Vítězná premiéra proti hráčce Top 50! L. Fruhvirtová v Miami vyřadila Mertensovou

25. 3. 2022, 20:07
Aktuality 162
WTA MIAMI - Linda Fruhvirtová si poprvé zahrála s členkou Top 50 a hned si připsala skalp 24. hráčky světa Elise Mertensové. Na turnaji WTA 1000 v Miami 16letá Češka zvítězila nad belgickou favoritkou 7-5 2-6 6-1 a postoupila do třetího kola. V něm je i Petra Kvitová, naopak nepřekvapila Marie Bouzková a kvůli nemoci vůbec nenastoupila Markéta Vondroušová.
Linda Fruhvirtová (© j48tennis.net)

Linda Fruhvirtová před měsícem vyhrála turnaj ITF W25 v mexickém Cancúnu a získala nejcennější titul. Nyní díky divoké kartě startuje poprvé v hlavní soutěži prestižního turnaje WTA 1000 a v Miami porazila už dvě soupeřky.

Proti Dance Koviničové z Černé Hory si ve středu připsala první skalp hráčky Top 100 po proměnění mečbolu a dnes si proti Belgičance Elise Mertensové odbyla vítěznou premiéru v zápase proti člence Top 50.

16letá Fruhvirtová vstoupila do zápasu s 24. singlistce a 3. deblistce světa nervózně a úvodní game při svém podání ztratila čistou hrou. Pak se ale oklepala, soupeřce brejk okamžitě oplatila a vyrovnaný první set získala díky dalšímu proměněnému brejkbolu za 47 minut. 

Ztrátou podání česká teenagerka vstoupila i do druhé sady, tentokrát ale otočit skóre nedokázala. O servis přišla ještě jednou a o postup musela zabojovat ve třetí sadě. V ní nedovolila od stavu 1-1 Mertensové uhrát ani game, po dvou hodinách hry zvítězila 7-5 2-6 6-1 a vybojovala nejcennější výhru v dosavadní kariéře.

"Tohle je rozhodně jeden z mých nejlepších turnajů. Myslím, že vůbec ten nejlepší. S hráčkou Top 25 jsem nikdy nehrála, je to neuvěřitelné, pořád tomu nemohu uvěřit. Ale jsem moc šťastná, že jsem vyhrála. Pro tyhle chvíle jsem tvrdě pracovala a moc si to teď užívám," radovala se Fruhvirtová.

"Jen jsem si říkala 'zůstaň soustředěná, doku zápas neskončí'... Ona měla na začátku třetího setu pár šancí na brejk. Ale je to neuvěřitelné. Je to realita, nebo je to sen? Ten pocit je úžasný. Tohle je chvíle, pro které to děláme," dodala talentovaná Češka.

Na okruhu WTA aktuálně třetí nejlepší juniorka světa zaznamenala svou celkově šestou výhru a podruhé vyhrála dva zápasy po sobě. O první sérii tří vítězství, postup do osmifinále a posun do Top 200 bude bojovat v neděli proti bývalé světové jedničce a grandslamové šampionce Viktorii Azarenkové.



Petra Kvitová letos neoslňuje a problémům se nevyhnula ani v úvodním zápase v Miami. Francouzku Claru Burelovou, jež včera oslavila 21. narozeniny, porazila 6-1 3-6 6-3.

Kvitová po suverénním představení v prvním setu začala více chybovat, nedařilo se jí na podání a soupeřka toho dokázala využít. Na úvod rozhodující třetí sady ale dvojnásobná wimbledonská šampionka odvrátila dva brejkboly a dostala zápas zpět pod kontrolu. Ujala se vedení 3-1 a nezastavila ji ani ztráta servisu v pátém gamu, na kterou dokázala okamžitě odpovědět dalším brejkem.

32letá Češka v tomto roce zatím jen jednou vyhrála dva zápasy po sobě. Na Floridě, kde si dvakrát zahrála čtvrtfinále (2014 a 2019), se o vyrovnání nejlepší letošní série utká s domácí Lauren Davisovou (h2h 1-0).

Marie Bouzková na Floridě letos i potřetí prošla kvalifikací a také pošesté vyhrála minimálně jeden zápas v hlavní soutěži, ve druhém kole proti světové šestce Paule Badosaové ale nepřekvapila. Favorizované Španělce podlehla 5-7 5-7, přestože se jí ve druhém setu podařilo smazat ztrátu 1-5.



V den svého prvního zápasu se pořadatelům omluvila Markéta Vondroušová. Česká tenistka, která měla jako 30. nasazená volný los, se odhlásila kvůli nemoci a v pavouku ji nahradila poražená hráčka z kvalifikace Lesja Curenková.

Ukrajinka Curenková pak podlehla ve třech setech Kazašce Julii Putincevové, která ve třetím kole vyzve Badosaovou (h2h 0-1).

Ve třetím kole jsou tak čtyři Češky. Fruhvirtová a Kvitová navázaly na včerejší postupy Karolíny Muchové a Kateřiny Siniakové.

Ze hry je už 21 nasazených hráček
Naopak ze hry venku je celkem 21 nasazených hráček. Vondroušová, Garbiñe Muguruzaová, Simona Halepová a Camila Giorgiová ze zdravotních důvodů vůbec nenastoupily a dalších 17 z 28 tenistek nezvládlo svůj úvodní zápas.

Skončily i čtyři členky Top 10, po Karolíně Plíškové, Aryně Sabalenkové a Anett Kontaveitové se dnes rozloučila Řekyně Maria Sakkariová. Čerstvá finalistka z Indian Wells a nová světová trojka podlehla 6-4 1-6 2-6 Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové, poprvé v sezoně nezvládla vstup do turnaje a neobhájí loňské semifinále.

Naopak skvělou formu si drží Iga Šwiateková, jež po triumfech v Dauhá a v Indian Wells přidala 12. výhru v řadě. Dvacetiletá Polka, která se poprvé posune na post světové jedničky, smetla 6-2 6-0 Švýcarku Viktoriji Golubicovou. O osmifinále se utká s domácí Madison Brengleovou (h2h 0-0).

Šwiateková bude oficiálně novou jedničkou žebříčku 4. dubna ve 20 letech a 308 dnech, tedy nejmladší po dvanácti letech od Dánky Caroline Wozniacké. "Je to pro mě splněný sen. Nikdy jsem si ten okamžik nedokázala pořádně představit. I když jsem hrála dobře, nevěřila jsem tomu, že se to může skutečně stát," řekla předloňská vítězka Roland Garros.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
páteční výsledky (25. 03. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (28-ČR) - Burelová (Fr.) 6-1 3-6 6-3
L. Fruhvirtová (ČR) - Mertensová (20-Belg.) 7-5 2-6 6-1
Badosaová (5-Šp.) - Bouzková (ČR) 7-5 7-5
Šwiateková (2-Pol.) - Golubicová (Švýc.) 6-2 6-0
Haddadová-Maiaová (Braz.) - Sakkariová (4-Řec.) 4-6 6-1 6-2
Rogersová (USA) - Ostapenková (10-Lot.) 6-3 7-6(0)
Azarenková (-) - Alexandrovová (-) 6-4 2-6 7-6(5)
Gauffová (14-USA) - Qiang Wang (Čína) 7-5 6-4
Pegulaová (16-USA) - Stephensová (USA) 6-1 6-4
Rybakinová (17-Kaz.) - Ruseová (Rum.) 6-4 7-5
Kuděrmetovová (21) - Gálfiová (Maď.) 5-1 / skreč G.
Shuai Zhang (Čína) - Cirsteaová (24-Rum.) 6-1 6-1
Kalininová (Ukr.) - Keysová (26-USA) 3-6 6-3 6-4
Brengleová (USA) - Samsonovová (29) 6-4 6-0
Davisová (USA) - Sandersová (Austr.) 6-4 6-1
Putincevová (Kaz.) - Curenková (Ukr.) 6-3 4-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

162
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
předvedla proti Pavle moc pěkný výkonsmile
Ač jsem zápas sledoval, tak jsem si pro zodpvězení otázky proč nevyhrála přibral statistiku.
Maruška sice měla o 3% vyšší úspěšnost 1.servisu, ale bodovala z něj o 13%méně. Zaostávala také na příjmu 1. podání v poměru 26%/39%, což je poměrně hodně. A ruku v ruce s tím jde využívání BB, které patří k největším Maruščiným slabinám: 22%/44% tedy 2/9 proti 4/9.
Nerozhodnost Marušky, když se dostala do výhodné pozice (především na síti), prostě pramení z nedostatku zkušeností s těmito situacemi. Aspoň teď ví na čem, kromě jiného, zapracovat.smile
Ale i přes prohru přinesl Marušce zápas mnoho pozitiv. Může hrát vyrovnanou partii proti hráčkám TOP10, za celý zápas nedala DF!, fyzicky neodpadla, i když tady se pomíjí, že měla díky kvaldě odehráto mnohem více než Pavla, zahrála spoustu winnerů (jestli někdo dodá statistiku budu rád, já je nikde nenašel) a UE měly s Pavlou vyrovnané. Veledůležité je také to, že se nezranila (tedy v to pevně věřím.
Komentátoři zápas opakovaně oceňovali slovy high quality match. Některé winnery byly opravdu výstavní a hodně mě jimi potěšila a snad nejen mě.smile
Kdyby...
za stavu 5:5 ve 2.setu Maruška zahrála chop volley namísto podle mě špatně zvoleného drive, mohl se gem vyvíjet jinak. Pak se ale přidaly podobné naivní chybky, které předtím v zápase nedělala.
Tedy hodně štěstí dál!
Reagovat
misa
Na otázku proč Marie nevyhrála je jednoduchá odpověď. Protože Badosa hrála tenis hodný světové šestky. V koncovkách setů se projevila větší kvalita na straně Pauly. Při brejkbolech většinou vytáhla výborný servis.

Hra Bouzkové se mi líbila, ověřila si, že když hraje odvážně, může soupeřit i se světovou špičkou. Kdyby jen přehazovala obloučky a čekala na chyby (jako např. v 1. kole zdejší kvalifikace), tak by ji Badosa zmasakrovala. Některé winnery byly opravdu parádní. Takže kdybych byl jejím trenérem, tak jí před každým zápasem říkám, ať je odvážnější a hraje aktivně :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak tak, souhlassmile
Reagovat
aape
pro mě opravdu překvapivě hrála vyrovnanou hru s Pavlou smile, až na ty konce obou setů, tam se ty chybky nakupily
pokud bude pokračovat v tomhle trendu, tak určitě ze stovky nevypadne
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale musí jíst jahody, aby vydržela zdravásmile
Reagovat
misa
Pěkný boj proti hráčce top 10! Až do stavu 5-5 hrála výborně, pak ale při vlastním servisu přišly dvě hloupé chyby.

Ve druhém setu vedla Badosa už 5-1, ale Bouzková tradičně nic nevzdala a přinutila favoritku bojovat o výhru. Líbilo se mi, že Mary se snažila hrát v řadě výměn aktivně, připsala si 23 winnerů (Španělka 31, obě pak 24 nevynucených chyb). Souhrnem můžu říct, že Bouzková předvedla výkon na hranici svých možností, který při odchodu Marušky ze stadionu ocenila potleskem i Badosa smile

Antuková část sezony snad bude lepší než loni.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile než jsem to dopsal, taks to sem dalsmile
Kdes vzal ty w/ue?
Ta hra na hraně mi taky proběhla hlavou. Až na ty probenděné závěry setů jeden z nejlepších Maruščiných výkonů. A klobou dolů i před Pavlou, co všechno a jak dokázala vrátit.
Reagovat
misa
w/ue mám ze souhrnné tabulky po konci utkání. Ty závěry setů asi plynou z mentality hodné holky, která se lekne úspěchu. (Proti Sloane ve finále Guadalajary to ale zamrzelo víc. Marie se dostala v prvním setu do nadějného vedení, aby pak začala kupit chybu za chybou v předtím nevídaném množství. Ve druhém setu pak zase chyby zmizely a set byl jasně její.)

Badosa se výborně pohybuje, umí zahrát i z obrany hodně agresivní úder a zvrátit tak průběh výměny.
Reagovat
baggik
Bravo Linda! Kde je ten soudruh, co psal, že jsou sestry Fruhwirtovy lamy? Asi osvobozuje Ukrajinu od nacistu bych tipoval. smile
Reagovat
blixa
Tihle sráči osvobozují maximálně lahváče od zátek !
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
mur3na11
smilesmile
Reagovat
elsky
Gratuluju. Tolik ubohostí splácat do tří vět, to by nedal ani pejsek s kočičkou. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Blondie
Mně teda připadá jako ubožák spíš ten, který tu veřejně hejtuje dvě děcka.
Reagovat
blixa
Iga ! smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Škoda, že se blíží konec betonů. Na nich bych Mary hltal hodně dlouho. Ale třeba se s její formou chytne i na antuce. Je to labuž , když nemusím dřít a jen se válet a koukat jak maká za mě Big Mary.. Dnes moc nescházelo, na TOP desítky prostě másmilesmile
Reagovat
Dobry-den
Bohužel, přichází pro Marii nejméně oblíbený povrch. Teď je přihlášená do Bogoty, tak snad ví, co dělá, tam si naše hráčky na místních podmínkách většinou rychle vylámaly zuby...
Reagovat
Mony
ona je trpělivá, Bogota by měla být pro ní
Reagovat
tommr
Marie dneska předvedla velmi dobrej výkon, ale na silnou soupeřku to nestačilo. Marie hlavně nezvládla závěry obou setů ...
Do zbytku sezóny jsou ale její výkony dobrým příslibem. S touto hrou nebude mít s udržením se ve stovce žádný problémy ... smile
Reagovat
Dobry-den
Když může být v padesátce s podobným tenisem Martincová, proč by nemohla i Marie? smile
Reagovat
tommr
když jí bude sloužit zdraví tak může být i ta padesátka ...
Reagovat
misa
Do konce sezony obhajuje pár bodů, takže se stovkou by neměl být problém. Pokud vydrží zdravá, mohla by se Marie pokusit o přiblížení ke svému žebříčkovému maximu (46).
Reagovat
tommr
Katka se Sandersovou odstoupily z debla. Doufám, že to neznamená že je Katka nemocná nebo zraněná ... smile
Reagovat
GaelM
To by bylo velmi mrzuté, v singlu to má umeteno na hodně slušný výsledek... smile
Reagovat
Dobry-den
Přes nasazené soupeřky přešly Muška, Katka a Linda, tak počtvrté už to holt nevyjde, no. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zmanipulovali jestřába, aby jim tam nějaká zbylasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pavlínka jeden footfault za druhým.smile
Reagovat
George_Renel
Kdo je ten telenovela v boxu Badosy co se tak líbí režisérovi?
Reagovat
hanz
Není to ten její vibrátor?
Reagovat
smazaný uživatel
smile je hezkej a má žlutomodrou stužkusmile simpaťáksmile
Reagovat
blixa
"simpaťák" ? Ty nejsi původem Čech, že ne ? Občas z tebe vypadne něco, co by prostě Čech nenapsal ...
Reagovat
Krisboy
Třeba jenom chyběl, když se ve škole probírala vyňatá slova po "s" smile
Reagovat
Krisboy
Ne, to je vlastně blbost. To by musel chybět vícekrát. Hoooodně vícekrát smile
Reagovat
tommr
až do stavu 5:4 se Marie výborně držela ale poslední tři hry prvního setu totálně pohnojila ... smile
Reagovat
hanz
Přesně, takové nahrané míče a zazdí jeden za druhým. Škoda, dál jak na TOP 50 to u ní nevidím, není tam killer instinkt. Spíš jen takové pinkání bez efektivního zakončení.
Reagovat
tommr
to je tím, že je zvyklá hlavně bránit a když se jí naskytne příležitost zaútočit tak prostě neví co s tím ...
Reagovat
hanz
Tak tak, tomu se říká vracečka. Taková hra mi není sympatická, pohyb má fajnový, ale tím to pro mě tak končí, jen pinkání (bez variace a překvapivého úderu) mi nebaví. Proto bye bye Mery.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale zas... podívej se na statistiku winnerů.smile
Reagovat
hanz
K síti radši vůbec nelez!
Reagovat
hanz
Bouzková, Bouzková, tys to zas vymrnila. Hodinu se tam honíš jak nadmutá koza, vracíš vše možné, ale jakmile máš nahraný míč, tak to zazdíš. Poctivá ukázka vracečky bez vlastní iniciativy ukončit výměnu.smile
Reagovat
Dobry-den
Marie, co to vyvádíš? Tak hezky jsi až do teď hrála. smile
Reagovat
lars
dala minelu :(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile první volej neměl být drive, ale chop. Velká škoda.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
naivní závěr setusmile
Reagovat
Mony
uŽ TOHO PAVOUKA KAZÍ jen Badosa a Iga..ta se snaž Mary!
Reagovat
lars
Azarenka
Reagovat
tommr
Marie se zatím drží a Badosa se už vzteká ... smile
Reagovat
tommr
Marie je proti Badose poloviční. Silově na ní nemá ...
Reagovat
Jon61
Zatím se drží, třeba bude agresivnější soupeřka dělat více chyb.
Reagovat
vergus
Má šanci, pokud ji uškvaří jako Markéta v Tokiu, úderovou razancí se s ní moc měřit nemůže
Reagovat
tommr
škoda že ted neproměnila ani jeden ze čtyř brejkbolů ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
BB Maruška bohužel neumí.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tenis není vzpíránísmile
Reagovat
mahycek
Nick Kyrgios nezapřel svůj obrovský talent
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Udělá Maruška s Pavlínkou rekord Miami?smile
V délce zápasu, samozřejměsmile
Reagovat
zfloyd
dlouhý to bude určitě , když to bude na 3 sety tak možná rekord padne smile
Reagovat
tommr
masakr favoritek v Miami pokračuje. Nečekané vypadnutí Sakkariové dává Báře šanci na to aby se opět vrátila na pozici světový dvojky. A to by byl vzhledem k tomu že Bára nestartovala ani v IW ani v Miami opravdovej majstrštyk ... smile
Překazit jí to může už jen Badosa, ale o tu by se mohla "postarat" Marie Bouzková ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pocem a zopakujsmilesmile
Reagovat
blixa
smile přece bys ho nemlátil ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
už by moh mít po těch létech rozum, né?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to je potom na h0vn0 takováhle práce. A teď si to zveršuj sámsmile
Reagovat
blixa
Ti teda pěkně děkuju ... doufám že se neozve Koloděj "já čekááám" ... smile
Reagovat
blixa
šmarjá, blbnu, Děd Vševěd pochopitelně ....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
lars
:))
Reagovat
aape
Tak Petra nakonec jde dál, gratulace smile

Sakkari je venku, taky gratulace Maie
Reagovat
Nenela
Rikam si, jestli na Petru nedolehlo astma. Nebo neco jineho. Prece jen ten rozdil mezi prvnim a dalsimi sety byl brutalni. Jakoby ji neco prejelo
Reagovat
zfloyd
Hadí Mája smázla Sekyrku smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
neuvěřitelnésmile Nasazené zřejmě v Miami nechtějí hrátsmile
Ale Hadad pěkněsmile Sekkerka asi stále zdecimovaná z prohraného finále.
Reagovat
Nenela
Ja nejak tu Haddad Maiu nemusim. Byla potrestana za doping, trest si sice odsedela a vim, ze bych ji nemela odsuzovat, ale ja tyhle veci neumim z hlavy jen tak vytlacit
Reagovat
aape
já zas myslím, že ta holka má potenciál, tak uvidíme..
Reagovat
annah
Tak to nakonec s Kvítím dobře dopadlo a o kus dál Gyros nádherně válcuje Rubla. Snad mu to vydrží do konce zápasu...
Reagovat
annah
Vydrželo! Kanááár!smilesmile
Reagovat
blixa
No nediv se, Rubl má mizernou hodnotu ... smile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
Dobry-den
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zrovna jsem chtěl napsat, že Nick dokázal nemožné - ještě víc zdevalvoval Rublsmile
Reagovat
Nenela
Hahahahaaaaaaaaaaaaasmile
Reagovat
SydneyOpen
rubl je taková levnější verze toaletního papíru smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pro Rusy možná, já bych se tím ani neutřelsmile
Reagovat
annah
:-))))))))))))))
Reagovat
zfloyd
vítězství OK , ale pokoukání nic moc
smilesmilesmile
Reagovat
Dobry-den
Zázrak. Nasazená hráčka postupuje dál. smile smile
Reagovat
Alien
Jako nezlobte se na mě, ale tohle? Tam se prostě netrénuje!
Reagovat
blixa
U vás v andromédě se na kurtu netrénuje ?
Reagovat
Alien
Ty nejsi z Andromedy! Ty sídlíš v Bohnicích!
Reagovat
mahycek
Ale, já vím, že dává kluky, že tady není
udělaná grafika, kam se dá napsat něco
k Nickovi....
Reagovat
SydneyOpen
no Petra to nějak dokopala, ale ani z toho nemá radost, snad si něco neudělala... no Sakkari jednou nohou venku, hodně se to otevírá, snad z toho některá z Češek využije.
Reagovat
blixa
No prosim, a to bylo kvikotu ... smile
Reagovat
sojka1
"Mnoho povyku pro nic"... :-))
Reagovat
blixa
smile
Reagovat
Nenela
Ja nevim, Petra vubec nebeha, nechava micky klidne spadnout, neni ji neco?
Reagovat
Nenela
Ja nevim, Petra vubec nebeha, nechava micky klidne spadnout, neni ji neco?
Reagovat
zfloyd
další favoritka Sekyrka je taky pěkně načatá smile
Reagovat
mahycek
Zase ženský--nuda.
Reagovat
Fandina
Eurosport 2 dává kluky.
Reagovat
zfloyd
sice bojuje , ale bohužel zejména sama se sebousmile
Reagovat
Nenela
Kdyby Petra hrala alespon svuj stnadard, tak by se Burel porazila sama, protoze hraje priserne. Bohuzel hraje priserne i Petra
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
tommr
v Miami zřejmě řádí nějakej virus, kterej atakuje jen nasazený hráčky ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraje, ale ve třechsmile
Reagovat
SydneyOpen
to se nedá Petro prostě promiň...
Reagovat
Alien
Ne, to je ubohost!
Reagovat
Nenela
Ja uz jsem se prestala divat. Proste nemuzu. A to jsem si dala dvojku vina. Ani tak nemuzu. Pockam jeste na Marusku, tam o nic nejde, to si muze clovek uzit
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmile
Reagovat
Alien
Myslím, že 2.set se naší Lvici povedl na výbornou! Kdyby ta holka něco hrála, ale tohle! Neuvěřitelný!
Reagovat
tommr
Petru to dneska asi moc nebaví - druhej set vyloženě odflákla ... smile
Reagovat
Fandina
PS ... nevíte někdo, kdy zase budou chodit trenéři radit na kurt?
Reagovat
Nenela
Taky jsem si rikala. To nejak vysumelo
Reagovat
tommr
nevyšumělo to. Zrušilo se to kvůli kovidu ... smile
Reagovat
Nenela
Jasne, to vime mudrlante, ale nejak se to nevratilo. Covid uz prece neni tak zhave tema, aby si tenistka nemohla zavolat kouce, se kterym je dnes a denne ne? Nebo jo?
Reagovat
tommr
a ty si opravdu myslíš, že ty tzv. protikovidový opatření jsou nastavený podle nějaký logiky? smile
Reagovat
Fandina
Určitě. S covidem je spoustu logických opatření. Třeba roušky se používaly proti nákaze už ve středověku.

Spíš jde o to, proč když to bylo zrušeno, se to neobnoví.

Jinak třeba podávání ručníků je dobré opatření, to by mělo pořád zůstat někde na věšáčku a hráči si to mají brát sami.
Reagovat
Fandina
Jinak jako dítě jsem zařila epidemii žloutenky a to si pamatuji, že dezinfekce byla na gáze a tou byly omotané kliky nebo se chodilo po dezinfekcí nacucaných rohožkách. Co se týká klik, tak teď je výhoda, že existují samootvírací dveře, to dřív nebývalo.
Reagovat
Fandina
zažila
Reagovat
Fandina
Ach jo, Petruško, první set jak z partesu a teď tohle, na ale ještě to může otočit, jak známo Petruška to ummí i z 2:5. Jen nevím, co znamenají ty pohledy Vaňka. Takově nenadšené.
Reagovat
Nenela
Spis starostlive
Reagovat
tommr
no ještě aby jásal když vidí tu hrůzu na kurtu ... smile
Reagovat
Nenela
Anebo ji zase neco boli?
Reagovat
Nenela
Bozinku Petro, pri tvych zkusenostech bys mohla ty druhe sety uz davat v klidu. Hlaska komentatora "Kvitova´s level has dropped" to vystihuje opravdu presne
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Alien
Už jí zase mázlo v kebuli! Co tam jako teď předvádí? Ta francouzská holčina vůbec nechápe co se děje!
Reagovat
zfloyd
na kurtu hraje jen jedna hráčka buď dá nebo ne ta druhá je podstatě jen přihlížející
Reagovat
SydneyOpen
to je zase děs omg co to je
Reagovat
Fandina
Tak si někdy myslím, proč není první set třeba 6:3 místo 6:1 a do druhého si Petra nepřenese dva vyhrané game, aby to zase nebylo o nervy.
Reagovat
zfloyd
goodsmile idea
Reagovat
bardunek666
Super, gratuluji. Je ale na čem pracovat. Často z lehkých pozic zahraje na soupeřku a ztrácí bod.
Ale jinak velice dobré, snad bude zápas s Vikou
Reagovat
sojka1
ta vetsi zkusenost a herni vyspelost Mertensky vycuhovala i jinde, ale tak zase deset let vekovy rozdil, ze... ;-)
Reagovat
zfloyd
vypadá že se dnes vyspala dobře jen jeden DF za set smilesmilesmile
Reagovat
Alien
No?
Reagovat
zfloyd
má to ve svých rukou
Reagovat
tommr
Petra zatím vypadá v pohodě. Dneska by to mohl být po dlouhé době konečně jednou zápas bez nervů ... smile
Reagovat
tommr
a jen jsem to napsal tak Petra vyhodí 4 returny v řadě za sebou ... smile
Reagovat
tommr
a vzápětí dokonce přichází o servis. To je neuvěřitelnej šlendrián ... smile
Reagovat
blixa
Já bych se nebál napsat že je to neomluvitelné a trestuhodné !!!! smile
Reagovat
smazaný uživatel
Přímo ostudné ;-)
Reagovat
blixa
Tak !!! smile
Reagovat
tommr
a jak by si hru Petry ve druhým setu charakterizoval ty? Ten pokles úrovně je až strašidelnej ... smile
Reagovat
Fandina
Podle mě je to legrace, o nic nejde. Někdo volí slova ostuda, ale já bych třeba řekla, že hraje špatně, ostuda je podle mě spíš něco o morálce, proti mravům, než že hraje špatně. Ale jinak to beru jako lehké špičkování, spíš legrace.
Reagovat
blixa
No dyk jsme to napsali, ne ? smile
Reagovat
George_Renel
Nejlepší na tom je, že si pro to šla svou aktivní hrou. Žádné pinkání. Velká změna proti loňsku.smile
Reagovat
sojka1
servis nesrovnatelny, k nemu evidentni sebevedomi... a je uvolnena a vtipna, po zapase s Dankou ve zkratce mima predvedla pusinky a mavani hvezdy (prazdnemu kurtu).... taky se trochu prizdobila temi cingrlatky a moc ji to slusi... :-)
Reagovat
makro99
Jj, Linda je skvělá, takový nenápadný půvab buržoazie... mě se líbily už i dřív její rozhovory, kdy tam občas uměla udělat takovou vtipnou jemnou intonanční vlnku :)
Reagovat
sojka1
vim presne, co myslis.... staci ten legendarni dvojrozhovor se segrou... ktera z vas si myslis, ze bude uspesnejsi.... no kdybych rekla Brenda, tak by to zase vypadalo, ze nemam zadne sebevedomi... bozi... :-))
Reagovat
makro99
jj, a to ve 14ti, 15ti letech dělat rozhovory na kameru samo o sobě teda není sranda.. no je to příjemné sledovat tady ten vzestup :)
Reagovat
SydneyOpen
no solidní set od Petry
Reagovat
blixa
Je hustá !!! smilesmilesmile
Reagovat
elsky
A taky pěkný výkon. S touhle hrou se nemusí bát nikoho.
Reagovat
tommr
po dnešku má Linda v průběžným žebříčku přesně 300 bodů a je jen 24 bodů od posunu do druhý stovky. K tomu by jí stačilo vyhrát příští zápas ...
Reagovat
Krisboy
smilesmile

Skvělé. Tyhle ségry jsou jsou fakt trochu jiné smile
Reagovat
Mony
https://cz.depositphotos.com/19935193/stock-photo-business-with-thumbs-up-isolated.html
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný tennissmilesmile
Reagovat
mario777
Mertens bude asi dalsia ktora v pondelok ohlasi koniec kariery smile
Reagovat
zfloyd
když už jí poráží 16letý holky tak je načasesmilesmile
Reagovat
tommr
tak to je bomba! O tom že by Linda mohla porazit Mertensku se mi ani nezdálo. Mertenska tomu asi před zápasem taky nevěřila a pak se nestačila divit ... smile
Lindě k výhře gratuloval i sám velkej P.M. ...
Reagovat
smazaný uživatel
smile Gratuloval. Pěkný.
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmilesmile
Reagovat
Luky1981
smile
Reagovat
mirmar
smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist