Berdychovi úvod v Londýně nevyšel. Debutant Wawrinka vyhrál ve třech setech

4. 11. 2013, 17:41
Aktuality 197
Při žádném ze svých startů na Turnaji mistrů nevyhrál první utkání, a ani letos se Tomáš Berdych vítězství v úvodním zápase nedočkal. Nad jeho síly byl tentokrát Stanislas Wawrinka, který při své premiéře na závěrečném podniku sezony vyhrál 6-3 6-7 a 6-3.
Tomáš Berdych

Osmadvacetiletý Tomáš Berdych hraje vrchol sezony pro osm nejlepších hráčů roku počtvrté za sebou. Ve svém úvodním souboji na Turnaji mistrů zatím dvakrát nestačil na Novaka Djokoviče a loni na letos absentujícího Andyho Murrayho. Prokletí prvních zápasů nezlomil český tenista ani dnes, kdy znovu ve třech setech nestačil na Stanislase Wawrinku.

Zápas s nováčkem na Turnaji mistrů nezačal Berdych dobře. Nemohl se trefit do servisu a v úvodním dějství měl úspěšnost prvního podání jen 39 procent. Wawrinka jeho slabšího servisu využil v šesté hře, kdy se dostal do vedení 4-2. Český tenista se k prvnímu brejkbolu dostal za stavu 3-5 hned poté, co odvrátil dva setboly soupeře; bekhendový return ale poslal do pásky, Wawrinka si poté vypracoval další tři setboly a celkově pátou šanci na zisk sady už využil.

Od začátku druhého setu už diváci v Londýně viděli jiného Berdycha. Svěřenec kouče Krupy, který si v úvodním dějství připsal jen tři vítězné údery, zlepšil podání a vyrovnal hru ve výměnách, jen nedokázal využít své šance. Za stavu 4-3 vedl při podání Švýcara dokonce 40:0, jenomže nejdříve poslal míč těsně do autu a další dva brejkboly odvrátil Wawrinka esy. Ve hře se Berdych udržel skvěle zvládnutým tie-breakem, ve kterém soupeři nepovolil ani bod, a posunul duel do třetího setu.

Hned při svém úvodním servisu poslal bojovně naladěný Berdych na druhou stranu kurtu šest es a podání si udržel, ovšem hned při tom příštím si vybral další slabší chvilku, a víc Wawrinka nepotřeboval. Švýcar už si bez potíží hlídal vlastní servis, po téměř dvou a půl hodinách si vypracoval první mečbol a nepřesný forhend z Berdychovy rakety znamenal jeho první vítězství na Turnaji mistrů.

"Bylo to v tom vyrovnaném utkání o nevyužitých šancích. Ne že by jich bylo hodně, ale když má člověk pět brejkbolů, neudělá žádný a on má čtyři a promění dva, tak se to těžko honí, těžko dohání. To rozhodlo," komentoval Berdych. "Není to rozehráno nejlepším možným způsobem, ale neskládám zbraně, šancovní to pořád je."

Český tenista prohrál s Wawrinkou osmé vzájemné utkání z třinácti a letos už třetí ze čtyř. Naposledy ho porazil začátkem února v 1. kole Davis Cupu.

Berdych bude mít nyní hodně složitou cestu do semifinále turnaje. V dalším utkání se totiž střetne nejdříve ve středu buď se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem, nebo s jiným Španělem Davidem Ferrerem. S Nadalem prohrál patnáctkrát po sobě a s Ferrerem šestkrát z devíti zápasů, naposledy v pátek v Paříži.

Úvodní zápas skupiny B vyhrál po třísetové bitvě Argentinec Juan Martín del Potro, který porazil Francouze Richarda Gasqueta 6-7 6-3 7-5. Argentinec hraje na Turnaji mistrů počtvrté, až letos však do soutěže dokázal vstoupit vítězstvím. Nicméně ze skupiny se nedostal pouze jednou.

"Atmosféra byla neuvěřitelná a to mi dnes hodně pomohlo. Za stavu 5-4 jsem nedokázal zápas ukončit, protože jsem byl nervózní a udělal jsem několik chyb," komentoval finalista z roku 2009 Del Potro.

Za soupeře budou oba mít ještě obhájce titulu Novaka Djokoviče a šestinásobného šampiona Turnaje mistrů Rogera Federera.

"Myslím, že v dalších dvou zápasech nemám co ztratit. Pokud chci postoupit ze skupiny, tak dnešní výhra byla klíčem k přežití. Proto jsem dnes byl poněkud nervózní," řekl bývalý vítěz US Open Del Potro. 

Do soutěže deblistů vstoupili porážkou obhájci titulu Márc López s Marcelem Granollersem. Španělé podlehli hladce 1-6 4-6 krajanům Davidu Marrerovi s Fernandem Verdaskem, kteří vyhráli i sedmý vzájemný souboj a úspěšně si tak odbyli svůj společný debut na Turnaji mistrů.

Ve skupině A si první bod připsali Poláci Mariusz Fyrstenberg a Marcin Matkowski, kteří porazili 6-3 7-6 pákistánsko-nizozemskou dvojici Qureshí/Rojer.

Výsledky - Turnaj mistrů v Londýně:
Dvouhra - skupina A:
Wawrinka (7-Švýc.) - Berdych (5-ČR) 6-3 6-7(0) 6-3

Statistiky:
Esa: 11 - 14
Dvojchyby: 2 - 8
Brejkboly: 2/4 - 0/5
Úspěšnost 1. podání: 55 - 53 %
Vítězné míče: 43 - 30
Nevynucené chyby: 42 - 39
Dvouhra - skupina B:
Del Potro (4-Arg.) - Gasquet (8-Fr.) 6-7(4) 6-3 7-5
Čtyřhra - skupina A:
Fyrstenberg/Matkowski (8-Pol.) - Kúreší/Rojer (5-Pák./Niz.) 6-3 7-6(8)
Čtyřhra - skupina B:
Marrero/Verdasco (6-Šp.) - Granollers/M. López (4-Šp.) 6-1 6-4
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

197
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Lina
Trochu nervy, ale zvládli to. Gratulace.
Reagovat
PetaM
Leander a Radek si zatím vedou dobře. Nad Rakousko/Brazilským párem vedou 6:3, 4:5 a budou podávat na udržení se v zápase :) Největší slabinu vidím v returnech. Měli spoustu BB a Radek je buď zahodil špatným returnem (což ve většině případů), nebo výměnu jednoduše prohráli. Věřím, že to zvládnou, zatím teda si nejvíce (ne-li všechny) BB šance vypracovali při podání Peyi :) Pojďte kluciii!!! :D :)
Reagovat
Pe3k
Mě včera hodně překvapil, jeho výkon byl hoden turnaje mistrů, ba co víc, Del potro málem dostal na prdel :)
Reagovat
smazaný uživatel
JMDP byl v sobotu okraden na nádraží v Paříži, když dával autogramy. Bohužel mu mimo jiné byl ukraden růženec posvěcený Sv.otcem Františkem. Přišel i o nějaké další předměty, které pro něho měly osobní význam. Je to takové velké trdlo, ale snad to zvládne a postoupí do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč je Juan velké trdlo?

Pe3k - Ríša hrál včera opravdu pěkně, kdyby nehrál s Delpem, fandila bych mu :)
Reagovat
Lina
Gasquet umí zahrát přece velmi dobře, ale naopak i dost pohořet.
Reagovat
smazaný uživatel
JMDP je velmi hodný, zbožný a citlivý člověk. Všechno si moc bere a nedokáže se dívat na své soupeře jako na nepřátele. Setkala jsem se s ním osobně před dvěma roky ve Vídni a na rozdíl od jiných tenistů se choval velice skromě a slušně. Není to takový člověk, který by dokázal jít přes mrtvoly. A Ríša hrál moc pěkně, to je pravda. Pěkný den všem.
Reagovat
smazaný uživatel
tady o něm moc pěkný aktuální článek:
http://www.telegraph.co.uk/sport/tennis/10422793/ATP-Tour-Finals-2013-Juan-Martin-del-Potro-reveals-faith-behind-his-success.html

Spoustu věcí bere prostě jinak a věci, nad kterými by jiní mávli rukou, jeho víc seberou.
Moc bych mu přála nejdřív to semi, pak finále a titul :-) , ale obávám se, že mu došla šťáva :-( Třeba mu ty dva dny odpočinku pomůžou nabrat sílu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že i komentátor o Juanovi pěkně mluvil, že je úplně jiný než jak vypadá :) přesně, skromnej, milej, nikam se necpe, spíš je v ústraní, prostě borec na konec :)
Reagovat
smazaný uživatel
borec na konec :-D To zní moc hezky :-)

Ještě pěkný shrnutí tady (v kratším znění to myslím bylo i tady na TP) :

http://www.twitlonger.com/show/n_1rlrtce
Reagovat
smazaný uživatel
S JMDP je v Londýně hodně mladých přátel z Argentiny, snad mu to pomůže. Jinak jsem si ho všimla, když mu bylo 18 let a doufala jsem, že to bude nová světová jednička. Možná by byl, kdyby nedošlo ke zranění. Třeba se mu to ještě povede. Poznám velký talent, dcera i syn tenis hráli a vím, že všechno je hlavně v hlavě. Individuální sport je mnohem náročnější na koncetraci na rozdíl od kolektivního sportu. Tam, když jeden nemůže, tak ho druhý podrží. JMDP je můj nejoblíbenější tenista a tak nejsem možná stoprocentně objektivní, ale moc se mi líbí jeho hra a jako člověk má úžasné charisma.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže to trdlo jsi myslela tak, že je prostě hodnej, důvěřivej..? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkný článek, díky za něj. Kdybych šel nějakého tenistu žádat o autogram, nejmíň bych se bál u Delpa, že mě odmítne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pobavila mě ta pasáž v článku o té vlně solidarity, kterou vzbudil u svých vrstevníků v kontrastu s tím, jak to bylo u Máši Šarapové:D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak jsem to myslela. JMDP je opravdu hodný, nic nepředstírá. Většina ostatních si na ty hodné jenom hraje. Bohužel.
Reagovat
Pe3k
Setkání s JMDP - závidím! Taky ho mám velmi rád, je u mě na druhém místě. Jediné co mi na něm vadí, že říkal, že má raději fotbal než tenis...Ale tak to je jeho věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála jsem vrcholově košíkovou, ale můj nejoblíbenější sport to nebyl. Tenis jsem nikdy nehrála, ale vždy to byl můj nejoblíbenější sport. Těžko se to vysvětluje. A to je ta jeho přehnaná upřímnost, které hned někdo využije. Myslím, že neřekl jenom to, že má rád fotbal, ale nejvíc se to publikovalo.
Reagovat
Mayo
obávam sa , že ten ruženec ho vyautuje z nejakého dobrého výsledku na tm ...hlúpi zlodeji
Reagovat
Roger_Federer
Tři ceny obdrží v Londýně Švýcar Roger Federer. Už pojedenácté vyhrál hlasování fanoušků o
nejoblíbenějšího hráče, podeváté pak
získal Cenu Stefana Edberga za
sportovní chování, o níž rozhodují
sami tenisté. Navíc dostane podruhé
humanitární cenu Arthura Ashe. Dvaatřicetiletý Federer během kariéry
posbíral celkem už rekordních 27
ocenění od ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, mistr arogant, proto ho každý rok hráči označí za nejoblíbenějšího. :))
Reagovat
a.magerova
Dělá mi radost chlapec náš, doufám, že ten můj hlas pro něj ční vysoko nad těmi milióny ostatních :-)))
Reagovat
Lina
Zajímavá teorie, ale ono to tak asi nebude :)
Reagovat
Denis92
zaujimavost z tlacovky Federera po semifinale v parizi..trocha som sa stratil v tom preklade..aky ma DelPo problem?
Q. You have some connections at Wilson. Have you talked to Juan Martin about the fact he's just down to two racquets? Can you help him out in some way?
ROGER FEDERER: How do you know? Has he talked about it? Yeah, I know about it. I spoke to him about it in Argentina. That's why I hope it's not his racquets, if know what I mean.
No, but, yeah, he's definitely got some issues there. He's still playing good tennis. It's not affecting him mentally in a big way. I wonder how long he can keep it up. I hope for him things will be resolved and he will figure things out with Wilson, clearly.

Q. Do frames go dead?
ROGER FEDERER: After four years they will.

Q. Would you think with yours they would go dead?
ROGER FEDERER: After four years, for sure. Yeah. But not after three months. That's why I keep on changing, so they always have the same sort of stiffness. But if you play with them for a long time, you'll never get that same racquet ever again, because then you need a racquet that's been played for four years. That's not what comes out of the machine, so...
It's different.
Reagovat
Denis92
este v predoslej otazke sa vyjadril k tomu ze DelPotra okradli a povedal,ze dufa ze mu neukradli nic dolezite,napriklad rakety..
To ma JMDP k dispozicii len dve rakety? V com je problem ze mu nevedia dodat dalsie?
Reagovat
taffer
To bude asi o něčem jiném než o ukradených raketách. Feďa říká, že o tom s ním mluvil už v Argentině ("I spoke to him about it in Argentina"), takže to bude o něčem jiném. Ale o čem, na to moje angličtina nestačí.
Reagovat
smazaný uživatel
neznám širší kontext, ale z toho, co říká Roger, mám dojem, že by mohlo jít o to, že Delpo hraje hrozně dlouho s jedním typem rakety a protože ho mezitím Wilson přestal vyrábět, tak už mu zbyly jen dvě, protože ostatní už za ty čtyři roky ohrál k nepoužití. Jen mi do toho nepasuje ta věta "That's why I hope it's not his racquets, if know what I mean."
Reagovat
taffer
Jo, to vypadá logicky. Dík.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak co, kdepak jsou ti, kteří tu křičeli, co Gasquet na TM dělá a že je tam, protože údajně letos není konkurence? Dnes ukázal, že je tam poprávu..
Reagovat
Mayo
nuž zajtra sa už teším na Rafu...som na neho zvedavý hádam uhrá set s Ferrerom už :D ... a v druhom semi Roger do teho aj keď asi to je jedno :D
Reagovat
spaniel
No, dneska celkem bida, spousta chyb. Jen tech par Juanovych forehandu a par Risovych bekhendu po lajne stalo za to. Jestli ale bude hrat Delpo takhle, tak by nemusel postoupit (coz by mne az tak nevadilo:)). Vypada to, ze na nej dolehla únava a uz mysli spis na dovolenou a cutanou nekde v Tandilu.
Reagovat
spaniel
A s dnešním Berdychovym bekhendem by asi prohral i s Gasquetem.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně si myslím, že dnes se hrály oba zápasy o třetí místo (ostatně odpovídala tomu i atmosféra,návštěva i úroveň hry), tahat pilku budou jiní.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže zase nic :-( Rišár v kariéře nikdy nic pořádnýho nevyhraje, stejnej tragéd jako Berdyš.
Reagovat
Mayo
DelPo to dal pekne...ale hral tak nijako
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo strasidelny vykon, uroven 1. Kolo ATP Johannesburg. Měl by se naucit hrat na siti.
Reagovat
Denis92
boze DelPo..
Reagovat
smazaný uživatel
dej si ruce do lihu fakt..
Reagovat
smazaný uživatel
jestli to nedopodává, tak fakt už nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
tak dokonáno, ale zatím to nemělo ty správné grády.. přesto gratulka :)
Reagovat
Lina
Taky jsou oba zápasy tzv. neslané a nemastné.
Reagovat
Mayo
tenis speje do ... :D
Reagovat
Padme
Jestli se nudíte, tak si přečtěte článek vedle, mě to zase trošku zvedlo ze židle :))
Reagovat
smazaný uživatel
Který? Nadal vs změna povrchu?
Reagovat
Padme
Jop, vyhrál 10 turnajů, tak může být trošku soudný a tohle si odpustit. Přijde mi to zbytečné.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi je to málo a chce jich vyhrát ještě víc...:)
Reagovat
Padme
Modrou antuku na fňukali :)) Berdychovi a Rogerovi se na ní dařilo.
Reagovat
Lina
Taky mně naštval, nějak to nezvládá.
Reagovat
smazaný uživatel
že Nadalovci už spí nebo tady dostaneme pořádnou čočku :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ze židle takový názor zvedne akorát vás elegánovce, protože arogantovi hala každý rok samozřejmě vyhovuje!
Reagovat
Padme
No. 1, 2 GS, 5 ATP 1000. Nevím, co víc by chtěl. Třeba to ještě vyhraje. Zbytečný koment. Monte Carlo a RG vyhrál milionkrát kvůli povrchu a někdo si na to stěžuje?
Reagovat
smazaný uživatel
prosímtě, fandíš ty vůbec nějakýmu hráči nebo hráčce? Já co sem chodím, tak buď tu sprdneš fandy kvůli streamům, nebo že neumí gramatiku nebo že hráčky hekají, ale ještě jsem snad nečetla, že bys někomu přál, když hraje. Jestli se pletu, tak sorry.
Reagovat
Lina
Proč zrovna elegánovci?
Reagovat
Mayo
nespím ! :D ... jasné, že je to pre neho frustrujúce, že TM nie a nie vyhrať ani sa mu nečudujem
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D no a co, že nevyhrál, kdyby se mělo měnit všechno podle toho, že někdo něco nevyhrál, tak kde to jsme? Trochu respektu ...
Reagovat
Mayo
šak nehovorím, nech sa mení len že je normálne, že ho to musí sr-ť proste...aj mňa by to sr.lo s tým rozdielom, že ale ja by som toto nevyhlásil no :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rozlišuješ slova hekání a řev? Běžné hekání nekomentuju! Vadí mi jekot nebo řev některých nesportovně a nestydatě se chovajících tenistek.
U mužských je to lepší, jen hejkalové Ferrer nebo Janowicz jsou taky dost nechutní.
Olé Nolé! Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Rozlišuju, neboj, vadí mi oboje. Stačilo napsat : fandím Djokovi a Rafalovi a je to.:)) A navíc Djok s Rafou nehekají? Ti když hrají spolu, to je jak erotický kanál..
Reagovat
smazaný uživatel
Arogantní je tady někdo jiný... Dám ti nápovědu, tenista to není.
Roger letos získal 3 ocenění ATP. Další rána pod pás pro závistlivé nýmandy.
A pořád dokola... Že vás to ještě baví :-/
Reagovat
Denis92
tak teraz si Gasquet tym smecom zabil nielen set,ale cely zapas
Reagovat
dadaft
zajímavé je, jak onehdy v prvním setu proti Djokovičovi chodil Federer neustále na síť a celkem s ním zametal a teď začíná hodně chodit na síť i Gasquet....................
............ že by se konečně chlapci naučili přehrávat ty atletické mašiny od základní čáry???
Reagovat
smazaný uživatel
a my se dočkali pěkného tenisu? :)
Reagovat
Mayo
atléti na ovál , tenisti na kurt !
Reagovat
Mayo
nezdá sa vám ten povrch taký pomalší nejaký ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Juan se probudil a už to dotáhne /snad/. Mayo, mně se to zdálo hlavně v Paříži a tady taky, ale nejsem expert na povrchy. Nicméně pohlednější tenis než ten předešlý.
Reagovat
dadaft
no já se slzou v oku vzpomínám na časy, kdy grandslam mohlo vyhrát deset dvanáct chlapů (třeba i Korda))), a ne dva tři, jako posledních x let...
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel ta doba je pryč a pochybuju, že se někdy vrátí..
Reagovat
Mayo
DelPo chudák jemu viacej sedia tie rýchliky ako napríklad v šanghaji...
Reagovat
Fandina
Ríša první set super tak ještě jeden. Go Ríško go!
Reagovat
Mayo
DelPo zbytočne ak stratí set to nebude moc dobré
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, proč pořád píšeš nahoru, tak si zůstaň v jednom vlákně ne? :))) Pak je to tu celý zasakrovaný :))) Delpo nějak zapomíná, že se nejmenuje Tomáš :))
Reagovat
Mayo
ooo pardón :D ... nenapadlo ma to nikdy :D
Reagovat
Mayo
DelPo 6-7 ? no cemment
Reagovat
smazaný uživatel
oči máš zelený a TB zkažený.. co to je sakra? A to prý Ríša má nudný tenis a nemá být na TM ..
Reagovat
Mayo
reklamný panel opravený
Reagovat
Fandina
držím palce go go go!
Reagovat
Mayo
tak a je to tu na plac ide Juan Martin del FC Porto
Reagovat
smazaný uživatel
moje zlatíčko, doufám nezklame..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný blbosti Juane.. :-) Vamos!
Reagovat
Mayo
Lunej, dal som mu hlas v ankete !
Reagovat
smazaný uživatel
Kecáš! Já taky :)
Reagovat
Mayo
no fakticky :P
Reagovat
Paseka
Ten, kdo sleduje tenis už teď dobře ví, že Berdych pojede domů bez výhry. Víc nemusím dodávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Radši se nauč psát. Fascinujou mě plkalové, co neumí oddělit vloženou větu čárkou z obou stran. Před "že" nebo "který" čárku napíšou. Ovšem o dalších čárkách v souvětí tihle směšní pisálkové nemají ani ponětí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, to zajímá i mě. Kde má být čárka, před "už"? Pokud se pletu, vyprošuju si, že jsem směšný pisálek :)
Reagovat
Fandina
Zapomněl čárku před už, to je toho ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, bohužel nejde o zapomenutí. Tuhle neznalost denně na netu předvádí tisíce lidí. A bohužel nejen na netu. Ve firemních dopisech mnohokrát opakované "zapomenutí" působí velmi směšně!
Reagovat
Fandina
Broz já to tady na TP také píši bez nějakého velkého respektu, beru to jako hovorové psaní, pochopitelně, kdybych se tím živila nebo psala nějaká oficiální úřední vyjádření, minimálně bych si to po sobě přečetla, jestli tam nemám chyby nebo překlepy. Tady to beru spíš jako klábosení. A navíc, vzhledem k rychlosti komunikace i přes mobily, tak se třeba ani neřeší čárky, háčky u některých slov. Ale je jasné, že když se někdo na to soustřeďuje i tady na internetové diskusi, tak ho takéhle chyby praští přes nos. To chápu.
Reagovat
Paseka
Já komentuju tenis. Nepíšu do vysokoškolských skript. A nevím, proč mi tady někdo tyká, když se neznáme. Že BROZI !?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě vytáčí, když mi někdo napíše, že "bi se mnou rád projednal kompromyz", ale tohle rejpání do jedné čárky na klábosícím fóru dělá blbečka spíš z tebe :/
Reagovat
Padme
dostal Gasquet kluka? :))
Reagovat
Mayo
protože má (asi) kluky raději :)
Reagovat
smazaný uživatel
...jedna věc mě strašně sejří, když sleduju ty naše dvě velké české tenisové hvězdy, Tomáše a Petru. Sudičky jim daly velký dar, schopnost hrát útočný tenis, skvělý forehand. Možnost hrát střelecký tenis. Aby to nebylo nespravedlivé, něco dostali ubráno na pohybu. Když hráli svůj boom boom tenis, měly šanci porážet každýho, samozřejmě občas se vyházeli... Pak se objevili rádci a začali namítat, podívej tamhle Azarenka, Djokovič, ty nedělají skoro chyby a přitom hrají docela útočně. Co to taky nezkusit? Jenže tyhle dva, Petra ani Tomáš, nejsou typy hrající takovýhle tenis. Oni jsou to střelci, když uberou na agresivitě, tak z toho bude jen pinkaná, která odhalí jejich slabiny, hlavně pohyb. Tímhle směrem jít nemůžou. Je musí zajímat max. W, a ne min. UE. Petra to už doufám pochopila, od Tokya už jsem jí začínal poznávat, ale Tomáši, probuď se proboha, tahle pinkaná, s tvejma zbraněma si hrát na Simona, to je ostuda!
Reagovat
Padme
Něco na tom bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to tak nějak vnímám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas Berdych (official site)
Tak dnes to nevyšlo ...
Reagovat
smazaný uživatel
ale tobě to vyšlo ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěla jsem mu to okomentovat slovy: "Taky jsem si všimla.", ale udržela jsem se :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mně ano, ostatně často bývá, že pokud to nevyjde Tomášovi, tak mně ano. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nezklamal jsi :D Určitě máš bolavý všechny palce, jak si mu je držel :D
Reagovat
smazaný uživatel
Standa je hodnej kluk :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, taky nezklamal :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mě rozhodně ne.
Reagovat
LukasH
Sledoval jsem celej zápas. Klidně mě ukamenujte, ale já prostě Tomášovi fandit nemůžu. Nejde o to, že nevyhrál nebo že dělá chyby, ale já tam prostě nevidim sebemenší zápal do hry. Přitom by na to měl, ale proč v poslední době hraje pinkanou? Nezariskoval, nesnažil se Wawrinku nijak zatlačit. Když jsem včera sledoval finále V Paříži, to byl úplně jinej tenis. A teď fakt nemluvím o Djokovičových kvalitách - ty známe všichni, ale o tom, jak se oba hráči vyhecovali, Ferrer, i když prohrál, tam nechal všechno.
Tomáš má úplně stejný parametry jako Delpo, ale podívejte se jak hraje Juan. Třeba není tak konzistentní, ale mně je to stokrát milejší. Bohužel. A teď do mě.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono není s čím nesouhlasit. Máš naprostou pravdu. Tomáš hrával agresivně, měl zabijácký forhand. Ano, dělal spoustu chyb, ale taky získal dost winnerů. Teď prostě pinká a čeká, jenže nepatří k trpělivým hráčům a nakonec to nevydrží a napálí to do sítě nebo do autu. Na jeho tenis už se rozhodně nedá koukat s takovou radostí jako kdysi. Na druhou stranu mu i nadále hodlám fandit. Budu věřit, že se třeba zvedne v příští sezoně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja treba nesouhlasim ze je to v kazdem zapase. To ze pinka, to chapu protoze chce omezit UE na minimum a dela to spousta tenistu ale ve spouste letosnich zapasu byl hodne agresivni. Samozrejme od Parize je to tak jak rikate vy. Ten zapal mi tam dneska take chybel a s Davidkem v Perizi taktez.
Reagovat
Fandina
Tomáš dneska prohrál, ale podle mě to mohlo být také tím, že Stan hrál hodně dobře. A nakonec šlo o dva brejkboly, které prostě Tomáš neuhlídal. TB zahrál super. Doufám, že se ještě hecne, má před sebou další dva zápasy, tak mu přeji, aby to bylo lepší než dneska a samozřejmě, aby se pokusil vyhrát. Držím palce!
Reagovat
smazaný uživatel
Není to v každém zápase, ale letos to bylo ve většině zápasů. Počet zápasů, u kterých jsem si letos řekla: "Jo, tak tohle je Tomáš, to je jeho hra a užívá si ji." bych spočítala na prstech jedné ruky.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, nebudu tě kamenovat, i když bych nejradši chtěla :)) ano, hrál blbě, ano, neviděla jsem žádnej herní zápal, ano, teď se mu nedaří.., i když jak jsem psala, zápas s Raonicem byl lepší. Když píšeš o Djokovi, jeho kvality známe, ovšem finále Wimblíku ukázalo, jak i světová jednička (v té době) dokáže příšerně hrát. Může se sejít víc faktorů, které tu nechci psát, aby se nebraly jako nějaká omluva Tomova špatného výkonu. Prostě mi přijde teď nějakej vyšťavenej, psychicky, fyzicky, nevím. Nicméně taky mu budu fandit a příští sezóna ukáže, jestli se dokáže udržet svými výkony tam, kde je.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan byl dneska celou dobu lepším hráčem a vyhrál zcela zaslouženě. Hrál dobře, ale rozhodně nehrál něco, na co by Tomáš neměl. Tom prostě hrál mizerně.
Reagovat
Fandina
Tom hrál dneska špatně, ale příště nemusí. Tak držím palce do dalších zápasů. Berdo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
To nepopiram...Ale neni lepsi aby "papirove slabsi" tenisty nechal vyhazet nez aby se vyhazel sam a prohral? Napriklad DelPo hraje vpodstate stejnou pinkanou uz ale kdyz hraje proti silnymu souperi, vi kdy pritlacit. Tomas mi prijde to obcas vi (Andy-Madrid a Cinci, Djoker-Rim a Dubaj, Nadal-Cinci, Gasquet-IW atd.) a nekdy jakoby nato zapomel (Djoker- Wimbledon, Ferrer-Pariz, Gasquet-Miami, Wawrinka-TM a USO atd.). Proto si myslim, ze obcas to je pouze o spatne zvolene strategii a ne otom ze by nevedel jak nato.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Proti Andymu hrál letos oba zápasy výborně. Andy vůbec neměl nárok. Až jsem si dneska posteskl. Proč takhle bezzubě nehraje i proti Andymu? :) (jsem fanoušek Andyho)
Reagovat
smazaný uživatel
Diky :-) Aspon nekdo semnou souhlasi :-D Jinak mam jejich zapasy hodne rad. Jsou vnich moc hezky vymeny a moc dobre se na ne kouka. A je skoda ze Andy nemuze bejt letos nato TM...Snad uz na AO bude obhajovat finale :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo je to škoda. Navíc nehraje ani můj druhý oblíbenec z desítky Tsonga, takže je to pro mě dost ochuzený. A s AO to je dost nejistý, asi tam spíš hrát nebude.
Reagovat
LukasH
Nejde o to, že Stan hrál dobře, ale že se prostě Tomáš nepokusí vůbec o nic. V podstatě vrací. A tiebreak prohrál Wawrinka proto, že tam najednou začal kupit chyby.
Přijde mi, že Tomáš je pyšnej na svoje konzistentní výkony, což mu neberu, ale jak už jsem psal hodněkrát, daní za tu konzistenci je jeho poněkud suchá hra bez nápadu, se kterou proti těm výš postaveným nemá šanci.
Reagovat
Padme
soudku. Ocenění pánové v letošním roce:
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2013/Moet-ATP-Awards/2013-ATP-Awards-Winners.aspx
Reagovat
Fandina
Mezi očekávanými oceněními je také Jirka Veselý. Tak to je super a gratulka všem.
Reagovat
gigin
Jasnej skokan roku je Gulbis. Tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
s pomalým forhendem a tragickým bekhendem jsme nemohli čekat nic jiného. Kdyby nebylo servisu, tak by bylo ještě hůře. Poslední zápasy jsou fakt špatné
Reagovat
Alois_Mlok
Berdych už se asi vidí na dovolený...
Reagovat
Mayo
za chvíľu na plac víťaz TM 2013
Reagovat
Stan_Borowitz
Gasquet?
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě pořád může Berdych vyhrát oba zbylé zápasy ve skupině a zahrát si finále proti Gasquetovi. Vyloučené to není.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Naděje umírá poslední :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak snad v DC to dopadne lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, ale když tohle si říkám celou sezonu, že ten další zápas dopadne líp.
Reagovat
spaniel
Dneska by se mel jit Tomas podivat na Del Potra, aby videl, ze kdyz ma nekdo skvely forehand, tak ho ma i používat. Vsechny hral bezpečně nad siti, takove háčky a na jistotu, pritom treba kolikrat porazil Rogera skvělými plochými FH k lajne. A zrovna proti Stanoví, ktery se nebojí jit si pro winner. Jeho bekhend CC uz ani nekomentuju, to je cista udrzovacka. K tomu mizerný servis a nezbývá mu zadna zbran.
Reagovat
Mayo
najzaujímavejšie na tom zápase bolo to, že sa pokazil ten reklamný panel :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně to byl asi jedinej zajimavej moment, co mi utkvěl v hlavě ;) :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je možné,že chlap který za calý rok nevyhrá žadný turnaj hraje TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Naštěstí tvůj názor na to nemá vliv...
Reagovat
smazaný uživatel
Protože kdybys všechno vtěsnal do 3 zápasů, tak člověk, který skončí jednou 2. a dvakrát 3. je na tom bodově líp než ten, který jednou vyhraje a pak skončí 7. a 8.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom je pravda to ,že Berdych nemá na TM opravdu co dělat.Podívejte se zpětně kde dělal své body.Pokud se dostal do zápasu s některým kdo je v 10.téměř vždy prohrál a body převážně udělal s hráči od 20 a horší.
Reagovat
Lina
Ten chlap vyhrál přes 50 zápasů a to nehrál na všech turnajích, asi je i lepší než ti co se nedostali na TM.
Reagovat
spaniel
Jasne ze je tam popravu, i kdyz s touto hrou spis do poctu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nad kým,a navic všechny důležité prohrál .
Reagovat
Mayo
Berďa s Rafom budú do počtu :D
Reagovat
smazaný uživatel
S tímhle tvrzením bych byla opatrná. Tomáš měl mnohdy mnohem větší problémy s lehčími hráči než s top 10. Samozřejmě ta jeho velká letošní vítězství se zapomínají a všichni mají před očima ne zrovna slavný konec této sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D :-D :-D LOL

Ty jsi utekl odkud? :-D Podniky MAsters mel uspesnejsi nez vsichni tenisti TOP 10 krome Nadala a Djokovice (4x SF, 2x QF). Zadne velke vypadky s "papirove" slabsima hracema, porazil Djokera, 2x Andyho, 1x Rogera. Jednoznacne je tam kde je v rankingu a na TM. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele mistře,nauč se diskutovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyť má Freedom pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele mistre...ty by jsi mel vedet, ze co se tyce rankingu tak se pocita hlavne konzistentnost vykonu a ne vyhrat jeden turnaj a na dalsich dvou vypadnout v prvnich kolech :-) DelPo, Stan, Roger a Andy udelali tak dva-tri dobry vysledky na MAsters a na dalsi ctyrech vybouchli a take jsou na TM a mam je za dost dobre tenisty. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad někdy přííííííštééééééééééééééééé..... :-) musíš ještě hoooooooooooooooodně potrénovat Béďo...Nadal i Ferrero Rošer je na tebe ale příííííííííliš silná káva chlape :-) Tak radši nechoď...nechoď...nechoď a věnuj se své krasavici Ester...zduř chlape :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli bude takhle pokračovat, tak žádný příště nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
.....třeba se mu bude dařit na Davis Cupu :-) a vydrtí Džoknu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebuď tak pesimistická :) Celková sezona nebyla pro Toma až tak hrozná, i když nic bohužel nevyhrál, ale drží se tam kde je, ukázal, že umí zabrat, ale prostě vždycky se nedaří. Bohužel nemá vítězné koncovky, ale není důvod ho ještě odepisovat...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že po dnešku začínám rozumět těm, kteří ho pomalu začínají odepisovat. Ne, že bych ho chtěla odepsat taky, ale naštval už mě tím naprosto darovaným 3. setem proti Ferrerovi v Paříži a dneska... 8 dvojchyb!!! a ta zcela klíčová při shodě. Prostě přemýšlím, kam se kurňa poděl ten Berdych, na jehož hru byla radost pohledět :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsou to jen lidi no, špatně se vyspal, nesedlo mu to, jako bychom to sami neznali.. každý z nás má blbý dny, ale u sportovců je zákon, že je mít nesmí nebo co. Jsem smutná, zklamaná, ale ne tak kategorická..
Reagovat
steve79
Touto porážkou si asi Berdych zavřel dveře do semifinále. Ted ho čekají dva soupeři na které se mu nedaří. Hlavně s Nadalem má velmi špatnou bilanci.Zítra se těším na zápas Djokovič-Federer. Když bude hrát jako v sobotu, tak si myslím, že by mohl zvítězit. Každopádně bych se nezlobil, kdyby zítra Roger prohrál a zdolal Novak ve finále:D
Reagovat
Fandina
Škoda Berdo. Stan byl dneska lepší. Tak držím palce do dalších dvou zápasů, aby se dařilo líp než dneska. Tome pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co ,má na to.
Reagovat
Fandina
Má na to. Škoda nevyužítých brejkbolů dneska a málo agresnivní hry. Jinak samozřejmě na to Tomáš má. Dneska to nevyšlo, tak příště.
Reagovat
smazaný uživatel
A po přístí prohře to zdůvodníš jak,nebuď směšná.
Reagovat
Fandina
Tomáš dneska nehrál úplně top. Měl zbytečně moc DF a nehrál agresivně. Stan byl lepší, míň chyboval a měl víc winerů než Tomáš. Samozřejmě, že Tomášovi věřím, protože vím, že jindy hrál o hodně líp než dneska. Takže příště až prohraje, zase budu vědět proč tomu tak bylo a budu mu přát, aby zase vyhrával.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Stan, a zítra snad i Nole...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To mam ale stesti...Muj nejoblibenejsi tenista a nejoblibenejsi tenistka si privezou tu nejhorsi formu sezony zrovna na TM... :-( To je k vzteku. Ale co se divim kdyz jim fandim zrovna ja...
Reagovat
Mayo
si pánes
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, co ten Tomáš blbne, ale teď koncem sezony hraje snad čím dál tím hůř. Se na ten jeho tenis už ani nedá dívat. A to ho vždycky bráním, jenže už nemám čím střílet, on sám mi bere veškerou munici.
Reagovat
Pe3k
Tipuji to, na jediný vyhraný set pro Berdycha na celém WTF.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli se nestane nějaký zázrak a Berdychova hra se rapidně nezlepší, pak se obávám, že máš naprostou pravdu :(
Reagovat
Pe3k
No i když se Tom zlepší tak nevím koho by mohl porazit? Ferrer je v životní formě a Nadalovi bude stačit vracet míče do kurtu dokud to Tom nezkazí...
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer v životní formě? V tom posledním zápase proti Berdychovi nehrál zrovna oslnivě. Pravda, na současného Berdycha to i tak stačilo.
Reagovat
Pe3k
No s tím Davidem je to takové ošemetné. Byl poprvé ve finále grandslamu, je světová trojka, porazil Nadala 2:0 a pak Novakovi ve finále pěkně zatopil...Zápas s Berdychem jsem viděl jen poslední set.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo, na ten poslední set dal Tomáš Ferrerovi červenou mašli s věnováním "Pro Davida".
Reagovat
tommr
ale s předvedenou hrou mě Tomáš velice zklamal. S tím jeho srabáckým tenisem plným zbytečnejch chyb nemůže na TM nic uhrát. Wawrinka nehrál dneska nic mimořádnýho a měl dokonce nějaký zdravotní potíže, ale přesto nebylo celej zápas o vítězi nejmenších pochyb ... :(
Vypadá to, že Tomáš letos poprvé na TM neuhraje vůbec nic a vyhlídky na obhájení DC jsou taky minimální. Současnýho Tomáše porazí i chromej Tipsarevic ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš vždycky dar přehánět.. moc dobře víš, že Tomáš letos hrál dobré zápasy, naposledy hrál skvěle s Raonicem, tak zase z něho dělat úplnýho lempla nemusíš ne? Mně taky dneska naštval, prostě nebyl ve svý kůži, to bylo vidět, hroznej tenis, jeho to určitě taky štve.. Jestli Tom na DC zamaká, tak se mu tady veřejně omluvíš :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem čekala, kterej první blb se tu vytasí s tím, že Stan byl zraněnej. Stanovi nic nebylo, možná únava, ale kdyby měl problémy, vypadalo by to jinak.
Reagovat
tommr
pokud Tomáš přispěje k obhájení DC titulu tak se mu rád omluvím za to, že jsem mu nevěřil. Momentálně se to ale jeví jako utopie ...
Ani případný obhájení DC by ale letošní sezónu zcela nezachránilo - už ted je jistý, že bude o něco horší než ta lonská. Tomáš skoro určitě klesne v žebříčku - vedle Federera ho ještě můžou předstihnout i Wawrinka a Gasquet. Navíc jako jedinej hráč první desítky letos nezískal ani jeden titul. Jeho horší forma se dá poměrně přesně vyjádřit i počtem vítězství - letos vyhrál jen 52 zápasů oproti lonskejm 61 výhrám ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje argumenty beru, mě jen štve, že jsi pokaždý tak kritickej, jako by Tomáš vlastně svý postavení v žebříčku měl darovaný z protekce. Je fajn, že i jeho fanda není zaslepený a vidí chyby, ale ty tomu dáš vždycky takový pesimistický patos, že mě s tím naštveš a musím ti hned oponovat :))
Reagovat
smazaný uživatel
Zas takhle cerne bych to vazne nevidel...Beru tudle sezonu jako minimalne stejne povedenou jako tu minulou. Tam sice vyhral dva tituly ale letos hral mnohem konzistentneji. Minulou sezonu mel dva delsi viditelny vypadky. Letos maximalne jeden a ten prisel az tedkon. Taky na dulezitych turnajich hral lepe nez na tech mene dulezitych. Rozhodne se mu letos docela darilo na Masters turnajich a na GS me take nezklamal. Prohra v prvnim kole s Monfilsem, ktery hral nejlepsi svuj zapas sezony rozhodne nebyl zadnej Tomuv vypadek. Ikdyz to je sezona bez titulu tak ja jsem sni rozhodne spokojenej + se dostal poprve na pate misto v zebricku a porazil opet svetovou jednicku (v uzasnem zapase). Ja jsem se sezonou spokojenej a doufam ze to zde jeste nezabali a bude jeste vice bojovat nez vtomto zapase...
Reagovat
tommr
čísla ale mluví jasně. Co je to platný, že se Tomáš na chvíli dostal na pátý místo když na konci sezóny skončí hůř než loni. Umístění na konci sezóny je směrodatnější ...
Reagovat
tommr
není pravda, že Tomáše kritizuju pořád. Kritizuju ho hlavně v poslední době, protože jeho hra v závěru sezóny dost upadá. Ještě v půli sezóny jsem byl s jeho hrou velice spokojenej a hájil jsem ho tady na TP když tu Cico a spol tvrdili, že je horší než Del Potro. Ted už bohužel musím uznat, že Tomáš ten letošní boj s Del Potrem prohrál ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
a ty uz si ho na TM odepsal? Ja vim ze hru na NAdala v hale ma a Ferrera taky muze porazit ale lepsim tenisem a dobrou psychikou...
Reagovat
smazaný uživatel
Protože Delpo je moje Nr.2, tak mi to "prohra" až tak nevadí.. Mně spíš přijde, že ty nedokážeš Tomovi ani Petře nic odpustit, žádné sebemenší zaváhání, které mají všichni sportovci. Že i když Tomáš hraje dobře, najdeš si stejně nějaké mouchy na jeho hře. A když se mu nedaří, tak to pořádně opepříš :)))) Bereš pořád jen body, ale nevidíš jiné klady..:))
Reagovat
tommr
proti Ferrerovi a Nadalovi bych Tomášovi nevěřil ani kdyby byl v dobrý formě natož ted když hraje jako ponocnej. Tomáš už na TM neuhraje ani bod ...
Tomáš ted musí doufat, že Wawrinka a Gasquet nepostoupí na TM do semifinále, protože jejich ztráta na Tomáše není příliš velká a ještě by ho mohli předstihnout ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak treba ja se nato nedivam stejne jako ty...Ja to celkove nevidim moc v cislech. Mozns Tomas letos vyhral mene zapasu ale ja jsem spokojenej s vetsinou zapasu, kterou sehral (i s nejakymi prohranymi, kdyz hral dobry a hezky tenis). Obcas se prohrava proste i s dobrou formou. Treba v zapasu s Nadalem v Cinci, Monfilsem na FO nebo Djokovicem ve finale v Dubaji jsem toho nemel moc co bych mu vytknul a stejne prohral. Ale celkove jako predvedenej vykon ztech zapasu hodnotim kladneji nez pri nejakych jeho vyhrach a myslim si ze nejsem sam. Pokud Stan do toho semifinale postoupi, tak si zaslouzi jit pred Toma, tak to beru ja. Ale pro me to neni duvod abych fandil proti Stanovi nebo Risovi, zvlaste kdyz oba mam vcelku rad.
Reagovat
kada.tom
Stan vyhrál naprosto zaslouženě, jeho hra byla mnohem lepší a taky konzistenčnější, naproti tomu Tomášovi to chvíli šlo a chvíli vůbec. Set se počítá a může hrát roli, ale pokud se Tomáš nezlepší, tak nemá nejmenší šanci vyhrát nad Ferrerm, natož nad Rafou.

Pokud nemá Tomáš postoupit ze skupiny, tak přeju postup Stanovi a Rafovi. V druhé skupině Richardovi a DelPovi, i když to je utopie :-D
Reagovat
LukasH
Já si naopak myslím, že Tomáš by měl na tomhle povrchu větší šanci porazit Nadala než Ferrera (tedy pokud by hrál dobře, což dneska nebylo). Na Ferrera vůbec neumí, navíc Ferrer teď má formu.
Reagovat
smazaný uživatel
a kde je celkovy vitaz Roger?
Reagovat
smazaný uživatel
S prvni casti tveho komentu naprosto souhlasim...
Reagovat
kada.tom
Roger není nikde, neb ho z duše nenávidím stejně jako Djokoviče :-) proto fandím Richardovi a DelPovi, až oba dva taky zrovna nemusím ... a proto jsem taky psal, že to je utopie :-D

nicméně budu spokojen, když do SF postoupí DelPo a Djokovič
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám ještě Delpa, dneska doufám dá Ríšu a když Tom vypadne, budu fandit jemu. Nikdo jiný už mi tam nezbyl. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tomasko len do poctu, dalo sa to cakat :)
Reagovat
smazaný uživatel
... přesně !
Reagovat
Padme
Tak pánové vklidu jo. Chudák Lunej :(
Reagovat
smazaný uživatel
Lunej uz zaliali slzy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, je vidět, že jsi žena, empatická.. :))

RF17GS - kvůli chlapovi teda určitě brečet nebudu, i když se jedná o Tomáše :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mas stesti ze je Roger ve vedlejsi skupine, protoze toho by Tom dal i s takovouhle hrou :-D
Reagovat
Lina
To se uvidí zítra, jak bude Roger hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt ja jen provokuju...Naopak Roger ma ted lepsi formu nez v cele sezone. S Tomem si to naprosto prohodili...
Reagovat
Lina
Provokace neberu :)) a zvlášť ne dnes :(
Reagovat
smazaný uživatel
takhle blbě hrát, to jsem nečekala.. škoda.
Reagovat
Lina
Na dnešek se vyspal opravdu dost špatně, na středu přeji o dost a dost lepší vyspání, bude ho třeba.
Reagovat
Mayo
výborne Stanislas
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist