Medveděv ve Winston Salemu neztratil ani set a má druhý titul

26. 8. 2018, 07:44
Aktuality 4
ATP WINSTON SALEM - Daniil Medveděv po lednovém triumfu v Sydney získal druhý titul a opět z tvrdého povrchu. Dvaadvacetiletý Rus vyhrál generálku na US Open ve Winston Salemu, když ve finále porazil domácího Steva Johnsona a v šesti zápasech neztratil ani set.
Profily hráčů
Daniil Medveděv

Dvaadvacetiletý Medveděv, 57. hráč světového žebříčku, ve finále v každém setu jednou prorazil soupeřovo podání a sám musel za celý zápas jen jednou čelit brejkbolu. Stejně jako v Sydney ve finále zdolal domácího favorita, tehdy to byl Alex de Minaur, jehož teď odklidil z cesty už ve druhém kole.

Sám byl překvapen, že prošel turnajem tak hladce. "Na začátku týdne jsem se vůbec necítil být v dobré formě. Klidně jsem mohl prohrát hned první zápas a že jsem nakonec neztratil ani set, to je úžasný úspěch," řekl vítěz.

Johnson se mohl stát prvním tenistou, který letos zvítězí na třech různých površích. Po triumfech na antuce v Houstonu a na trávě v Newportu však na tvrdém povrchu ve Winston-Salemu poslední krok nezvládl.

• ATP 250 WINSTON SALEM •
USA / Seferní Karolína, tv. povrch, 799.000 dolarů
sobotní výsledky (25. 08. 2018)
• Dvouhra - finále •
Medveděv (Rus.) - Johnson (8-USA) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
darek.vrana
Ten Johnson z backhandu umí jen čop křížem přes střed sítě, to je docela unikát se s tím držet v top 30.
Reagovat
Davor1
Z BH je naozaj šialený, to je pravda. Aj to včerajšie finále prehral hlavne kvôli tomu. Medvedev napriek veku vyzerá byť takticky na dosť slušnej úrovni a hral mu to tam čo to šlo, navyše Medveď napriek tomu, že má skoro 2 metre, nehrá žiadny bum-bum tenis, práve naopak, robí minimum chýb a dokáže sa neskutočne dlho držať vo výmene, čo je na Johnsona ďalšia veľká zbraň. Aj preto ho rus porazil v štyroch z piatich zápasov. Johnson je pre mňa asi najtypickejší prototyp amerického tenistu, servis, silný FH a tragický BH.
Reagovat
darek.vrana
Včera mu to navíc asi moc nešlo, proti Edmundovi hrál mnohem líp. Ale že opravdu za celý zápas zahraje jeden! liftovaný bekhend, to jsem nečekal. Navíc ty čopy jdou vždycky do jednoho místa, sice nepříjemné, ale hrozně čitelné. Nevěřil bych, že může někdo být dlouhodobě v top 30 mezi chlapy jen s čopem.
Reagovat
letityfanousek
kde Rusákům fandím. V mužském tenise hrajou docela obstojně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist