Zverev v Acapulku začal hladkou výhrou, Korda vyřadil Čiliče

16. 3. 2021, 07:59
Aktuality 9
ATP ACAPULCO - Alexander Zverev na úvod turnaje ATP 500 v Acapulku potvrdil roli favorita proti sedmnáctiletému Španělovi Carlosi Alcarazovi. Do druhého kola postoupili i John Isner, který se na kurty vrátil po dvou měsících, či Sebastian Korda, jenž si připsal skalp MarinaČiliče.
Alexander Zverev

Alexander Zverev před dvěma týdny v Rotterdamu svůj úvodní zápas proti Alexanderu Bublikovi nezvládl, v Acapulku už však nezaváhal. Druhý nasazený Němec smetl 6-3 6-1 sedmnáctiletého Španěla Carlose Alcaraze, jenž poprvé čelil hráči Top 10.

Sedmému hráči světa v úvodu chvíli trvalo, než se dostal do provozní teploty. Ztratil hned první servis a prohrával 0-2, pak však na šestý pokus využil brejkbol, vzápětí zlikvidoval tři soupeřovy brejkboly a od té chvíle prohrál po svém podání už jen pět fiftýnů.

"On začal extrémně dobře, neminul skoro žádný míček. Ale já se pak na kurtu začal cítit čím dál lépe. Tohle je zkrátka první kolo, nikdy není snadné. Obzvlášť proti mladému soupeři, který má velkou motivaci a chce bojovat. Vlastně jsem celkem spokojený, jak zápas probíhal," komentoval Zverev.

Zverev má za sebou první zápas od chvíle, co se stal otcem. Jeho bývalá partnerka Brenda Patea, s níž se rozešel ve zlém, minulý týden porodila holčičku.

O postup do čtvrtfinále se druhý nasazený Němec, který si předloni v Acapulku zahrál finále, utká v prvním vzájemném duelu s Laslem Djerem. Srbský tenista na úvod porazil 6-2 6-3 Američana Steva Johnsona a poprvé od loňského ledna postoupil do 2. kola turnaje na tvrdém povrchu.

Sebastian Korda, který si v lednu zahrál finále v Delray Beach a vyhrál challenger v Quimperu, ale nedařilo se mu v únoru, v Acapulku začal skalpem bývalé světové trojky Marina Čiliče. 20letý Američan zvítězil 7-5 6-2 a o třináct let starší Chorvat vypadl na třetím ze čtyř letošních turnajů už v prvním kole.


O postup do čtvrtfinále se Korda utká s vrstevníkem Felixem Augerem-Aliassimem. Sedmý nasazený Kanaďan v Mexiku začal výhrou 6-3 7-6 nad Američanem Tennysem Sandgrenem.

35letý Američan John Isner, který kvůli přísným opatřením ohledně pandemie koronaviru nehrál na turnajích v Austrálii a raději čas trávil s rodinou, se se na kurty vrátil po dvou měsících. V Acapulku semifinalista posledních dvou ročníků začal výhrou 6-4 6-3 nad Italem Salvatorem Carusem.

Ve druhém kole Isner vyzve nejvýše nasazeného Řeka Stefanose Tsitsipase, nebo Francouze Benoita Pairea.

 

• ATP 500 ACAPULCO •
Maxiko, tv. povrch, 1.204.960 dolarů
pondělní výsledky (15. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
A. Zverev (2-Něm.) - Alcaraz (Šp.) 6-3 6-1
Auger-Aliassime (7-Kan.) - Sandgren (USA) 6-3 7-6(8)
Korda (USA) - Čilič (Chorv.) 7-5 6-2
Isner (USA) - Caruso (It.) 6-4 6-3
Djere (Srb.) - Johnson (USA) 6-2 6-3
Koepfer (Něm.) - López Villaseňor (Mex.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
to budou tučný alimenty, co bude sasula platit
Reagovat
EllNino
Super :) No FAA taky nebyl úpně přesvědčivý, takže stát se může cokoli :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Seb to tam začal kositsmile Snad nu to vydrží, do finále je stále dalekosmile
Reagovat
turista
Myslím že se do finále nedostane. Ten turnaj je nabitý hvězdami. Je tam Tsitsipas, Zverev, Schwartzman, Isner.
Reagovat
Torn
Jsem říkal, že si Kordy jde pro titul. :D Škoda, že v dalším kole hraje s FAA. Bych je radši oba viděl ve finále.
Reagovat
sojka1
tak Marin je v lese a FAA tak velke sousto, ze mu zaskoci.... ale fandim Sebovi a moc! :-))
Reagovat
sojka1
nez dojde na Johna, samozrejme... teprve vidim pavouka... :-))
Reagovat
Torn
Toho porazí už Stef. :D
Reagovat
sojka1
aby ses nedivil... jestli tedy John bude trochu podavat, nebude vlat na siti a nepotahne za sebou tu nohu... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist