Z Adelaide se odhlásily také Muguruzaová, Bencicová, Džabúrová a Ostapenková

31. 12. 2021, 09:57
Aktuality 13
Jeden z prvních turnajů WTA sezony 2022 v Adelaide přišel po českých tenistkách Karolíně Plíškové, Barboře Krejčíkové a Markétě Vondroušové o další zvučná jména. Odhlásily se olympijská vítězka Belinda Bencicová a světová desítka Ons Džabúrová, které měly před Vánoci pozitivní test na Covid-19, čerstvá vítězka Turnaje mistryň Garbiñe Muguruzaová a Lotyška Jelena Ostapenková.
Garbiñe Muguruzaové (© AFP)

Třemi turnaji příští týden odstartuje sezona 2022 na okruhu WTA. Pořadatelům ale přibývají vrásky na čele, a to nejen vinou přísných protiepidemických opatření. 

Podnik WTA 500 v Adelaide totiž postupně přichází o spoustu elitních hráček. Po odhlášení tria českých tenistek - bývalé světové jedničky Karolíny Plíškové (4. v WTA), vítězky French Open Barbory Krejčíkové (5.) a finalistky French Open Markéty Vondroušové (35.) - se organizátorům omluvily grandslamové a olympijské vítězky.

Bez udání důvodu se odhlásily dvojnásobná grandslamová šampionka a čerstvá vítězka Turnaje mistrů Španělka Garbiñe Muguruzaová (3.) a vítězka French Open z roku 2017 Lotyška Jelena Ostapenková (28.).

Ze seznamu přihlášených hráček zmizely také vítězka letošní olympiády Švýcarka Belinda Bencicová (23.) a Tunisanka Ons Džabúrová (10.), které měly před Vánoci pozitivní test na Covid-19 a potýkaly se s těžším průběhem nemoci. Minimálně Džabúrová už měla negativní výsledek posledního testu, na návrat na kurty se ale ještě očividně necítí.

Ze soutěže se tak odhlásily už čtyři hráčky Top 10, pět jich ale ve hře stále zůstává. Nechybí mezi nimi domácí světová jednička Ashleigh Bartyová, kterou čeká první akce od US Open, či polská obhájkyně titulu Iga Šwiateková. Duo doplňují Aryna Sabalenková, Maria Sakkariová a Paula Badosaová.

Z českých tenistek by měla startovat Petra Kvitová a na hranici kvalifikace a hlavní soutěže aktuálně figuruje Marie Bouzková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
EllNino
Peťa začne proti domácí WC Priscille Hon, ale je v sverenně nejsilnější čtvrtce, ve druhém kole narazí na vítězku zápasu Azarenka - Badosa, což je teda brutální první kolo, když zde vidíme zápasy jako Paquet - Juvan, Doi - Kučová nebo dvě kvalifikantky ...

https://www.tenisportal.cz/adelaide/2022/wta-zeny/?draw=1

V kvaldě hraje Maruška, musí porazit Di Lorenzo a pak jednu z dvojice Fetecau/Blinkova, tak snad se jí to povede a zahraje si hlavní soutěž
Reagovat
com
takze Peťulka druhy kolo max smile
Reagovat
PetaM
Lepší, než vůbec nenastoupit.
Reagovat
tommr
Petra má na to že není nasazená docela dobrej los. Honová je ideální soupeřka na rozehrání a od druhýho kola se už na takovým turnaji lehká soupeřka hledá jen velice těžko ...
Pro Marii je postup z kvaldy povinností a pak už musí jen doufat v dobrej los ...
Reagovat
misa
1. kolo by měla Maruška zvládnout, soupeřka loni vyhrála jen 8 dvouher.
Reagovat
Vaslab
Marie B. v kvaldě zůstane, i kdyby se odhlásily všechny hráčky, do hlavní soutěže (ani mezi náhradnice) vůbec nebyla přihlášena....
Reagovat
EllNino
Asi se chtela rozehrat
Reagovat
com
no ono vypadnout v prvnim kole je ale furt lepsi, nez vypadnout v kvalde smile
Reagovat
tommr
pokud v kvaldě vyhraje aspon jeden zápas tak je to lepší než vypadnout v prvním kole MD ...
Reagovat
com
no z hlediska bodu mozna jo.. ale co se tyce penez, tak by mela vic za startovny v hlavni soutezi.. A pro takovou Bouzkovou si myslim, ze se hodi kazda koruna smile
Reagovat
tommr
Marie potřebuje hlavně body aby nevypadla z první stovky. Peněz za první kolo v Adelaide moc není - neplet si to s GS ...
Reagovat
LubosZabloudil
Pokud se před losem kvalifikace odhlásí ještě dvě hráčky, měla by MB jít rovnou do hlavní soutěže. Na seznamu alternativ zůstává už jen jedna hráčka, MB je nyní nejvýše 'nasazenou' v kvalifikaci.
Reagovat
misa
Není pravda.
https://www.dartsrankings.com/tennis/women/adelaide-1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist