Vondroušová ve Stuttgartu formu nepotvrdila, proti Džabúrové neudržela vedení

19. 4. 2022, 20:56
Aktuality 11
WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová skončila na antukovém turnaji WTA 500 ve Stuttgartu v prvním kole. Česká tenistka vinou sedmi prohraných gamů v řadě podlehla 6-4 2-6 3-6 sedmé nasazené Tunisance Ons Džabúrové a nenavázala na dobré výkony i výsledky z předchozích akcí.
O. Džabúrová a M. Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová o víkendu zazářila v Billie Jean King Cupu na štvanické antuce, kde suverénními výkony ve dvouhře i ve čtyřhře dovedla český výběr na finálový turnaj.

Dnes výborně vstoupila také do prvního letošního turnaje na antuce, ve Stuttgartu ale neudržela vedení proti světové desítce Ons Džabúrové. Sedmé nasazené Tunisance podlehla 6-4 2-6 3-6.

Vondroušová odstartovala dobře a první set vyhrála za 37 minut. Jenže Džabúrová poté zpřesnila hru a od stavu 2-2 ve druhé sadě získala sedm gamů za sebou.

V rozhodujícím setu se tak ujala vedení 3-0 a dvaadvacetiletá rodačka ze Sokolova už ztrátu smazat nedokázala. Sice se jí podařilo odvrátit první mečbol, poté už však Džabúrová utkání ukončila.

32. hráčka světa Vondroušová ve Stuttgartu nenaváže na povedená vystoupení z předchozích turnajích, pokračuje však ještě ve čtyřhře se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou.



Ve Stuttgartu se představí také bývalé vítězky turnaje Karolína Plíšková a Petra Kvitová. České hvězdy proti sobě nastoupí v utkání prvního kola ve středu, vítězka se poté utká s Ljudmilou Samsonovovou z Ruska.

27letá Džabúrová ve druhém kole narazí na Darju Kasatkinovou, která krátce před půlnocí přehrála 6-4 6-2 Američanku Cori Gauffovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 2-0.

Bývalá vítězka US Open Bianca Andreescuová, jež kvůli psychické únavě vynechala začátek sezony, ve Stuttgartu zvládla svůj první zápas po půlroční pauze. 21letá Kanaďanka porazila 7-6 6-3 domácí Jule Niemeierovou a připsala si teprve čtvrtou výhru v hlavní soutěži turnaje WTA na antuce. Ve druhém kole vyzve světovou čtyřku Arynu Sabalenkovou (h2h 0-1).



Světová jednička Iga Šwiateková se pokusí svou 19zápasovou neporazitelnost protáhnout proti Evě Lysové. Dvacetiletá německá kvalifikantka v domácí hale při své premiéře v hlavních soutěžích turnajů WTA překvapivě zdolala 5-7 7-5 7-5 světovou osmatřicítku Viktoriji Golubicovou a má první skalp hráček Top 100.

• WTA 500 STUTTGART •
Německo, antuka, 611.210 eur
úterní výsledky (19. 04. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Džabúrová (7-Tun.) - Vondroušová (ČR) 4-6 6-2 6-3
Rybakinová (Kaz.) - Schunková (Něm.) 7-6(3) 7-5
Andreescuová (Kan.) - Niemeierová (Něm.) 7-6(5) 6-3
Lysová (Něm.) - Golubicová (Švýc.) 5-7 7-5 7-5
Korpatschová (Něm.) - Giorgiová (It.) 3-6 7-6(2) 6-1
Kasatkinová (-) - Gaufffová (USA) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
StestiJeKrasnaVec11
Koukat na Dariu, když má den a chuť je fakt radost... jak dokáže bránit a vrátit nemožné, variovat hru, zautočit. Velká paráda smile
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
i s raketou z Decathlonu smilesmilesmile
Reagovat
makro99
Gauff?? že by takový ten model Serena in Marbella?
Reagovat
tommr
bohužel se ukázalo, že Britky nebyly žádný měřítko kvality. To co Markétě bohatě stačilo o víkendu bylo na solidně hrající hráčku top-10 žalostně málo. První set ještě Markéta se štěstím uhaluzila když se jí podařilo už v první hře získat brejk nad soupeřkou která se teprve rozkoukávala. Od té doby si ale na returnu ani neškrtla a když Jabeurová od druhýho setu zpřesnila hru a přestala dělat zbytečný chyby bylo vymalováno. Markéta chvílema vypadala úplně bezradně ...
Reagovat
blixa
No ona žába hrála od druhýho setu zatraceně dobře. Myslím, že by bezradně působila tak kromě Igy skoro každá.
Reagovat
tommr
vypadá to že na finále Swiatek vs Jabeur opravdu dojde ...
Reagovat
paddy
Jinými slovy Badosa je o krok blíže finále smile
Reagovat
paprikovygulas1
Neskutočne ako dokážeš ku každému výkonu napísať básne, aj keď si ešte nedržal raketu v ruke
Reagovat
paprikovygulas1
Neskutočne ako dokážeš ku každému výkonu napísať básne, aj keď si ešte nedržal raketu v ruke
Reagovat
Patapuff
Je to velký gaučový teoretik. Vidět ho s raketou v ruce by bylo asi velmi poučné.
Reagovat
EllNino
ono taky rozmoklá antuka v Praze venku vs. syntetická antuka podobná hardu ve Stuttgartu je plně jiný sport :) A Ons hrála spíš hardový tenis, na který Markéta prostě neměla
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist