Zverev překvapivě prohrál se Shapovalovem. Kanaďan bude dalším soupeřem Nadala

23. 1. 2022, 08:33
Aktuality 136
AUSTRALIAN OPEN - Alexander Zverev na premiérový grandslamový triumf nedosáhne ani na letošním Australian Open. Jeden z největších favoritů překvapivě skončil už v osmifinále po hladké porážce s Denisem Shapovalovem. Dvaadvacetiletý Kanaďan, který už podruhé vylepšil své melbournské maximum, bude příštím soupeřem Rafaela Nadala. Antukový král si po maratonském tie-breaku poradil s Adrianem Mannarinem.
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev už na devátém podniku velké čtyřky v řadě postoupil do druhého týdne, ale grandslamový titul stále nemá a bude na něj dál čekat. Jednu z nejcennějších tenisových trofejí totiž nezíská ani na letošním Australian Open.

Čtyřiadvacetiletý Němec ovládl loňské olympijské hry, dva podniky Masters a podruhé v kariéře Turnaj mistrů. V Melbourne Parku se tak letos řadil k největším favoritům a jeho šance po deportaci světové jedničky Novaka Djokoviče ještě stouply. Stejně jako na US Open 2020 (nedopodával finále s Dominicem Thiemem a Djokovič byl v osmifinále diskvalifikován) však absence Srba nevyužil.

Rodák z Hamburku do osmifinále prošel suverénně bez ztráty setu, ale sám dnes po mizerném výkonu plném nevynucených chyb nevyhrál jedinou sadu. S šest zápasů neporaženým Denisem Shapovalovem padl překvapivě snadno 3-6 6-7(5) 3-6. Šanci na zvrat měl pouze ve druhém dějství, v němž zlikvidoval manko brejku a mohl jej dopodávat.

"Celý týden stál za houby. Přijel jsem sem s cílem vyhrát a snad se stát jedničkou. Ale když budu hrát takhle, nezasloužím si to. Takhle jednoduché to je," řekl. "Ale dál budu usilovat o to, abych jednou grandslam vyhrál. Teď je ale hloupé o tom mluvit, protože jsem coby trojka vypadl ve čtvrté kole. Takže tento cíl je teď sakra daleko," litoval.

Zverev dnešní porážkou jen potvrdil, že proti těm nejlepším na největších tenisových akcích pravidelně selhává. S hráči Top 20 si dnes zhoršil grandslamovou bilanci na 4-15 a zástupce Top 10 ještě nikdy neporazil na Australian Open, French Open, ve Wimbledonu ani na US Open. "Od začátku zápasu neměl tělo v napětí, chyběla mu agresivita a jeho hra postrádala obvyklou dynamiku," hodnotil výkon svého krajana Boris Becker v televizi Eurosport.

Dvaadvacetiletý Shapovalov už podruhé vylepšil své melbournské maximum a o druhé grandslamové semifinále v kariéře si zahraje s Rafaelem Nadalem. "Je vždy ctí nastoupit proti Rafovi. Bude to bitva," řekl Shapovalov.

Šance Rafaela Nadala na druhý triumf na Australian Open a rekordní 21. grandslamový vavřín každým dnem rostou. Po vyhoštění Djokoviče mu Yannick Hanfmann z cesty odklidil nebezpečného Thanasiho Kokkinakise, jeho dnešní soupeř Adrian Mannarino zase vyřadil loňského semifinalistu Aslana Karaceva a Shapovalov se postaral o Zvereva.

Pětatřicetiletý Španěl, který v Melbourne Parku ovládl generálku, měl s Mannarinem potíže jen v úvodním dějství, zato obrovské. Nedostal se totiž k jedinému brejkbolu a v maratonském tie-breaku (16-14, trval 28 minut a 40 sekund) odvracel čtyři setboly, přičemž Mannarino u sítě zahodil jeden z vlastních setbolů a dalším kiksem poslal favorita do vedení. V následujících dvou sadách už Francouz psychicky i fyzicky odpadl (7-6 6-2 6-2).

"První set byl velmi napjatý a mohlo se v něm stát cokoli. Na konci jsem měl trochu štěstí, protože on měl hodně šancí. Ulevilo se mi, když jsem ten set získat, to bez pochyb," řekl Nadal.

Nadal má se Shapovalovem pozitivní bilanci 3-1. Jediný souboj na venkovních betonech ovšem prohrál a loni na antuce v Římě odvracel mečboly. Ve čtvrtfinále Australian Open je pošesté v řadě a právě v této fázi je nejméně úspěšný (6-7) a ztroskotal v ní při posledních dvou startech.

Gaël Monfils i svůj osmý letošní dohraný zápas zvládl bez ztráty setu. Pětatřicetiletý francouzský veterán dnes v Melbourne ve svém prvním grandslamovém osmifinále po dvou letech porazil 7-5 7-6(4) 6-3 Srba Miomira Kecmanoviče a vyrovnal své maximum na turnaji (čtvrtfinále 2016).

O třetí semifinále na největších podnicích se utká s Matteem Berrettinimi (H2H 0-2). Loňský finalista Wimbledonu po pětisetové bitvě s Carlosem Alcarazem našel dostatek sil, Španěla Pabla Carreña dokonce porazil ve třech setech 7-5 7-6(4) 6-4 a poprvé postoupil do čtvrtfinále Australian Open.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
nedělní výsledky (23. 1. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Shapovalov (14-Kan.) - Zverev (3-Něm.) 6-3 7-6(5) 6-3
Nadal (6-Šp.) - Mannarino (Fr.) 7-6(14) 6-2 6-2
Berrettini (7-It.) - Carreňo (19-Šp.) 7-5 7-6(4) 6-4
Monfils (17-Fr.) - Kecmanovič (Srb.) 7-5 7-6(4) 6-3.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

136
Přidat komentář
Rafaeoli25
Ještě i k Nadalovi. Je to opravdu zvláštní udělat si tiebreakový rekord co do délky v tak pozdním věku a na tak důležitém turnaji. Člověk si ani neuvědomí, jak málo se tyhle maratonské tiebreaky hrají, vzpomínám nejvíc na ten mezi Federerem a Safinem z podzimu 04, který skončil tuším 20:18. To jsou naprosté parády, takové i púlhodinové přetahování v tiebreaku. Fajn To občas vidět smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě naposledy ke Zverevovi..nemám rád slova o karmách, je jich v posledních době víc než je zdrávo. Ale v případě Zvereva možná trochu platila, když si vzpomenu na jeho předsezonní prognózu tohoto roku, kdy mluvil o tom, že tenisový svět bude patřit jen třem hráčům - Djokerovi, Medvedevovi a jemu. Nadala vůbec nezmínil, jakoby zmizel z tenisové mapy a měl už být asi jen do počtu. To mě strašně namíchlo a moc jsem si přál, aby jeho slova neplatila. Fajn, že se tak stalo a že tak rychle, díky smile
Reagovat
Rafaeoli25
K dnešním, tedy zítřejším zápasům - tipuji,že Sinner přejede De Minaura, max.to bude 3:1. Kurz 1.49 na jeho výhru je skoro zadarmo. Také myslím, že Čilič během set Felixovi, nabral solidní formu v úvodu sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti de Minaurovi by som v Austrálii rozhodne nedával. Najma ked podobný kurz máš za stávku De minaur získa aspon jeden set.
Reagovat
Rafaeoli25
Je domácí, ale..co velkého i doma uhrál kdy? Je to také talent, ale má své limity, což se ukazuje víc a víc. A Sinner hraje opravdu perfektně, 3:1 max.by to mělo být.
Reagovat
RF46
Hlavn se neinspiruj v sazkach u eFHačka...
Reagovat
Rafaeoli25
Já se rozhoduji zásadně dle sebe, Sinner byl jasný, i 3:0 se mělo dávat. Ale zápas byla jistota.
Reagovat
Rafaeoli25
Moje tipy by dnes vyšly do puntíku, radil jsem Sinnera zápas a set Čiliče.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som január 200+, koľko si ty?...

Sinner za 1.46 s de minaurom bolo "no bet", bez ohľadu na to, že to vyšlo. De minaur mal 0/5 BB, kým Sinner 1/1, tam sa to zlomilo, nehrateľný zápas, hoci favorit vyhral.
Reagovat
RF46
ja nesom januar smile
Reagovat
Rafaeoli25
Perfektní je zatím také Sinner, De Minaura by měl bez větších potíží překonat a určitě pak může být velkým vyzyvatelem i pro Medvedeva, kterého v listopadu na Turnaji mistrů málem porazil. Stejné ódy lze pět i na účet Alcaraze, který roste doslova každým dalším týdnem a pokud je už teď schopen porážet nebo skoro porážet na GS hráče jako Tsitsipas a Berrettini, tak je nepochybné, že již brzy bude klepat na brány první desítky, jako Sinner. Nadal a s ním celé Španělsko našli svého velkého nástupce, který může asi ne vyrovnat jeho úspěchy, ale alespoň se jim trochu přiblížit. Je to úžasný supertalent, kterého je radost sledovat v každém zápase.
Reagovat
sojka1
musim se priznat, ze tyhle osvalene atleticke zazraky sleduji s velkou neduverou a az s nechuti, nic mi to nerika, kdyz maji "vsechno"....je mi daleko sympatictejsi nejaky ten (fyzicky, herni, psychicky a dalsi) "nedostatek" a fascinuje me cesta k jeho prekonani, v tom je inspirace a sila cloveka, podle me... a nade vsim je pak samozrejme elegance a nenucena dokonalost stihleho tanecnika.... :-))
Reagovat
Rafaeoli25
Alcaraz a Sinner osvalení atleti? Ale ale..hrají skvělý tenis, jsou komplexní, mentálně silní, nenáladoví..no a co se týče nedostatků, tak je pravda, že takový Zverev jich má víc než dost, ale je fajn, když tu budou i nějací po všech stránkách silní šampióni ne?
Reagovat
EllNino
Hele zatim toho moc nedokazali, tedy v porovnani se Sasou :) Uvidime, preju jim to, ale takovych talentu bylo, tolik promennych do toho muze zasahnout :) ze jsem radeji strizlivy
Reagovat
sojka1
ja taky a hlavne jsou to podmnozinky, ktere krici ted, ale nikdo casem nebude zkoumat, kolik porazil na GS hracu top10, proste ma zatim dve semifinalka a finalko k tomu, je dvojnasobnym vitezem TM, ma olympijske zlato a uz dneska o 6 tutulu vic nez treba nas Berda za celou karieru....
Reagovat
sojka1
*titulu
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ano, je úspěšnější než Berdych, zatím se Ale ani nepřiblížil Murraymu ani Wawrinkovi, natož větším šampiónům. Na to, že byl označován za největší talent od dob Nadala a Djokoviče je to velká, velká bída. Je možné, že nevyrovná ani dva výše jmenované. Jak říkám, aby nakonec vůbec nějaký GS vyhrál.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když je jim kolik jim je, tak toho zatím tolik dokázat ani nemohli, ač by chtěli že. Každopádně Zverev hrál v osmnácti devatenácti na GS tak jako Alcaraz a Sinner? Určitě ne, oni už v teenagerském věku hrají na grandslamech úchvatně a mají výsledky, ne jako Zverev, ale předtím i Medvedev, Dimitrov a další, kteří na top turnajích takový nástup rozhodně neměli.
Reagovat
RF46
No Alcaraz ma nabeh k tomu vypada jak nasypanej Rafa v nej letech...
Reagovat
Rafaeoli25
Nemyslím si, každopádně já hodnotím především jeho tenisovou kvalitu a umění a psychickou vyrovnanost a obě tyto položky má prvotřídní. Svaly mu grandslamy nevyhrajou, jako je nevyhrály Nadalovi ani nikomu jinému. Je to supertalent, jehož tenis je exkluzivní, no debate.
Reagovat
RF46
Ale Sinnera sem si oblibil a fandim mu.
Reagovat
Rafaeoli25
Alcaraz a Sinner by za pět let měli být vůdčími silami tenisu, uvidíme jak to dopadne.
Reagovat
sojka1
proboha, snad je jasne, ze jsem myslela samozrejme tebou uvedeneho Nadala a jeho noveho nastupce, ktere si naslo to Spanelsko.... :-)
Reagovat
sojka1
to nebylo na me, ale na Rafaeoliho... :-))
Reagovat
Rafaeoli25
No za Alcaraze mluví hlavně jeho skvělá vyzrálá komplexní hra a psychická odolnost, na jeho věk málokdy vídaná, na svaly mu upřímně kašlu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
myslím, že sojka měla na mysli spíš (pokud se mýlím, ať mě laskavě poopravismile), že právě ty svaly ovlivňují styl jeho hry. Někdy až moc adrenalinusmile, ale je mladý, tak si to užívá, a taky proč ne...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on má výborné všechno - pohyb, údery, na cokoli se člověk zaměří tak je to top kvalita.
Reagovat
sojka1
co bych opravovala, na svaly prece Rafaeoli "uprimne kasle", Alcazar by hral a byl naprosto stejne sebevedomy i jako tenoucka neduziva spagetka... ;-)
Jinak zajimavost, alcazar znamena pevnost, staveli je na Pyrenejskem poloostrove Maurove, nasla jsem... ceka nas peklo... :-))
Reagovat
sojka1
*jeee.... tak neceka, on se jmenuje Alcaraz... :-))
Reagovat
Rafaeoli25
A on je tam někdo neduživá špagetka? Kdo? smile
Reagovat
sojka1
ale no tak, jsou to proti nemu dospeli chlapi, krome akcelerovaneho Rafy byli v 18 vsichni normalni a tkanickovati, Sasa vyslovene napr., mam ho v zive pameti.... jeste me napada, ze v tom veku nas J1rka uz tatkovatel... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si, ze ma ktokolvek z next gen + Sinner a Alcaraz potenciál na dvojciferný pocet GS.

Kazdy jeden z nich ma minimálne jeden povrch, na ktorom je neskodný. Teda Alcaraz ma este sancu ukazat sa na trave a antuke, v jeho pripade su tie sudy predčasné. Ale jeho moze limitovat nizsi vzrast.
Reagovat
Rafaeoli25
Nižší vzrůst? Měří stejně jako Nadal a Federer.
Reagovat
Rafaeoli25
Má tedy ideální výšku na to, aby dominoval všem povrchům.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to má možno na papieri :)...Jeho nižší vzrasť rozoberali aj moderátori, tak neviem aké informácie mali, každopádne aj v TV vyzerá na 180cm zhruba.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tých 185 má oficiálne, komentátori možno mysleli nižší vzrasť oproti súčasnému trendu. Predsa len Zverev, Tsitsipas, Medvedev sú 190cm vysokí hráči. Ale nemyslím si, že 185cm je handicap, pravda.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně ať tak či tak, nijak ho to nelimituje na podání a to je zásadní. Rozhodně ho má lepší než Nadal v 18ti.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Sinner a Alcaraz mají ještě čas zdokonalit se na všech površích, Nadal taky potřeboval růst na hardu, Djoker na trávě, takhle to nemůžeš brát. Každopádně Alcaraz má na dvojciferný počet potenciál bezpochyby, jestli ho naplní je věc druhá. Sinner ho má, ale o fous menší, záleží na tom jak velkou ti dva budou mít konkurenci v následujících patnácti letech co budou špičkově hrát, to je i o neznámých. Každopádně kdo na dvojciferný počet GS nemá to už víme - Zverev, asi ani Medvedev, rovněž ne Tsitsipas. Jsme tedy zpět u Alcaraze a Sinnera, nejvíc je to v silách Alcaraze, pak Sinnera. Jak ale říkám, to je otázka dlouhých patnácti let, za takových pět let budeme o dost moudřejší.
Reagovat
dappe
Dvojciferný počet GS :) Kolik hráčů v historii toho dosáhlo?
Reagovat
Rafaeoli25
Mnoho ne, ale hráči jsou generaci od generace silnější, ano, Big3 to posunula do úplně jiné galaxie, těm se vyrovnat bude téměř nemožné, ale dalšího dvouciferného GS majitele se dočkat můžeme, opravdu záleží na tom, jak velkou konkurenci budou Alcaraz a Sinner mít. Pokud malou, neměl by to pro ně být zase tak nepřekonatelný problém, pokud se objeví v dalších letech x nových talentů, bude to o něčem jiném, proto jsem psal o dosud neznámých, jako v matematice se nám to v dalších letech vyjeví smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal v 2005 vyhral tuším hardový masters a ďalšie prestížne podniky k tomu. Ale je pravda, že okrem Federera v tom čase na harde chýbala konkurencia, ktorá dnes naopak nechýba, takže nepredpokladám, že by Alcaraz vyhrával veľké turnaje, kým bude tínedžer.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak abych byl správně pochopen, i když Alcaraze vynáším do nebes, Nadala stavím výš, ten byl už v osmnácti opravdový stroj bez větších výpadků, to Alcaraz není, srovnávám ho se Zverevem, Tsipem, Medvedevem, ne s Big3.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
uvidíme, ještě se brousí, v tom mi tam něco chybí.Takový mix několika hráčů. Jinak na svůj věk hraje velmi dobře, to nemohu říctsmile

Sinner je robot Berdych mk2. Někdy se na něj dívat dá. Také je hodně běhavýsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Sinner má s Berdychem nesrovnatelný potenciál. Už to, jak dokáže v některých fázích zápasu cvičit s Nadalem i na antuce je vypovídající. A psychika taky jinde. Velký hráč do budoucna, Alcaraz pravda větší, tady bych poopravil sebe z loňského června, kdy jsem mluvil hlavně o Sinnerovi, Alcaraz od té doby urazil takový kus cesty, že se v prognózách před Sinnera dostal.
Reagovat
Rafaeoli25
Zverev je i nadále velká grandslamová nula a to doslova. Je to od něj opravdu tristní na tři vítězné a co je nejhorší jak říká Becker - ano, může prohrát, ale musí se snažit, bojovat a to je u něj často problém. V přístupu zaostává nejen za velkou trojkou a Murraym, ale i za o pět let mladšími teenegaery Alcarazem a Sinnerem a to je věru velmi špatná vizitka. Pokud bude takhle pokračovat, Nadal, Djoker a Medvedev si budou dál držet svůj top a ještě k tomu vyrostou do absolutního topu Sinner a Alcaraz, tak se může s myšlenkou na GS titul rozloučit, nemusí získat nakonec ani jeden a nebude to překvapení.
Je ale samozřejmě nutné vyzdvihnout na druhé straně Šapovalova, který má bohužel horší celkovou stabilitu než Zverev, ale na grandslamech umí zazářit, loni ve Wimbledonu potrápit Novaka a je jisté, že těžkým oříškem bude i pro Rafu. Každopádně lze očekávat moc pěkný pestrý zápas plný skvostných výměn.
Nadal předvádí vysoký standard, upřímně jsem neočekával, že bude šlapat takhle dobře. I po další těžké zdravotní patálii a dlouhé pauze ukázal, že se opět vrací ve velkém stylu a je stále konkurenceschopný i na svém slabším povrchu. Je to navíc velký příslib před antukovou části sezony, kde při takové formě a její další gradaci bude znovu hlavním favoritem. Zatím se jeho australský návrat podobá těm z let 17 a 19, které pak předznamenaly výborné sezóny jeho kariéry.

Skvěle ale hraje na začátku roku i další veterán, který vstává z mrtvých a předvádí dost možná nejlepší tenis svého života, po všech zraněních a pauzách, kdy to v jeho případě ještě víc než v Nadalově vypadalo na konec nebo bezvýznamné odcházení. Gael ale ukázal, že je obdobně velký bojovník jako Rafa, moc mu přeju postup do semifinále a kdyby měl být třeba i katem Nadala, nebyl bych rozmrzelý, fandím mu také, zasloužil by velké finále.
Reagovat
Davor1
smile
Reagovat
turista
U toho Nadala jsou ty super návraty po dlouhé době velmi podezřelé. Myslím si, že velmi sofistikovaně sype.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, sype, tím léčí zraněná kolena, paty, ramena, zápěstí atd., příčiny jeho pauz, tak jo smile
Reagovat
Rafaeoli25
Netušil jsem, že dopingem se vyléčí bolavé zápěstí, které může rupnout smile
Reagovat
RF46
No tak cti a studuj :)
Reagovat
Rafaeoli25
Nemám tu potřebu. Nezajímá mě to, hlavně žádná nepodložená nedokázaná tvrzení..víš, co řekl např.Simon. Já se v tom ale nepitvám, uznávám celou Big3 a jakékoli pochyby nebo dokonce obvinění jdou mimo mě, uznávám jejich umění, baví mě je sledovat a to je pro mě to hlavní.
Reagovat
turista
Německý lékař a expert na doping prof.Fritz Soergel v lednu 2020 zmínil, že má permanentní podezření na dobře skrývaný doping anaboliky právě u Rafy Nadala.
Reagovat
Rafaeoli25
A co kdo řekl, vyslovil podezření, to má hodnotu pravdy? Odkdy?
Reagovat
Rafaeoli25
Chce to důkazy, bez důkazů jsou to jen fámy, dojmy atd. Takhle lze obvinit celou řadu sportovců.
Reagovat
Rafaeoli25
Hlavně neříkej, jak zrovna jeho celá ATP usilovně kryje a je to spiknutí celého tenisového světa na jeho podporu.
Reagovat
Rafaeoli25
Jak jsem ale mnohokrát v minulosti řekl, nevěřím, že dopuje, i kdyby ale, tak to z něj šampióna neudělalo, to z něj udělaly jeho nepochybné tenisové kvality a psychická síla, jako z Federera a Djokoviče.
Reagovat
Rafaeoli25
Doping nikdy z nikoho v tenise lepšího hráče neudělal, to neni cyklistika nebo běžecká atletika, kde jde jen o fyzický výkon. Zverev by se mohl udopovat a nebyl by lepší než je, jeho pohyb, údery i psychická odolnost by byly stejné, to by si chtělo uvědomit, když se tak rádo žongluje s dopingem.
Reagovat
turista
Lepšího hráče samozřejmě sypání neudělá. Ale ke zvládání koňské zátěže v tréninku a k regeneraci pomůže. Ale když není dotyčnému nic dokázáno tak je to OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to áno, to je v podstate uzavretý prípad. Ked nemecký lekár. Nadal, obesiť.
Reagovat
Ereinion
Co je u něj novinka, tak je to, že se zřejmě naučil blokovaný return a díky tomu je schopen dostávat víč míčů do hry...možná i proto si tak snadno poradil s Opelkou i Zverevem. Na druhou stranu 11 dvojchyb za tři sety je obrovské číslo, to si v příštím zápase nemůže dovolit.

Ten zápas s Nadalem bude hodně nevyzpytatelný, na 90% to bude v night session, což by mělo spíš pomoct Rafovi. Klíčová bude asi psychika Denise, herně na to má, ale zase se může složit na big pointech jak v SF Wimbledonu s Djokovičem. Koneckonců je mu pořád jenom 22...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, v returnoch mal obrovskú slabinu. Ak to dokázal vypilovať, bude o level lepším hráčom. Z tých mladých je mi najsympatickejší, navyše s veľmi pozerateľným herným prejavom.
Reagovat
soloo
blokovany return myslis pri servise supera?
Reagovat
Pe3k
ne on si blokuje svoje servisy
Reagovat
RF46
:-)smile
Reagovat
sojka1
me by taky zajimalo, co je blokovany return... :-) ja jen vim, ze velkou pecku (1. servis) nemuzu hrat jako normalni uder, ale s minimalnim naprahem a vytahnout to spis nohama a ustat trupem, predevsim ty slupky na telo, ale to vi kazdy hrac, a i kdyby to nevedel, tak to s velkym naprahem stejne nestihne nebo vyhodi... chlapi narozdil ode me :-)) urcite museji snizovat teziste, ale blokovany return...
Reagovat
Ereinion
jo zní to divně smile ale nevím, jak jinak to v češtině říct...Shapo měl právě dřív problém v tom, že se snažil hrát returny s nápřahem, což hlavně u 1. servisů vedlo k hodně chybám
Reagovat
sojka1
jasne, takze myslis proste spis volejbalovy blok, nastaveni rakety... nez nejake mavani s ni... :-)) jo, tak nejak to je....
Reagovat
paddy
"Prohrát a hrát špatně klidně můžete, ale na kurtu musíte nechat duši. A to jsme neviděli," vyčinil svému krajanovi šestinásobný grandslamový vítěz Boris Becker

"Na Australian Open jsem přijel s cílem vyhrát titul a možná se stát i světovou jedničkou,"

"Je nevyhnutelné, že jej vyhraje," tvrdil na konci listopadu Patrick McEnroe. "Už pár let říkám, že klepe na dveře. A teď na ně přímo buší."

"Saschův sen stát se po Austrálii světovou jedničkou je pryč. Předtím sršel sebevědomím, ale v posledních týdnech se něco stalo," zamýšlí se Becker

"Osmifinále není dostatečné pro top hráče jako je Zverev," shrnuje Becker.

"Jako třetí hráč světa musím převzít odpovědnost za věci, které dělám a které nedělám. Když hraju takhle, tak si vysoké cíle nezasloužím. Je to jednoduché. Po zápase jako tenhle je hloupé o nich mluvit. Nejdřív musím vyřešit sám sebe."

https://www.idnes.cz/sport/tenis/alexander-zverev-australian-open-vyrazeni-kritika-boris-becker.A220123_105246_tenis_ikuc
Reagovat
Ondra979
smile
Reagovat
sojka1
jiste, zahral pod sve moznosti, nesplnil ocekavani - ani to svoje, tak sklidil opravnenou kritiku, navic je nafuceny a ke vsemu chrasti hnusnejma retezama... :-)) ale neni to zadny traged a luzr, porad je to spickovy hrac... ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
Je to špičkový hráč, ale ne šampión, šampióni předvádí to nejlepší na grandslamech, proto těmi v tuto chvíli jsou Big3 a Medvedev, ale i Alcaraz, Sinner a Berrettini jsou aktuálně v daleko lepším světle než on, ve všech ohledech.
Reagovat
sojka1
tak mne slo predevsim o toho trageda a luzra... takhle od klavesnice....
Reagovat
Rafaeoli25
Na GS tragéd a loser ale fakt je. Co jiného je, když nikdy v historii neporazil na GS žádného hráče první desítky? To je naprosté zoufalství.
Reagovat
sojka1
aha....
Reagovat
Rafaeoli25
A není? Pokud i sám vyhlašuje, že bude jednička, tak musí přijmout i zdrcující kritiku, když takhle zásadně selhává. Nemít ve skoro 25ti na kontě skalp hráče první desítky na GS, to je naprostý propadák.
Reagovat
Vlk-v-trave
Asi tim nejvetsim dnesnim prekvapenim bude to, ze zaden porazeny/porazena neuhrali proti souperi/souperce ani set.

A nejvic asi z toho prekvapuje, ze nejbliz k urvanemu setu byl ten Mannarino proti Nadalovi...takovy dnesni scenar preci nikdo cekat nemohl:)
Reagovat
Rafaeoli25
Překvapuje, tak Mannarino má na začátku sezony skvělou formu, což potvrdil, když celkem v pohodě přešel přes Karaceva. Je to nepříjemný šikovný hráč, který se občas umí vytáhnout.
Reagovat
Mantra
Gael je ďábel, to víme, stále mu fandím víc a vícsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Já taky, úžasnej hráč a člověk. Spolu s Nadalem, Tsongou a Del Pem můj nejoblíbenější hráč smile
Reagovat
Mantra
vlastní stín nejde překročit smile
Reagovat
vladka
Saša to hodně pokakal, měl by si dát do klidu hlavu a bejt míň namistrovanej a laxní. Mám ho jinak v oblibě, takže mě naštval
Reagovat
annah
Mě taky. A ještě vic mě naštval Šampón. :-)
Reagovat
brixner
To napiš česky-tě prostě nasral a hotovo, né?
smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Učitelka mé dcery chtěla, aby se spolužák nestyděl a řekl to na plnou pusu. Myslela, že řekne do pr. a on řekl do pí. Pak prý litovala. Slovo už bylo v prostoru a ona se s ním musela poprat.smile
Reagovat
sojka1
za mych mladych let dostal zak dvojku z chovani, protoze rekl soudruzce ucitelce v prouzkovanych satech (v plne tramvaji) "ty pruhovana zebro"... :-)
Reagovat
brixner
Jojo, s "pí..." už sem se něco nazápasil, jéjesmile Jednou taklenc du po chodníku a smard, tak cca vosum let, přede mnou vodhodil na chodník zmuchlanou krabičku vod sejra, tak sem na něj houk, aby to sebral, ale von jen řek "Di dopíče..." a ani se přitom nevohlíd! Kop sem tu krabičku z chodníku mezi tůje, no co sem měl dělat, chodníky maj bejt čistý a průchozí, že josmilesmile
Reagovat
RF46
za mejch mladejch let bych se tejden stydel...
Reagovat
RF46
za mejch mladejch let bych se tejden stydel...
Reagovat
Vlk-v-trave
Dneska, skvele, skvele, skvele:)
Reagovat
sojka1
jj, velke nadseni z cerneho pantera... :-))
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
RF46
No ale celkove me zapas nijak nevtah...smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Denis, Ruska Ruleta, Surfar, vs. Matti Grandissimo
Minotaur vs Maxime

A jsem spokojeny jak nikdy:D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Beretta rozstřílela Bustu nebo ji rozbil Michelangelo kladivem?smile
Tak jako tak bude zabalena a odeslána domůsmile
Reagovat
vojta91
Evidentně nezmlatil v průběhu turnaje partnerkusmilesmile
Reagovat
Herbert_Hoover
Možná by bylo taky dobré upozornit na to, že Rafa už prohrál v Melbourne sedm čtvrtfinále, letos může přidat hattrick v řadě, ale snad se tak nestane. Shapovi to ale dodává sebedůvěru, že když porazit Rafu, tak právě teď. smile
Reagovat
paddy
Tenista mladší 25 let, který ještě neporazil hráče top10 na GS smile smile
Reagovat
farr
Šáša je prostě tragéd v 3set zápasech... Si hold bude muset počkat, dokaď nezavedou v rámci gender vyváženosti i mužský GS jen na 2 vítězný sety.( Nepředpokládám, že by holky hnali do 5ti seťáků, tudíž je to zcela logické). Navíc těch GS bych udělal rovnou třeba 8-10, ať v rámci vyváženosti má každý kontinent a subkontinent ten svůj a navíc sponzoři se jen pohrnou ne smile... smile
Reagovat
Ondra979
tak mel i trochu smulu v nekterych tesnych zapasech at uz s Rafou , nebo s Thiemem tady nebo na USO nebo s Tsitsim..ale na to se historie nepta, nedal to a v tomto ohledu je proste zatim luzr
Reagovat
Rafaeoli25
No horší než loser, to mi uniklo, že doposud dokonce na GS neporazil hráče v dané chvíli v první desítce. No jo, ale jak by také mohl, když většinou skončí v ČF nebo dřív. Žádný velký šampión to není a nikdy nebude, to už je jasné.
Reagovat
Ondra979
nj, zatim rozhodne neni, ma sice nektere tituly, ale GS je GS a tam zatim neuspel
Reagovat
Rafaeoli25
Zatím je nad Berdychem, Tsongou a Ferrerem, to ano, ale ztrácí na Del Potra, takhle nějak bych ho zařadil. Jenže Del Po vyhrál GS už v jednadvaceti a nebýt zranění, měl by úspěchů daleko víc. Zverev bude navíc čelit větší a větší konkurenci, jeho pozice je svízelná.
Reagovat
Ondra979
a vlastne i s Djokem ted na USO se tahal..ale nakonec nedotahal..no uz tech neuspechu ma hodne a to se s tim mozna potahne
Reagovat
Rafaeoli25
Potáhne. A to si vezmi, že už má v zádech další konkurenci co doposud neměl - Sinnera a Alcaraze. To je pro něj smrtící - Djoker, Nadal, Medvedev, Sinner, Alcaraz (plus Tsitsipas, Berrettini, Šapovalov). To je tolik konkurentů, že ho z toho musí bolet hlava.
Reagovat
brixner
Sundá z krku řetěz a Sinnera zmrská jako koně a hnedky má postup do dalšího kola doma, né?smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
paddy
poznávací znamení: sebevědomí větší než u Big3 smile
Reagovat
sojka1
klidne bych chtela byt takovy tenisovy traged a luzr... mladsi 25 let, sedet na treti sprusli zebrika a vyhrat vsechno to, co uz vyhral Sasa... :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
To je ta otrepana a pokrivena B3 perspektiva:)
Jejich starosti fakt na moji hlavu...

* I kdyz... take me celkem rozesmala ta kratka baje O.Jiraska, o tom jak Denis k titulu Nadalovi pomaha tim, ze se postaral o Zvereva.
Takze ten svuj kozich take nema uplne v lesku:)

Ale bavi me to... cekam uz jen na doplneni klasicke divadelni trilogie:

Jan Hus
Jan Zizka
Jan Rohac
Nole Djokovic
:)
Reagovat
paddy
raději bych nepletl dohromady
historický triptych Naše slavné prohry (Bitva u Lipan; Bitva na Bílé hoře; Bitva u Chlumce)

se Svatou Trojicí - Otec, Syn (Ježíš Nole) smile a Duch Svatý

radši se krátce pomodleme a podívejme se na utrpení... smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=7ZRtbXV1Ljo
Reagovat
farr
Takovej jeden řečnickej dotaz. Může mi někdo vysvětlit, co to je za novou módu furt hučet až přecházet do vytí jak šakali při měsíčku smile. Teď dohral Mountfield s Jugošem B. A to je horší jak vuvuzely, nechápu že to nezakážou smile . Kerej KryplKretylen tohle vymyslel, ještě dejme tomu kopačky nikdy nebyly nejostřejší tužky v penálu, ale kdo a jak tohle" fandění" prevzal do tenisu, to zůstává rozum stát. a + to ještě obhajovat jak to s bučením nemá vůbec nic společnýho. smile OMG
Reagovat
Davor1
Gael hrá vážne skvele, vo štvrťfinále pre mňa jasný favorit, či už proti Berrettinimu, alebo Bustovi...
Reagovat
Ondra979
jj taky myslim..ale Rafu proste neda, tady tezko..mozna na to ma hru, ale ne hlavu..
Reagovat
RF46
To radovani se Rafy mi prijde az smesny smile
Zverev opet zklamal...zajimavej pripad. Shapo vs Rafa by mohl byt dobry zapas, chytrost proti mladi. Skoda, ze nebyl Gyros vs Rafa.
Reagovat
Vlk-v-trave
Shapovalov se postaral o Zvereva :D

Ale ten Zverev preci na GS jeste neporazil hrace top10:) Tak nevim, spis ted Nadalovi hodil Osud kladu pod nohy, ze si zahraje RUSKOU RULETU... ne kazdy ma to stesti v zivote si ruskou ruletu zahrat:D
Reagovat
smazaný uživatel
Shapo hral dnes jak malý Boh.

Ale kazdy zapas je iny, ako pise kolega Herb. Proste Shapovalov a Monfils musia byt porazitelní, ak chce Nadal do finále, je to férova ponuka. Ak na to Rafa nemá, tak holt, nemá.

Osobne som preferoval Zvereva, s nim by Nadal bezpecne vedel na com je, Shapovalov je velmi nepredvidatelny a kludne sa moze odtrhnut. Treba verit, ze sa zle vyspi a ak bude prehravat, mozno sa vyhádže.
Reagovat
paddy
Nebo se jen spolehnout, že mu selže hlava

Zní to jako fráze, ale je v tom kus pravdy, protože za stavu 15-15 se nikomu nerozklepou kolena, ale později přijde na řadu klíčový míč zápasu a ze zápasu 50/50 se najednou stane 75/25 smile
Reagovat
Ondra979
no to se mu se stalo s Djokem ve W..to si pamatuju, hral za vyrovnaneho stavu o neco lepe ale jak se to zacalo lamat, tak selhal..tak bud si z toho neco vezme, nebo to zopakne..ale pravdepodobnejsi je asi ta druha varianta..a koho dostane RAfa v pripadnem SF - Monfa vypada dobre, ale ten ho neporazi, a ani Berrettini podle me..takze az ve finale se nejspis rozhodne a tam to bude samozrejme tezke..nejspis MEdved i kdyz jsem hodne zvedav na FAA s Medvedem, ale zatim nebyl poradne proveren
Reagovat
Herbert_Hoover
Shapo je tím proslulý, bude důležité vyhrát první set, to je taky klišé. Prostě tenista musí oddělovat míče, nenechat se zviklat tím, co bylo, ani nepředjímat dopředu. Vyhnat z hlavy nepodmíněné pochybovačné hlasy a v tomto věřím pochopitelně více Nadalovi než Shapovalovi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale nesmí mu spadnout láhvesmile
Reagovat
paddy
Saša nejezdí na GS kvůli titulu, ale hlavní cíl je porazit aspoň jednoho hráče top10

Snad se mu to v kariéře podaří smile

Měli jste pravdu Rafa na AO neporazí Zvereva smile
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=c36t4G0dHXA
Reagovat
Herbert_Hoover
Devadesátý titul kariéry a zároveň druhý pohár z Melbourne, to by byla skvostná satisfakce a pohádka. Zápas nebude samozřejmě snadný, vyvstává hodně otázek. Dokáže Rafa znepříjemnit hru levákovi s jednoručí? Na bekhendu nevyvine tolik topspinu a bude muset hrát jinak, odvážněji, do značné míry i zranitelněji. Dokáže Shapo ukočírovat svůj rozháraný styl a příležitostně kdykoliv v zápasu vnitřně psychicky neshořet? Naváže Rafa na horší výkon proti Mannarinovi, nebo se zlepší? Zhorší se Shapo? Nebude příliš přemotivovaný? Jak do utkání promluví night session, komu pomůže, komu uškodí? Jak na tom bude Rafa s fyzickými silami ve druhém týdnu turnaje? Vzájemné zápasy bych nebral příliš vážně, Shapo porazil v soutěžním zápase Rafu naposledy před necelými pěti lety. Z nedávné exhibice si může Rafa načíst, v čem třeba zaostal, ale pořád to není zápas o vše a je tak třeba k tomu přistupovat. Denis koketoval s mečboly v Římě, ale jak si povede na grandslamové úrovni? No uvidíme. Osobně jsem měl větší respekt ze Saši, který Rafu už v Austrálii dostal do pěti setů v době, kdy měl vyšší výkonnost, vlastně nepamatuju jediný zápas, který by byl jednoznačný, i když Rafa vyhrál. Prostě z kvalitního obouruč bekhendu, servisu a dobré defenzívy jde za mě větší strach. Rafu vnímám, že má větší šanci "ugrindovat" Shapa než Zvíře.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako souhlas, az na jeden detajl...myslim, ze je jedno proti komu bude hrat. Jeden se vyhaze, druhe nedokaze porazit na GS hrace top 10.
Pokud se nedostane do SF Matti a do finale Medved, myslim, ze to Nadal neda.

Ale ani bych se trebas nedivil, jak by chytl Nadal do SF w/o Busticku a do finale Cilice:D
Reagovat
Frantz
..Po vyhoštění Djokoviče mu Yannick Hanfmann z cesty odklidil nebezpečného Thanasiho Kokkinakise, jeho dnešní soupeř Adrian Mannarino zase vyřadil loňského semifinalistu Aslana Karaceva a Shapovalov se postaral o Zvereva.

Jako kdyby nikoho z nich nedokázal porazit smile...trochu nestrannosti by neškodilo smile
Reagovat
Herbert_Hoover
To jen nabádá k myšlence, že ten nejnebezpečnější stále v pavouku zůstává.
Reagovat
panzer.dragon
už sem to psal, rafa má letos šance větší než jindy a jde mu vše na ruku, at nevymejšlí, vezme titul, na turnaj a ty podivnosti se rychle zapomene ale titul může bejt zásadní
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano může, stejně jako to, jestli bude moci Nole startovat na RG. Vlastně celá letošní sezona může dost zamíchat kartami. Jen víš, jak to bývá...v roce 2014 měl Rafa otevřenou cestu k titulu, Stan mu odstranil Noleho a stejně toho nevyužil. Svádí to k tomu si myslet, že to tak bude, ale tenis je v tomto paradoxní často.
Reagovat
panzer.dragon
pokud nebude moct Novak na rg, tak pro mě goat debata už nebude zajímavá :), to už by bylo strašně pokřivený NE-tenisovýma věcma.. už i ted jestli rafa vezme titul to nebude ideální
Reagovat
paddy
Jak nebude moct?
Nebude chtít

Na auto např musíš mít řidičák
smile
Reagovat
panzer.dragon
a na to abys byl goat v tenise tak musíš mít vakcínu proti covidu :), já očkovanej sem, ale nemyslim si, že zrovna tohle má rozhodovat o goatovi tenisu smile
Reagovat
paddy
Nechápu, proč si jeho fanoušci myslí, že mu všichni ubližují
Holt pro někoho pravidla neplatí

Pozn: pomstychtivé Srbsko odebralo Rio Tintu (Aus) licenci na těžbu lithia
Reagovat
Frantz
Místo aby doma sedmilháře odsoudili za porušení karantény, vyhlásí Austrálii válku smile
Reagovat
paddy
Ta pravidla nevymysleli kvůli němu, aby mu zabránili rekordu smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Těžko si myslet opak. Francie je v tomto taky poměrně názorově vyhraněná a stabilní. Zatím se zdá, že může letos Djoker usilovat jen o Wimbledon, Británie je už poměrně benevolentní. Situace se však mění pravidelně, může být vše jinak. smile
Reagovat
Krisboy
Denis The Menace smile
Reagovat
MirAce
Rafa o krok blíž, ale pořád hodně daleko od cíle. Formu má, tak jen to nezakriknout... ????
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist