Čeští tenisté chtějí hostit Francii v Třinci. Navrátil věří v pomoc Berdycha

6. 3. 2016, 20:26
Aktuality 50
Čtvrtfinále Davisova poháru proti Francii chtějí čeští tenisté hrát v hokejové hale v Třinci. Kapitán Jaroslav Navrátil po dnešní výhře v 1. kole v Německu doufal, že v sestavě nebude chybět ani sedmý hráč světa Tomáš Berdych. Zápas se hraje v týdnu po Wimbledonu 15. a 17. července.
Jaroslav Navrátil (© Česká sportovní)

"Myslím, že to je pro něj dobrý termín," řekl Navrátil. "Po Wimbledonu může hrát Davis Cup, mít dva tři zápasy na rychlém povrchu, pak mít týden volno, zahrát si turnaj v Torontu, další týden volno a jet na olympiádu. To není z mého pohledu špatný program, ale musí si říct sám," řekl Navrátil o Berdychovi.

Třicetiletý Berdych vyhrál v Německu páteční dvouhru, v sobotu s Radkem Štěpánkem čtyřhru, ale v nedělní dvouhře si zranil nohu a zápas nedohrál. "Moje výsledky v Davis Cupu nic takového nezkazí," řekl a ke své budoucnosti se vyjádřil nejasně. "Budoucnost záleží na tom, co sám uznám za vhodné a jak já sám budu chtít. Musím s programem nakládat opatrně. Vědu bych z toho ale nedělal," uvedl.

Navrátil se ani trochu neobával, že by zápas v Německu měl být pro Berdycha posledním. "Nemyslím. Hrajeme doma. Věřím, že na Francii bude," tvrdil.

Dvojnásobného vítěze 'salátové mísy' Berdycha může teoreticky vedle touhy reprezentovat přilákat i fakt, že může překonávat statistické rekordy. V sobotu slavil jubilejní padesáté vítězství v soutěži a deset zápasů ho dělí od nejúspěšnějšího českého daviscupového hráče Jana Kodeše.

"Samozřejmě má nějakou bilanci. Každý říká, že nechce hrát, ale to samé říká Jaromír Jágr, ale pořád postupuje a láme mety. Trošičku myslím, že by to mohlo zájem Tomáše přitáhnout, ale bude lepší, když to řekne sám," řekl Navrátil.

Jisté je, že tenisty v utkání s Francií čeká mnohem silnější soupeř, než byli Němci. Češi jim mají po předloňské prohře v semifinále na Roland Garros co vracet. "Určitě. Nebudeme mít co ztratit, vyhnuli jsme se baráži. Oni možná budou i u nás favority, ale když my budeme kompletní, tak je můžeme porazit," věří Navrátil.

O semifinále by se mohlo bojovat v třinecké Werk Areně. "Tam plánujeme čtvrtfinálový zápas odehrát," uvedl Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která marketingově zajišťuje zápasy českých týmů v Davis Cupu a Fed Cupu. Schválit dějiště utkání musí pořadatelům Mezinárodní tenisová federace (ITF).

Jasný je asi i povrch. "Ten si musí zvolit kluci, ale určitě to nebude antuka," řekl Navrátil. Nejspíše tak půjde o osvědčený kurt natíraný na dřevotřískové desky. "Aby byl ale malinko rychlejší než tady v Německu, ale zas ne tolik, aby to pak nebylo vhodné pro Tsongu. V tom případě bude optimální," uvažoval Navrátil.

Češi mají s Francií negativní bilanci 7-8. V posledních šesti zápasech je ale nerozhodná 3-3 s tím, že domácí tým vždy vyhrál.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
gigin
hrajeme IW a Miami, tak koukejte hrát, kdo ještě nejte přihlášení. Díky. Jestli ne, tak blacklist a out :D
Reagovat
Lunej..
Nespamuj :D:D:D
Reagovat
horska.kraslice
Stejně si myslím, že v olympijském roce by se DC neměl hrát. Hráči by měli vylaďovat formu na událost, která je jen jednou za čtyři roky, a ne se těsně před OH vystavovat riziku zranění v nakumulovaných vícesetových zápasech při DC.
Reagovat
babolat.cz
však nemusí hrát DC! je to jejich volba...
Reagovat
horska.kraslice
Ano volba. Buďto nehrát a schytat nevybíravou kritiku od skalních fanoušků anebo hrát a riskovat zranění. :-(
Reagovat
turista
DC,Grand Slamy a Masters jsou pro tenisty víc než nějaké OH.
Reagovat
gigin
DC je víc jak OH jo? Někteří hráči hrají DC jenom kvůli OH. Ty si myslím taky Lojza jakýsi.
Reagovat
George_Renel
Tak vidíš jak je ten DC důležitý. Bez něj na OH utrum. :-)))
Reagovat
gigin
Ještě ty mne roztáčej :)))
Reagovat
turista
Na OH jsou tenisti jenom nepatrný málo viditelný fragment v moři nejrůznějších sportovních soutěží. V DC jsou v centru dění i když ve srovnání s lety 1970-1990 význam DC bohužel poklesl.
Reagovat
FulnekUltras
Tonda Bolardt se obrací v hrobě... ;)
Reagovat
turista
Je to tak. Tonda Bolardt koučoval DC tým v letech 1966-1981. Od roku 1970 dodnes mám rád televizní přenosy z DC utkání. Zejména léta 1975 a 1980, 1999, 2012 a 2013 byla nezapomenutelná. Hráli jsme totiž finále. Na konci července 1975, týden po našem vítězství 4:1 nad silným Maďarskem přijeli do Prahy Francouzi s výbornými singlisty Jauffretem a Dominguezem na finále evropské zóny DC. Soupeř byl po vítězství nad Itálií sebevědomý. Vyhráli jsme po tuhém boji 3:2. Byl to divácký zážitek. Pak přišla památná vítězná bitva s Austrálií na staré Štvanici. Žila tím celá naše republika. No a největší zážitek té doby bylo naše vítězné finále nad Itálií 4:1 v prosinci 1980. Kéž bychom letos s Berďou těch 3:2 nad Francií zopakovali.
Reagovat
FulnekUltras
Kodeš - Roche takhle v zářijovou neděli odpoledne... Honzu nakonec z kurtu odnesli na ramenou - jen škoda, že ten rok byl už Borg mnohem lepší, než při své DC-premiéře na Štvanici 1972. Kdyby naši letos náhodou DC v této sestavě potřetí vyhráli, tak snad ožije i Tonda Bubeník. ;)
Reagovat
martineq
Netuším proč sice Třinecká aréna která má kapacitu 5200 a teda proč ne ČEZ aréna která je na tom podstatně lépe ale třeba se najde někdo kdo to osvětlí a já to poberu??
Reagovat
martineq
ČEZ arena kapacita 12500
Reagovat
darek.vrana
Protože prý třinecké železárny sponzorují tým nebo tak něco, prostě Černoškovina.
Reagovat
smazaný uživatel
JE to naprosto směšný. Jde vidět, že jsem pořád postkomunistická země.
Reagovat
George_Renel
Není to spíš obráceně?
TŽ léta dávají spoustu peněz tak za to kapitalisticky vyžadují protislužbu? Mně to zní logicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale měla by se udělat zlatá střední cesta. Teda uspořádat tam zápas prvního kola. Už tak by to byla pro Třinec velká událost, nechápu, proč musí dát do takového marginálního města natolik velký šlágr, jaký tu dlouho nebyl. Pro mě je to, pokud nepočítám finále se Španělskem nejzajímavější domácí soupeř od slavné Daviscupové baráže proti Švýcarsku tuším v roce 2007. Tohle je naprosto arogantní přístup k divákům, místo 15 tisíc se jich na ten špíl dostane tak 4-5 tisíc.
Reagovat
lars
o jakou protisluzbu jde ?
Reagovat
martineq
DC ještě sponzorují České Dráhy tak snad nebude další klání na "hlaváku" :-D :-D
Reagovat
Fandina
Naopak, ČD zajistí odvoz do Třince ze všech koutů ČR.
Reagovat
Fandina
Aby byla změna a nekonalo se všechno ve velkých městech.
Reagovat
allldo
A kdy bylo v Ostravě na tenis 12500 diváků.Dopřej to o jiným městům.
Reagovat
martineq
Myslím, že právě na tak atraktivního soupeře a ve čtvrtfinále by se ta ČEZ aréna dokázala naplnit a samozřejmě s rozumnou cenou vstupného ale asi tuším jak bude vypadat cena vstupenky pokud to bude v Třinci :-( (nic proti tomuto městu nemám ale ta OV by byla asi lepší)
Reagovat
Frick
ČEZ aréna ve Vítkovicích (dnes Ostravar aréna, dříve Palác kultury a sportu) má na tenis kapacitu jen něco přes 6 500. Na hokej je to 10 000. Těch 12 tis. by leda mohlo být na nějaký koncert. Při němž se si ce zruší některá místa na sezení, ale logicky přibude mnohem více míst na ploše...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co by se muselo stát, aby Francie nebyla favoritem. Oni jsou trochu v jiném postavení. Pokud nebude moct Tsonga, mají Gasqueta, pokud bude Gasquet třeba zraněný, mají Monfilse, pokud se Monfils vyšťaví pětiseťákem, mají Simona. My máme Berďu. A pokud nebude moct, bude zraněný nebo se vyšťaví, tak máme smůlu. Nehledě na to, že všichni výše jmenovaní hrají s Berdychem na podobné úrovni a všichni ho můžou celkem v pohodě porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
I když i tohle by mohlo skýtat určitou výhodu. V tomto roce jsou LOH a už tak dost nabitý program je díky nim ještě nabitější. Francouzi by mohli spoléhat na to, že to ČF někdo prostě oddře.
Reagovat
turista
Francie není favoritem. Šance jsou nejspíš půl na půl. Berďa doma potřebné 2 body udělá. Doma Berďu v pohodě žádný Frantík neporazí. Debl taky vyhrajeme. V nejhorším případě 3:2 pro nás. Španělsko s Ferrerem a Almagrem ve finále 2012 bylo daleko lepší než současná Francie a přesto jsme mísu vyhráli. Francie je venku poloviční než doma.
Reagovat
gigin
Nasadí Péra a budeš koukat.
Reagovat
gigin
Plus Chardyho. Ten ti vystřílí aj včerejšího Rosiho.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo Rogera Vazelínu, jeden z posledních přemožitelů Doktora. :D
Reagovat
gigin
:D A když bude nejhůř tak Mandarinku. ALLÉZ!!
Reagovat
Fandina
Werk Arena je multifunkční sportovní hala v Třinci, kde od sezony 2014/2015 hraje své domácí zápasy klub HC Oceláři Třinec. Slouží primárně hokeji, ale je však navržena tak, aby zde mohly probíhat i jiné sportovní aktivity (halové sporty) a různorodé kulturní a společenské akce. Generálním dodavatelem multifunkční haly se na základě výběrového řízení stala stavebně-inženýrská společnost Syner. Slavnostní zahájení stavby této haly bylo ve středu 10. října 2012 v 10 hodin a 10 minut.[1]

Tohle je z Wikipedie a bovalo mě to zahájení.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, stejně jako byla jasná česká dvojka - Rosol nebo Veselý. Těmi protimluvy se to tu poslední dobou nějak hemží :D
Reagovat
steve79
Ještě když sem příjedou hvězddy Simon, Monfils, Gasquet atd., tak by mohli hrát v O2 aréně kam se vejde tak 14 000.
Reagovat
steve79
Jsou to blázni. Do arény v Třinci se vejde jen 5200 diváků.
Reagovat
Frick
Na hokej. Na tenis to bude na 99% méně.
Reagovat
Frick
...nebo bude tenisový dvorec utopen na ploše 60x30m (= velikost hokejového kluziště)
Reagovat
Frick
Kaderkovo rozhodnutí dát na CTD hard zůstane stupidním nápadem a šťastná shoda náhod (kombinace postupu + letní termín + domácí půda) mu neumožní, aby nakonec se ukázal "vizionářem"

To by si nezasloužil.
Reagovat
turista
Motivace našich na Francouze bude po poslední nepříjemné porážce v Paříži velká. Berďa mlží, ale nakonec určitě hrát bude. Věřím, že jim tu porážku naši oplatí.
Reagovat
smazaný uživatel
myslel jsem,že beton na Štvanici je pro Davis cup..??
Reagovat
Frick
Neni. Ale mohl tím Ivoš argumentovat. Teď o tuto možnost přišel.

Ale asi stejně není nikdo, před kterým by se zodpovídal.
Reagovat
FulnekUltras
kmotři něco takového už 26 let neznají
Reagovat
VlS
Preference haly je na časově omezený program DC jednoznačně rozumná, nikde nemáš záruku, že nebude tři dny v kuse lejt.
Reagovat
FulnekUltras
Zároveň je fakt, že rychlý "laboratorní" hard v hale našim svědčí nejlíp, takže proč se zbytečně hrnout do nějakých velkých akcí... ;)
Reagovat
Atoidi1
kdy bude znám los IW a kde ho případně najít - odkdy se vlastně hraje?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bnpparibasopen.com/en/draws
Reagovat
smazaný uživatel
kvalda od pondělí,MD od středy
Reagovat
Frick
I kvůli tomu 30. výročí, který by prakticky přesně (o týden) vyšlo.

Ale kdoví, co tam ten Ivoš prdnul, to je fakt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist