Wawrinka nezvládl ani druhý zápas po návratu, v Monte Carlu neudržel vedení proti Bublikovi

11. 4. 2022, 16:33
Aktuality 8
ATP MASTERS MONTE CARLO - Stan Wawrinka nezvládl ani svůj druhý zápas po více než roční pauze. Sedmatřicetiletý Švýcar v prvním kole na Masters v Monte Carlu, kde v roce 2014 triumfoval, nestačil 6-3 5-7 2-6 na Alexandera Bublika.
Stan Wawrinka (© AFP)

Stan Wawrinka loni v březnu podstoupil operaci levé nohy a z plánované několikatýdenní pauzy se nakonec vyklubala více než roční přestávka, jelikož první zákrok nepomohl a trojnásobný grandslamový šampion a bývalý třetí hráč světa musel na další.

Na kurty se 37letý Švýcar vrátil na konci března na challengeru ve španělské Marbelle a uhrál šest gamů s Eliasem Ymerem. Mnohem lépe si vedl dnes na Masters v Monte Carlu, ale na vítězství ani tentokrát nedosáhl. Šampion ročníku 2014 po dvou hodinách a pár minutách podlehl 6-3 5-7 2-6 Alexanderovi Bublikovi.

Wawrinka ztratil úvodní game na servisu, ovšem do stavu 6-3 4-5 byl na kurtu lepším hráčem. V desáté hře druhé sady odvrátil tři setboly, jenže o dva gamy později nabídl Kazachovi další šanci a na tu už odpověď nenašel. Rozhodující dějství mohl odstartovat brejkem, místo toho soupeře pustil do vedení 3-0 a předvedl ještě další dvě zaváhání na podání.

Bublik, jenž dnes spáchal 11 dvojchyb, trefil jen 42% prvních servisů a při loňském debutu v Monaku vypadl v prvním kole, se o osmifinále utká s se Španělem Pablem Carreñem.

"Přál bych si, aby antuka brzy skončila a šli jsme na trávu. To je vše, k zápasu ani výkonu nic nemám, protože jsem nebyl naplno v zápase, to asi bylo vidět. Antuku nesnáším, tak to prostě je, tenhle povrch fakt nenávidím," řekl Bublik po postupu.

Sebastian Korda svou premiéru na Masters v Monte Carlu zahájil vítězstvím 7-5 6-4 nad Boticem van de Zandschulpem a ve druhém kole si zahraje s jedním z největších favoritů Carlosem Alcarazem. Se Španělem, který letos ovládl předchozí podnik Masters v Miami a také antukovou akci v Rio de Janeiru a má fenomenální bilanci 18-2, prohrál loňské finále na Turnaji mistrů pro mladíky.

Světová dvanáctka Jannik Sinner , jenž z březnových turnajíů Masters v Americe odstoupil kvůli zdravotním potížím, odstartoval výhrou 6-3 2-6 6-3 nad Chorvatem Bornou Čoričem. Ve druhém kole se 20letý Ital střetne s Chilanem Cristianem Garínem, nebo Finem Emilem Ruusuvuorim.

Jo-Wilfried Tsonga, který příští měsíc na Roland Garros ukončí kariéru, potřetí v řadě vypadl hned v prvním kole. Francouzský tenista na svém posledním turnaji Masters 1000 pár dní před 37. narozeninami podlehl hladce 2-6 2-6 o tři roky mladšímu Chorvatovi Marinu Čiličovi.

První letošní zápas na antuce zvládl Hubert Hurkacz. Polský tenista v Monacu porazil 7-5 6-4 bolívijského lucky losera Huga Delliena, jenž nahradil zraněného Gaëla Monfilse.

Úvodního soupeře už znají i další největší favorité. Světová jednička Novak Djokovič se střetne s Alejandrem Davidovichem (H2H 2-0), Stefanos Tsitsipas za obhajobou vykročí proti bývalému vítězi Fabiovi Fogninimu (H2H 3-0) a Alexandera Zvereva vyzve Federico Delbonis (H2H 2-0).

Jediným českým zástupcem na turnaji je Jiří Lehečka, 20letý kvalifikant bude ve svém debutu na akcích Masters pokračovat zítra proti Davidovi Goffinovi.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 5.415.410 eur
pondělní výsledky (11. 4. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sinner (9-It.) - Čorič (Chorv.) 6-3 2-6 6-3
Hurkacz (11-Pol.) - Dellien (Bol.) 7-5 6-4
Schwartzman (12-Arg.) - Chačanov (-) 6-7(5) 6-3 6-3
Carreňo (13-Šp.) - Báez (Arg.) 6-4 4-6 6-2
Bublik (Kaz.) - Wawrinka (Švýc.) 3-6 7-5 6-2
Čilič (Chorv.) - Tsonga (Fr.) 6-2 6-2
Korda (USA) - van de Zandschulp (Niz.) 7-5 6-4
Ramos (Šp.) - T. Griekspoor (Niz.) 6-4 4-6 6-2
Fognini (It.) - Rinderknech (Fr.) 7-5 4-6 6-3
Delbonis (Arg.) - Munar (Šp.) 6-4 3-6 6-4
de Minaur (Austr.) - Zapata (Šp.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Krisboy
Stane, koukej se dát dokupy a takovýhle dřeváky porážej, nebo to rovnou zabal a přijeď k nám. Dáme spolu debla, po něm pivko smile
Reagovat
Rafaeoli25
Takový dřeváky jak říkáš by se měl nejdřív naučit porážet Zverev, ta kdysi opěvovaná budoucí superstar.
Reagovat
Patik
Ej aby ti ten junák Tsitsipas rovno tu obhajobu aj neukončil s tým Fogninim..
Mám len ja ten pocit že nielen Wawrinka ale aj všetci hráči ktorí sa vracajú na kurty po zranení sa vždy trápia len Nadal to vždy všade vybúcha so zlomenými stavcami a odtrhnutou miechou..
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile ze odtrhnutou miechou smile
Reagovat
Rafaeoli25
To víš, Nadal je holt Nadal smile
Reagovat
Patik
No jo väčšieho hlupáka niet..
Reagovat
Rafaeoli25
Že tě to baví ho urážet. Místo smeknutí za to, jak se vždycky dokáže vrátit tohle, no radši už bez komentáře..
Reagovat
Rafaeoli25
Víš ale, ani milionkrát vyřčená dehonestace nijak neumenší jeho grandiózní velikost, to už by si mnozí měli konečně uvědomit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist