn nebo na zapaření v klubu, ale jinak je to vážně mentálně dítě. :D
Reagovat
gigin
Je schopný bez nějaké extra přípravy čehokoliv. A to se skoliózou. Je to mega talent, který má mrak naděleno od toho tenisového Boha.
Reagovat
Torn
Tak to je tvůj názor. :D Reálně toho v tenisu moc nedokázal. Možná si honit ego, že porazil velkou trojku. :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale to neni jen jeho nazor. Plno treneru, nebo byvalych hracu se na tom shodlo. Vcetne s tim fatalnim mentalnim nastavenim...
Reagovat
Torn
Tak já lidem ten názor neberu, na druhou stranu se ho tím snaží motivovat. Snad na to mohu mít svůj názor ne?:D
Reagovat
Vlk-v-trave
Dival ses na ten link, ktery jsem vyse daval na Nicka jak pari? :)))
Reagovat
gigin
Nedíval Vučku, nemám na to náladu, jenom sem vletím, zapaštěkuju a letím.
Reagovat
Vlk-v-trave
:) jasne.
Reagovat
gigin
Teď jsem sa chvílu podíval. Je to prostě pako :DDD
Reagovat
Vlk-v-trave
:DDD
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale je. Jenze to pochopitelne nestaci. Krom toho sam prohlasil, ze nechce byt profesionalnim sportovcem. A s tim se tezko neco vyhrava... a mu to asi i nejak nevadi... to, ze mas skvely cit pro mic atd. ti nepomuze, kdyz netrenujes a misto toho paris online hry :) Nebo se pripravujes pred zapasem s Nadalem s Karlickou nebo deckama...
Reagovat
Torn
Pro mě ne. :D je to věc názoru. Jako šikovných tenistů je hodně a nedokážou to proměnit. :) V TOP100 to není jenom Nick.
Reagovat
gigin
Například?
Reagovat
Torn
Stačí zadat na youtube a vyhledá ti to řadu videí, kde jsou promarnění talenty. Dřív to byl Dolgopolov, Tomic atd. třeba i Fognini. Jsou to talentovaní hráčí, ale bud je otravovala zranění nebo jsou zkrátka v hlavě mentálně trochu 12leté holky. :D
Reagovat
gigin
Ne. Já se ptám tebe. Kdo je podle tebe šikovný jak Kyrgios a má se světovou jedničkou h2h 2:0 a je schopný se zvednout od hracího křesla a třeba na AO letos předvádět to co předváděl. Například proti Thiemovi, který odehrál miliony přípravných turnajů. Tebou jmenovaní, při vší úctě, to určitě nejsou. Ale ok, Gyros ti nevoní, nemám s tím problém.
Reagovat
Torn
Ano, porazil Novaka, dokázal zahrát pár pěkných zápasů, ale na tohle se nehraje, sorry. :)
Reagovat
Kozoroh
Proč Gyros hraje tenis, když ho nebaví? Na to je zcela prozaická odpověď - protože nic jiného neumí. Bez tenisu by skončil u lopaty.
Reagovat
Vlk-v-trave
Je to zichr...ta lopata?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist