Vítr vynalezli Skotové, žertoval Ferguson po Murrayho výhře

9. 9. 2012, 16:56
Aktuality 14
Na tiskové konferenci Andyho Murrayho po zápase s Tomášem Berdychem v semifinále US Open bylo veselo nejen proto, že britský tenista vybojoval postup. Olympijskému vítězi přišli k úspěchu poblahopřát další slavní Skotové herec Sean Connery a trenér Alex Ferguson.
Profily hráčů
Murrayho fotka s Connerym i Fergusonem

"Skotové vynalezli vítr," žertoval kouč fotbalistů Manchesteru United v narážce na povětrnostní podmínky, které více vadily Berdychově hře a Murraymu pomohly k obratu a vítězství.

Nečekanou vložku na tiskové konferenci moderoval Connery, jenž předstoupil před novináře a pozval dopředu i Fergusona, aby ho s Murraym představil. Někdejší představitel filmového Jamese Bonda sice už s tenistou dříve mluvil po telefonu, aby ho povzbudil, ale osobně se pětadvacetiletý hráč s oběma Siry setkal poprvé.

"Bylo to skvělé. Samozřejmě je to milé, když mi fandí," uvedl Murray. Ke společnému fotografování tří skotských hvězd se připojila i jeho matka Judy. "Je z tebe cítit víno," řekl jí tenista. "On mě donutil, abych si dala. A říkal mi, že svět vynalezli Skotové," bránila se kapitánka britského fedcupového týmu a ukázala na Fergusona.

Murrayho čeká páté grandslamové finále v kariéře, v němž se pokusí ukončit dlouhé čekání britských tenistů na titul z turnajů velké čtyřky. Případným triumfem by navázal na poslední úspěch Freda Perryho z roku 1936. "Doufám, že tu se mnou při finále znovu budete," řekl svým prominentním fanouškům.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
freeteepek
Italky o hlavu menší. Maličká Sara má další grandslamověj titul. Za jiných okolností bych jí ho i přál:-( Zato Hradecká dnes neuhrála jedinej svůj servis. Proč si nevzpomene, jak podávala letos na modrý antuce v Madridu? Ze všech hráček na kurtu má nejlepší servis,jenomže na něj není vůbec spolehnutí. Proto je v singlu až tak hluboko:-( Dneska holky se holky kvůli ní dostaly hned na začátku zápasu do defenzivy a už se z toho nevyhrabaly. Jakmile se začaly s Italkama přestřelovat na síti, Italky získaly bod. Naše měly šanci jedině tvrdou a přesnou hrou. Jenomže to by museli alespoň jednou v zápase vézt. Místo toho pořád dotahovaly. A to jim na klidu nepřidalo.
Reagovat
freeteepek
Andrea teď zahrála skvěle. Škoda těch zbytečných chyb v taktice. Občas v tom mají holky trochuzmatek. Na síti by neměly zkoušet prostřelit Italky, ale prát to tvrdě jim do těla!
Reagovat
freeteepek
Šance na srovnání skore v prvním setu tam byla. Andrejce pro změnu nejdou smeče. Přitom minule smečovala bezchybně:-( Nejlepší hráčkou na kurtu je Vinci. Doufám, že holky teď neznervozní kvůli ztracenýmu setu. Musí skonsolidovat síly:-)
Reagovat
freeteepek
Bohužel, Lucka ten servis dnes nezvládá. Vinci je dorazí. První set je v háji:-(
Reagovat
freeteepek
Po tom ztraceným servisu Hradecký holky na chvíli znervozněly. Další ztráta servisu by byla smrtelná:-)
Reagovat
freeteepek
tak zatím bohužel se naplňují moje obavy. Lucka kazí servis:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Vítr vynalezl Jára Cimrman.
Reagovat
a.magerova
A nejen vítr... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Whisky Red Nose musí zničit všechno :/
Reagovat
Alois_Mlok
vynalezli Skotové? A kdo vynalezl vesmír?
Reagovat
dadaft
Alex byl prostě od rána dobře naložený. no bóže...
Reagovat
smazaný uživatel
Mat bilaciu 0:5 na finale GS by už zrejme ašpirovalo na rekord, či?..
Reagovat
Bob
asi jo, letos ho ale nepromění..
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, teď je spoluddžitel s Lendlem, oba prohráli první 4 finále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist