Federer si dá pauzu. Návrat zatím neplánuje

1. 10. 2008, 20:22
Aktuality 3
Druhý tenista světového žebříčku Roger Federer se odhlásil z turnaje ve Stockholmu, který se uskuteční příští týden. Sedmadvacetiletý Švýcar rozhodnutí zdůvodnil tím, že si potřebuje odpočinout před tím, než začne cestu v návratu na světový trůn. Kdy se objeví znovu na kurtech, zatím Federer neví.
Profily hráčů
Roger Federer

"Konečně jsem úplně zdravý, ale mým hlavním cílem je vrátit se do pozice jedničky a být tam ještě hodně dlouho," citovala agentura AP Federera, který na začátku roku onemocněl mononukleózou a s následky pak zápolil.

"Abych to mohl dokázat, musím si pořádně odpočinout a nabrat síly, abych byl stoprocentně fit pro zbytek sezony," dodal letošní vítěz US Open, kterého v srpnu po rekordních 235 týdnech na trůnu sesadil z postu jedničky Španěl Rafael Nadal.

Federer zatím neví, kdy se na kurty vrátí. "Netuším, kdy budu připraven. Ale doufám, že to bude ještě do konce roku," prohlásil.

Sedmadvacetiletý Švýcar letos ve Wimbledonu ztratil pětileté kralování, když ve finále podlehl Nadalovi. Španělského specialistu na antukové kurty nedokázal porazit ani na čtvrtý pokus na Roland Garros.

Jelikož za první polovinu sezony získal pouze dva tituly, musel po více jak čtyřech letech opustit trůn pro tenisového krále. Na něm Federera vystřídal právě letos suverénní Nadal.

Rodák z Basileje zachránil sezonu alespoň na olympiádě, kde sice neuspěl ve dvouhře, ale společně s krajanem Wawrinkou získali vysněné olympijské zlato v deblu. Ani pátý titul v řadě z US Open už Federerovi zřejmě nepomůže k návratu na post světové jedničky v tomto roce. Na tenisovém trůnu poprvé v kariéře s největší pravděpodobností přezimuje Nadal.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bude to Rogere Těžká cesta, ale věřím že se opět na trůn vrátíš !
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere ty to dokážeš,sebevědomí ti nechibí a to je v tenisu hodně důležitá věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Mno... Sand bude připraven na turnaj těch nej...tedy turnaj mistrů! Věřím, že má šanci, aby ho opět vyhrál:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist