Bez servisu Šafářová na Šarapovovou neměla

26. 9. 2012, 11:25
Aktuality 206
WTA TOKIO - Lucie Šafářová skončila na turnaji v Tokiu ve třetím kole. Česká hráčka trápila světovou dvojku Rusku Marii Šarapovovou především ve druhé sadě, ale měla problémy s podáním a se světovou dvojkou prohrála 0-2 na sety.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová jediný vzájemný zápas s Marií Šarapovovou předloni na antuce v Madridu vyhrála, dnes si však udržela pouhé tři ze šesti gamů na podání a za hodinu a 46 minut prohrála 2-6 6-7.

Levou rukou hrající Šafářová hned vzala favoritce podání, ale pak často chybovala. Pětkrát v řadě ztratila servis a prohrávala 2-6 a 0-3. Dokázala se zvednout a dvakrát dokonce podávala na zisk druhé sady, ale neměla ani jeden setbol.

V koncovce světovou sedmnáctku opět podání zradilo. Za stavu 6-5 udělala Šafářová dvě dvojchyby, o servis posedmé v utkání přišla a další dvojchybou začala tie-break, který ztratila poměrem 5-7. Šarapovová zápas ukončila esem.

"Jsem ráda, že jsem to zvládla ve dvou setech a ušetřila síly. Druhý set byl dost vyrovnaný, protože soupeřka se hodně zlepšila," řekla v rozhovoru na kurtu ruská tenistka, kterou ve čtvrtfinále čeká Australanka Samantha Stosurová, která dnes i ve třetím vzájemném souboji s Dominikou Cibulkovou neztratila set.

Už osmý zápas v řadě a první letošní nad hráčkou Top 10 vyhrála Caroline Wozniacká. Dánka, jež sezonu začínala jako světová jednička a teprve minulý týden v Soulu se dočkala prvního letošního titulu, dnes zdolala 4-6 6-3 6-4 osmou tenistku světa Na Li z Číny.

Wozniacká v zápase předváděla urputnou obranu, ze které vytěžila pouhých 6 winnerů, zatímco Na Li jich natřílela 40. Číňanka ale spáchala také 76 nevynucených chyb oproti 32 z rakety Dánky.

Dvaadvacetiletá Wozniacká, předloňská šampionka a aktuálně 11. hráčka žebříčku WTA, se ve čtvrtfinále utká s Agnieszkou Radwaňskou. Obhájkyně loňského vítězství si dnes poradila ve dvou setech s Američankou Jamie Hamptonovou.

Hlavně kvůli zdravotním potížím se dnes na kurtu trápila světová jednička Viktoria Azarenková, kterou v duelu proti Italce Robertě Vinciové sužovaly závratě. Přesto běloruská tenistka zvítězila 6-4 6-2. 

"Mezi výměnami se mi motala hlava. Snažila jsem se proto míče co nejrychleji ukončovat," uvedla Azarenková, které během pauzy lékař měřil tlak. "Dorazila jsem krátce před turnajem a není mi dobře. Snažím se šetřit, nevím, co to je. Snad to brzo zjistím a zbavím se toho," řekla. Její další soupeřkou bude Němka Angelique Kerberová.

- WTA PREMIER TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
středeční výsledky (26. 09. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Šafářová (16-ČR) 6-2 7-6(5)
Azarenková (1-Běl.) - Vinciová (14-It.) 6-4 6-2 
A. Radwaňská (3-Pol.) - Hamptonová (USA) 6-4 6-3 
Kerberová (5-Něm.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-1 6-1
Erraniová (6-It.) - Bartoliová (9-Fr.) 3-6 6-2 6-2
Wozniacká (10-Dán.) - Li Na (7-Čína) 4-6 6-3 6-4 
Stosurová (8-Austr.) - Cibulková (12-SR) 6-4 7-5
Petrovová (17-Rus.) - Martičová (Chorv.) 7-6(2) 6-7(1) 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Grönefeldová/Peschkeová (4-Něm./ČR) - Hantuchová/Shuai Peng (SR/Čína) 6-1 6-2
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Kingová/Švedovová (1-USA/Kaz.) 6-3 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

206
Přidat komentář
tommr
turnaj se vyvíjí dost nečekaně a Petra ted určitě musí litovat toho výpadku už v prvním kole. Azarenková odstoupila, Sharapovová po mdlým výkonu nečekaně vypadla a Serena se vůbec nezúčastnila - taková příležitost na relativně snadnej titul na velkým turnaji jen tak brzo nebude ...
Petra ted musí doufat, že Petrovová a Radwanská v semi vyhrajou, protože jinak se jí Kerberová a Stosurová nebezpečně přiblíží. Petra navíc pořád ještě nemá jistej TM ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna Petru její zaváhání mrzelo určitě hned nezávisle na dalším vývoji, jednak sám nevěříš tomu, že se Sam, Hopsanda a Caro tak zvednou a zároveň Petra bude hrát tak blbě, aby o Tm přišla..
Reagovat
dadaft
neřekl bych, že Šarapovová hrála dneska špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak špatně ne, podle mě hrála lépe než včera. Ale rozhodně poněkud dál za tím, co je v jejích silách.
Reagovat
tommr
Sharapovová hrála špatně i v předchozích zápasech a dneska působila hodně nejistě. Jestli se nepletu, tak prohrát se Stosurovou se jí snad ještě nikdy předtím nepovedlo?
Reagovat
smazaný uživatel
Povedlo se jí to jednou. Na loňském TM, ale tam byla po tom zranění kotníku značně nejistá a bylo to, tuším, její jediné utkání v Istanbulu. Asi nebyla ještě ani doléčená, špatně se tam pohybovala.:)
Reagovat
smazaný uživatel
aby se Petra nedostala na TM, musela by Sam vyhrát tenhle turnaj, v Pekingu by musela vyhrát Li Na s tím, že ve finále by porazila právě Sam, která by musela Osaky/Lince a Lucemburku/Moskvy ještě nějak získat minimálně dalších 310 bodů. To už je pro mě prostě jistota.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že TM je pro Petru opravdu téměř jistý. Navíc tipuji, že skončí na konci roku nejhůře šestá. Ale spíše si myslím, že zůstane na pátém místě.
A protože si odbyla po dlouhé pauze vypadnutí hned v úvodním zápase v Tokiu, myslím, že alespoň čtvrtfinále v Pekingu dá.
To je alespoň taková má prognóza.
Reagovat
tommr
a jo ted si vzpomínám - hned po tom zápase Sharapovová z TM odstoupila a nahradila jí Bartoliová. Takovej zápas sice ve statistikách platí, ale nedá se brát jako typickej ...
Reagovat
smazaný uživatel
A já mám pocit, že Hopsanda nastoupila až do třetího zápasu proti Vice. Nebo se pletu?
Reagovat
smazaný uživatel
No, typický zápas těch dvou to právě nebyl. Do té doby Sam snad s Mášou prohrávala už v šatně 0:3. Nezvládala klíčové momenty psychicky a Máša si naopak v zápasech věřila.
To dnešní výsledek mě překvapil o dost víc. Myslel jsem, že se Máša za ty dva zápasy rozehraje. Ale nějak to není ona - i ta gestikulace a nespokojenost během utkání kterou projevuje - to prostě není ona. Už jsem si toho všiml na USO.
Reagovat
tommr
přesně tak - Masha není evidentně ve svý kůži. O to víc mě mrzí, že to Petra proti Martičový tak pokonila, protože na Mashu v týhle formě by určitě měla ...
Reagovat
tommr
Sharapovová odehrála na TM první dva zápasy proti Li Na a Stosurový a před třetím zápasem s Azarenkovou odstoupila. V tom zápase jí nahradila Bartoliová ...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže si to pamatuju dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, je to škoda s tou Petrou, ale nedá se nic dělat. Tak kdyby hrála jako třeba v Montralu, tak by na Mášu v její současné formě asi měla.
Ale je otázka, v jaké formě je Petra. Já ten zápas neviděl a ani nevím, jestli byl někde k vidění. V Pekingu se ukáže, jak to je. Ale myslím, že to bylo tou dlouhou pauzou. Jí to asi nesvědčí. V Pekingu to bude určitě lepší a je lepší, že si to vybrala tady. V Číně by to mrzelo více.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, Máša odehrála dva zápasy a oba prohrála. Pamatoval jsem si to špatně, myslel jsem, že hned odstoupila.
Jinak doufám, že letos zvolí jako barvu kurtu něco jiného než tu příšernou fialovou. Navíc to děsně splývalo, protože kurt i to okolo bylo stejně barevné.
Reagovat
tommr
no snad Petra nevypadne už v prvním kole, ale na nějakej velkej úspěch to rozhodně nevidím. Konkurence bude v Pekingu určitě větší než v Tokiu - přinejmenším o sestry Williamsovy ...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale Venus fakt už jako nějakou hrozbu nevidím. A nerozehraná Serena nejspíš nějakou díru do světa v Pekingu neudělá.
Petru tipuji alespoň na to čtvrtfinále.
A jak to vydíš na konci roku ty?
Já teda asi takhle:
1. Vika
2. Máša
3. Serena
4. Aga
5. Petra
6. Angelique
7. Sara
8. Sam

Možná bude druhá Serena, ale musela by se holka snažit a hlavně ten los, ten bude klíčovej. Jestli se sejde v jedný skupině Vika, Serena a Petra, tak jedna zůstane už ve skupině a naopak Máša si může mnout ruce.:)
Reagovat
tommr
já to vidím následovně:

1. Vika
2. Máša
3. Serena
4. Aga
5. Angelique
6. Sara
7. Petra
8. Sam
9. Li Na
10. Bartoli

Až na tu Petru se tudíž v předpovědi skoro nelišíme ... :)
S losem na TM si zatím hlavu nelámu - jednak tam Petra ještě nemá jistou účast (i když si taky myslím, že tam nakonec přece jen bude) a jednak nejde tak dlouho dopředu předvídat kdo bude v jaký formě. Kdo by třeba hádal, že tady v Tokiu bude z favoritek v semifinále jen Aga? :)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, čekal by to málokdo.
Ale já zase počítám s tím, že to je pro většinu favoritek první turnaj po USO, pro Serenu to bude až Peking.
Takže si myslím, že všechny ještě své formy do TM doladí. A tam se zase bude rozhodovat mezi předpokládanýma favoritkama. Nemyslím, že to vyhraje někdo nečekaný.
Takže proto zmiňuji poměrně často ten los.:)

S tou Sarou před tu Petru ti nějak nevím..... Podívej, jak si stojí proti ranařkám. Dnes vypadla s Petrovou. Ona to má proti nim zkrátka těžké. Podle mě může Sara - aniž by to bylo něco proti ní - reálně porazit pouze Agu, Angeliku a Sam a tu jen proto, že to nedá hlavou jako na RG.

A taky se neví, jak si povede v hale Serena. Ani nepamatuji, kdy tam naposledy hrála. Ostatní favoritky už to mají vyzkoušeno z loňska. Co když jí to nepůjde? Ale podmínky by jí měly vyhovovat, ale stejně je to nejisté.:)
Reagovat
tommr
Erraniová má oproti Petře obrovskou výhodu v tom, že do konce roku už nemusí nic obhajovat a stačí jí tudíž i průměrný výsledky k získávání dalších bodů do žebříčku. Ona nemusí porážet top-hráčky, k bodování jí stačí i 1-2 výhry nad těma průměrnejma ...
Reagovat
tommr
Serena hrála na TM naposledy v roce 2009 a vyhrála všech 5 zápasů podobně jako loni Petra. Předtím ovšem na TM dvakrát za sebou vyhořela. U ní bude nejvíc záležet na tom jak prestižně ten turnaj pojme ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To si pamatuji, jak vyhrála v r. 2009. To ve finále porazila Venus. To pojmula opravdu bojovně. A pamatuji si i ty její předešlé účasti.
Ale to se hrálo pod otevřeným nebem. Já jsem myslel, že se neví, jak jí to půjde v hale.:)

S tou Sarou, že už bude pouze získávat, máš pravdu. No, uvidíme po TM, ale myslím, že Petra za ni nespadne.:)
Reagovat
pepin
Tak já to vidím podobně jako Ty, jen s tou Serenou bych byl opatrnější s tím ůspěchem. Je také pravda, že bude záležet jak to pojme. Pokud by Peking vzala jakoby na rozehrání, tak se může stát, že díru neudělá, ale pokud to vezme trochu vážně, tak mám obavu, že ty druhý budou mít smůlu a velkou honičku. TM si myslím bude chtít uspět, ay úspěšně zakončila tuto sezonu, o to bych neměl obavy. Co se týče Petry a TM a těch co ji mohou ohrozit, bude asi opravdu záležet na losu. Pokud dostane Sara nějakého bijce, tak bude asi mít smůlu a se Sam se uvidí ted v následujících dnech.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se přidám...

1. Vika
2. Masha
3. Serena
4. Aga
5. Angelique
6. Petra
7. Sara
8. Sam
9. Na Li
10. Caro

Tak a máte to. :)
Reagovat
tommr
já přehlíd, že ti šlo o to jak si povede v hale. Já si myslím, že u Sereny to nehraje až takovou roli ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ještě jsem zapomněl na 9. a 10. místo.:)
Tam to ale mám taky stejně:

9. Li Na
10. Marion
Reagovat
smazaný uživatel
Jesse Levine - Lukáš Rosol 6:4, 6:3. Více radši bez komentáře.
Reagovat
gigin
Jelena prej vykopla Noldu z baráku aj s čoklem :-O
http://www.q3.cz/images/36nole_out.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Srando! To je určitě fotka jak se balí někam na cesty.:D
Reagovat
pepin
To by musela mít v záloze ještě většího pracháče.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo se už provalilo s kým čeká Maruška dítě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale proč i čokl, to nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dítě....:DD
Reagovat
smazaný uživatel
Maruška těhotná není a vdávat se nebude! Toho pravého si najde až 29. října v Praze! :D

To si samozřejmě dělám srandu...

Ale jako pozor, před několika lety se o vztahu Mashy a Novaka dost spekulovalo. Tady jsem našel článek z Blesku, je to někdy ze září 2007.
http://img264.imageshack.us/img264/2500/djokovic1lc1.jpg

No, ale slušelo by jim to spolu... :)
http://thetennistimes.com/wp-content/uploads/2012/07/novak-djokovic-maria-sharapova-olympics-london-2012-577x432.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
nedávno o tom sáhodlouze psali na idnesu. Moc jsem ten článek nepochopil, ale tohle jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechceš brát blesk jako nějaký zdroj informací, že ne? Jinak že si ti dva spolu rozumějí se ví už dávno a je vidět i na těch reklamách, co spolu natočili. Kamarádská, uvolněná atmosféra, to nejde natočit jen tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to rozhodně nechci. :D Prostě se o tom jenom spekulovalo... Masha a Novak si velmi dobře rozumí, ale jejich vztah je opravdu "jenom" kamarádský. :)
Reagovat
smazaný uživatel
OK
Reagovat
gigin
Kamarád taky rád!! Prostě se to provalilo!! :DD
Reagovat
Fandina
monty jaký je vztah Noleho a Márie vědí jen oni sami. Těžko psát že je jen kamarádský, jak to píšeš ty ... úsměv
Reagovat
gigin
Reagovat
pepin
No já se Ti divím, Ty nevěřící.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem asi slepej.:)
Já myslím, že v tom nic není....
Reagovat
Fandina
čau, no jo no, jsem nevěřící, co se týká psaní některých nicků ... úsměv
Reagovat
pepin
No ahojky, tak jsem si tuhle přečetl, že máš lístky na Fed. a pak jsem si blbec uvědomil, že jsem Ti mohl řící, či poprosit, aby jsi mi je také objednala. No tak ted je to již s křížkem po funuse. Jen k tomu, to víš oni se budou tak akorát někomu zpovídat. At si to užijí jsou mladí a ...chtěl jsem napsat krásní, ale to je subjektivní.
Reagovat
Fandina
jasně ... úsměv. I kdyby byli staří a oškliví, tak je taky jejich věcí, co spolu mají ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a někde jsem četl něco v tom smyslu, že Vika zase vzdala apod.
Ale tentokrát bych jí to věřil a vůbec nic nevyčítal. Včera opravdu nevypadla dobře a nemá cenu něco lámat přes koleno.
Ona ví, že pokud si chce udržet post jedničky, nemůže si už pokud možno dovolit nic vypouštět. Takže si myslím, že kdyby to šlo, tak hrála. A navíc je hned příští týden Peking a byl by z jejího pohledu daleko větší průšvih, kdyby musela odstoupit tam, protože se jedná o povinný turnaj.
Takže to asi vyhodnotila tak, že bude lepší neriskovat a šetřit síly.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.
Viku jsem na tomhle turnaji neviděl, ale Monty o ní psal už včera, že vypadá špatně. Takže taky bych teď brzdil s vyčítáním.
Škoda jen, že nenechala hrát Bertu s Angelikou. To by asi Angelice přišlo jako deja vu z USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Když se předním několikrát odhlásila pro zranění, aniž by jí reálně něco bylo, nediv se, že jí to lidi přestávají věřit.
Reagovat
smazaný uživatel
z mé strany velká spekulace: Pokud by Mášena postoupila, Vika by nastoupila
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo včera viděl Viku, tak snad ani nemůže o ničem spekulovat...

Oskar, janekda: Souhlas. Snad Vika ten Peking stihne. Hned po Pekingu má hrát v Linci...
Reagovat
smazaný uživatel
říkám, že jen spekuluju. Ale vzhledem k tomu, že Mášena vypadla a Vice zůstane ten náskok v race žebříčku okolo 500 bodů, nemusela jít do žádného rizika a přemáhat se. Vika si stěžovala na bolesti hlavy, závratě nebo co. To může mít milión příčin a často je člověk jeden den na umření a druhý den jako rybička (teda pokud nemá hnuté krční páteří, což bych jí opravdu nepřál).
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ji včera neviděl a ani netvrdím, že tentokrát není zraněná. Jen obecně hodnotím, proč se nedivím, že někteři zrovna u ní spekulují.
Reagovat
smazaný uživatel
Sám jsi po jejím odstoupení, tuším z turnaje v Monteralu, psal, že nemáš tyto spekulace o vypouštění rád, protože hráčům do hlavy nikdo nevidí. Alespoň myslím, že jsi to byl ty. Psal jsi něco v souvislosti s basketem.
O odstoupení z Montrealu si osobně myslím, že mohlo být tendenční za účlem odpočinku na USO.
Ale tady co jsem jí včera viděl, jí to věřím. Navíc ony jí takovéhle stavy, kdy je jí slabo či co, provázejí celou její kariéru. Několikrát si na to pamatuju, že během zápasů odstupovala a to se teprve drala nahoru.
Já nevím, kdy přesně oznámila, že odstoupí. Bylo to až po prohře Máši? Je možný samozřejmě spekulovat, že by to zkusila. Ale jak jsem psal, určitě to vyhodnotila i s ohledem na Peking.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že výsledek Mashy neměl na rozhodnutí Viky absolutně žádný vliv. Podle mě v tom není nic jiného, než Viky zdravotní stav... Máš to tady v článku, že Vika dorazila do Tokia krátce před turnajem a nebylo jí dobře. Proti Tamiře to ještě vidět nebylo, ale včera to bylo vidět hodně. Já viděl živě jenom poslední gem a nejvíc jsem to poznal po zápase, když Vika měla podepisovat míčky a střílet je do hlediště... Pak jsem si pustil highlighty a z nich je to taky dobře poznat.

http://www.wtatennis.com/video/20120926/tokyo-azarenka-vs-vinci_2256553_2931062

quesh: Nejde o to, jestli se divíš nebo ne. Jde o to mít svůj vlastní názor. :)
Reagovat
smazaný uživatel
O odstoupeních jsem nepsal, psal jsem něco podobného v souvislosti s ošetřováním hráčů na kurtu. Taky proto jsem hned uvedl, že je to pouze má spekulace - je to jen můj dojem, který nemůžu podložit žádnými důkazy ani argumenty.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ničemu nedivím. Ať si lidé myslí, co chtějí. Jen jsem psal svůj názor jako reakci na tyto příspěvky.

A ty víš, že jí předtím reálně nic opravdu nebylo? Já to nevím. Jen jsem třeba také spekuloval, že odstoupení z Montrealu mohlo být kvůli odpočinku, ale to jsou jen domněnky. Reálně nevím nic a mohla jí ta noha po náročném programu opravdu bolet. Tak proč riskovat, když se blíží grandslam?
Reagovat
smazaný uživatel
Nedala jí náhodou Petra nějakou flaštičku? Po USO byla doma, kousek od Ostravy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, máš pravdu, bylo to kvůli ošetřování. Psalo se, že si vzal někdo MTO, aby rozhodil soupeře.
Jasně, přečetl jsem si, že jsi psal, že pouze spekuluješ. Já jsem se dozvěděl o jejím odstoupení během zápasu Caroline, ale nevím, kdy to vyhlásila. Nevíš to?
Reagovat
smazaný uživatel
Monty25: však já mám svůj názor. ;-)
Oskar: možná jí i před tím něco bylo. Ale nebylo to poznat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohla to třeba cítit a hrát s mírnou bolestí a nemuselo to být poznat.
Já si myslím, že to cítit mohla a odjela odehrát alespoň zápas, aby se vyhnula penalizaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar: Nevím, já tuhle informaci zahlédl až po porážce Šarapky. Kdyby byla dřív, vůbec tu tyhle spekulace nepouštím ;-)

Monty: V zápase s Vinci bylo vidět jen to, že se Vice z nějakého důvodu špatně dýchá a není ve 100% kondici. Dělat tohle Petra, hned by se vyrojilo milión trollů s poznámkami o řeznici, nadváze a podobně. Přitom to klidně mohly být třeba problémy s aklimatizací, které mohou druhý den zmizet. Nebo třeba ženské dny atd.
Ještě jednou píšu, je to jen moje spekulace a tedy i můj názor ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co vím, tak na německém Eurosportu ukázali hned po zápase Mashy pavouk turnaje a tam už byla jako postupující napsaná Angelique... Na twitteru WTA se zpráva ohledně odstoupení Viky objevila v 10:43 našeho času.

https://twitter.com/WTA/status/251240543521214464
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné. Ale nejde mi to moc dohromady s tím divadýlkem, co předvedla proti Aguš v Dauhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem, že se bavíme o Montrealu a dnešku. Nevěděl jsem, že jsi až u Dauha......
Reagovat
smazaný uživatel
10:43 je zhruba 10 minut po konci zápasy Mášeny. Na FB ani na twitteru Vika nic nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je taky otázka, kdy to tam napíšou... Jak říkám, prakticky hned po zápase Mashy ukázali na německém Eurosportu pavouk turnaje a tam už byla jako postupující napsaná Angelique bez boje. Vím, že jsem se na to díval a byl jsem z toho nepříjemně překvapený... Že by si to Vika rozmyslela až 10 minut po konci zápasu Mashy, to mi přijde značně nepravděpodobné.
Reagovat
smazaný uživatel
A já myslel, že se bavíme obecně o tom, proč někteří i o dnešní Vičiných zdravotních problémech pochybovali..
Reagovat
smazaný uživatel
Tvá první zmínka vyzněla v obecné rovině, ale já pak začal o jejím posledním odhlášení v Montrealu, takže jsem myslel, že jsme přešli do konkrétnější roviny.
Jestli to bylo v zápase s Aguš divadélko, je také pouhá spekulace. Vika je prostě v tomhle jiná než třeba Máša. Ta na turnaj nejede odehrát ani zápas, i když dostane penalizaci, zdraví především. Vika chtěla být světovou jedničkou, je světovou jedničkou a chce se na tom postu i udržet. Proto může volit různé taktické varianty, kdy je lepší se raději třeba pošetřit, když jí není úplně ok. Ale zároveň si je vědoma bodů a pravidel, takže se to snaží udělat tak, aby tratila co nejméně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to zmínění Montrealu jsem asi úplně nezaregistroval, moje chyba.

Já Vice nevyčítám, že se naučila využivat pravidla, to vůbec ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že jí to vyčítáš. Já také ne. Ono kdo chce v dnešním tenise prorazit na vrchol a udržet se tam, musí se většinou naučit "vytřískat" z pravidel, co se dá. Protože ty jsou dost omezující.
Reagovat
smazaný uživatel
To souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
tvé vyjádření ze 16:09 je moc pěkně napsáno
Reagovat
smazaný uživatel
Na dnešní zápasy jsem se těšil, ale tak nějak nic moc....
Vypadnutí Errani mě osobně moc nepřekvapilo, je sice šikovná a bojovná, ale Petrova je přeci jen větší ranařka. Když se trefí do prvního servisu, bývá většinou prudký a kvalitní. Se slabým podáním Sary si mohla poradit lépe než naopak Sara s jejím, když jí to padlo. Zapl jsem to ve třetím setu a měl jsem stále cukání vsadit na Naďu, že to ubojuje, ale nakonec jsem nic nedal a odešel.

Že odstoupila Vika mě mrzí, na jejich zápas s Kerber jsem se těšil. Ale nedá se nic dělat, zdraví je přednější. Teď je otázka, jestli Angelice ten den volna prospěje nebo naopak. Doufám, že jí to nijak neovlivní a odčiní to semifinále Wimbledonu.

Za výhru Sam jsem samozřejmě rád, fandil jsem jí, ale teda to co někdy dokázala zazdít....., to jsem jen kroutil hlavou. Zápas byl dramatický, hlavně TB, ale herně mě to moc nenadchlo. Pro Sam je samozřejmě dobře, že dokázala Mášu, se kterou má hroznou bilanci, porazit a trochu si proti ní zase zvednout sebevědomí.
Ale Máša si do Tokia nepřivezla moc dobrou formu. Bylo sice větrno, což jí dělává problémy, ale stejně to prostě není ona. Uvidíme, co předvede v Pekingu.

A v posledním zápase Aga zasloužený postup. V utkání dvou podobně hrajících hráček přednedla lepší hru. Volila chytře údery a hrála pestřejší tenis než Caro. A hlavně byla přesnější. Nutila soupeřku hrát jeden, dva údery navíc a neslo to většinou ovoce. Sice UE měla na její poměry také dost, ale to i winnerů. No, po odstoupení Viky už to nevypadá tak beznadějně a nemusí přijít o tolik bodů, kolik se asi čekalo před turnajem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem také rád, že Sam vyhrála, ale naproti tomu musím uznat to jednoznačné sportovní nasazení a zaujetí u Šarapovové v jakékoliv situaci. Takto si představuji postoj tenisty/ky, dávat do toho vše bez rozptylování se tím,že se momentálně nedaří. I když jsem fanda-národovec, a fandím vždy našim, vadí mi u některých reakce které rozhodí koncentaci a tedy schopnost efektivně ovládat sebe a hru.V posledním roce zejména u PK.
Zdá se mi, že Aga pracuje velmi intenzivně na zpestření své hry, kdy prokládá perfektní hru od základní čáry nečekanými útoky a účasti na síti. Stále se mi vkládá na mysl, že naopak pestrost by měla naše Petra cvičit nejvíce, včetně dlouhých výměn, aby si podle potřeby a soupeřky mohla měnit rytmus hry. Más zkušenost, že když se na něco stále zaměřuje člověk, tak to najust nejde, Chybí jakási víra v sebe. Ale to jsou takové plky fandy, který chce, aby to těm jeho vyvoleným šlo. Stále si myslím, že povětšinou (i když zdejší většinou napadán) má nejpřesnější hodnocení zde tommr.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se svou postavou nikdy nebude hrát tak pestrý tenis jako Aga. A učit se ho by byla obrovská hloupost. Nebo snad někdy vidíš Serenu nebo Mášenu, že by hrály nějaké kraťasy nebo něco podobného? Jinak s tím tommrem jsi mě vážně rozesmál.:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr a nejpřesnější hodnocení? Pobavils..
Reagovat
pepin
Souhlasím s Tebou co jsi napsal i s tím o Tommrovi, který prostě i když to někdy vyzní blbě to myslí s Petrou dobře. A hlavně na rozdíl od některých diskutérů zde se prostě nebojí vyslovit i negativní postoj a dojem. Já jsem dnes spokojený, protože další utkání budou již v klidu a nebudeme muset poslouchat to neustálé řvaní a hekání. Oskar napsal pravdu Agn. si postup zasloužila, přece jen projevila větší snahu o zakončení a už i ten komentátor, který se mi mimochodem moc nelíbil, se podivoval nad tím, proč Caro neudělá v určitých okamžicích aspon jeden nebo dva kroky k síti a nepokusí se o rychlejší zakončení. Sice a myslím si zrovna Tommr zde psal, že by se měla vrátit či zůstat u té její urputné obrany, ale taky si myslím, že to bude stačit na ten průměr, ale na top nebo na GS to asi těžko.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tím vracením se ani nevrátí do první pětky.
Reagovat
gigin
Tommr je hlavně vždy jeden z nejoptimističtějších :)) Už před turnajem - ten los a všechno vidí v poho :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tím, že tommr Petru neustále shazuje a dává najevo, že jí vůbec nevěří, to s ní myslí dobře? No potěš koště..
Reagovat
smazaný uživatel
S bojovností u Máši souhlasím, ta to nevzdá nikdy. Ale i některé jiné jsou velké bojovnice. Petru si nedovolím hodnotit, její zápas jsem neviděl.
Jinak si prostě myslím, že třeba Petra, Máša, Serena a i jiné, budou vždy díky svému útočnému zaměření stavět pilíře své hry hlavně na servisu a returnu. Mezihra a pohyb jsou také důležité, ale nikdy se od nich asi nedá očekávat, že budou hrát pestrý, celodvorcový tenis. Naopak od Agy, Sary, Uly se ani díky jejím somatotypům nedá čekat nějaký brutální útok.
Ještě mě zaujal ten poslední míček v zápase Caro s Agou. Caro zkazila kraťas, který by Aga pravděpodobně nezkazila a to, myslím, dokumentovalo celý dnešní zápas. Aga měla ty údery daleko lepší a i na síti je šikovnější.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím. Caro dneska měla body na síti 13/18, Aga asi 14/25 (nevím přesně). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale monty, ty jsi tak přecitlivělý na ty své favoritky.;-)
Já přeci nepsal, že je Caro nějaké "střevo" a nepitval jsem statistiky.
Jenom se prostě domnívám, že Aga dnes předváděla lepší, přesnější, pestřejší a kvalitnější tenis než Caro a proto vyhrála. A na síti je obecně šikovná. Myslel jsem konkrétní momenty ve hře, kdy prostě předvedla svou šikovnou ruku.
Caro prostě tak šikovnou ruku nemá, to je můj pohled a názor.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Rytíř Monty se nikdy nevzdává, to nevíš? :D Já s tebou souhlasím, že Aga byla dneska lepší, přesnější a na síti je obecně šikovná. To ale nic nemění na tom, že Caro se dneska na síti taky velmi dařilo. Všiml jsem si, že poslední dobou chodí třeba pro voleje na síť mnohem častěji než dřív. Já myslím, že kdyby si Caro někdy zahrála čtyřhru (nebo mix), tak by nebyla vůbec špatná... Třeba na Hopman Cupu se mi ve dvojici s Freddiem hodně líbila, hlavně v zápase proti USA. :)
Reagovat
tommr
v zápase dvou pinkálistek jen Aga potvrdila, že je letos v lepší formě. Tenis to byl jinak dost nevýraznej. Jediný co se oboum hráčkám nedá upřít je to, že maj neuvěřitelně rychlý nohy a doběhnou skoro všechno. Koukat se ale na to moc nedá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ten zápas i těšil a pojal to v tom smyslu, že jsem se chtěl podívat, jak to při konfrontaci podobných stylů dopadne.
A Aga prostě předvedla, že je v současnosti trochu někde jinde než Caro. Některé údery byly opravdu chytré.
Reagovat
tommr
jj v přímý konfrontaci Aga potvrdila letošní výkonostní vzestup a Caro naopak potvrdila, že se jí letos tak nedaří. Loni by takovej zápas určitě dopad obráceně ...
Jinak Aga je ted na nejlepší cestě obhájit lonskej titul - to by bylo docela velký překvapení a zároven špatný vysvědčení pro ostatní hráčky ze světový špičky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky jsem to někde psal, že se jí po těch výpadcích Máši a hlavně Viky otevírá cesta. Osobně jsem si myslel, že přijde po Tokiu o dost bodů, teď toho ještě může hodně zachránit.
Ale zítra budu fandit Kerber. Ty ale chceš určitě postup pro Agu, aby se Angelika nedotáhla, že?:)
Reagovat
pepin
Tak u mě se dokonce uzavíraly sázky, zde to půjde do 3 setů a zda při tom vývoji to přesáhne 3 hodiny. Nakonec jsme se shodli na tom co se tady všeobecně píše, kromě jednoho, že Agn. je zatím trochu jinde, a že ten návrat Caro nebude až tak rychlý, jak si někteří po vyhraném turnaji představovali.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, já přece vím, že musíš nasadit přilbici, zasednout ke své kybernetické kobyle Rouzi a vyrazit do boje na obhajobu svého Dulcinea týmu.:DD
Tak jen bojuj a nezapomínej na tu přilbici, aby jsi neutrpěl zranění hlavy o roh stolu, na který padneš vyčerpáním. Aby tě pak nenašla chudák maminka celého tuhého....
Vždyť víš, jak ti to tu Vlk hezky a trefně všechno napsal.:-))
Reagovat
tommr
já už jsem na jakejkoli posun Petry nahoru pro letošek rezignoval. Ted to mám u Petry stejný jako u Tomáše. Hráčkám který jsou před ní a na který v současnosti prostě nemá přeju, aby vyhrávaly, protože tím ubírají body největším konkurentkám Petry což jsou hráčky na 6-11. místě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi na Petřin postup vzhůru rezignoval už po Australian Open, co si tak vzpomínám. ;-)
Reagovat
tommr
ten turnaj v Soulu se nedá brát jako nějaký měřítko - vždyt tam Caro nenarazila s výjímkou Kanepiový na jedinou vážnější soupeřku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem psal už výše, Petru tipuju na konci sezóny na pátou pozici. Přinejhorším šestou, ale níž už si myslím, že určitě nespadne.
Vidím to tak, že si post jedničky uhájí Vika. Aga spadne na čtvrté místo. Serena a Máša si rozdělí druhou a třetí příčku. A páté se šestým místem si rozeberou Petra s Angelikou.
Bude hodně záležet na losu na TM, ten bude fakt důležitý.
Reagovat
tommr
a nepotvrdilo se to náhodou? Pokud vím tak se Petra od začátku roku z druhý příčky těsně za Caro postupně propadávala až na současný pátý místo s obrovkou ztrátou na první Viku a dá se čekat, že další propad bude ještě následovat - do konce roku jí nejspíš předstihnou ještě Kerberová a Erraniová ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem před zápasem taky trochu očekával tříseťák.
To, že je Aga v současnosti někde jinde, jsem myslel proti Caro, ne proti ostatním na špičce. I když po výkonech Máši v Tokiu, to taky není zatím žádná sláva.
Jestli on jí neubírá síly ten Nole.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že druhá část tvé věštby byla, že se neudrží ani v top 10, tak ne. ;-) Ztráta na Viku se sice zdá velká, ale dá se očekávat, že ji Petra v příští sezoně alespoň z části stáhne.
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, mám to uložené. :) Ale na smrt mě mají vyčerpat Vlk, VlS, sojka a pes... O tobě tam nebyla ani zmínka. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No vždyť já tě taky snad tolik nevyčerpávám.:)
I když o tom teda možná začnu přemýšlet.:D
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo mě tady zatím nevyčerpal tak, abych se svou přilbicí padnul na roh stolu. :D
Reagovat
tommr
před vypadnutím z desítky Petru zachránily jen mimořádně dobrý výsledky na přípravnejch turnajích před USO. Bohužel to bylo zatím jediný vzepětí v jinak nepovedený sezoně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekal bych, že člověku, který se tu žebříčky ohání dnes a denně, unikne fakt, že Petra byla v top 10 i před US Open Series.
Reagovat
tommr
já ale nikde netvrdil, že v ní nebyla. Kdyby ale na americkejch betonech zahrála jako v minulejch létech tak by z ní mohla vypadnout na konci roku. Takže to nečekaný vzepětí před USO jí zachránilo před osudem Wozniacký ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle kecy typu "co by bylo, kdyby" fakt miluju..
Reagovat
smazaný uživatel
i kdyby v Montrealu, Cincinatti a New Havenu vypadla v prvním kole, nevypadla by z první desítky.
Reagovat
gigin
Montyho černý čtvrtek :-O
Reagovat
dadaft
ano, ano. stránky deníčku dnes budou rozmazané slzami...
Reagovat
smazaný uživatel
To víte, že mě to mrzí. Asi by bylo špatné, kdyby mě to nemrzelo... Je velká škoda, že Vika musela odstoupit. Ale jak už jsem psal včera, nic není důležitějšího než zdraví. Vika udělala správné rozhodnutí a věřím, že bude brzy v pořádku. Doufal jsem, že dneska bude moci nastoupit, ale bohužel to nešlo... Mashe a Caro nemám absolutně co vyčítat. Bojovaly, snažily se, měly tam šance, ale Sam a Aga prostě byly dneska lepší... Na smutek a slzy není čas. Musím holky utěšit, povzbudit a jedeme dál! :)
Reagovat
dadaft
byly to dva pěkné zápasy. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Byly, i když se špatným koncem pro mě...
Reagovat
gigin
Ale tak třeba toto je paráda!! :))
http://www.q3.cz/images/36ani_ka.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, hezké a zajímavé! :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky Vám na http://www.tenismaclari.com/Siralama/s1_50.html
vyskočila nějaká reklama, kvůli které nejsou vidět asi čtyři řádky? :-/
Reagovat
Bob
jo! :(
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí používat plugin AdBlock a je to bez reklamy.
Reagovat
smazaný uživatel
grecco: Adblock vytvoří krásný bílý obdélníček...
Reagovat
dadaft
tak aspoň tři sety, když Vika odpadla.
Reagovat
smazaný uživatel
To jste měli vidět tenhle zápas. To byl famozní tenis. Pestrá hra zezadu, náběhy na síť, prohozy, voleje.
Gem, který Soedu nalomil trval 14min a to byly samé rychlé výměny, žádné pinkání. Soeda neproměnil asi 3 BP.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne Soeda, ale Sela.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta skreč Viky je dost na prd, to se Angelique dost nepříjemně dotáhne na Petru, na víc její šance na výhru v celém turnaji nejsou zanedbatelné. S takovou bude mít Petra ještě velké problémy uhájit to páté místo v žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Angie má letos v hlae 11:0.
Reagovat
dadaft
otvírám šampáňo. ))
poděkování za skvělý zápas, což se při setkáních těchto hráček stává milou tradici.
ale monty dnes bude hodně smutný...
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že to přijme. Tento turnaj jí po herní stránce nevyšel. Ona se Máša vrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to asi tak, jak píše janekda. Masha v Tokiu asi nepodávala takové výkony, jaké by si přála. Čtvrtfinále není žádná ostuda, ale jako druhá nasazená chtěla samozřejmě víc... Paradoxně si myslím, že právě dneska zahrála v Tokiu nejlépe. V obou setech měla šance, ale bohužel se je nepovedlo využít. Pro Mashu je velká škoda toho setbolu v tie-breaku, kdy pokazila return. Sam dneska hrála opravdu dobře a lépe zvládla klíčové momenty.

Další komentáře k zápasům napíšu, až bude článek...
Reagovat
dadaft
ano. šance měla. a v tajbrejku ji trošku zradil servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, za stavu 5-5 dala Masha dvojchybu... Ten tie-break byl hodně dramatický. Samantha tam měla velmi dobré pozice při mečbolech, ale třikrát je nevyužila. Napočtvrté už ano.
Reagovat
smazaný uživatel
možná jí chybělo to první kolo, kdy měla volno. Rozehřívala se opravdu pomalu. Souhlasím s Montym, že dneska Máša hrála nejlépe z těch tří odehraných zápasů (ale to jde třeba vyčíst ze scoreboardu :P), bohužel pro ni ani v prvním, ani ve druhém setu nedokázala potvrdit brejk a Samantě odskočit.
Reagovat
smazaný uživatel
malé píchnutí do vosího hnízda - ta Sam ale podávala hrozně, když ve druhém setu dvakrát přišla o servis :P
Reagovat
smazaný uživatel
krásný tiebreak
Reagovat
smazaný uživatel
Mi se teda moc nelíbil. Při MP mi Samantha přišla pos.. až za ušima. Ten obrat, ale zvládla perfektně. Pak už to musela Máša zkazit, aby Samantha vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale fandil jsem Sam, to je jasný!
Reagovat
VlS
Krásnej, ale Sam je stejná trubka jako Lucka a Petra, spoustu jasnejch a důležitejch míčů v panice zahodí. No, dobře to dopadlo.

Vika skrečla, letos už po třetí - zase se vrací do starejch vod. WTA by mělo zavést pravidlo, že hráčka po skreči nemůže 4 týdny hrát turnaj. Když si vzpomenu, jak Petra na jaře odtrpěla zápas s Angie, když se nemohla ani hejbat, ani servírovat, tak mám na Viku docela vztek.
Reagovat
dadaft
jj, tajbrejk byl strhující, ale je pravda, že Sam to měla ukončit tím forhendem, co šel do pásky.
Reagovat
smazaný uživatel
to by bylo moc brzo ;-)
Reagovat
dadaft
:-))))
Reagovat
dadaft
upřímně řečeno, začínám se víc bát toho zápasu s Petrovovou. dneska to byl prostě odvaz na doraz. zítra už by mohla hlava začít přebírat, co by kdyby... (Azarenka Sharapova out atd.)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Mi fakt připadalo, že má strach z vítězství, až ten poslední míč za ní musela udělat sama Máša.
Reagovat
Bob
gratulace Sam :)) zdělal si mi velkou radost a nejen pro to, že jsem na tebe vsadil :)
Reagovat
rubens
Dobrá věc se podařila. Sam v pohodě, klasická palba,tentokrát většínou do dvorce. Psal především fh, i obouruč bh nebyl k zahození.
Mašena - odchod uměřeným krok sun krokem a za veselého houkání,
asi dát si jeden bonbůnek z kolekce na pocuchané nervíčky. JO jo,
chtělo by to naučit se hrát ve větru.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně sázkařů zapláče nad výdělkem. Před zápasem byla bilace 10:1 pro Máju.
Reagovat
Bob
jako některým z nás udělalo radost, že vypadla Petra, mě udělalo radost, že vypadla Mařena. Ještě k tomu jí vyřadila Sam, která je teď v dobré formě a jí bych to především přál.
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapka, Mašena, Mája, Mařena... Takhle pestrá paleta oslovení tady snad ještě nebyla. :D

Tak já přidám ty dvě nejhezčí... Masha a Maruška. :)
Reagovat
dadaft
teď se Číča sekla.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je zase hřeb do rakve. ITF 25000, Clermond-Ferrand Karolína Plíšková - Iryna Bremond 6:1, 2:6, 5:7. Aspoň že Kristýna porazila nějakou Jade Windleyovou 7:6, 6:4. V dalším kole ji čeká Chorvatka Vrljičová, která shodou okolností minulý týden v Shrewsbury porazila Windleyovou, aby v dalším kole podlehla Rezaiové, tedy Kristýnině přemožitelce z 1.kola.
Reagovat
dadaft
zašlapej bomberku do betonu. ))
Reagovat
dadaft
božíčku Sam. na síti to nemůžeš hrát jako plachá panna.
Reagovat
dadaft
ještě kapku seštelovat mířidla (ale není to úplně špatné) a Máša to bude mít těžké.
go go go Sam.
Reagovat
dadaft
a do pytle. Marie teď měla párkrát štěstí, takové pochybně kratší míčky a Sam to nedala...
nicméně úderová technika Marie je dokonalá, i když je to jinak spíš prkno, a od té base line zkrátka umlátí až na pár výjimek každého.
Reagovat
dadaft
YEAAAHHHHHHHHHHHHH
Reagovat
smazaný uživatel
babská klasika - na třech servisech šarapky si Sam ani neškrne a pak jí sebere servis, jako by se nechumelilo :D
Reagovat
dadaft
začíná foukat.
Reagovat
dadaft
...
Reagovat
smazaný uživatel
pro Sam je tohle hodně důležitý zápas, pokud se ještě chce dostat do první osmičky pro Istanbul. Petra, Angelique i Sara mají účast v Istanbulu prakticky jistou a hraje se jen o osmé místo mezi Li Na a Sam. Šance Caroline jsou někde okolo 1%, Marion ani to ne.
Reagovat
dadaft
je to tak. navíc v semi čeká Petrova. dneska by to chtělo vyhrát...
Reagovat
smazaný uživatel
a když na to přijde, pokud Mášena dneska prohraje, může s velku pravděpodobností zapomenout, že na konci roku bude světové jednička.
Reagovat
dadaft
6:4 5:4 a servis.
kdy jindy, když ne teď?
Reagovat
dadaft
že jsem nedržel hubu...........
Reagovat
smazaný uživatel
klasický babský tenis - tohle nedopodávat Petra nebo Lucka, hned by tady milión keců o labilitě a posílání k psychologovi.
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo :-( Pojď Sam!
Reagovat
smazaný uživatel
je porážka Sáry s Naďou vůbec překvapením? Podle mě ne. Sázkovky sice měly kurzy, které předpokládaly na 60-65% výhru Sáry, ale pro mě to bylo 50 na 50. Petrova tak v žebříčku přeskočí Lucku Šafářovou.
Reagovat
Bob
na tento zápas jsem raději nevsázel..
Reagovat
smazaný uživatel
věřím, že si lidi, kteří tomu rozumí vsadili na Naďu z důvodu vysokého kurzu, stejně jako si jiní vsadili na Saru z důvodu její solidní formy a Nadina odstoupení ze Soulu. Jak říkám, pro mě to bylo 50 na 50.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli jsem byl včera spokojený na 75%, tak dneska jsem na sto. :) Bohužel jsem dneska ty zápasy nemohl tolik sledovat. Přesto zkusím napsat aspoň pár slov...

Masha - Lucka: Ze zápasu jsem viděl čtyři gemy z 1. setu (od stavu 2:1 do stavu 5:2). Co jsem viděl ty výměny, tak byly většinou krátké. Holky asi takhle chtěly hrát, vzhledem k jejich obvyklému pojetí... Když se podívám na průběh prvního setu, tak to byl skoro samý brejk. Masha si udržela podání dvakrát a Lucka ani jednou. Napřed se nepovedlo potvrdit brejk Lucce a pak zase Mashe. Až za stavu 4:2 Masha potvrdila brejk a nakonec ten první set ukončila zase na příjmu... Druhý set už jsem vůbec neviděl, ale byl asi určitě vyrovnanější. Masha vedla 3:0 (rozdíl jednoho brejku), ale Lucka dotáhla na 3:3. Potom Lucka dokonce dvakrát podávala na vítězství v setu, ale Masha se v obou případech zachránila. Tie-break už bývá loterie. Masha opět ztratila nadějné vedení 4-1 (podobně jako proti Heather), ale tentokrát dotáhla ten tie-break a tím pádem i celý zápas do vítězného konce. :) Co jsem viděl, tak Masha asi hrála lépe než včera. Přesto je jasné, že umí hrát ještě mnohem líp. Snad to ukáže v dalších zápasech. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro - Na Li: Tenhle zápas jsem vůbec neviděl, ale od konce 2. setu jsem sledoval výsledek aspoň na mobilu. Ale mám tam jenom gemy, nikoli fiftýny. Takže to bylo zajímavé, ten vývoj třetího setu - 0:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4. A ještě k tomu tam nemám ani informaci o tom, kdo podává. :D Takže to bylo vážně drama takhle průběžně sledovat... Jak jsem se později dočetl, v tom zápase výrazně převládaly chyby. Caro jich udělala 32, což je na ni opravdu velké číslo. Na Li jich udělala 76, to je velké číslo na každého... V článku mě pobavilo, že Caro "předváděla urputnou obranu". No, jestli ta urputná obrana povede k dalším výhrám, tak se určitě zlobit nebudu. :) A že Caro letos poprvé porazila hráčku první desítky? Když jsem to četl, tak jsem si hned řekl, že přece porazila Serenu. Až pak jsem se dozvěděl, že Serena tehdy v desítce nebyla... Prostě je to jenom statistika. :)

Vika - Roberta: Stihnul jsem akorát poslední gem, ve kterém měla Vika trochu problémy, když odvracela čtyři brejkboly. Naštěstí ale všechny odvrátila a proměnila hned první mečbol... Poznal jsem, že Vika není úplně v pořádku po zdravotní stránce. Po některých výměnách se na sebe zlobila a bylo vidět, že už to chce mít rychle za sebou. Když měla potom po zápase podepisovat míčky, tak jí asi nebylo moc dobře. Vždycky bývá v takových momentech šťastná a dneska bylo vidět, že není ve své kůži... Obdivuju, že i přesto ten zápas vyhrála. Snad bude Vika v pořádku a už ji ty závratě nebudou trápit. Nic není důležitějšího než zdraví! :)

Takže po dnešku velká spokojenost a těším se na zítra. Tři moje favoritky můžou být v semifinále. Bude to těžké, ale není to nemožné. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je odkaz na většinu 2. setu :-)

http://www.youtube.com/watch?v=7WngRA5q9X8
Reagovat
smazaný uživatel
Perfektní, jdu to zkouknout... Díky moc! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem ten druhý set zkouknul.. Maria i když vyhrává tak mi pořád nepřijde v klidu... Např. flákla raketou(Ten odkaz nahoře moment 40:50) Ale Lucka nehrála špatně.. :-)

Tak doufám, že Masha zítra Sam porazí a já jí konečně letos v tom Tokiu taky uvidím.:-)
Reagovat
tommr
Caro dneska předváděla totální defenzívu jako v dobách svý největší slávy - bylo až neuvěřitelný co všechno dokázala doběhnout a vrátit. Pokud bude tahle hrát i nadále tak může bejt zase docela nebezpečná - na tituly z GS to není, ale aspon na těch menších turnajích by mohla zase vyhrávat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem se podíval... Masha přímo neflákla raketou. Po té chybě s ní udeřila do kurtu, ale nepustila ji. Asi máš pravdu, že Masha není se svými výkony v Tokiu úplně spokojená. Lucka hrála dobře hlavně ve 2. setu, ale nevyšly jí ty klíčové okamžiky. Jinak by se hrál třetí set... Co se týká Mashy, tak věřím, že teď už to bude jenom lepší. :)

tommr: Já jsem hlavně rád, že Caro porazila kvalitní soupeřku. Jestli vyhrála díky obraně nebo útoku, na to se historie ptát nebude...
Reagovat
tommr
no právě. Nabízí se otázka, jestli by nebylo pro Caro lepší kdyby se vrátila k tý totální defenzivě se kterou slavia úspěch v létech 2010-2011. To křečovitý předělávání na útočnou hráčku podle mýho k ničemu nevede ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě to není jenom o tom. Ono se snadno říká, jak má Caro hrát, aby se jí dařilo. Ale někdy to tam soupeřkám tak padá, že se s tím prostě nedá nic dělat... Já o žádném křečovitém předělávání nevím. Caro se nesnaží předělat, ale zdokonalit. To se snaží asi všechny hráčky... Jinak si myslím, že ty nové věci, které Caro dělá, nejsou vůbec špatné. Třeba servis má díky té nové technice velmi dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že Mášena cítila reální nebezpečí ze strany Lucky poté, co ji nechal "čuchnout" a pustila ji z 03 na 54. Tam Lucka hrála výborný tenis, i ten jediný gem, co Šarapka uhrála, byl s útěkem z brejkbolu. Bohužel to Andulka nedotáhla do třetího setu, tam mohlo být veselo.
Reagovat
tommr
já Caro rozhodně radit nechci - pro mě jako pro fanouška Petry naopak platí, že čím slabší Caro je, tím je to lepší pro Petru. Prostě mě jen tak při sledování její hry dneska napadlo, že zdravá Caro by s tím jejím starým stylem mohla soupeřky potrápit víc než ta její "zdokonalovaná" verze ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je otázka... Nezáleží jenom na tom, jak hraje Caro. Záleží taky na soupeřkách.
Reagovat
smazaný uživatel
taky je pravda, že když se Li Na rozhodne, že bude útočit, tak prostě bude útočit a málokdo jí v tom zabrání.
Reagovat
Bob
tak na tohle se fakt těším :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pálila to v tom prvním setu všemi směry, jen ne bohužel moc tím správným - hlavně při svém podání. Až jsem měl obavu, jestli si vůbec dokáže vyhrát nějaké své podání....
Škoda, že ani jednou nedokázala dopodávat druhý set, mohlo být třeba ještě nějaké drama. No nic, snad to příště bude lepší.:)
Reagovat
VlS
nejspíš nebude. Prostě Mária je o level výš a nemá smysl si něco namlouvat, proti takovému returnu udrží servis málo která. To by Maša musela mít den blbec. A to jsem fanda Lucky.
Reagovat
rubens
Jak říkáš, pistolnice. Část jsem viděl. Jediné, co Lucce chybělo, byla přesnost. Resp. přesnost tam byla, úžasné momenty, bohužel jen zřídka.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem se asi vyjádřil nepřesně. Nemyslel jsem, že to bude příště lepší zrovna proti Máše.
Myslel jsem lepší v tom smyslu, že by mohla vyhrát na turnaji víc zápasů a dojít dál. Prostě udělat nějaký pěkný výsledek, který je v jejích možnostech.:)
Že je Máša jiný level a má jeden z nejlepších returnů, v tom s tebou souhlasím a nepolemizuji.
Také jsem Lucky fanda. Byl jsem rád, že jsem jí zase mohl vidět živě v televizi a zafandit si.
Reagovat
dadaft
vzato kolem a kolem, ani Angelique, ani Samantha zítra nejsou bez šance.
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě, že nejsou. Ale víš, jak to většinou u těch nejlepších hráčů či hráček je po velkých turnajích, navíc při změně povrchu a kontinentu. Rozehřívají se pomalu. Taková Šarapka podle mě hrála proti Lucce o dost lépe než proti Watsonové v prvním kole. Viku v prvním kole Tamira hrající pátý zápas v šesti nebo sedmi dnech vůbec neprověřila, Roberta jí dala zabrat, ale pořád to bylo dost s rezervou. Navíc Vinciová není žádné ořezávátko. Favoritky zůstávají pořád stejné.
Reagovat
Jardus
6 winnerů a 32 nevynucených chyb? Tak to je jeden z nejbrutálnějších poměrů winnerů a nevynucených chyb, co jsem kdy viděl. Musel být od Caro krásný tenis :D
Reagovat
dadaft
je tady dnes šance.
Reagovat
smazaný uživatel
není
Reagovat
dadaft
není
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika ví, že jestli chce být na konci roku světovou jedničkou, fakt si nemůže dovolit dneska prohrát. Ze začátku byla trošku dřevěná, ale teď už je to na jednu bránu.
Reagovat
dadaft
Kerberová je rozjetá. jsem zítra zvědav.
Reagovat
smazaný uživatel
ale Robertě se ještě nechce stěhovat do Pekingu...
Reagovat
dadaft
a předvádí famózní kousky...
Reagovat
smazaný uživatel
tak Woznická porazila hráčku světové desítky poprvé od výhry nad Radwaňskou loni na TM. Letos s hráčkami desítky měla bilanci 0:5. (Tato bilance je značně zkreslena tím, že v momentě výhry nad S. Williamsovou v Miami byla Serena na žebříčku hráčka č.11)
Reagovat
dadaft
Aga bude konečná.
Reagovat
smazaný uživatel
"dnes si však udržela pouhé tři ze šesti gamů na podání a prohrála"
Reagovat
smazaný uživatel
Challenger Orleans Rosol-Tursunov 64 64
Reagovat
tommr
ale dojela na slabej servis podobně jako Petra. Na jejich příkladu je názorně vidět, že výhoda leváckýho servisu se strašně přecenuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
ten servis samozřejmě je výhoda oproti praváckému, ale když letí pomalu a ještě většinou mimo výseč, je to jedno, jestli podáváš levou, pravou nebo třeba spodem. Lucka měla servis 58%, což není zas až taková bída, ale proti hráčce s returnem Šarapky to chce více. Paradoxně mi přišlo, že se jí více dařil servis při podání zprava, naopak ta levácká zatáčka do backhandu jí lítala po všech čertech.
Reagovat
pepin
Vidíš a jsme zase u toho : servis, servis, servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapka třeba podávala velmi dobře, prudce, umístěně, 73% míčků do kurtu, přesto o servis 5x přišla. V prvním setu Lucka dostala do kurtu 71% prvních servisů, přesto ze svých čtyř servisových gemů nevyhrála ani jeden...
Reagovat
VlS
Pepine, viděl jsi to? Já jsem to bohužel viděl jen do stavu 2:3 ve druhým setu, pak jsem musel jít pracovat, ale slabej servis vypadá úplně jinak, to se podívej na Sáru. Lucka musela druhý servisy hodně přiriskovávat, protože opatrný Marie zabila první ranou, což bylo příčinou DF. Prohlásit Lucčin servis za slabej může jen někdo, kdo o tenisu ví pendrek.
Reagovat
pepin
Nevím, asi jsi si mě s někým spletl. Já jsem přece vůbec o slabém servisu nemluvil, tedy nepsal.
Reagovat
tommr
a jak teda označit servis hráčky, která ho za dva sety stihne prohrát pětkrát-šestkrát a je téměř jistý, že ho prohraje pokaždý když o něco jde? To jí máme ještě za ten servis chválit? Dobrej servis se přece nedá posuzovat jen podle rychlosti nebo uměleckýho dojmu, ale podle efektivity a tu měla dneska Lucka žalostnou ...
Reagovat
VlS
Otázka je, jestli měla Lucka špatnej servis, nebo Maša skvělej return. jestli jsi ten zápas viděl, tak asi můžeš těžko mluvit o slabým servisu. Tenis není o číslech ve statistikách, ty často realitu zkreslují (nejen v tenisu). Jestli tenis hraješ nebo jsi ho hrál, tak víš o čem mluvím, jestli ne, tak škoda slov. Od scoreboardu spoustu věcí pochopit nelze.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle toho tvého popisu ten servis měla zoufalý i Šarapka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist