Vondroušová si za necelou hodinu hry připsala 25. výhru v sezoně

3. 3. 2017, 08:34
Aktuality 5
ITF CLARE - Markéta Vondroušová ve čtvrtfinále turnaje ITF 25k v australském Clare deklasovala Britku Katie Boulterovou a svou letošní bilanci vylepšila na 25-2. O čtvrté finále v sezoně si sedmnáctiletá Češka zahraje s Francouzkou Andrianjafitrimovou.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová se letos vrátila na kurty po sedm měsíců dlouhé pauze zaviněné zraněním loktu a zatím se jí daří nad očekávání dobře. Sedmnáctiletá Češka vyhrála 25 z 27 zápasů.

Včera na podniku ITF 25k v australském Clare předvedla parádní obrat proti čtvrté nasazené Američance Kristie Ahnové, kterou nakonec dorazila kanárem. Na třetí set z druhého kola dnes sokolovská rodačka navázala, když o tři roky starší Britku Katie Boulterovou deklasovala za 54 minut hry 6-1 6-1.

Vondroušová hraje na pátém letošním turnaji, z toho třetím v Austrálii. Zatím dokázala získat dva tituly v evropských halách. V sobotu si zahraje už o čtvrté finále v sezoně, její soupeřkou bude Francouzka Tessah Andrianjafitrimová.

I když Vondroušová loni dlouho nehrála, je ve světovém žebříčku už na svém novém maximu - 269. místě. A pokud by v Clare dokázala získat svůj šestý titul, měla by se poprvé posunout do Top 250.

• ITF 25k CLARE •
Austrálie, tv. povrch, 25.000 dolarů
páteční výsledky (03. 03. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vondroušová (ČR) - Boulterová (Brit.) 6-1 6-1
Haddad Maiaová (1-Braz.) - Harrisonová (USA) 6-4 6-1
Aiavaová (8-Austr.) - Kužmová (3-SR) 6-3 6-4
Andrianjafitrimová (Fr.) - Reixová (Fr.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
ve čtvrtfinále pošetřila síly což se jí v semifinále proti Francouzce s těžko zapamatovatelným a vyslovitelným jménem bude určitě hodit. Markéta bude sice jasná favoritka, ale soupeřku doufám nepodcení a zápas ukončí opět co nejrychleji ... :)
Postup do semifinále v Clare vynese Markétu v žebříčku na nové kariérní maximum někam okolo 255.místa. Postup do finále by znamenal posun na pozici někam okolo 245.místa a titul by znamenal posun na pozici někam okolo 230.místa ...
V letošní Race je Markéta na 103.místě, postup do finále by znamenal posun na 95.místo a titul posun na 86.místo ...
Reagovat
George_Renel
Mladá Francouzka má letos také velmi dobrou bilanci a tak nelze postup Markéty brát jako hotovou věc.
Nakonec ani žebříčkové postavení není tak rozdílné. Tak abychom nebyli nepříjemně překvapeni.
Ale byla by to škoda, protože konečně jde o slušnější body.
Reagovat
tommr
ale ta Francouzka se letos dostala nejdál do semifinále zatímco Markéta už má dva tituly a jedno finále. Markéta bude jednoznačná favoritka ... :)
Reagovat
EllNino
neřekl bych :)
Reagovat
tommr
myslím si, že průběh zápasu mi dal jednoznačně za pravdu ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist