Medveděv neobhájí ani 20. titul a jedinou antukovou trofej, v Římě prohrál s Paulem

14. 5., 21:54
Aktuality 14
ATP ŘÍM - Daniil Medveděv (28) nedokáže obhájit ani 20. titul a neukončí rok dlouhé čekání na triumf. Na Masters v Římě, kde loni získal jedinou trofej z antuky, druhý nasazený Rus skončil v osmifinále po porážce 1:6, 4:6 s Američanem Tommym Paulem (26).
Daniil Medveděv (© Profimedia)

Paul – Medveděv 6:1, 6:4

Daniil Medveděv loni v Římě slavil svůj poslední triumf a zároveň získal jedinou trofej z antuky. Letos ale do italské metropole dorazil po zdravotních problémech s kyčlí a absence Carlose Alcaraze a Jannika Sinnera či vypadnutí Novaka Djokoviče a Rafaela Nadala v zopakování úspěchu nepromění.

V pondělí ještě s velkou námahou přetlačil ve třech setech Srba Hamada Medjedoviče, o necelých 24 hodin později už však nestačil na Tommyho Paula. S Američanem, s nímž vyhrál všechny tři vzájemné duely, prohrál hladce 1:6, 4:6.

Medveděv do zápasu vstoupil brejkem, ale v dalších šesti gamech neuhrál ani jednou víc jak dva míčky a po půl hodině byla úvodní sada minulostí. Ve druhém dějství se ruský favorit ujal vedení 2:0, ale brejk znovu nepotvrdil, prohrál čtyři hry po sobě a do zápasu se už nedostal.

Bývalý vítěz US Open či Turnaje mistrů Medveděv má na kontě 20 titulů, ale žádný z nich nedokázal v následující sezoně obhájit. Každou trofej získal v jiném městě.

Paul si ve svém největším osmifinále na antuce připsal proti Medveděvovi premiérový skalp hráče TOP 10 na cihlovém povrchu. Bilanci s hráči elitní desítky upravil na 10:21.

"Kromě prvních gamů v obou setech to ode mě byl čistý zápas. Začal jsem pomalu, ale pak jsem se zvedl a hrál opravdu dobrý tenis. Hrál jsem agresivně, což byl plán," pochvaloval si šestadvacetiletý Američan.

Hurkacz – Báez 5:7, 7:6, 6:4

Ve čtvrtfinále se Paul utká s Hubertem Hurkaczem. Polský tenista udolal 5:7, 7:6, 6:4 Argentince Sebastiána Báeze, přestože prohrával 5:7 a 1:3, a poprvé v italské metropoli postoupil do čtvrtfinále.

Výsledky turnaje Masters 1000 v Římě

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
paddy
výsledky dnešního Djokovičova scanu hlavy v Bělehradu - žádné anomálie nebyly nalezeny smile

preventivní vyšetření se možná dělalo na popud varovných vyjádření jednoho neurologa

the well-known neurologist Dr. Sean Mullen, although he did not personally examine Djokovic, used artificial intelligence to calculate the force of the blow that Novak suffered . His research sugg.ested that a bottle falling with minimal initial force from a height of two meters hit Djokovic with approximately 79.2 newtons of force, which is comparable to the impact of a medium-sized dog jumping on someone.
dr. Mullen highlighted the potential neurological implications of such a hit to the frontoparietal region, expressing concern about symptoms ranging from headaches and nausea to more serious cognitive impairments that could affect Djokovic's coordination, sensory processing and overall play on court. That's probably why Nole decided to have a check-up, to eliminate any possibility that something is wrong with him, and before the continuation of preparations for Roland Garros, after Wimbledon, and then the Olympic Games.
Reagovat
paddy
sugg.ested bez tečky je další ze zakázaných slov na TP smile smile smile
Reagovat
Krisboy
To je v pořádku. Takové vulgarity sem nepatří!
Reagovat
sojka1
vraceč (horsi nez Sorribeska) :-))) Tabilo prestrilel Čičena s jednou tak vetsimi rameny na esa, vitezne i na siti (10/13; 77%).... velka gratulace k semi!
Reagovat
sojka1
*ted se jeste divam na svuj slitek, myslela jsem tim, ze ho prestrilel na vitezne mice (28), ne ze byl vitezny i na siti... i kdyz byl... :-)
Reagovat
PTP
Ve světle dalšího Tabilova vítězství je ta Djokovičova láhev už fakt k smíchu
Reagovat
turista
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Ondra979
tak co ten Rafa, uz se rozhodl ohledne FO..uz nema moc casu
Reagovat
paddy
smile
OFFICIAL TRAILER | FEDERER: Twelve Final Days smile
https://www.youtube.com/watch?v=4rF8U2DnMz0

The documentary provides unprecedented access to the final 12 days of Federer's career, with the 103-time tour-level titlist talking about the reasons behind his retirement decision and what it means to him and his family.

much more on 20 June, when is released on Prime Video
Reagovat
paddy
a příští rok
Djokovič: The Final Bottle smile
Reagovat
Pe3k
Reagovat
turista
Reagovat
sojka1
definujte extratridu jednim slovem..... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist