Vondroušová do sezony vstoupila úspěšným obratem proti Golubicové

10. 1. 2022, 05:07
Aktuality 0
WTA ADELAIDE - Markéta Vondroušová do letošní sezony vstoupila úspěšným obratem. Stříbrná medailistka z loňských olympijských her v Adelaide po dvouapůlhodinovém boji přetlačila 5-7 6-4 6-3 nebezpečnou Viktoriji Golubicovou. Dvaadvacetiletá Češka bude o čtvrtfinále bojovat s Anou Konjuhovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová se měla v Adelaide představit už v minulém týdnu, ale do letošní sezony v australském městě vstoupila až dnes. Dvaadvacetiletá Češka, která je na akci série WTA 250 nasazenou šestkou, začala vydřeným vítězstvím nad Viktorijí Golubicovou ze Švýcarska a vzájemnou bilanci otočila na 2-1.

Rodačka ze Sokolova dokázala v úvodním dějství smazat manko dvou brejků, odvrátit setbol a skóre srovnat. Jenže za stavu 5-5 neproměnila gamebol a o téměř hodinový set nakonec přišla. Rozhodit se však nenechala, bojovala dál, v dalším průběhu zlikvidovala pět ze šesti brejkbolů a po dvou hodinách a 29 minutách svůj úvodní letošní zápas zvládla.

O druhé čtvrtfinále v tomto dějišti (2020) bude bojovat s Anou Konjuhovou. Chorvatce, která minulý týden v Melbourne porazila Martincovou a vypadla ve čtvrtfinále, se pokusí oplatit pět let starou porážku z pražské Stromovky.

Zítra by měly do turnaje vstoupit zbylé dvě české naděje, které si v neděli zahrály deblové finále v Melbourne. Tereza Martincová začne proti ukrajinské kvalifikantce Dajaně Jastremské, Kateřina Siniaková vyzve nasazenou trojku Cori Gauffovou.

Martincová si v případě první letošní výhry zahraje o postup do čtvrtfinále s Madison Keysovou. Američanka v prvním kole přehrála 6-2 6-4 světovou šestnáctkou a nasazenou dvojku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny, která prohrála i druhý letošní zápas.

• WTA 250 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 239.477 dolarů
pondělní výsledky (10. 1. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vondroušová (6-ČR) - Golubicová (Švýc.) 5-7 6-4 6-3
Keysová (USA) - Svitolinová (2-Ukr.) 6-2 6-4
Konjuhová (Chorv.) - Savilleová (Austr.) 6-2 7-6(4)
Kosťuková (Ukr.) - Rogersová (USA) 6-3 6-4
Párrizasová (Šp.) - Cornetová (Fr.) 6-4 6-4
Riskeová (USA) - Linetteová (Pol.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist