Vrbenský na Štvanici prohrál s Ottem a první challengerové finále si nezahraje

8. 5. 2021, 13:19
Aktuality 1
CHALLENGER PRAHA - Michael Vrbenský si podruhé v kariéře a opět na antuce v Praze na Štvanici zahrál semifinále challengeru, ani dnes však premiérové finále nevybojoval. S Němcem Oscarem Ottem prohrál dvakrát 3-6.
Michael Vrbenský (© Martin Sidorják)

Michael Vrbenský si své první semifinále na challengeru zahrál loni v srpnu po restartu sezony po koronavirové pauze v Praze na štvanické antuce. Od té doby však zaznamenal pouze úspěch v kvalifikaci turnaje ATP (letos v lednu v Antalye), jinak se mu nedařilo. 

Znovu víc jak dva zápasy po sobě vyhrál až tento týden opět na challengeru na Štvanici, kde vyřadil Rakušana Sebastiana Ofnera, nasazeného Slováka Andreje Martina a krajan Víta Kopřivu. 

V boji o premiérové finále už však 21letý Čech znovu neuspěl. Dnes v poledne prohrál 3-6 3-6 s Němcem Oscarem Ottem, který je hráčem druhé světové stovky.

"Dnes bylo k postupu hodně daleko, nehrál jsem úplně svůj optimální tenis, co jsme si s trenérem řekli, bylo to takové zabržděné. Oscar si to dnes pohlídal," řekl Vrbenský, jenž loni vzdoroval v Praze v semifinále trojnásobnému grandslamovému vítězi Stanu Wawrinkovi ze Švýcarska ve třísetové bitvě.

"Otte má nepříjemný servis s nízkým nadhozem, špatně se to čte, má dobrou zatáčku ven, ale že by to bylo nějaké extra podání, to zase ne. Spíš jsem si to já špatně hlídal a dostával se zbytečně moc pod tlak," dodal český tenista, který se díky svému druhému semifinále na challengerech posune poprvé do Top 30 světového žebříčku.

Otte si v neděli na Štvanici zahraje o třetí titul z challengeru proti Tallonu Griekspoorovi z Nizozemska, jenž porazil nasazenou jedničku Slováka Norberta Gombose 7-6 6-3.

Do finále ženského turnaje ITF W25 postoupily nenasazené hráčky - 22letá Maďarka Dalma Galffíová a 23letá Němka Jule Niemeierová.

• CHALLENGER PRAHA (Štvanice) •
Česko, antuka, 44.820 eur
sobotní výsledky (08. 05. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Otte (Něm.) - Vrbenský (ČR) 6-3 6-3
Griekspoor (Niz.) - Gombos (1-SR) 7-6(5) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Polmans/Stachovskij (Austr./Ukr.) - I. Sabanov/M. Sabanov (Chorv.) 6-3 6-4

 

• ITF W25 PRAHA (Štvanice) •
Česko, antuka, 25.000 dolarů
sobotní výsledky (08. 05. 2021)
• Dvouhra - semitfinále •
Galfiová (Maď.) - Ruseová (4-Rum.) 6-4 6-4
Niemeierová (Něm.) - Seguelová (Chile) 6-3 6-1
• Čtyřhra - finále •
Bondarová/Zimmermannová (2-Maď./Belg.) - Knollová/Ruseová (1-Švýc./Rum.) 7-6(5) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
V posledním odstavci vypadla jedna nula. To by bylo super, kdyby se posunul do top 30. Ale jinak také dobré, bylo by super, kdyby v tom pokračoval.

Jinak škoda, že to finále nevyšlo, bude ho dává O2 TV Tenis, tak snad se tam dostane alespoň Gombos, i když o česko-slovenské derby nepůjde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist