Dravec Rufus se našel, dál bude hlídat Wimbledon

2. 7. 2012, 12:15
Aktuality 3
Ukradený dravec Rufus je zpět v All England Clubu. Káně Harrisovo z čeledi jestřábovitých, které hlídá tenisový Wimbledon před holuby, zmizelo v noci na pátek z vozu svých majitelů, ale v neděli večer se našlo.
Káně Rufus hlídá Wimbledon

Rufus byl donesen ke zvěrolékaři v Putney nedaleko Wimbledonu a vrácen majitelům. "Nevíme, kdo a proč Rufuse ukradl, ale důležité je, že je v pořádku a zdravý," řekla dnes ve Wimbledonu jeho majitelka Imogen Davisová. 

Organizátoři třetího grandslamu sezony využívají dravce od roku 1999, aby zaháněli nevítané škůdce, především holuby. Ti nejsou jejich přirozenou potravou a čtyřletý Rufus je trénován, aby kroužil nad areálem a ptáky odradil od letu na kurty.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Někdy bych ho tam poslal na Gulbise a podobné
Reagovat
Padme
:))
Reagovat
Fandina
Asi by ho měli nechávat na noc někde uvnitř zamčeného v areálu ... takto chudáček zmizel z větraného auta kdoví kde ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist