Kouč věří, že se Williamsová může vyrovnat legendám

8. 6. 2013, 21:08
Aktuality 70
Šestnáctinásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová zatím ztrácí dva tituly z elitních turnajů na Martinu Navrátilovou a Chris Evertovou, ale její kouč Patrick Mouratoglou je přesvědčený, že se jim může vyrovnat.
Profily hráčů
Serena Williamsová

V čele historických tabulek je se 24 trofejemi Australanka Margaret Courtová, 22 titulů nasbírala Němka Steffi Grafová a 19 Helen Wills Moodyová.

Pak už následují někdejší rivalky Evertová s Navrátilovou. "Potřebuje ještě dva tituly a myslím, že je získá," uvedl třiačtyřicetiletý Francouz, kterého s Williamsovou pojí i partnerský vztah.

Aktuální světová jednička po loňském šokujícím vyřazení v prvním kole pařížského grandslamu nastoupila na vítěznou cestu. Vyhrála Wimbledon, olympiádu, US Open i Turnaj mistryň a dnes v Paříži proti Marii Šarapovové prodloužila vítěznou sérii na 31 zápasů. "Když to má v hlavě srovnané, je neporazitelná. Je to velká šampionka. Co víc o ní mohu říct?" prohlásil Mouratoglou, pod jehož křídly našla Williamsová ve francouzské metropoli druhý domov.

O další grandslamové tituly by mladší ze slavného sesterského dua mohlo připravit jen ukončení kariéry. "Ale to by se stalo, jen kdyby ztratila motivaci. A o tom dneska nemůže být řeč," poznamenal kouč.

Touhu po vítězství dnes Williamsová prokázala také v posledním gamu, když třemi esy neumožnila ruské rivalce ani pomyslet na zvrat. "Serena to chtěla za každou cenu. Byla nejlepší v klíčových chvílích. Našla zdroje, jako to vždycky dělá, když chce vyhrát," dodal Mouratoglou.

ČTK

Komentáře

70
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak pyro na finale GS jsem jeste nevidel...:)
Francie byla vzdy takova novatorska...ale tohle mne fakt dostalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Kam až vedou tvé anály co se týká žebříčků? Tys sem několikrát dával pořadí podle toho, kolik dokázaly hráčky získat bodů na pozici světové jedničky. Třeba Dinara jich měla hodně, nemáš to ještě? Kam se dostala Serena s 13615 body? Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Největší body dosažené po změně systému rankingu WTA od začátku roku 2009:
S.Williams 13615 - žebříček z 10.6.2013
Azarenka 10955 - žebříček z 8.10.2012
Šarapova 10690 - žebříček z 13.5.2013
Safina 10521 - žebříček z 6.7.2009
Wozniacki 10255 - žebříček z 23.5.2011
Clijsters 8835 - žebříček z 14.2.2011
Radwanska 8530 - žebříček z 9.7.2012
Zvonareva 7935 - žebříček z 6.6.2011
Kvitová 7690 - žebříček z 30.1.2012

Pěkně jim Serena v posledních měsících utekla. Ještě v únoru byl její osobní rekord pod 10 tisíc bodů. Dlouho měla maximum 9982 bodů z 23.2.2009. Tehdejší ranking měl finálové skore jen 5-1, mimo grandslamy končila už v SF (4 prohry) a QF (3 prohry). Pamatujou si dnešní obdivovatelé i její tehdejší zoufalý přístup k běžným turnajům?
Reagovat
smazaný uživatel
Díky.
Jo, Serena jim teď utekla, mohla mít ještě o 225 bodů více, kdyby nastoupila v Dubaji alespoň k jednomu kolu.
Nevím, jestli si to, co píšeš, pamatují její dnešní obdivovatelé. Ale já si to jako její fanoušek pamatuju.
Jo, ten její přístup k ostatním turnajům krom GS se dá nazvat tristním. Už tuhle jsme o tom někde psali. Prostě po těch zdr. patáliích přehodnotila svůj přístup. Ale možná má zase na druhou stranu díky tomu tehdejšímu přístupu stále ještě kde brát motivaci. Třeba kdyby hrála naplno předtím, teď už by byla dva roky po konci kariéry.
Reagovat
smazaný uživatel
Výhry-prohry ve finále turnajů za minulých 12 měsíců

Serena: 11-1
Marfuša: 2-6
Viktorka: 4-2

To je válec. 11 titulů v novém rankingu. Nebýt nesmyslného bojkotu Indian Wells, mohla být čísla Marfuši ještě horší.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc nesmyslny...
....mi rekni, kdo si pamatuje viteze IW bez podivani do nejakych stats...rekl bych, ze takovy turnaj muze mit na haku...Kalifornie se snazi, ale nikdy z toho GS neudela...krom toho, ten povrch tam je priserny...a jeste se to hraje v prisernych klimatickych podminkach...

Serena nema aspon gumovou pater... Co rekne to plati... timhle mi je urcite sympaticka...drzi se aspon nejakych zasad...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba já si to docela pamatuju, protože tam často vyhrávají moje oblíbené hráčky... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vlk má pravdu, příšerné klimatické podmínky a rok od roku snad pomalejší a pomalejší povrch. Areál a tak, to je krásný, ale jako turnaj ho nestavím osobně nijak vysoko.

A k Sereně - já to u ní beru jako zásadové rozhodnutí a má za to u mě spíše plus, že se nehoní za body, ale má svou hrdost.

Podle mě by měla jet hlavně do Pekingu, tam jí už dva roky uteklo plno bodů a navíc jí trčí v žebříku nula.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
No ja si je nepamatuji, ani kdyz tam ty oblibene vyhraji...ale mam pocit, ze se to snad mohlo stat nekdy v minulem stoleti...
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim jestli pravdu mam, ale ten turnaj nemusim, a Serenu si fakt pro to vazim, ze kdyz se pro neco rozhodla, tak to zatim 11 let vzdy dodrzela...
Reagovat
smazaný uživatel
No s těmi klimatickými podmínkami a povrchem pravdu máš určitě. A Serena tam taky už určitě nepojede, si myslím teda....
Reagovat
Heather_Fedex
pro porovnani: maria vydelala za uplynulych 12 mesicu 29 mil. dolaru a umistnila se tak na 22. miste nejvic vydelavajicich sportovcu na svete ;)
na kt. miste si myslis ze se umistnila tvoje milovana siriiina? ;DD
mrkni tady: http://www.forbes.com/athletes/list/
a podivej se take, na jakem miste je rožeeerek a na jakem tvuj milovany spanelsky vopicak
ha-ha ;))))
Reagovat
W.G.M.
No, ale historie se bude ptat nikoliv na pocet milionu, ale na pocet titulu. Zatimco Roger se muze pochlubit i slusnou hromadkou trofeji a poctem mesicu na postu svetove jednicky, Maria pri vsi ucte se svymi 4 GS tituly do te nevybranejsi spolecnosti uplne nepatri.
Reagovat
Heather_Fedex
ale to ja vim ;))
zrejme si uplne nepochopila smysl meho komentare
Reagovat
smazaný uživatel
:)
WTA je proste specificke...to rikam porad...treba takova Ana Kurnikova neurvala ani jeden GS, vysledky v singlu nic moc...a dodnes si ji pamatuje kazdy ttenisvy analfabet:D)
Reagovat
Sonja
Znáš to, prachy kazej charakter...
:-D
Reagovat
W.G.M.
No, zrejme mi tedy zustal utajen, domnivala jsem se, ze chces poukazat na to, ze prestoze je Serena uspesnejsi ve sbirani vyher, nevydela tolik jako Maria. Proto jsem reagovala, jak jsem reagovala (zamerne jsem odhledla od spaneslkeho vopicaka). Jaky jiny mohl byt za tim zamer, to teda s moji omezenou obraznosti nedokazu videt.
Reagovat
W.G.M.
Jo, to jo, ale ja jsem porad mela pocit, ze se tu bavime o hernich uspesich a o historii z hlediska toho, co kdo v tenise dokazal :-), asi tim ,jak soubezne sleduji to finale, mi neco ve vlakne uniklo a odbocila jsem na slepou kolej :-).
Reagovat
Heather_Fedex
smysl meho komentare byl jasny: chtela jsem si rypnout. tak jak to obvykle delava broz nam (montymu, haitikovi a jeste rf fanouskum) a v daleko vetsi mire, tak jsem to ted udelala ja. aby poznal, jaky to je pocit, stat na 2. strane.
a toho spanelskyho vopicaka jsem vubec nevymyslela ja, ale opet vys jmenovany diskuter. takze tak ;)
Reagovat
Heather_Fedex
ne, to neznam. vlastni zkusenost? ;)
Reagovat
W.G.M.
OK :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vpohode...:)
ja se tady v tom TP ztracim celkem bezne...
Reagovat
Sonja
Kdepak, vlastní zkušenost naštěstí ne (i když by se v mém blízkém okolí určitě něco podobného našlo...), ale obecný pravidlo no:-)))
Stejně jen rypkám, neboj.
Reagovat
Heather_Fedex
sonja, me too
dont worry ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Příšerné klimatické podmínky v IW? Stížnosti od tenistů na špatné podmínky jsou k Miami. Kvůli kombinaci horka a vysoké vlhkosti. Teploty v IW (+ nízká vlhkost) jsou skoro vždy nižší než v Melbourne, kde to taky všichni přežijou.
Reagovat
MarcelPersch
Federer vydelal skoro mene nez Rafa,kdyz beru v potaz, co vydelali tenisem, a to byl Rafa mimo 7 mesicu, to je opravdu neco, s cim se da chlubit.Oba tvy oblibenci maji vydelky predevsim z reklam.... :P
Reagovat
Heather_Fedex
tys porad nepochopil proc jsem to napsala?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pravý Golden Slam - tj. vyhrát v jednom roce všechny čtyři GS, plus získat zlato z OH, se podařilo pouze jedné tenistce. A to Steffi. Ona dokázala ve své éře opravdu něco úžasného, na její tenis se moc pěkně dívalo. A třeba já jí ve svém subjektivním žebříčku stavím jako nejlepší hráčku všech dob. Někdo tam může mít Martinu, jiný Serenu, další Courtovou, Kingovou, Lenglenovou atd....To je pro každého jinak...
Já to mám seřazeno Steffi, Serena, Martina....

Martina také nikdy nezískala čistý kalendářní GS, a myslím, že podle toho ji lidé nehodnotí a nevzpomínají zpětně, ve kterém roce vyhrála přesně ten který ze svých grandslamů.

Sereně se sice nikdy nepodařilo získat kalendářní GS a tím pádem ani Golden GS, ale to mi nepřijde, že by nějak snižovalo její velikost jako šampionky a legendy. Že svou sbírku dokázala doplnit i o zlato z OH, bylo jen dalším vavřínem do její už tak úžasné sbírky triumfů a rekordů. Jí se zase podařilo získat čtyři GS v řadě a ještě stále má šanci to zopakovat. Podařily se jí zase jiné věci, které těm druhým ne.

Nic není opakovatelné a každá z těch legend měla něco do sebe, něco unikátního a něco, proč na ně tenisový svět vzpomíná a nezapomene. Serena se ještě v době, kdy aktivně tenis hraje, zařadila po bok těchto velkých jmen. A již dnes, kdy je ve svých letech stále na vrcholu svých sil a předvádí úžasné věci, je hrající legendou. Legendou, která ještě svou vitrínu neuzavřela. A já doufám a přeji jí, aby vydrželo zdraví a mohla do té vitríny ještě něco přidat.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou Steffi souhlasím, pro mě je dokonce nejlepší tenistka i tenista všech dob!!! A Serena? Ta je vážně moc moc vynikající........
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé. U Rožéra elegánovci tvrdí, že vyhrál nejvíc grandslamů a proto je nejlepší hráč historie.
U žen má nejvíc titulů v singlu Margaret Court. Ani na mizerné třetí místo se u tebe nedostala? A jak může být Serena druhá, když pořád tolik na nejvyšší čísla zaostává?
Reagovat
Fandina
Broz ... nevím co říkají elegánovci, ale podle rekordů viz odkaz níže, má Roger nejvíc prvenství v měřených ukazatelích v současné době. A může se to pochopitelně změnit. Proto se říká, že je Roger nejlepším tenistou historie. V současné době.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze Oskar pravdepodobne nemysli jako eleganovec...:)P

Krom toho, kdybych chtel byt hnidopich, tak bych jeste dodal, ze treba Oskar tolik neuznavam tituly ziskane pred Open erou...
...takze takhle by se ta tvoje adorovana Margaret nedostala ani do desitky...a Helenku bychom vlastne ani nepocitali...bylo by mozna dobre nektere veci rozlisovat, jinak by totiz Oskar vlastne take zapomnel na anglickeho krale Jirku V...toz ten mu tam chybi ovsem trestuhodne...
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, ted jsem se koukl do tabulky Open ery, Margaret na 5.miste..., lae zminovana tebou Serena je uz pred ni...jeste 2 winy a vyrovna Chris a Martinu...takze potom to bude mit ten Oskar uz v poradku:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, těch ukazatelů asi bude víc. Connors má 109 titulů, což by Rožér nedotáhl ani při vynikající formě. Kterou ovšem nemá.

Mnozí zase rádi adorujou Lavera. Jakou by ale měl úspěšnost na hardu? V té době byla rozhodující tráva.

V případě Margaret koukat na Open éra čísla??? U tenistů, kteří hráli před rokem 1968 i po, se mají výsledky sčítat. Jsou to pořád stejní hráči a stejné GS turnaje!
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus popremyslet, proc se prave tvori ty dve rozdilne statistiky...
...ty same turnaje?
....ovsem pred Open erou bez profesionalu, ze...coz je celkem dulezite a zajimave info...ktere si zapomnel uvest...a jsou hraci/cky, kterych se to tykalo...proto se uvadeji dve tabulky:), s tim nic neudelas...nebot je to tak spravne...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ovšem psal, že v mém SUBJEKTIVNÍM žebříčku, je Serena druhá za Steffi.....a beru to podle více kritérií....Nikomu jsem to nevnucoval jako neoddiskutovatelný fakt, jako to mají ve zvyku zdejší fans různých táborů....

Když budeme porovnávat počty GS, bude to jiné.....
Když budeme třeba porovnávat čas strávený na pozici jedničky, bude to jiné.....
Když budeme porovnávat open éru a tu před ní, bude to také jiné atd....Těch věcí, podle kterých bychom mohli sestavovat žebříčky, je mrak.

Období před a v Open éře je pro mne z různých důvodů příliš odlišné, abych to míchal a jen na základě toho vyhodnocoval nejlepší hráčky historie...

Ale jestli ty to tak máš, tak proč ne. Jestli je pro tebe Margaret nejlepší hráčkou historie, tak ok. Není třeba žádného sporu. Napsal jsem jen svůj subjektivní pohled. A i vlastně reakci na Titana.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne to mas uplne jedno...
...pro mne byla take nej Steffi:), ale Serena na druhem ne, to uz bych tam flakl radeji Justine...nebo Martinu, nebo no tipni si, jaky zebrik by mel Monty:)

Myslim, ze o jmenech to je jasne, jen by mne fakt zajimalo poradi...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť jo, o tom jsme se už kolikrát bavily, každý to pořadí má jinak.:))

A to bychom se v tom museli vrtat, shodnout se na kritériích a porovnávat kvanta statistik, aby se dalo dobrat k jednotnému výsledku...

Nj, jak by to asi sestavil monty?:D

Montyho pořadí v Dulcinea týmu je určitě následující:
1. Vika - to je top, jí protěžuje....
2. Máša - tu kapku zanedbává - snaží se jí to alespoň vynahradit tím, že píše, jak je nejkrásnější.:))
3. Ana
4. Caro - s janekdou jsme se shodli, že jí taky už kapku zanedbává..
5. Nový přírustek - K. Siniaková
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ono si to rika o novy diagram Montyho, ale bude to fuska...
...bych rekl, ze to bude mit opet vicerozmerne...cili multidimensionalni:D)
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD

No to máš recht, to bude fuška jako blázen - to snad tak na dlouhé zimní večery, kdy vlci vyhlíží jaro a jsou rozmrzelí z té kosy venku.:))
Reagovat
Fandina
Broz ... ono je to tak, že každý má jiné měřítko a co se týká počtů, statistik, tak ty jsou jednoduché, není co řešit. Podle nich má v globálu Roger nejvíc prvenství a proto se říká, že je to nejúspěšnější hráč historie.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty už mě taky nezlob! :D Já žádný takový žebříček nemám (kromě žebříčku Top krásek). :) Asi to bude tím, že jsem poměrně mladý a ty legendy tolik neřeším. Jo, až budou legendami "moje" holky, tak to bude něco jiného. :) Jinak z těch bývalých hráček bych asi vybral Martinu Hingis. Ta mi byla docela sympatická, ale bohužel měla trochu smůlu (zranění, brzký konec kariéry, potom těžký návrat a smutný konec), takže toho asi nedokázala tolik, na co měla. Podle mě dneska klidně mohla být na úrovni Sereny... Dál bych určitě nezapomínal na Annu Kournikovou. Vůbec nevadí, že nevyhrála žádný turnaj. Ve dvouhře byla v Top 10 a ve čtyřhře byla absolutní špičkou. No a důležité je, že dost zásadním způsobem změnila pohled veřejnosti na tenis. Holky o sebe začaly trochu víc dbát, což nepochybně přineslo další fanoušky (zejména z mužských řad). :) Potom bych určitě zmínil Elenu Dementievu, přestože nevyhrála grandslam. Držela se prakticky celé desetiletí v Top 10, což se jen tak někomu nepovede. Sice mě trochu mrzelo, že ve finále LOH v Pekingu porazila Dinaru, ale nakonec jsem to Eleně přál. A ještě jedna věc: Ona věděla, kdy má skončit. Ukončit kariéru jako účastnice TM, to je přece paráda, ne? :) Pak bych určitě zmínil ještě další hráčky, které jsem měl rád, ale bohužel skončily dost brzy. Už jsem zmiňoval Dinaru, která toho mohla hodně dokázat, ale zdraví bylo proti. Moc rád jsem měl Tatianu Golovin, která měla šílenou smůlu. O to víc jsem teď rád, když ji vidím šťastnou, jak pracuje v televizi a baví jí to. :) Nebo třeba Anna Chakvetadze byla taky fajn. Jenže jak ji tenkrát přepadli v tom bytě, tak už to prostě nebyla ona. Asi loni jsem ji viděl na nějakém menším turnaji a skoro bych ji nepoznal. Někdy tak kolem roku 2006 byla moc šikovná, ale bohužel taky měla v životě smůlu... No a moje úplně první oblíbená tenistka byla Jelena Dokic. To byla svého času nejhezčí tenistka a jednu dobu (asi přelom tisíciletí) byla i hodně vysoko v žebříčku. Ta zase bohužel měla šíleného otce...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže je to spíš takový výčet bývalých hráček, které mi byly sympatické. Některé z nich jsem už moc nezažil a taky jsem se ještě o tenis tolik nezajímal. Bohužel, u některých jmen je mi docela smutno, protože holky měly na to, aby měly krásnou kariéru...

Radši přejdu k současnosti, která je mnohem veselejší. :) Já žádné pořadí v Dulcinea Teamu nemám, ale kdybych to měl brát podle úspěchů a osobnosti celkově, tak by byla první určitě Masha. Tam se absolutně nedá spekulovat o nikom jiném. Vyhrála všechny čtyři grandslamy a byla jedničkou v docela velkém časovém rozpětí. No a úplně nejvíc ji obdivuju za to, jak se dokázala vrátit po těžkém zranění. Právě v té době jsem jí začal nejvíc fandit. Tak nějak celkově se kolem roku 2009 začal formovat dnešní Dulcinea Team. :)
Na 2. místo bych dal určitě Viku. Když jsem ji viděl poprvé v televizi (Praha 2008), tak se mi hned zalíbila. Už několikrát jsem tu dával odkaz, jak jsem ji v roce 2009 označil za budoucí číslo jedna. Ona to fakt dokázala. :) Prožíval jsem jako její fanoušek všechna dosavadní grandslamová vítězství, což u Mashy nebo Any říct nemůžu.
Nad 3. místem dost váhám. Caro a Anu bych asi postavil na stejnou úroveň. Caro sice nevyhrála grandslam, ale zakončovat rok dvakrát za sebou na 1. místě, to se povede málokomu. Navíc u Caro jsem jako fanoušek prožil prakticky všechny její úspěchy, zatímco u Any to mám trochu jinak. Aně jsem začal fandit právě až v té době, kdy se jí tolik nedařilo (US Open 2009). Bylo mi jí prostě líto, a tak jsem ji začal mít rád. Toho si vážím možná ze všeho nejvíc. Pamatuju si, že v roce 2010 spadla v žebříčku až do sedmé desítky. Nebo jak se během jednoho zápasu (myslím s Agou ve Stuttgartu) rozplakala během přestávky mezi gemy... Byly to prostě těžké chvíle, ale ona se nevzdala a zase začala stoupat nahoru. Teď je celkem blízko první desítce a já věřím, že to dokáže. Nejvíc jsem s ní prožíval asi její dva úspěchy na Turnaji šampionek. Hlavně utkání s Alisou bylo úžasné...
Reagovat
smazaný uživatel
No a Katce Siniakové zatím fandím velmi krátce a moc jí přeju, aby se jí dařilo. :) Líbí se mi, je šikovná, má za vzor Mashu... Dokonce už jsem Katku viděl hrát naživo, což si zase tolik lidí říct nemůže. Vlastně z mých oblíbených hráček jsem viděl Mashu a Katku. :)

Takže takhle by asi vypadalo současné pořadí v Dulcinea Teamu podle úspěchů, osobnosti atd. To ale neznamená, že holkám fandím v tomto pořadí... Mám je rád všechny a nedokázal bych si představit, že bych v jejich vzájemných zápasech fandil jedné víc a druhé míň. To prostě nejde. Když mám někoho rád, tak mu fandím vždycky a ve vzájemných zápasech jsem rozpolcený. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prispevek montyho25tky:
Zkopirovat
vlozit do textaku
vytisknout
pred spanim prostudovat
zitra mne to strucne poreferuj:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty draku, to musím prostudovat důkladně, jsem zahlcen.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, provedu, zítra budeš mít report!:)

Ale teda jaký já budu mít po tom čtení asi sny?:-o
Reagovat
smazaný uživatel
Takových komentářů jsem už tady napsal víc, třeba Emičce. :) Občas není špatné zavzpomínat, i když já se radši dívám dopředu... Dřív jsem tenis zdaleka tolik nesledoval jako dneska. Oblíbených hráček jsem měl v minulosti hodně. Některé jsem měl rád víc, některé míň. Dneska už to mám opravdu tak, že všem svým favoritkám fandím stejně. Postupně se u mě tenis stal sportem číslo 1, tedy minimálně z letních sportů. :) Určitě na to má velký vliv i to, že už více než rok a půl chodím diskutovat na TP.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, já vím a vzpomínám si.:)) Vždyť však piš, já to udělám podle Vlkova návodu a pak mu poreferuji o stavu ve tvém týmu.:D
Reagovat
dadaft
já měl moc rád Anastázii Myškinovou.
skvělá hráčka.
(a asi nepřekvapí, že to není blondýnka, já na ně moc nejsem.))))))
Reagovat
Titan
Smůla. Serena je teď sice k neporažení, ale podle mě chce vyhrát čistý Grand Slam a Golden GS. Má smůlu. Golden už nevyhraje a čistý letos také ne. Sice si ji budou všichni pamatovat, ale pořád bude ve stínu Steffi Grafové. Navíc Steffi získala zlaťáka ve svých 19 letech, což z ní dělá nejlepší tenistku galaxie. I Courtová může jen závidět.
Pochopitelně, že si tenis éru Williamsek bude pamatovat, ale jen jako dresing a oblohu k Německému steaku...
Reagovat
kredenc
už vyhrala

http://sport.noviny.sk/oh-londyn-2012/04-08-2012/s-williamsova-zavrsila-na-olympiade-zlaty-grand-slam.html

nz
Reagovat
smazaný uživatel
jenže on myslí v řadě -> vyhrát v jednom roce AO,Fo,Wi,USO a popř. OH
Reagovat
UnrealTom
já myslim že už legenda je :):)
Reagovat
PetaM
No, Galaxie asi ne :D Tohle bych si netroufl říct, protože (nebuďme namyšlení) v galaxii a potažmo i ve Vesmíru nejsme sami :D A jestli tam mají ufoni tenis, bůh ví, jak jsou dobří :D :D :D
Reagovat
MarcelPersch
U golden gs neni podminka vyher v 1 roce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle dojmy jsou směšné. To máte od nějakého "novináře"? Poslední držitelé Grand Slamu jsou Rod Laver za rok 1969 a Steffi Graf 1988.
Všechny 4 tituly musí být získány v jednom roce.
Serena má za sebou tituly z FO 2002, W 2002, USO 2002 a nakonec AO 2003 a přesto žádný golden GS nemá!!!
Reagovat
Titan
Pak to není Goldem Slam. Možná si to pletete s Triple gold clubem u hokejistů. Grand Slam je výhra všech čtyřech takto označených turnajů v roce, Golden Slam je plus výhra olympiády. U tenistů je na rozdíl od hokejistů důležitá aktuální forma. Co píše kdejaký novinář není vůbec podstatné...
Reagovat
MarcelPersch
Myslis?Tak se koukni sem: http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour

Držitelé "Golden Grand Slamu"
Rafael Nadal a Andre Agassi
a ti nevyhrali vsechno v jednom roce ;) to same u Sereny
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha! Na tyhle stránky zásadně nelezu. Kdo asi tu wikipedii píše? Ohledně tenisu tam předpokládám přispívají tenisoví fandové!
Reagovat
smazaný uživatel
Titan má pravdu. Golden Slam v tom pravém smyslu znamená doopravdy kalendářní GS plus ještě v tom samém roce výhru na OH.
Reagovat
Heather_Fedex
tak napis neco chytreho a poucneho ty. rada se necham ohromit tvymi....slitkami ;))
Reagovat
smazaný uživatel
jednoduše řečeno, jsi prostě

http://www.q3.cz/images/117523_1963_Chevrolet_Co.jpg

Tak jich ještě přidej, co to jen půjde....

*S laskavým dovolením psa a sojky.:-)
Reagovat
pepin
Tak pokud bude zdravá, tak jsme dnes viděli, že je to otázkou jen času. Její psychická odolnost je neuvěřitelná a když viděla, že ji to až tak nejde, tak jak někdo vedle napsal, probudila se v ní lvice a kdyby mohla tak by ji utloukla.
Reagovat
Mayo
Evertovú s Navrátilovou vyrovná už po tejto sezóne môj tip
Reagovat
smazaný uživatel
Co sa tyka S.W.nie je dost dobre mozne aby taka postava figurovala v tennise.Tam urcite nieco bude,nejaka "pohon.hmota",ktoru este neodhalili,myslim na realnu chemiu.Ta svalova hmota,to je nieco co ziadna z legiend nemala.Ked mam spomenut Mariu Sharapovu tak je to balet vs box,aj napriek vyhradam ako Maria "hlasno hra"Toto nie je o rasizme ale,coho je vela....prestava byt zaujimave a skor to zatazuje nez bavi
Reagovat
VlS
Svalovou hmotou to rozhodně není a chemii v tom hledáš zbytečně. Je to v psychice. Svalovou hmotu má Sam Stosur asi ještě lepší a kde je?
Serena má výrazné ženské tvary, ale není žádnej super hromotluk a rozhodně ne babochlap - která jiná má výraznější ženské tvary.
Reagovat
VlS
v singlech to možne je, celkově je za Martinou o vesmír. Serena má 32 GS titulů, Martina 59.
Reagovat
smazaný uživatel
ja osobne som vysoka 184/56,tak je celkom jasne,ze fandim Marii Sh.nie som primitivna rasistka/som Israel,ale viem slovensky/,je mi viac blizsia hoc nie som blond ale mam tmave dlhe vlasy ale s Mariou Sh.som sa stretla osobne v Prahe minuly rok ked tam hrala exibiciu,je inteligentna a velmi prijemna.Ma vysoku komunikacnu uroven a boli sme"na jednej vlne"dakujem vsetkym za pochopenie-to je poznamka mimo tennis
Reagovat
smazaný uživatel
ja osobne som vysoka 184/56,tak je celkom jasne,ze fandim Marii Sh.nie som primitivna rasistka/som Israel,ale viem slovensky/,je mi viac blizsia hoc nie som blond mam tmave dlhe vlasy ale s Mariou Sh.som sa stretla osobne v Prahe minuly rok ked tam hrala exibiciu,je inteligentna a velmi prijemna.Ma vysoku komunikacnu uroven a boli sme"na jednej vlne"dakujem vsetkym za pochopenie-to je poznamka mimo tennis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist