Vondroušová v Adelaide nevyužila mečbol ani nedopodávala. Do čtvrtfinále neprošla ani Martincová

12. 1. 2022, 04:13
Aktuality 5
WTA ADELAIDE - Markéta Vondroušová skončila na svém prvním letošním turnaji před branami čtvrtfinále. Nasazená Češka v Adelaide po více než dvou hodinách a v tie-breaku rozhodující sady prohrála s bývalou světovou dvacítkou Anou Konjuhovou, když na returnu nevyužila mečbol a utkání nedopodávala. O postup do čtvrtfinále marně bojovala i Tereza Martincová, která jasně prohrála s Madison Keysovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová se měla v Adelaide představit už v minulém týdnu, ale do letošní sezony v australském městě vstoupila až předevčírem a začala vydřeným obratem proti Viktoriji Golubicové. S další nebezpečnou soupeřkou už neuspěla a do čtvrtfinále se nepodívá, nad její síly byla Ana Konjuhová (6-4 2-6 6-7).

Rodačka ze Sokolova přitom dnešní duel rozehrála lépe než ten předchozí, po 45 minutách šla do vedení 1-0 na sety. V rozhodujícím dějství měla až po mečbol na returnu navrch. Chorvatka však hrozbu zlikvidovala a díky agresivní hře nedovolila nasazené šestce utkání dopodávat. Vondroušová poté na vlastním servisu sama odvracela mečboly, a to hned dva. Sice uspěla, ale v tie-breaku měla navrch bývalá světová dvacítka.

Konjuhová do čtvrtfinále postoupila i před týdnem v Melbourne a o první letošní semifinále se popere s Martou Kosťukovou, či Cori Gauffovou.

 

Po Vondroušové se do čtvrtfinále nedostala ani Tereza Martincová. Sedmadvacetiletá Češka nestačila jasně 1-6 3-6 na rozjetou bývalou světovou sedmičku Madison Keysovou.

Američanka, která na tvrdém povrchu dvakrát po sobě vyhrála poprvé od US Open 2020 a od předloňského ledna teprve podruhé postoupila do čtvrtfinále, se v dalším kole utká s Ljudmilou Samsonovovou.

Martincová před necelým rokem debutovala v elitní stovce žebříčku WTA a má za sebou životní sezonu, během níž si dokonce zahrála své premiérové finále na okruhu WTA (Praha). Nyní je členkou Top 50 a za pár dní si odbyde svůj debut v hlavní soutěži Australian Open, kde šestkrát neuspěla v kvalifikaci.

Nicméně Martincová s Vondroušovou ještě společně pokračují ve čtyřhře. Dnes české tenistky porazily 7-6 6-2 švýcarské duo Viktorija Golubicová a Jil Teichmannová a postoupily do semifinále. O finále, které si Martincová může zahrát podruhé v sezoně i v kariéře, se utkají s francouzsko-americkou dvojicí Lechemiaová/Neelová.

Druhé kolo dnes v Adelaide zvládlo všech pět Američanek. Další dvě čtvrtfinálové dvojice tvoří Madison Brengleová s Alison Riskeovou a Cori Gauffová se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou.

• WTA 250 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 239.477 dolarů
středeční výsledky (12. 1. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Konjuhová (Chorv.) - Vondroušová (6-ČR) 4-6 6-2 7-6(3)
Keysová (USA) - Martincová (ČR) 6-1 6-3
Gauffová (3-USA) - Kosťuková (Ukr.) 6-3 5-7 6-3
Zidanšeková (4-Slovin.) - Inglisová (Austr.) 6-2 6-1
Samsonovová (8-Rus.) - Párrizasová (Šp.) 6-2 6-1
Brengleová (USA) - Petersonová (Švéd.) 6-3 6-2
Davisová (USA) - Paoliniová (It.) 4-6 6-4 6-4
Riskeová (USA) - Kalininová (Ukr.) 6-1 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Martincová/Vondroušová (ČR) - Golubicová/Teichmannová (Švýc.) 7-6(4) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
peek
Jasnej plán, holky se chtěj soustředit na čtyřhru. smile
Reagovat
tommr
ted už by to k tomu tituly měly dotáhnout. Nejtěžší soupeřky už mají za sebou ... smile
Reagovat
dadaft
parádní bitva ve třetím, Marta hraje opravdu hodně razantně...
Reagovat
tommr
Markéta zase jednou nezvládla koncovku a ztratila už téměř vyhranej zápas ... smile
Vzhledem k tomu že se jí tento týden budou odečítat body za tři turnaje z let 2020-2021 tak se dá čekat velkej propad v žebříčku ... smile
Reagovat
Fandina
Je to škoda, viděla jsem koncovku ze záznamu a Konjuh nakonec Maky přejela. Ta udělala pár zbytečných chyb a bylo rozhodnuto.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist