Veselý začal na trávě skalpem Fratangela. Rosol porazil Istomina

19. 6. 2019, 14:13
Aktuality 1
CHALLENGER ILKLEY - Jiří Veselý zahájil letošní část sezony na trávě hladkou výhrou, když na challengeru v britském Ilkley porazil Američana Bjorna Fratangela a přerušil sérii tří porážek. Už čtvrtou letošní výhru na trávě a opět po třísetovém boji vydřel Lukáš Rosol, který si poradil s Uzbekem Denisem Istominem..
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Jiří Veselý se dlouhodobě potýká se špatnou formou a nízkým sebevědomím, což se projevuje na výsledcích a souvisejícím postavením ve světovém žebříčku, v němž vypadl z Top 100.

Dostat se do dobré tenisové nálady se nyní pokouší na trávě, na které si zahrál dvakrát osmifinále Wimbledonu a dokáže na ní potvrzovat roli favorita. To se mu povedlo i dnes na challengeru v britském Ilkley, když v prvním letošním vystoupení na zeleném pažitu porazil 6-1 6-4 Američana Bjorna Fratangela a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0.

V boji o postup do čtvrtfinále pětadvacetiletý Veselý vyzve Poláka Kamila Majchrzaka (h2h 1-0).

Ve večerním duelu uspěl také druhý český zástupce Lukáš Rosol, který zdolal 6-3 4-6 6-4 čtvrtého nasazeného Uzbeka Denise Istomina. Z pěti letošních zápasů na trávě tak už počtvrté zvítězil a opět po třísetovém boji.

V osmifinále se Rosol utká s dvacetiletým Švédem Mikaelem Ymerem.

• CHALLENGER ILKLEY •
Velká Británie, tráva, 137.560 dolarů
středeční výsledky českých tenistů (19. 06. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (7-ČR) - Fratangelo (USA) 6-1 6-4
Rosol (ČR) - Istomin (4-Uzb.) 6-3 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
com
Jirik si udelal desetibodovy naskok na Berdycha :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist