Na finále Fed Cupu dorazí i Navrátilová

6. 11. 2014, 13:54
Aktuality 320
Legendární tenistka Martina Navrátilová by měla podpořit české reprezentantky ve finále Fedu Cupu proti Německu. Bývalá první hráčka světa bude o víkendu hostem Mezinárodní tenisové federace v pražské O2 areně, kam přijdou také německý vicekancléř Sigmar Gabriel či prezident Miloš Zeman.
Profily hráčů
Martina Navrátilová

Martina Navrátilová prožila jedinečnou fedcupovou kariéru, během níž neprohrála jedinou ze svých dvaceti dvouher a kterou ukončila s fantastickou celkovou bilancí 40:1. Bývalému Československu pomohla v roce 1975 k prvnímu titulu a další tři přidala v barvách USA. Nejemotivnější triumf zažila ve finále v roce 1986 proti československému týmu v Praze na Štvanici.

Osmapadesátiletá Navrátilová nebude zdaleka jedinou významnou tenisovou osobností ve vyprodaném hledišti. Přijít mají například Helena Suková, úspěšný daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil a dvojnásobný vítěz Davisova poháru Radek Štěpánek. Z německých velkých tenisových postav bude v Praze Anke Huberová.

Prezident Zeman přijal pozvání Kvitové a spol. po úspěšném Wimbledonu a přijde na sobotní dvouhry stejně jako ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek. Německý tým dorazí podle organizátorů povzbudit vicekancléř Gabriel, který je i ministrem hospodářství a energetiky.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

320
Přidat komentář
FulnekUltras
to Němky proti našim holkám s Milošem v zádech prostě nedají... ;-)
Reagovat
spaniel
Děkuji za připomenutí, proc nechodím do diskuse na Novinkach.
Reagovat
smazaný uživatel
:)) tys lishiak. Brouky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je krásný. V podání čistých hráčů. Neříkám, že Kvitka je špína, je hloupá. Špína je v okolí. Ostatně i tenis Kvitky vypoví, s jejim tenisem mohla být 4 roky č.1, údery založené skvěle, variuje, je silná, i pohyb je dobrý (očekávám komenty). Prostě ona nemít Kotyzu a rádce, tak je u dna. Účažel má rádce též mimo tenis. Zlatokopy, ve finále mj.pro sebe.
Reagovat
misa
Ten FC budeš sledovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, Míšo, Kvitky je mi líto, její tenis je nádhernej, ale fandím Maruš - pro lásku k tenisu. Hele, mám rád tenis, beru debatu jako výměnu názorů, nic víc. Demo.
Reagovat
Karolko2
Vy jste zakomplexovany de bil s malym
Reagovat
smazaný uživatel
Móc hezká diskuze, otázka - "trestat" daněmi vysokopříjmové nebo nechat daně nízkopříjmovým, mít možnost a/platit daně, b/neplatit - školné nechat bohatým blbům, kriply střílet, zřídit chcípária ala matka tereza s dekou nad hlavou a dotacemi zvenku. Ideální případ - doktoři, učitelé, ... vystudovaní za prašule pijavic, blbí, ale bohatí - tu budou pro vás. Chudinu vystřílíme, neb bez daní nelze jinak. Milí myšlenkoví giganti, pobavte mne, dík dopředu
Reagovat
smazaný uživatel
Jukněte do příručky od pánka v tísni, za vaše prašule na charitu.
Reagovat
rib
a jen tak ze zájmu - vy jste mladý muži dokázal už co? Máte snad nějakou školu? Vynikáte v nějakém řemesle? Nebo jste se rozhodl, že něco vědět či být v něčem výjimečný je zbytečná životní revoluce?
Reagovat
smazaný uživatel
byl moc zajímavý. Čekal jsem ale, že se tu bude diskutovat nad tím, co řekla o tom, jak reaguje na prohry a výhry, jak osobní trable ovlivnují její výkony nebo jak ani Petra sama ještě těsně před začátkem zápasu neumí odhadnout, jak bude hrát. Místo toho se tu řeší občanka, Monako a daně. Jsem zklamán.
Reagovat
misa
Lidi jsou takoví, jací jsou. Rozhovor byl moc pěkný, když Petra dostane otázku, nevytáčí se. Tohle oceňuji.

A tvé komentáře (i když dost vzácené) taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Malo hráčok v dnešnej dobe z TOP20 hraje Fed Cup čo mi dosť vadí. Najmä z TOP10.
Viem síce , že dnes je tenis náročnejší než pred 10 , 15 rokmi ale reprezentovať krajinu by mala byť česť , ktorou chce podstúpiť väčšina hráčok.
Napríklad mi vo Fed Cupe chýba Serena a Maria.
Dufam, že sa to v dalšej sezone zlepší. Snad Serena bude chcieť stihnuť na koniec svojej kariery vyhrať ešte jeden Fed Cup :)
Tým USA (Seeree, Vee, Madison, Sloane - alebo hocijake mlade pušky americke) by bol fakt silny
Reagovat
misa
Blíží se olympiáda, takže některé hráčky si zase na reprezentaci vzpomenou - třeba Šarapova.
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda ale tá je raz za 4 roky.
Reagovat
misa
Před účastí na OH je vyžadována nějaká reprezentace ve Fed Cupu.
Reagovat
misa
"odměnu" za svou otevřenost. Stačí v rozhovoru zmínit, že nemá občanský průkaz a už to jede. Monako jako rezidence Petry je známé už od loňského podzimu. Pokud sledujete přenoy z turnajů, museli jste si toho všimnout, proč se to začalo rozebírat na TP až po jejím vítězství ve Wimbledonu? Inspirace Humlem je vážně tak silná?

Zvlášť zavilí kritici doufám nebudou v neděli slavit výhru těch monackých "podvodnic".
Reagovat
Jabadu
Já myslím, že to není tak horké. V celé této diskusi jsou všichni na straně Petry a jenom jeden je jako proti ní, protože je to způsob jeho zábavy. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, daňový úniky jsou hit. S.e., ráje, derivátový kšefty, ... bájo. Zapoj lopaty, ty to za "elity" srovnaj. -aby "elity" mohli část sociálu užívat. Opravdu, nevím, na co si šetříš mozek:)))
Reagovat
poutnik
Ty jsi fakt vůl omezený.
Reagovat
spaniel
"Ti teniste, kteří zijou v Monaku. Žádnej z nás nebere takový platy, prostě jako berou oni. Dostávám jednou ročně výpis... seznam těch tenistu, kteří berou nad těch 100 tisíc korun. No tak řekněme paní Kvitová, je to milá holka, všechno... ale ona už tři roky po sobě bere nekolik milionu každý rok. A další ne par milionu, desítky, stovky milionu. Federerové a jiní každý rok."
Reagovat
rod_laver
Zatím si děláš srandu, ale aby za pár let tohle opět nebyla realita. Česká závist a touha lůzy nandat to těm, kteří ji dotují, je velká :)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že spíš jde o to, aby si každý uvědomil, že někteří umí vydělat víc než jiní a to se za socialismu neuznávalo.
Reagovat
spaniel
Jj, ale ja se přesunu nebojím. Zůstali by ti neschopní, co to vyvolali a navzájem by se sezrali. Zase by mohli tvořit skutecne hodnoty.
Reagovat
Jabadu
"Tu jsme to v minulosti trochu přešvihli, abych tak řekl, s tou socializací..."
Reagovat
spaniel
Bavime se jen o dani z prijmu a i to ne nejspíš cele, jelikoz cast ji plati v ČR. Ostatni dane plati v ČR.

1. Otazka - Petra nejspíš odvedla na daních vic nez 99% populace za cely za stejne sluzby. Je to spravne?
2. Otazka - A je jeste i tak povinna platit dal a vice nez ostatni?
3. Otazka - je spravne platit dane do státu, kde je neskutecna korupce? Kde se x % ze státních penez ztratí? Ja chapu stanovisko, ze clovek ma přispívat do společného, z kterého čerpá, ale mel by videt vysledky a to, ze je s jeho penězi nakládáno efektivně. To nevidim. Odvádím mnohem mene nez Petra a stejne me to neskutecne štve. Pul roku dělám na stat a pul roku na sebe a datum se kazdy rok posouvá az mame porad vetsi schodek. Ja se teda Petře nedivím.
Reagovat
ptpc
Deň daňovej slobody je podľa mňa lacná demagógia...
Reagovat
spaniel
? Az budes ten den mit 20.12 tak mi napis.
Reagovat
ptpc
Ako si sám napísal, chápeš že človek má platiť dane a prispievať do spoločného. A v podstate je jedno, či sa ten dátum v priebehu roka posúva hore dole o pár dní. Ty sa len kvôli tomu rozčúliš a je to zbytočné. Naviac to vyvoláva u ľudí dojem, že vlastne odovzdávajú svoje peniaze nejakej "fiktívnej" inštitúcii a nemali by. A to podľa mňa nie je správny pohľad na vec.
Reagovat
spaniel
Nene, to vubec. Ale zalezi jak nastavis mantinely. Ten den muze byt v dubnu a vse muze fungovat skvele, nebo muze byt v říjnu a budes žít v Chudostanu. Navic neni to jen par dnu, porad se to prodlužuje. Ja jsem za platit dane, ale rozumné a s tim, ze stat se ma starat jen o par veci a ma je delat dobre.
Reagovat
ptpc
Súhlasím. Ano, je to presne o tom ako sa nastavia pravidlá. A tu už to každý vidí ináč. No a keby to bolo čisto na ľudoch, tak by neplatili nič - viď. zdravotné poistenie v USA. A podľa mňa má ten deň daňovej slobody podporovať tú snahu ľudí neplatiť.
Reagovat
spaniel
Ja to vidim jak nejjednodušší zpusob jak si uvědomit, jak se nakládá s daněmi.
Reagovat
ptpc
Tak takéto zdôvodnenie beriem. Je to taká malá pomôcka...
Reagovat
VlS
Jak se říká, člověk musí umřít a platit daně. Tomu se Spaniel určitě nediví. Druhá otázka je, jak ten, co ty daně vybere, s nimi potom hospodaří. Teoufám si říct, že kdekoliv na světě špatně a mnohde ještě daleko hůř. Neexistuje stát, kde vy se na veřejnejch penězích nechtěl někdo bapakovat a neexistuje stát, kde by nebyli úředníci, kteří za pidíl ty krádeže rádi umožní od USA po Japonsko východním směrem. Rozdíl je v míře od procent po desítky procent.
Je to blbě, ale zatím nikdo nevymyslel, jak to zařídit, aby to bylo dobře. Jedinej "relativně" účinnej lék je minimalizace veřejnejch zdrojů, privát si totiž svoje peníze hlídá daleko líp. Ale v EU nám to nehrozí, okruh mandatorních výdajů roste a ještě tomu tleskáme. Zaplatíme daně, část z nich pošleme do Bruselu a dostaneme dotaci EU třeba na cyklostezku. Přidáme k ní další peníze z našich daní, nějakej úřada uspořádá výběrový řizení na dodavatele ( často bějak cinknutý za všimné) a postaví se cyklostezka od nikud nikam. Nikdo ji nepotřebuje, ale část daní dospěla do privátní kapsy úředníka a dodavatele stavby. Jejich profit je 5, celospolečenský náklady 100. 95 se utratili, aby někdo 5 vydělal. A to je problém, bohužel jeho řešení neznám. MC ( San Marino, ....) na tom nic nezmění, to jsou drobečky.
Reagovat
rod_laver
Pěkně napsáno.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že se asi nějaký úředník může napakovat, ale na druhou stranu, cyklostezka brzy najde své uživatele, význam proto má a navíc může přispět ke zkulturnění prostředí. A to také není k zahození.
Reagovat
rod_laver
Nejde o cyklostezku samotnou, ale o ten nesmyslný princip přerozdělování peněz, kdy odvedené peníze formou dotaci, přes lidi, kteří se napakují, přijdou zpět ve formě dotace. To je prostě nonsens.
Reagovat
Fandina
Peníze se nejdřív někde shromáždí a pak se zase určuje na co půjdou. Asi těžko něco vymyslet jiného ... úsměv
Reagovat
VlS
Fandino, jenže to shromáždění a rozdělenim peněz stojí strašnou fůru peněz.
Reagovat
slacker
Tak verim ze i faraona to stala desnou fusku udrbat cely Egypt aby mohl stavet pyramidy
Reagovat
VlS
No a teď si představ, že vy do toho ještě namotal Brusel
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, kdyby byla jedna kasa, jako v rodině, tak by to moc nestálo. Ale tady je kasa obce, kraje, státu, EU. A všude se dává. A to stojí peníze. Ale jak to chceš udělat, když jseš zároveň člen rodiny, obce města, kraje, státu a EU. To je těžké.
Reagovat
mrafe
Tak to přesně vystihl
Reagovat
spaniel
Není nad zkulturneni lesa.
Reagovat
ptpc
Presne tak. Ja určite nie som naivný a je mi jasné, že korupcia je všade na svete a aj vždy bola a bude. S tou EU úplne súhlasím, lepšie by som to nenapísal. Dá sa súhlasiť aj s tým, že minimalizácia strát je v minimalizovaní zdrojov ktoré sú verejné - v zmysle hesla z cudzieho krv netečie. Ale na druhej strane by som ponechal v správe štátu tie odvetvia, v ktorom súkromný sektor nie je schopný splniť požiadavky ktoré sú naň kladené z dôvodu ekonomickej nerentabilnosti. Tam má podľa mňa štát nezastupiteľné miesto.
Reagovat
rod_laver
Které odvětví není schopné soukromý sektor poskytnout? Nejsou nerentabilní z důvodu, že stát je provozuje špatně?
Reagovat
ptpc
Napríklad si zober nejakú dedinku v údolí pri hraniciach ktorá má 100 obyvateľov a nie je tam mobilný signál. Pre súkromného operátora sa jednoducho nevyplatí riešiť pokrytie takejto dedinky.
Reagovat
slacker
A sukromemu distributory elektriny se tam nevyplati natahnout draty a sukromemu vlastniku kanalizace zase zakopat trubky :-))
Reagovat
ptpc
Aby som bol dobre pochopený - nemám tým na mysli aby boli operátori štátni. Ide len o to, že sa nájdu oblasti, kde sa to pre súkromníka neoplatí ale štát by na to nemal rezignovať.
Reagovat
VlS
Ale já s tebou souhlasím, jen říkám, že neznám recept na to, jak to udělat líp. Určitě železniční a silniční síť, pošta, základní zdravotnictví, justice, školství, armáda musí zůstat v gesci státu, jen je potřeba hlídat, aby se ty vynakládaný peníze utrácely na skutečný potřeby. Jen nevím jak to zajistit. Kdo přijde s efektivním návodem si zaslouží Nobelovku, cenu Járy Cimrmana, Řád zlatýho rouna a kalendářní GS navrch.
Reagovat
Jan
Srovnej dnešní stav a stav před rokem 89 (i když nebudeš souhlasit). Dnes státní dluh jak prase. Tenkrát minimální. Dnes všichni křičí minimalizovat funkci státu, minimalizovat armádu, minimalizovat všechno. Přes tuhle minimalizaci, která se děje, se všechno rozkradlo. Tenkrát ty peníze stačily na všechno - sport, hokejisti měli výzbroj zadarmo a mohli do oddílů chodit všichni, kdo měli zájem, naopak měli tak přeplněné oddíly, že si vybírali největší talenty. Dnes tam chodí jen pár synů bohatých, protože ostatní na to nemají. A ještě uplácí trenéra, aby je dal do první lajny i když to jsou lempli. Co se týče sociálního zabezpečení, školství, zdravotnictví - tenkrát vše zadarmo a dnes se na střední a vysokou školu dostanou jen ti, co na to finančně mají. Atd. atd. Jestli se tenkrát kradlo, tak jaksi zbytek peněz stačil na to všechno. Dnes se krade tak, že nestačí na nic.
Reagovat
VlS
Ty tak strašně kecáš, nebo trpíš ztrátou paměti. Kde musíš za školu platit? Kolikrát víc děcek je dneska na středních a vysokejch školách, než bylo dřív.
Reagovat
rod_laver
VISi, marný boj.
Reagovat
Jan
Nevím jak je to na středních školách, ale když pominu soukromé školy, kde se za studium platí, jestli se nepletu, samotné studium je nákladné, mnohem dražší než dřív - internát, knihy, stravování, jízdné atd. Takže chudá rodina to neutáhne. Úplně mimo jsou pak soukromé vysoké školy, např. Unicorn College, kde zaplatíš za rok cca 100000 Kč.
Reagovat
Fandina
Znáš nějakou chudou rodinu?
Reagovat
Jan
Děláš si srandu ? Kolik lidí dělá za minimální nebo podobnou mzdu, když pominu nezaměstnané a ty co jsou na sociálních dávkách. Někdy před rokem bylo ve zprávám že cca milion lidí má příjem pod 10000 měsíčně. Vím o jednom, co asi bude z této kategorie, ale o příjmech jsme se nebavili.
Reagovat
Jan
ve zprávách
Reagovat
Fandina
Já jen, že často slyším o chudobě a ať se podívám kam chci, tak ji nevidím. I bezdomovci jsou neustále městskou policií a sociálními pracovníky posíláni někam, aby neměli újmu, třeba v zimě, aby neumrzli atd. Podle mě se spoustu věcí přehání a dělá horšími než ve skutečnosti jsou. Já chudou rodinu neznám.
Reagovat
Jan
Neznáš, ale oficiálně je 600000 nezaměstnaných, 30000 bezdomovců, když se podíváš na nabídky práce na úřadech práce, najdeš tam i místa za minimální mzdu, pod 12000, za 15000 apod. Na průměrnou mzdu 25000 Kč nedosáhne 60% lidí. Nikdo z těchto nebude bohatá rodina. A to je ještě řada těch, co je úřady práce vyškrtly z evidence nebo nejsou evidovaní, takže nezaměstnaných může být víc.
Reagovat
Fandina
Já nemám dojem, že ta čísla svědčí o tom, že by kolem mě vládla nějaká chudoba, lidi neměli co jíst a podobně. Tu si představuji jinak.
Reagovat
Fandina
Ale je fakt, že i já mám zkušenosti, jak je to těžké vyjít s jedním platem. Když jsem byla na mateřské, tak se najednou příjmy rodiny smrskly nejdřív o hodně a pak jen na plat manžela. A to jsem byla vděčná, když jsem třeba trávila víkendy u rodičů, protože jsem těžko s penězi na domácnost vycházela. Ale paradoxně mě tohle potkalo za totáče. Před rokem 1989. Od té doby jsem už nikdy se svou rodinou ve finanční tísni nebyla. Ale věřím tomu, že v domácnosti, kde je jeden příjem, z důvodu péče o rodinu nebo nezaměstnaný, může být krušno v každé době.
Reagovat
rod_laver
Studium samo o sobě je investice do lidského kapitálu. Podívej se na výši školného ve Velké Británii na státních! školách či v USA a tyto instituce jsou nejlepší na světě. Samozřejmě studijní morálka je úplně jinde + v USA je velmi kvalitní stipendijní systém. Na Harvardu snad žádný Čech (teď nemyslím MBA studia) neplatí školné, jinde funguje systém půjček. Je na každém, zdali do toho někdo chce jít nebo nechce jít. Krom toho zkresluješ historii. Zeptej se těch, kteří za komunistů studovali, na náklady na studium, které nesli. A v té době byla víceméně nulová možnost si přivydělat při studiu. A krom studentů medicíny a FJFI může při škole pracovat pár hodin týdně každý.
Reagovat
Jan
Studoval jsem před rokem 89. Koleje stály 50 Kčs, jídlo v menze 2,50, skripta za cca 30 Kčs, vlak do Brna 12,50 (dnes kolem 300 Kč) atd. Náklady neporovnatelné. Matka v invalidním důchodu a utáhla to. Říkáš studium je investice a je volba každého, zda do toho půjde. Pokud na to ovšem má (samozřejmě hlavu, ale i finančně). To je ta vaše "svoboda". A jestli si dnes musí někteří při studiu přivydělávat, to je ale obrovská "výhoda". Měli jsme někdy školu od 7 od rána do 7 do večera s přestávkami. To musí být ohromně výhodné utahat se někde v práci a pak mít energii na přednášky, cvičení a vlastní studium. Dle mého poctivé studium vyžaduje plnou energii a čas celý den, když to někdo kombinuje se zaměstnáním, ...
Reagovat
Fandina
Já také studovala vysokou školu před rokem 1989 a bylo to v pohodě, jako studovali teď moje děti na státních vysokých školách a taky je to v pohodě. Takže nevidím žádný rozdíl.
Reagovat
mrafe
Tak něco na odlehčení

Gulag a feudál tady lámou rekordy a mladý perspektivní komunisti plní slabě na 40 procent.. Myslím trochu třídně!!!

http://www.fdb.cz/film/cerni-baroni/hlasky/5512
Reagovat
gigin
Já už tak z vás doblbly, že čtu Gulbis místo Gulag.
Reagovat
gigin
Já už tak z vás doblbly, že čtu Gulbis místo Gulag.
Reagovat
spaniel
Ja su taky doblbly, ja uz vidim prispevky dvojmo.
Reagovat
gigin
:-DDD
Reagovat
rod_laver
Zkresluješ, a to se mi nelíbí. Přepočítej tyto ceny, kupní síla je dnes vyšší než za komunismu. My dva se konce nedobereme, a proto nemá smysl tuto diskuzi dále vést.
Reagovat
Jan
I když ty ceny přepočítáš, lidé co mají příjem pod 10000 - 15000 Kč budou těžko mít na to, aby jejich děti studovaly aniž by si musely přivydělávat.
Reagovat
VlS
Jane znám lidi, kteří mají minimální mzdu a rozhodně jim není co závidět, i když chudobu bych taky ještě viděl jinak. Střední škola, pokud si nebudeš vybírat něco speciálního, není určitě limitovaná penězma rodičů.
Mít na vejšce práci a vydělat si na studium považuju za určitej průkaz dospělosti, převážná většina vysokoškoláků má nějakou práci a je schopná si vydělat na studium i nějakou tu srandu a dělají to i děcka z rodin, kde o peníze nouze není. Pocit nezávislosti má taky svojí hodnotu. A určitě bys našel i případy, kdy někdo nestuduje, protože na to rodina nemá. Za nás dost lidí nestudovalo, protože na to nemělo správnej třídní původ. Svět není, nikdy nebyl a bohužel asi nikdy nebude 100% spravedlivej.
Reagovat
Jan
To je pravda. Ale jestli byl nespravedlivý tenkrát, proč musí být nespravedlivý i dnes ? Já měl taky částečně nevhodný původ, dědeček byl po válce živnostník a matka i teta nesměly studovat, otec vystoupil v 68 z KSČ (ale v té době už s námi nežil), přesto jsem se dostal na střední i vysokou školu i když s potížemi, dost velkými. V prvním případě ukecala ředitele školy matka, ve druhém zapracovala teta, jinak by to asi nebylo. Přesto matka nadává na současný stav a ne na tehdejší.
Reagovat
VlS
No tak viditelně jsi po mámě. Taky nadávám na současné vlády a poměry, ale říkat, že za komoušů bylo líp je prostě blbost. To by tě nes.alo, že kvůli studiu dětí musí někde někdo něco nějak zařizovat? Třeba nějakou tou obálkou? Slyšel jsem ( dokázat nemohu), kolik stálo přijetí na medinu nebo na práva za socíku ( násobky průměrnýho platu) to byl med co? A jak jsme mohli svobodně cestovat do polska, NDR, Maďarska a dokonce do Bulharska, na Vídeň jsi mohl zapomenout ( mám to tam blíž než do Prahy). Taky paráda. A těch starejch babek na vesnici, který měly důchod 300, protože celej život dřely jak koně na hospodářství a tudíž nebyly zaměstnaný, těm se teda žilo, co? Neměly ani na uhlí!
Reagovat
Jan
Dnešní průměrní důchodci si také vyskakovat nemůžou. Vzhledem k tomu, kolik stojí léky, nechají v lékárně značnou část důchodu. Další na nájem, jídlo a jsou rádi, že přežijí. A lékárníci bohatnou. Zrovna nedávno otevřeli další lékárnu, 50 m od jiné, stávající. Z původních asi 2 lékáren je u nás lékáren 5. skvělý byznys.

Cestování jistě. Ale pokud někdo horko těžko přežije a má akorát na nájem a jídlo nebo je pod mostem, tak stejně nikam nevycestuje. To jsou všechno nadstavby. Základní věc je slušně žít a to u mnoha lidí v současnosti neplatí. A toto je pro mě zásadní. Až pak se můžeš bavit o dalších věcech.
Reagovat
FulnekUltras
naprostý souhlas
Reagovat
rod_laver
Tady se pořád zmiňuje pouze spodní vrstva obyvatelstva. Mi je samozřejmě zčásti taky líto, že všichni nežijí dle svých představ (někdo za to nemůže, někdo na to nemá a někomu nechce), nicméně je třeba se dívat na to, že v minulém režimu se každý měl stejně bez ohledu na vzdělání, schopnosti atd. Dnes má schopný (prosím nezaměňovat s různými vychcánky) člověk daleko větší možnosti než jaké měl za minulého režimu. Doby, kdy absolventi MFF či FJFI pracovali v kotelnách, zatímco elektrikář byl prezidentem, jsou naštěstí pryč. A to je naopak zásadní pro mě.
Reagovat
FulnekUltras
S tím "rovnostářstvím" za socialismu (i když patrně sám víš, že to tak úplně pravda není), omezujícím vlastní aktivitu lidí, bych s Tebou i celkem souhlasil. Na druhou stranu je dneska pořád velký problém stávajícího režimu, jak co nejvíc zredukovat právě ty zmíněné vychcánky. Kdyby k tomu aspoň trend nějak výrazně směřoval, byl bych spokojen...ale obávám se, že zrovna tenhle systém, už jen svou totálně soukromovlastnickou a individualisticky bezohlednou podstatou něčeho takového není vůbec schopen.
Reagovat
rod_laver
Stejně jako ty víš, že rovnostářství bylo porušeno právě tím českým vychcánkovstvím. Je jedno, jaký režim je nastoleno, Češi to mají v povaze a takoví se prosadí v každém režimu.
Reagovat
FulnekUltras
Podstatné pro mě je - jak už tady bylo trochu jinými slovy řečeno -, aby i pracující lidé s nejnižšími příjmy bez větších problémů a dalšího omezování měli každý měsíc na základní životní potřeby (jídlo, pití, bydlení, energie, voda, doprava), jednou za čas na obnovu ošacení a obutí, jednou za rok na běžnou dovolenou v tuzemsku. Přesně tohle je pro mě jediným relevantním měřítkem kvality a dlouhodobé udržitelnosti jakéhokoliv režimu. A jeden takový už tady byl - prozatím se neudržel jen vinou lidské blbosti (mix zkorumpované mocichtivosti nahoře, snadné zmanipulovatelnosti dole, plus všudypřítomné konzumní nenažranosti). Historie jde ovšem po spirále a vývoj lidi stejně nakonec dříve nebo později přinutí k další změně...
Reagovat
rod_laver
Ale takový systém, jaký bys rád viděl, je ve většině států socialistické Evropské unie a tento systém je, díky rozbujelé sociální i imigrační politice, neudržitelný a brzy skončí. Kde jinde se mají lidé lépe než v liberální, evropské demokracii? A to je právě to, o čem hovořím já - nevěřím v systém, kdy se přerozděluje. Vede ke zkáze.

Byl jsem v Číně a můj bývalý spolužák z Jižní Korei mi vyprávěl o návštěvě KLDR a nemám za to, že komunismus je systém, jenž by alespoň z poloviny splňoval tvá základní kritéria. Pokud člověk chce, bez ohledu na vzdělání a další bariéry, se může stále prosadit v USA, jenže tam, myslím, bys měl problém se sociálním systémem. Na druhou stranu tamní lidé, včetně imigrantů, mají myšlení úplně jiné a uvědomují si principu odpovědnosti, jenž rozmazleným Evropanům, zvyklým natahovat ruku, chybí. Zkrátka a dobře mám za to, že systém, který hledáš, je i v České republice. A kdyby zde nebyla taková míra korupce (která není díky systému ale díky české povaze a návykům z komunismu, kdy snad nepopřeš, že různé uplátkářství bylo všude), žili by si všichni líp. Česko má potenciál, který se od 30. let nevyužívá.
Reagovat
FulnekUltras
Socialistická opatření v soukromovlastnickém prostředí kapitalismu - na to EU opravdu dříve či později dojede, to máš pravdu.
Přerozdělování - je vždy otázka priorit (viz Jan i já výše). A jde jen o to, kterému typu přerozdělování bude ve státě dána přednost - jestli do vlastních kapes úzké skupiny ekonomických elitářů (viz třeba dodnes ne zcela rozkryté a potrestané masivní rozkrádací "přerozdělování" za Topolánkovy a Nečasovy vlády na ministerstvech, zvláště obrany, zdravotnictví a práce/sociálních věcí) nebo na potřeby, které budou k užitku většině občanů (např. výrazně větší míra úhrad nových technologií ve zdravotnictví, zajištění důstojného života handicapovaných, na podporu veřejné dopravy, na výstavbu cenově dostupných bytů. a našlo by se dokonce mnohem víc peněz třeba i na normální provoz průběžného důchodového systému). K tomu lze přidat i mnohem efektivnější chod opravdu velkých institucí (banky, spoje, doprava, energetika apod.) s celostátním významem pod minimálně nadpolovičním státním řízením - v podstatě čínský model, přičemž drobné a střední podnikání do určitého únosného finančního objemu je samozřejmě pro koncové spotřebitele funkčnější soukromé.
A ke "komunismu" - ten přece u nás a vlastně ani nikde jinde na světě ještě nikdy nebyl. Pokud se dnes tímto termínem označuje období socialismu s uměle udržovanou vedoucí úlohou komunistické strany, jde pouze o záměrné ideologické matení, která má patrně zabírat hlavně na mladší generaci. Zato socialismus s politickou pluralitou - ten si i u nás v historicky dohledné době už klidně představit dovedu. Rozdíl od toho před rokem 1990 bude jen v tom, že většina občanů si tohle uspořádání zvolí zcela dobrovolně, resp. z přirozeného pudu sebezáchovy.
Reagovat
VlS
Mě jen fascinuje, že někdo vidí vychcánkovství, jako produkt současnosti, jakoby nebylo za socíku i před ním a bude jistě i v budoucnu.
To tedy rychle zapomínáme na instituce veksláků, pumpařů, taxikářů, profesionálních svazáků a tak dál, a tahle kasta lidí jen posunula svoje limity výš ( kauza Mrázek a další). Lidi kradli, kradou a budou krást za jakýhokoliv režimu. Počínaje společností prvobytně pospolnou po abstrakce Hvězdnejch válek. Jo, a taky se vždycky provozoval třeba sex, budeme mít něco proti sxu?
Reagovat
mrafe
Můj bratránek má ženu na rodičovském příspěvku, má šest dětí a nejstarší syn studuje vysokou školu. A pracuje jako řadový úředník ve státní správě.
Reagovat
VlS
Ale jít na drahou privátní školu je individuální rozhodnutí, ne nezbytnost. Že má absolvent lepší šance se uplatnit? Z většiny ne, většina stojí za pendrek, ze špičkových ano a ty jsou drahé, ale i ze státních škol lze vystudovat cokoliv včetně lékařství ( a to vyl a je vrchol). Výše píšeš o hokeji zadara.
1. to není pravda, zadarmo to nebylo nikdy
2. hokej je privátní podnikání, proč by ho měl dotovat stát?
3. Socík jen využíval už Římany objevené " chléb a hry", neoriginální, kupodivu dlouhou dobu poměrně účinné, dokud nepřestalo být dost jak na chleba, tak na hry. Socík chcípnul na ekonomickej kolaps, už nebylo kde brát. Soukromníky vybudované firmy byly vybydlené a pichopitelně technologicky zastaralé a nové nebylo komu znárodnit.
Reagovat
spaniel
Bod 3 K+
Reagovat
Jan
Tenkrát byl hokej sport a ne "podnikání" :) Stejně jako tenis.
Reagovat
Fandina
Někdo ty dresy a trenéry a hřiště platit musel.
Reagovat
Jan
Stát to platil. Ten stát, který chtějí dnes všichni minimalizovat. Nebo možná podnik, který to podporoval. Neznám podrobnosti.
Reagovat
Fandina
Vždycky všechno musí někdo zaplatit. Stát, podnik, podnikatel. Pořád je to stejné. Vždycky se musí najít někdo, kdo na to uvolní peníze. Je to stejné.
Reagovat
Jan
Měli zadarmo výstroj. I Jágr o tom mluvil. A dnes to stojí dost peněz, které do toho musí rodiče vložit.
Reagovat
spaniel
:D nemam slov...tys byt taky nemel mit obcanku
Reagovat
mrafe
Honzíku, pokud je mi známo tak státní střední i vysoké školy jsou zadarmo.
Reagovat
rod_laver
To vyřeší trh sám od sebe - buď tam natáhne signál za šílené prachy, které obyvatelé zaplatí anebo se odstěhují. Já nevidím smysl státu v ničem. Lidé by měli spoléhat pouze na sebe, princip odpovědnost není v Evropanech vůbec zažitý.
Reagovat
Jan
Tak co navrhuješ ? Zrušit veškeré státy po celém světě ? A jak by to fungovalo.
Reagovat
VlS
zrušit státy asi nejde, ale minimalizovat roli státu na nezbytnou míru by šlo. Dnešní státy se bohužel snaží řešit věci úplně zbytečně. Vysvětli mi, k čemu je třeba ministerstvo kultůry? Copak někdy vyprodukovalo nějakou kultůru?
Teď si vezmi hit posledních dní - Lesní školky. Co a proč to je? Jednoduše mašinka na peníze. Copak k tomu, abys šel s dětmi do lesa potřebuješ instituci? A proč má s tvejma dětma do lesa chodit někdo jinej? Jen počkej, až se ta Pandořina skříňka otevře dokořán - úrazy, nachlazení, žaloby za zlomenou nohu, za alergii na pyl, za ztracený rukavičjy a tak dál a tak dál. Namotají se do toho pojišťovny, právníci, nějaká chudák učitelka skončí v base až děcka pobodají včely nebo uštkne had, potrhá divočák nebo střelí vykonavatel lidové myslivosti. A proč? Prože vychom chtěli děcka s vypínačem - ráno zapnout a poslat nejlépe potrubní poštou do školky, pokud možno až po večeři je dostat domů a vypnout, jen o víkendu se jít pochlubit babičkám, jak jsme skvělí rodiče. A rodina je na co?
Reagovat
rod_laver
Netvrdím, že můj návrh je aplikovatelný. Od toho, aby lidé řekli, co jim nejvíce vyhovuje, jsou volby, kde má, bohužel, každý volební právo a výsledky jasně ukazují, že takový systém by si přálo sotva 5 procento obyvatelstva. Představ si systém, kdy by neexistoval stát, a tím pádem žádné odvody - hrubá mzda = čisté mzdě a ty bys musel sám odkládat peníze na péči o zdraví, sám si odkládat na důchod atd. Víš, jak by to dopadlo? 10 procent lidí by tyhle peníze protočilo v automatech den po výplatě, dalších 10 prochlastalo atd. Nejsme Asiasti, nejsme staří Američané. Jsme Evropani a Evropa dopadne velmi špatně. Spousta lidí by vrátila předrevoluční dobu, protože měli práci, ráno vstali, šli do jisté práce, kde jim řekli, co mají dělat. A spoustě lidí tohle stačilo, tihle lidé nepotřebovali cestovat, vzdělávat se v zahraničí či alespoň číst zahraniční literaturu, rozhodovat se sami za sebe. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Účajo, tak kriply střílet, míňschopný taky? Potřeba prace - reálná - je 20% prac.doby obyvatel. Jojo, musíme makat na 250%, nový heslo, dřív pouze 150%. Poraď, myšlenkový gigante (nebo lidi hned střílej).
Reagovat
rod_laver
No, na tohle se rozumně nedá odpověď. Svou agresi a střílení si evidentně nech ve tvém zaslouženém systému, hlupáku :)
Reagovat
ptpc
Aj tak sa dá na to pozerať. Môj pohľad je iný. A čo sa týka zmyslu štátu ako takého - zasa keby nie štát, veľa prospešných vecí by sa neuskutočnilo len preto, lebo pre súkromníka by to bolo stratové - viď. kozmické programy.
Reagovat
mrafe
Bohužel máš pravdu,a pokud se nezmění systém přerozdělování veřejných financí, tak všechno zůstane při starém, jenom nás chudáky budou čím dál víc škubat.
Reagovat
gigin
Toto nejlíp osvětlí jedině on :))
Reagovat
rod_laver
Neosvětlí, protože tady v diskuzi zaznělo tolik lží a polopravd, že nemá smysl ani na ně reagovat. Už to je takový místní folklór se zde kvaziodborně vyjadřovat k Kvitové či Berdycha ohledně zdanění, přičemž se vsadím, že zde není ani jeden advokát zabývající se daňovým právem nebo daňový poradce. Jsem si první myslel, že se tady sešel Koordinační výbor - sekce mezinárodního zdanění :)) Místní diskutéři nejsou ani schopni rozlišit to, jaké příjmy podléhají zdanění v Monacu a jaké "celosvětově", že daňový rezident neznamená odvádění daní pouze ve státě, kde mám daňovou rezidenturu, že není rovnítko mezi tím, kde jsem přihlášen k sociálnímu a zdravotnímu a kde jsem zároveň daňovým rezidentem. O specifickém zdanění sportovců nemluvě.

Sice mám trochu zkreslený názor na tuto problematiku, ale v podstatě souhlasím s tím, co napsal spaniel. Daňově optimalizuje každý rozumný člověk, který nebude odvádět daně státu, kde bují korupce a je sociálně založen, aby dotoval ty slabší. A nemyslím tím mentálně slabší.
Reagovat
gigin
J.M. povrchy, ty daně!! To je jas jasů!!
Reagovat
rod_laver
A ty zase přes slivovici a hraní na smeták, každý máme něco :D
Reagovat
spaniel
Za chvilu tady poskladame hodne užitečné sdružení :) Pokud bys chtel vykopat bazen, tak slacker.
Reagovat
gigin
rod: :DDDD
spaniel: Jj, vidím to na slušnou partičku.
Reagovat
rod_laver
Ten bude umět jezdit i s ještěrkou, nepodceňuj ho.
Reagovat
VlS
Když do toho započítáš i spotřební daně ( paliva, alkohol .....) , tak hravě zjistíš, že je to víc než 50%, samozřejmě, pokud nechodíš pěšky, nejsi abstinent nekuřák a tak dál :-).
Ale je to fuk.
Jsem už dost dlouho vyslán českou firmou do zahraničí a daň z příjmu platím v zahraničí ani ne tak, že bych chtěl, ale protože musím a to i přesto, že mi pkat v Kč chodí na účet v Česku. Ale důvod, proč plat dostávám je práce v zahraničí a protom platím daně tam, jako daňový rezident. To je těch mnohokrát omletých 180 dní.
Kdyby mě firma poslala do MC, tak by to určitě zakalkulovala do platu a v nominálu by mi ho poměrně snížila (tzv. daňová rekonciliace). Takhle to funguje prakticky ve všech státech, nic mimořádnýho na tom není.
Reagovat
slacker
Takze PK ma spotrebu paliva a alkoholu umernou svym prijmum? :-))
Reagovat
spaniel
Jsi uplne mimo. To se vztahovalo na neco jineho.
Reagovat
VlS
no, a jsi na tenhle argument (otázku) pyšnej?
Reagovat
VlS
to bylo na Slackera
Reagovat
spaniel
Každopádně uz chapu, proc slacker neodvádí dane v Monacu...
Reagovat
slacker
Ano, I spotrebou Pk (castesne vykonanou i v CR) se tady argumentovalo.
Reagovat
spaniel
Ještě ze ne potřebou...
Reagovat
Jabadu
Tak si to shrňme:
1. Petra má zajisté český pas
2. Jestli má nebo nemá občanku je irelevantní, protože potřebuje pas
3. Jako občanka ČR si pochopitelně platí zdravotní a sociální, jejíž výši si (jako SVO) může určit sama nad rámec minima.
4. Petřini zaměstnanci, jako občané ČR, platí daně v ČR.
5. Prostějovský klub a jeho rozvoj je z části placen Petrou, neb má smlouvu s Černoškem. V době, kdy byla smlouva uzavřena, těžko někdo mohl tušit, že se stane globální sportovní superhvězdou s odpovídajícími příjmy
6. Proč Monako? Protože do smlouvy s Nike, Steilmann, ... Humlovi ani mně nic není!
Reagovat
rib
konečně někdo, kdo se projevuje jako myslící bytost :-)
Reagovat
slacker
A proc si vysi zdravotní a sociální nemuze nad ramec minima urcit KAZDY?
Reagovat
Jabadu
Protože ne každý je SVO.
Většina lidí jsou zaměstnanci, za které zaměstnavatel odvádí povinné platby, i kdyby mu ten zaměstnanec nevydělal ani vindru.
Reagovat
slacker
Nepochopil, proc je to omezene jen na SVO?
Reagovat
Jabadu
SVO je sám sobě zaměstnavatelem. A proč je to u nás tak a v Americe třeba jinak? Na to by bylo nejlépe se zeptat hlavního experta přes zákony Marečka Bendy. Ten sedí v parlamentu od maturity a nikdy nepracoval. :-)
Reagovat
Fandina
Jestli jsem to dobře pochopila, tak připojištění si může zaplatit každý. Povinnost je odvádět sociální a zdravotní podle zákona bez ohledu na to, jestli je to OSVČ nebo zaměstnanec. A připojistit se může každý, sám nebo i zaměstnavatel za zaměstnance. Záleží na každém.
Reagovat
VlS
A někdo ti brání se připojistit?
Reagovat
slacker
No hlavne mi nekdo brani "odpojistit" :-)).
Reagovat
VlS
Tak se přestěhuj někam, kde to není povinný, ale v Evropě to nebude
Reagovat
slacker
bod 4) Jaky jeji zamestnanci? Je snad holic co me striha muj zamestnanec? Je truhlar co mi montuje skrin u me doma muj zamestnanec?
Reagovat
Fandina
Záleží na tom, jakou má smlouvu s trenéry, svým týmem. Jak jim platí.
Reagovat
slacker
Takze je PK zamestnavatel a vede ucetnictvi a odvadi za sve "zamestnance" povinne odvody? Kdyz ale ma monacke ucetnictvi tak jak je to s temi ceskymi odvody za zamestnance?
Reagovat
Jabadu
Ptáš se sice dobře, ale kromě Petřina účetního nikdo neví, jaký má status. Jestli je zaměstnavatel nebo si je najímá jako živnostníky ... atd. Pokud bychom to věděli, pak už by odpovědi byly snadné. :-)
Reagovat
Fandina
Pokud má zaměstnance s trvalým pobytem na území ČR, tak za ně odevzdává daň z příjmu a sociální a zdravotní pojištění.
Pokud je platí jako osoby samostatně výdělečně činné, tak ty si daň a sociální a zdravotní pojištění platí sami.
Reagovat
Fandina
oprava ... ti si daň ... úsměv
Reagovat
Jabadu
Předpokládejme, že zaměstnaci jsou zcela jistě trenér, psycholog, vyplétač, fyzioterapeut ... atd. Pochopitelně nevím, jakou mají spolu smlouvu. Možná jsou všichni na živnosťák. Pak by byli OSVČ a jako občané s trvalým pobytem na území ČR podléhají našim daňovým zákonům.
Reagovat
slacker
Tak jsou to jeji zamestanci nebo jsou to OSVC? Troufam si tvrdit ze PK zadneho zamestnance nema. Jen si kupuje sluzby od druhych co jsou OSVC
Reagovat
spaniel
A? Oni maji od ni příjem a plati z nej dane.
Reagovat
slacker
No za prve rec byla o lzi/omylu ze Petra nekoho zamestnava ve smyslu zamestnanence smlouvy a ze se tento pomer zuctuje v Cechach podle beznych zamestaneckych sazeb. Dan s prijmu Kotyzy ktery ma od PK pokud dani jako OSVC v CR jsou Kotyzovy dane a ne dane PK.
Reagovat
VlS
Slackere, proč se nepřestěhuješ do MC? Měl bys tam nulovou daň z příjmu, jen cena nájmu nebo nemovitosti a pozemkový daně by se tak teochu prodražily.
Reagovat
slacker
Protoze se nehodlam ucit francouzky
Reagovat
rib
to není nutné, pokud máš dost peněz na nemovitost v Monaku, jdi do toho a nenech se brzdit malichernostmi jako je místní jazyk... Stejně můžeš bydlet v ulici, kde není nikdo frankofonní
Reagovat
Jabadu
No ano, v pořádku. Předpokládejme, že Kotyza je procentuelně placen z Petřiných příjmů. Čím víc Petra vydělá, tím víc Kotyza odvede v ČR na daních. On jí pomáhá, ale peníze se vydělávají na kurtu. A tam Kotyza nestojí. Kdo tedy tvoří Kotyzovy daně? :)
Reagovat
slacker
Kotyza?
Reagovat
Jabadu
Umíš být i roztomilý. To jistě ocení i tvá "oblíbenkyně" Fandina. :-)
Reagovat
slacker
Na "kurtu" se penize netvori. Ty ma organizor zase od svych sponzoru ktery mu naplnuji "badzet". Takhle muzeme jit az k prapuvodci kde se tvori "skutecne hodnoty"
Reagovat
Jabadu
Chlapi, dyť vy ty znalosti nakonec tak nějak máte. :-)
Reagovat
slacker
NO prave takze Kotyzovy dane jsou bud jen Kotyzova vec a ne PK (protoze jinak stejnou smyckou muzeme tranzitivne zase uprit zasluhy PK na jejich prijmech )
Reagovat
Fandina
Petra má nějaké příjmy a záleží na ní, kdo jí bude trénovat, tomu bude platit. Takže je to věc Petry, která vydělá a platí.
Reagovat
ptpc
S tými skutočnými hodnotami súhlasím.
Reagovat
blixa
Tvl. tady je to samej kovanej marxista :D :D
Reagovat
rod_laver
Nestíhám zírat :D
Reagovat
Fandina
Ne na kurtu se peníze netvoří. Ale tenista tam podá nějaký výkon a je za to zaplacen. A ten tenista si zase, aby mohl ten výkon vykonat najímá další, kteří mu pomáhají, aby byl úspěšný na kurtu. A za tu práci, trénování jim zase zaplatí a takhle je to pořád dokola.
Reagovat
spaniel
Jiste, ty penize se tvoří u lopaty :D
Reagovat
rod_laver
To nevíš, že se hodnoty tvoří pouze v primárním sektoru? Pak už je přidaná hodnota pouze fikcí? :D
Reagovat
VlS
Sakra, přemejšlím, kdo vytvořil hodnotu diamantu, nebo uhlí. Že by pánbu? Já bych ho teda pořádně zdanil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ke "skutečným hodnotám" patří i ten tenis. Hodnotu má pro ty, kdo na se něj koukají - ať už přímo u kurtu nebo v televizi - a jsou ochotni za to platit (ve formě vstupného nebo třeba tím, že si platí Eurosport). Kdyby pro ně hodnotu neměl, šli by se místo toho třeba koukat na bublání potůčku nebo by šli na panáka nebo co já vím... Není to o nic méně hodnotné než třeba vypěstování obilí nebo vyrubání uhlí.
Reagovat
slacker
No prapuvodne se resil "rozpor" ze Kotyza nic vlastne (i z hlediska dani) netvori ale tvori (za neho) Petra na kurtu. To ze za Petru na ten "kurt" nekdo musi do toho tenisu nalit penize se videt nechtelo. Jen kult "Petronomiky"
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle ale funguje celá ekonomika. Aby například mohl fungovat výrobce autodílů, musí si někdo kupovat auta.
Reagovat
rib
doufám, že za chvíli budete rozebírat, kolik nebohých asijských dělníčků by tak asi mohl uživit jeden tenista díky své spotřebě tenisek, triček, potítek atd...
Reagovat
dadaft
bude přítomna i Helena Suková a přebere cenu od mezinárodní tenisové federace.
a to jí moc přeju,
když už to nevyšlo s žádným grandslamem (4 finále a bohužel nic) :(
Reagovat
tommr
Suková je u nás dost přehlížená tenistka a vinu na tom mají nejspíš právě ty promarněný šance na GS ...
Z hlediska FC je to ale naše jednoznačně nejúspěšnější hráčka v historii: má 4 FC tituly a obdivuhodnou bilanci 57 vítězství oproti 16 porážkám ...
Reagovat
smazaný uživatel
Právě čtu Vraždu v páté sadě - http://www.databazeknih.cz/knihy/vrazda-v-pate-sade-69759
Příběh sice nic moc, jazykově ještě horší, ale vystupuje tam psycholožka - tenistka, která vyhrála RG a byla v semi RG. Předobrazem je Helena.
Pamatuji na Štvanici 94, kdy se udobřovali s Janou N.
Reagovat
smazaný uživatel
Martina toho dokázala hrozně moc, o tenise má pořád přehled... proto mě dost udivuje, že se zatím nedomluvila s žádnou hráčkou, které by pomáhala.
Reagovat
PetaM
Asi proto, že nechce trénovat na 100 % ... :)
Reagovat
Jan
Petru nejspíš už trénovat nebude.
Reagovat
Fandina
Tomáše
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/berdych-potrebuje-tvrdsiho-kouce-tvrdi-navratilova-sama-se-trenovani-nebrani--1413850
Reagovat
Jan
Bylo by zajímavé, kdyby ji měl v týmu :) Vedle Krupy.
Reagovat
Fandina
Tomáš se vyjádřil, že chce někoho ke stávajícímu týmu. Takhle o tom mluvil i v případě Lendla. Unitř článku je i audio.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný den, tenistky utíkají furt. Paradoxně jakýmsi džudžu zázrakem budou ČR reprezentovat hráčky bez české občanky, neb chudinky byly nuceny přesídlit do Monaka.
Reagovat
Jan
Takže hraje Monako s Německem :) Nebo ještě spíše Monako s Monakem ne ? :) Což je ovšem nepřípustné.
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, utkají se hráčky s českým, polským, srbským a německým původem. Prostě řečeno - tenis se globalizuje. Je to ještě komplikovanější - jedná se o trojzápas Česko x Monako x Německo, asi rozhodnou vítězné zápasy, poměr setů atd.
Reagovat
rib
trapasníci, všechny naše holky pořád české občanky mají... Nebo jste si nevšimli, že jsme v 21.století? Kecáte tu jako soudruzi z roku 1953...
Reagovat
Jan
Když nerozeznáš vtip, tak je to těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nečteš rozhovory, Kvitová českou občanku už nemá, jen monackou registračku. Píšeš informovaně jak kapitálistickej plátek v 21.století:)))
Reagovat
Michaelus
To, že nemá bydliště v Česku, neznamená, že není češka
Reagovat
smazaný uživatel
:))) No vidíš, tak Kerber, když nemá bydliště v Polsku, tak neznamená, že není Polka. Prostě nemusíš mít doklady dané země, stačí džudžu a k ňáký zemi se hlásit.
Reagovat
Fandina
Kerber ale má bydliště v Polsku ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, Kvitová má bydliště v Monaku:)) Právě o tom je pokláves.
Reagovat
slacker
Jakou ma adresu?
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, nějak mi to přijde, že občan ČR vlastní občanskou legitku ČR. Možná ale je ňáká dohoda, že registračka Monaka je to samý.
Reagovat
Alois_Mlok
Rozhodující je občanství, ne nějaká legitka.
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří lidé zastávají názor, že občanem jsem tam, kde daním, neb podporou státu jsem jeho součástí (i čerpám občanská práva). Ber to jako diskuzi, není to na krev.
Reagovat
blixa
Nejde o to, zda má občanku ale čí má pas. A ten bude určitě českej a ne monackej. Občanku asi nepotřebuje, pas jí stačí. Občanství určitě neměnila, protože to by za nás nemohla hrát ani FC.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli jsem občanem ČR, tak mám občanský průkaz ČR. Můj názor. Pas můžu mít více zemí. Prostě je v tom hokej podle mýho.
Reagovat
Fandina
Můžeš mít víc občanství, ale hrát můžeš jen za jednu zemi.
Reagovat
Jan
A za kterou, když máš víc občanství ?
Reagovat
Fandina
Vybereš si, za kterou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo za všechny:))) Posichrovat se.
Reagovat
Fandina
Tak jsou přece případy, že se přechází.
Reagovat
Jan
Asi je to o tom, jaké má občanství bez ohledu na průkazy. Holky mají občanství české, jinak by nemohly reprezentovat v FC. Asi se s tím nevylučuje registrace v Monaku. Bez ohledu na to jestli už nemají české občanky.
Reagovat
blixa
Můžeš mít pas více zemí pokud jsi občanem více zemí. Hokej v tom není. Pro tenistu, který tráví 90% roku v zahraničí je zásadní pas. Petra by občanku jistě mít mohla, pokud by o ni požádala, ale k ničemu ji nepotřebuje.
Reagovat
slacker
Potrebuje, pro sjednani pujcky u Home Credit
Reagovat
Jan
Tak zrovna Petra si potřebuje půjčovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
S Home Credit zkušenosti nemám, to musí sdělit Slacker, jestli by nestačil pas:)))
Reagovat
slacker
Ja sem kazdy kazdy mesic nekolik desitek tisic v prebytku a presto mi muj mobilni operator posila SMS s OS o vyhodnych pujckach.
Reagovat
smazaný uživatel
Cenné info registruju.
Reagovat
Jan
Tak oni snad neznají stav tvých financí ne ? Proč bys jim ho dával ?
Reagovat
slacker
A vy znate stav finakci PK? Vysoky prijem jeste neznamena ze cloveku dost zbyde, to je same placeni za kamarady, pripalovani doutniku Masarykem a nakonec je doubra i moudra kniha Home Credit ktera rika, ze ...
Reagovat
Jan
Dobře. Ale tvrdíš, že ti posílají SMS i když jsi v přebytku. Neposílali by (snad), kdyby znali stav tvých financí. Jestli neznají, tak se nediv.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to posílají taky a nejen reklamy na půjčky, už jsem si zvykla. :)
Reagovat
slacker
Nemaji posilat vubec nic bez ohledu jestli sem zebrak nebo kral. Da se to nejak zaridit u O2?
Reagovat
Jan
Ptáš se na nepravém místě. Volej *11 :)
Reagovat
VlS
Nejspíš jsi někde zakliknul, že chceš dostávat info. Kontaktuj Home Credit a nahlas jim, že si nepřeješ dostávat zprávy.
Reagovat
slacker
Nechci dostavat zadne nevyzadane OS od sveho operatora? Lze to?
Reagovat
VlS
Pochybuju, že ti operátor může zablokovat, kdo ti může zavolat nebo poslat SMS. Myslím, že je efektivnější to napsat tomu, kdo tě otravuje. Asi tě mají v nějaký databázi, kam jsi se nejspíš dostal tím, že jsi jim vyplnil webovej formulář a zakliknul, že ti můžou posílat nabídky a informace.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě by jí ale občanka nepřekážela, když registračku Monaka má. A nejspíš ji potřebuje, nemá ji pro parádu.
Reagovat
blixa
Má monackou registračku, protože nemá monackej pas. Potřebuje nějakej doklad že tam patří a že není jen turista ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, ale českou občanku nemá, tak asi do Česka nepatří:))) Děláš mi v tom hokej, Blixo, registračka jí řadí k Monaku, pas (může být víc) jinam:))) Si myslím, že občan ČR má českou občanku. Jestli si měla vybrat, tak si vybrala.
Reagovat
blixa
Ty to fakt máš v tý hlavičce pomotaný, viď ? :D Je česká občanka. Jako doklad jí stačí český pas. Je daňový rezident v Monaku. Jako doklad potřebuje registračku. Ano, mohla by mít i českou občanku, nebyl by problém ji dostat ale protože ji k ničemu nepotřebuje, tak se asi o to nestará. Je to tak složitý pochopit ?
Reagovat
smazaný uživatel
To teda je těžký pochopit. Nějak mi z debaty s Kvitkou plynulo, že buď občanský průkaz ČR nebo monacká registrace. Ostatně jen ve spojení s daňovými úniky by občanku asi samovolně nevracela (po monacké registraci).
Pro mne je podstatný, že jsem členem státu, do jehož chodu se zapojuju také daněma, nejen čerpáním výhod a reprem.
Reagovat
PetaM
Ona taky platí daně, takže ... Argument na bodě 0.

PS.: Daně v ČR ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš asi nepřímé, že? Jojo, DPH je svinstvo:))) Bys mohl dělat advokáta chudejch.
Reagovat
PetaM
Znáš jenom DPH?
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, nejen DPH. Ale to tady platí určo:))
Reagovat
PetaM
Tak vidíš. Daně tady platí. A daň z příjmů by tady stejně neplatila ... Kromě příjmů z reklam, ale těch Petra nemá tolik. Ve srovnání s Rogerem, Mášenou, Serenou, Novakem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Účajo, tak daň z příjmu by neplatila. Ty ale umíš pobavit, dík.:))
Reagovat
Fandina
Daně z příjmu by tu platila, pokud by si tady nějaké peníze vydělala. Například, kdyby tady byl turnaj na kterém by hrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandi, to je trochu jinak. Nemá jen výdělky z výher.
Reagovat
Fandina
Ono je to tak, že z výher se platí daň tam, kde se hraje. Jinak například v Monacu se neplatí daň z příjmu a přesto ten stát prosperuje.
Reagovat
Jan
Asi má jiné finty. Jinak by neprosperoval. Nebo by pak ostatní státy prosperovaly ještě víc.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě. Má nastavené takové hospodaření, že se mu to vyplácí. Před čtyřiceti nebo kolika lety tahleta ekonomika bez daní byla nazvána hospodářským zázrakem.
Reagovat
spaniel
Ale řec byla o dani z prijmu, kdyz jsi predtim uznal, ze treba DPH tady odvádí.
"Účajo, tak daň z příjmu by neplatila. Ty ale umíš pobavit, dík.:))
[ Reagovat ]"
F ma pravdu, dan z prijmu by platila tam, kde by je vyhrála a s naprostou vetsinou státu mame smlouvu o dvojím zdanění.
Platila by dan z prijmu v pripade, ze by tady podnikala, coz mozna dela a v tom pripade ji urcite plati.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky reklamy, smlouvy s výrobci, ...
Reagovat
blixa
Ty seš fakt mimoň :D :D Česká občanka a monacká registrace spolu nemají absolutně nic společnýho. Jestli ti takovej nesmysl z toho vyplynul, tak jedině ve tvé zmatené hlavě. Tím že jsi daňový rezident mimo ČR neztrácíš ani občanství, ani občanku. A jestli Petra občanku nemá, je to je její laxnost, protože jí nepotřebuje. Co se týče názorů na daňovou rezidenci mimo ČR, tak to už tu dříve proběhla sáhodlouhá diskuse, třeba mezi mnou s slackerem :D Asi by se dala dohledat, znova už ji opakovat nehodlám :D
Reagovat
smazaný uživatel
Domnívám se, že se mýlíš. Být laxní, tak občanku nevrací a nechá si ji. Mimochodem - není v občance bydliště? Daňová rezidence je vázána na převážný pobyt v roce.
Reagovat
Fandina
Občanský průkaz je povinen mít občan České republiky, který dosáhl věku 15 let a má trvalý pobyt na území České republiky. Viz info ze stránek Ministerstva vnitra ČR dole odkaz.
Z toho vyplývá, že se tenhle osobní doklad vztahuje k trvalému pobytu. Jmenuje se občanský, ale klidně by se mohl jmenovat identifikační nebo jinak.
http://www.mvcr.cz/clanek/osobni-doklady-642319.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Dík:)))
Reagovat
LukasH
Opravdu by mě zajímalo o jaký výhody se u Petry jedná. Zdravotní pojištění si buď platí nebo ne, domů jezdí z okolních států převážně po naší "krásné" dálnici D1 (dálniční známka). Doma navštíví své rodiče a pak trénuje v Prostějovském klubu - dotovaném nepřímo jí samotnou.
Fakt si nemyslím, že zrovna Petra je případ, co neplatí, ale jen užívá výhody státu...
Reagovat
PetaM
A proč takhle neřešíš i ostatní, ale jenom Petru? Co taková Lucka, Tomáš, Radek ... Ti jsou vzduch, protože Petra má trvalý pobyt v Monaku?

A nebo Novak, Mášena, Vika ...
Reagovat
smazaný uživatel
Těch se to týká také, Maruš, pro info, v Rusku opravdu nežije. Ber prostě Kvitku jako reprezentanku též i daňových únikářů. Prostě jako debatu o jednom tématu.
Reagovat
PetaM
Kdybych mohl, tak unikám taky. Ty snad ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, neunikal. Možnejch podvodů znám víc a nepoužívám je. Nejsem "občan". :)))
Reagovat
PetaM
V tom případě špatně nakládáš se svými penězi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, prostě nejsem špína. Je to jednoduchý.
Reagovat
Jan
Jde o to, že chod státu vyžaduje nějaké finance. Na silnice, školství, zdravotnictví, soudy, úřady atd. Pokud je tu filozofie získat co nejvíc a druhého oškubat co nejvíc, budiž. Ale pak to jde vzhledem k prvnímu bodu do vývrtky. Další věc je, že politici kradou jak straky. Prostě "moderní" doba. I když je to asi staré jak lidstvo samo. Beztak to bylo už ve starém Římě, Egyptě ... :) Ovšem když se to přežene, bude to velmi drsný svět.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, souhlas. Podstata státu je v solidaritě. Jináč budeme míň schopný a invalidy likvidovat a třas doktoři budou výhradně bohatí hňupové.
Reagovat
Fandina
Také záleží na tom, jakou má daný stát nastavený daňovou politiku. Paradoxně Monaco nemá daň z příjmu a přesto má saldo státních financí.
Reagovat
Jan
Já se o tyhle věci nezajímám, tak o nich nic nevím, ale není to trochu o tom, že Monaco nějak parazituje na ostatních státech ? Nebo něco jiného. Jinak by to přece dělaly všechny státy. Nebude to jen tak.
Reagovat
Fandina
Monaco je malý stát má asi 36 000 obyvatel. Funguje na malém území, tak má i malé náklady. Zřejmě proto je to možné, že se tam neplatí daň z příjmu.
Reagovat
Fandina
Ale jinak samozřejmě další daně, jako je spotřební daň, DPH, třeba jinak nazvané, ale v tomhle smyslu fungující se tam platí.
Reagovat
spaniel
Jestli je pro tebe cestovní ruch parazitovani, tak ano. V tom pripade je i Praha parazit. Nejsi jeden z tech, pro ktere jsou živnostníci parazité?
Jinak 1. Cestovní ruch, 2. Finanční společnosti
Reagovat
Jan
Aby ses nechytil. Vidíš slovíčko parazit a hned vyvozuješ závěry. Ale když o tom mluvíme, živnostníci snad odvádějí procentuálně menší daně než zaměstnanci ne ?
Reagovat
mrafe
Honzíku v ČR platí všechny fyzické osoby stejnou sazbu daně, ať mají příjmy ze zaměstnání, podnikání, kapitálového majetku, nájmu nebo ostatní příjmy.

PS. Rozdíl je pouze v tom, že úspěšnější platí solidární zvýšení daně 7%
Reagovat
slacker
No a zamestanci a jejich zamestnavatele plati jeste takave divne extra dane socialni a zdravotni pojisteni ktere je fixne odvozeno procentem mzdy.
Reagovat
Fandina
Neexistuje žádná OSVČ, která by neplatila sociální a zdravotní pojištění. Můžeš mít nulový zisk, ale tohle pojištění musíš zaplatit.
Reagovat
rod_laver
Ale existuje - pokud vykonává osvč jako vedlejší živnost, tak do určité výše zisku platí jen zdravotní pojištění.
Reagovat
Fandina
Aha, tak to nevím, psala jsem to obecně o klasickém živnostníkovi, nezaměstnanci. Tak sorry.
Reagovat
mrafe
Máš sice pravdu, ale jen částečně, do určité částky cca 62 000 Kč pokud podnikáš celý rok. (nechce se mi to hledat, ale pokud by tě to zajímalo tak ti to najdu.) a pokud tuto částku překročíš, tak pak platíš sociální vedlejší ne-vedlejší činnost.
Reagovat
rod_laver
Pokud bys četl pozorně diskuzi, tak jsem toto již zmiňoval předtím. 62 122 se ale vztahuje pouze pro případy, že podnikáš jako vedlejší činnost a nevztahuje se pouze na tebe sociální pojištění, zdravotní ano.
Reagovat
mrafe
Já jsem ti zdravotní pojištění nerozporovala to jsi měl správně. Jinak s tebou souhlasím pro rok 2013 to byla částka 62 122 a pro rok 2014 je to částka 62 261
Reagovat
rod_laver
sorry, myslel jsem, že reaguješ na jiné vlákno. Máš pravdu, - implicitně ale z toho, co jsem napsal, vyplývá to, cos psal ty, nebo se mýlím?
Reagovat
mrafe
100 % souhlas
Reagovat
rod_laver
OK, jsem rád, že jsme dospěli ke stejnému výsledku. A omlouvám se, nevěděl jsem, že pisatelka je žena, proto mužské oslovení. :)
Reagovat
mrafe
Za to oslovení se nemáš proč omlouvat, je to moje chyba měla jsem si vybrat jinou přezdívku
Reagovat
slacker
Kolik to dela kdyz na fakturuju za rok milion a uplatnim pausalni naklady 50%? Je to pro kazdeho stejne cislo nebo si to muze kazdy OSVC zvolit od urite meze sam. Zamestanec to ma primo umerne mzde do jakekoliv vyse (a drive zastropovani bylo 4x nad prumernou mzdou)
Reagovat
rod_laver
1, 50 procent paušál neexistuje pro žádnou živnost
2, Systém daně dle § 7 ZDP je stejný pro všechny. Jediné, k čemu se nemusí OSVČ přihlásit, je nemocenské pojištění
3, zastropování u zaměstnanců je stále u důchodového pojištění, a to na základě rozhodnutí Ústavního soudu ve věci disproporce mezi odvodem na důchodové pojištění a výši důchodu při stávajícím pay as you go systému. Proto vláda na strop u důchodového pojištění nešahá, protože by to ÚS opět shodil. U zaměstnavatelů strop není.
Reagovat
slacker
neptam se na pragrafy ale na modelovy vypocet. Pojem nemocenske pojisteni jako zamestanec vubec neznam, zmam zdravotni pojisteni ktere se odvadi zdravotni pojistovne a fixni procento.

Jak se urcuje kolik se na duchodove a socialni pojisteni odvede u OSVC? Prave ta disproporce mezi odvadenou vysi a vymerenym duchodem je zdrojem konfliktu mezi ruznymu skupinami
Reagovat
Fandina
Procento výpočtu pro sociální a zdravotní pojištění je pro všechny stejné. Zaměstnanec ho platí třetinou a zaměstnavatel dvěma třetinami z platu. A OSVČ všechno ze zisku. Není mezi nimi rozdíl. Jen minimální platba je u OSVČ větší nez u zaměstnance.
Reagovat
rod_laver
Zjednodušeně:
Vyměřovací základ je 50 procent ze základu daně. Základ daně je rozdíl mezi příjmy a výdaji, u zdravotního pojištění se násobí 13,5 procenty, u sociálního pojištění 29,2 procenty. A je jedno, zdali vyděláš 200 tisíc nebo milion, nelze nastavit jinak. Pokud bys měl tak malý příjem a podnikání by bylo tvou hlavní činností, tak musíš odvést minimum, které psala Fandina.
Reagovat
mrafe
zjednodušeně

Jako zaměstnanec platíš, ze svých příjmů 6,5% sociálního pojištění a 4,5 % zdravotní pojištění podnikatel platí ze základu daně 14,6% sociálního pojištění a 6,75% zdravotního pojištění, jinak podnikatel, který má podnikání jako hlavní i když má měsíční příjem 1 Kč tak musí měsíčně minimálně zaplatit 1894 Kč na sociální a 1752 Kč.
Reagovat
Fandina
Výše se určuje podle zisku a u OSVČ je to součet procet toho co zaplatí zaměstnanec a zaměstnavatel. Ale minimální výše měsíčně třeba u zdravotního pojištění je u OSVČ 1742,-- Kč a u zaměstnance jen 1148,--.
Reagovat
mrafe
bylas rychlejší
Reagovat
Jan
Něco jsem o parazitování Monaca na ostatních zaslechl v nějakém dokumentu. Ale nevěnoval jsem tomu pozornost, jen na půl ucha.
Reagovat
slacker
Bylo by Monako uspesne jako izolovany system? Nebo parazituje na svem okoli? Dovedlo by si vsechno vypestovat a vyrobit? Jeho existence a podobnych "raju" je vyhradne podmninena dohodou se svetovou oligarchii
Reagovat
spaniel
Ani my nejsme sobestacni. Nevim o nikom kdo je.
Každopádně nemíním s tebou diskutovat, tvoje podivné nazory uz znam.
Reagovat
blixa
Petra žije v ČR asi jako Marfuša v Rusku. Obě jsou 11 měsíců z 12 po turnajích, v teplých krajích na treninku nebo na dovče. Jakej je rozdíl ?
Reagovat
smazaný uživatel
Velikej, Maruš se na Floridu vrací domů, Kvitka se vrací domů do Česka.
Reagovat
VlS
A víš, že jsou stáry, které pojem občanka vůbec neznají?
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale u nás je.
Reagovat
spaniel
Tvl, jdes s křížkem po funuse. Toto tady uz bylo a jestli jsi k tomu mel co rict, mel si tak učinit tehdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem předtím nebyl, no. Není povinnost na mne reagovat.
Reagovat
rib
znám někoho, kdo tam žije, má tam bydliště a má ty průkazky obě... To, co někdo naplácá v bulváru, nemusí být asi vždycky na uvěření, že, soudruzi???
Reagovat
slacker
dekujeme za potvrzeni iDnes je bulvar :-)) Bohuzel zadne nebulvarni noviny uz v CR nevychazeji
Reagovat
rib
závist směrem k těm, kdo mají odvahu jít vlastní cestou - to je socík jak bič, ne padesátá, ale tvrdá normalizace (se všemi významy toho slova)
Reagovat
Jan
Mluvil tu někdo o závisti kromě tebe, soudruhu ? :)
Reagovat
blixa
No zrovna ty, takřka skalní stalinista nazýváš někoho soudruhem ??!!! :D :D Zloděj volá "chyťte zloděje !" ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Daňový podvody = jít vlastní cestou. Dáme všem na výběr, zda jít vlastní cestou, ano? Zkus nový fráze - trest za úspěch, např..
Reagovat
blixa
Sorry, ale ty jsi fakt blb. Daňový podvod je porušení zákona. Daňová rezidence mimo ČR je jasně vymezená zákonem a rozhodně není daňovým podvodem. Možná tak leda v tvé vygumované hlavičce.
Reagovat
Jan
Jde o to, kdy ty zákony tvoří a v čí prospěch. Když někdo odvádí dan jinam nebo neodvádí ji, co to je ? Daňový únik. To, že to posvětí zákon, který vytvořili zloději, neznamená, že to je OK.
Reagovat
blixa
Tvrdit , že zákonodárci jsou zloději a dělají zákony pro zloděje může jen pomatený rudý mozek. U stalinisty nepřekvapuje. Jinak ten zákon je napsaný dobře a sám bych ho tak schválil. Asi jsem taky zloděj :D Je zcela v pořádku umožnit lidem, kteří většinu roku přebývají mimo ČR být daňovým rezidentem rovněž mimo ČR. To se ovšem stalinistům tvého typu, kteří nesnáší jakýkoliv projev svobody bude pochopitelně zajídat.
Reagovat
Jan
A že si vybírají zrovna Monako, když většinu roku hrají v jiných zemích ? :)
Reagovat
blixa
To je právě ta svoboda víme ? To co nesnášíš ;-) Je mi jasné, že ty bys nejraději každého zfašizoval, aby žádnou volbu neměl.
Reagovat
slacker
A proc Zemanovy upiraji svobodu jet na Rhodos a setkat s kym chce kdo neni na cerne listine CR (Ze je na cerne listine USA mu
muze byt jako prezidentovy "suvereni" zeme zhola jedno) a proc mu upiraji "milovnici svobody" pravo pouzivat jista slova?
Reagovat
blixa
On ho snad někdo nějak omezuje v jeho svobodách ? Někdo ho uvrhl do vězení ? Nebo to někdo navrhuje ? Myslím že ne. Zase na druhé straně lidé využívají svoji svobodu k tomu, aby mu sdělili, že se chová jako d.e.b.i.l. Co na tom nechápeš ?
Reagovat
slacker
A on nekdo uvrhl do vezeni PK a dalsi "monacany". Vas prudi ze to nekdo kritizuje, proto i kritika MZ a rozcilovani se, je taky pokus omezit na svobodach
Reagovat
Jan
Kdyby šli danit do Švédska, nechali by tam jestli se nepletu 50% :) Za Wimbledon Britové Kvitovou taky hned skásli o 50 % - svoboda nebo fašismus :)
Reagovat
blixa
Chlapče chlapče, nic jsi nepochopil. A asi ani nikdy nepchopíš.
Reagovat
slacker
Co mame chapat na 50% danich v UK? At si s tim prudi jen svoje obcany a ne cizi kteri o tom nemuzou hlasovat
Reagovat
Jan
Zapomněl jsem otazník :)
Reagovat
Jan
Víš sám, že politici kradou jak straky a vytváří zákony pro sebe a své kamarídíčky, kteří jim to bohatě zaplatí, aby se jim to vyplatilo. Tzn. zákony od zlodějů pro zloděje.
Reagovat
blixa
To je strašnej blábol. Zákony jsou v pořádku, něco jiného je že je někteří nedodržují. Jistě, někteří politici kradou stejně jako kradou někteří řezníci, taxikáři, instalatéři či jakékoliv jiné povolání.Prostě někteří lidé kradou. Pokud k tomu máš nějaké speciální informace, pak utíkej na policii a podávej trestní oznámení, je to tvoje povinnost. Jinak jsou to jen směšné žvásty.
Reagovat
rib
ty si asi děláš srandu, ne? Jinak bych si musela pomyslet, že už jsem někoho tak tupého dlouho v diskusi nečetla...
Reagovat
Jan
Jeden příklad: solární elektrárny. Nebo právě ty daňové ráje atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, podvody jsou legál a daně padnou na nízkopříjmový, zatímco vysocepříjmový mají problém vyjít s milionama měsíčně. Myšlenkový gigante, měl jsem o tobě lepší mínění. Ale pobavil jsi, dík.
Reagovat
blixa
Bože ty seš fakt nebeskej vůl !! :D :D
Reagovat
poutnik
Neotravuj.
Reagovat
Kozoroh
Na finále Fed Cupu mezi Českem a Německem můžeme pohlížet jako na duel dvou zemí, které daly tenisu dvě nejlepší hráčky historie - Navrátilovou a Grafovou. Obě vyhrály moře turnajů a grandslamů, první jmenovaná má dokonce kompletní sadu GS titulů ze všech disciplín a všech čtyř turnajů zároveň, tj. univerzální kariérní GS, což je něco neuvěřitelného.
Obě jsou rovněž vítězkami Fed Cupu. V neděli se dozvíme, která legenda bude slavit :-)
Reagovat
spaniel
Margaret Court says hello...
Reagovat
Kozoroh
Ano, i Courtová a ještě Doris Hartová mají univerzální kariérní GS. Jejich zápisy však za zápisem Navrátilové do historie tenisu zaostávájí min. ve dvou bodech -
1. Do 70. let se nehrál žádný GS turnaj na betonu. Hartová s Courtovou vyhrávaly GS podniky na dvou površích, Navrátilová na třech...
2. Hartová celou a Courtová většinu kariéry odehrály v amatérské éře tenisu a jejich úspěchy tak mají menší váhu, než vavříny Navrátilové, která musela zdolávat profíky, aby se zapsala do historie...
Reagovat
spaniel
Pro mě:
1. M. Court
2. M. Navratilova
3. S. Graf

Její čísla nepustí, je daleko před ostatníma úplně ve všem. Nejvíc GS v singlu, deblu, počet titulů...Navíc hrála i v Open éře a 101 titulů ze skoro 200 získala právě v Open éře, ve které dosáhla i na kalendářní GS. Ten navíc získala i v deblu a tuším 2x.
Reagovat
Kozoroh
V jejím případě však čísla pustí.
Kdyby Courtová hrála v open éře jako Navrátilová nebo Grafová a vyhrála by 62 GS turnajů (z toho 24 ve dvouhře), tak by se s ní dala poměřovat jen Navrátilová, která má 59 GS titulů. Jenže Courtová 35 GS titulů získala v amatérské éře, kdy tenis nebyl pro hráče živobytím, ale jen hrou pro volný čas. No a když roku 1968 započala open éra, tak trvalo několik let, než se všichni tenisté stali profesionály. První profesionální generací tenisu byly tenistky Evonne Goolagongová, Chris Evertová a Martina Navrátilová
To za prvé. Za druhé Courtová 21 z 62 GS titulů získala na australském grandslamu, který v její době měl mizernou úroveň. Úroveň odpovídající dnešním 250... Většinu startovního pole tvořily Australanky. Cizinek bylo jak šafránu.
PS: Courtová na GS turnajích nedrží rekord v počtu deblových titulů. Ten vlastní Navrátilová (31 má Martina, 19 Margaret). Pokud bychom připočítali i mix, tak máme poměr 41-38 pro Martinu.
Courtová nezískala kalendářní GS v deblu, ale v mixu, a to jen 1x ('63).
Reagovat
VlS
Každé generační srovnávání je problematické. Courtová hrála v nějaké době, v nějakých podmínkách a v té době byla nejlepší. Martina hrála v úplně jiné době a už zastihla dobu, ve které bylo možné se ekonomicky tenisem zabezpečit pro možná nejlepších 20 hráček ( a živit se jím mohla možná stovka s tím, že pi skončení kariéry budou muset dělat něco jiného) a ve své době byla nejlepší. Doba se znovu pohnula, tenisem se lze snáze uživit pro větší počet hráček ( možná 200 - 300)
Nikdy nezjistíme, jestli by byla ve stejné době a stejných podmínkách lepší ta, nebo ta a hlavně si myslím, že to není k ničemu potřeba. Fandové tenisu vědí, kdo byl ve které době králem - královnou.
Reagovat
Kozoroh
Ale rozdíl éry Margaret oproti době Martiny, Steffi nebo Sereny je v tom, že pro hráčky nebyl tenis prací, ale jen hrou. Navrátilová vyhrála 59 GS turnajů a musela přitom čelit silné profi-konkurenci, už jen z toho důvodu je větší tenistkou než Courtová. To samé říkám i u Grafové a Williamsové.
Navíc u Courtové bychom neměli zapomínat na australský grandslam, kde získala 1/3 GS titulů a kde až do 80. let bylo slabé hráčské pole. Stačí se podívat na wikipedii - 95% hráček Australanky, turnaj měl 5 kol. Jako nějaká 250.
Reagovat
VlS
Pořád ti tam zbývají ty dvě třetiny titulů mimo Austrálii. Zase z ní nedělejme paleontologický úkaz, je jí "jen" 70 a Éra Její a Martiny se dokonce trošku překrývá ( skončila v roce 77, to už byla Martina hvězdou.)
Končila tedy v éře profesionalizace tenisu ( jeji současnice Kingová stála u zrodu WTA) a nedělám si velké iluze o čistém amatérizmu tenisu před tím. Copak Kodeš byl někdy amatér, který někam chodil do práce?
Reagovat
smazaný uživatel
Pomíjíte další, např.Lenglenovou:)))
Reagovat
Kozoroh
Kodeš byl amatérem jen krátce - mezi juniory hrál v letech '63/'64-'66, následně v období '66-'68 hrál mezi seniory-amatéry a od '68 začal hrát tenis jako profík.
Viz http://www.kodes-tennis.com/cs/interview01.html
Reagovat
Kozoroh
Podstatnou část své kariéry odehrála v amatérské éře a na počátku open éry. No a když započala open éra, tak trvalo několik let, než se okruh začal skládat výhradně z profesionálních tenistů/tenistek. To nebylo ze dne na den...
Martina, Chris, Steffi a další, co přišly po "big Marge" byly profesionálkami, které se tenisem živily, celou svou kariéru odehrály v open éře a čelily dalším profi-tenistkám. Jejich tituly tak mají daleko větší váhu než tituly Courtové.
Reagovat
VlS
No, já se stebou kvůli názoru prát nebudu
Reagovat
Kozoroh
Však jo, kdyby spaniel na mě nereagoval, tak tu nemáme spor o tom, jestli je lepší Martina nebo Marge ;-)
Navíc toto je diskuze o tenise, zatímco jiní (třeba Fandina) dělají na TP dlouhé diskuze, které se vůbec nemusejí týkat bílého sportu.
Reagovat
spaniel
Nemame spor, pro tebe je nej Martina, pro me Margaret.
Reagovat
tommr
škoda jen, že drtivou většinu těch výher neodehrála za nás, ale za USA. Kdyby odehrála celou kariéru za nás tak bychom nejspíš dneska měli nejvíc FC titulů ze všech ... :(
Ještě předtím než začala hrát za USA ale ještě stihla zařídit naší výhru nad Německem v historicky prvním vzájemným FC zápase v roce 1975 ... :)
Reagovat
kohlik
hold doba byla zlá
Reagovat
Jan
Tak pořád se netají svým původem a myslím, že i ostatní země ji berou jako Češku a ne Američanku.
Reagovat
Jan
Kdyby rodiče Kerberové, Lisické neodešli do Německa a Wozniacké do Dánska, bylo by velmoc Polsko. A tohle finále by nebylo s Německem, ale s Polskem.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Williamsky reprezentovaly tak jak se má tak by USA měli těch titulů ještě víc.
Můj názor.
Reagovat
Jan
To taky.
Reagovat
Jan
Mohli by udělat nějaký rozhovor se Zemanem během utkání :) Ať to trochu vyšperkuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže na tenis se dívají i děti :)
Reagovat
Jan
Řekl bych, že teď se bude každá TV či rozhlas bát s ním udělat rozhovor :)
Reagovat
Padme
:D Já se chodím na tenisportal už spíš pobavit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bydlím kousek od školy a mohu vám říci ,že Zeman je proti těm školákům učiněný břídil.To co vypadne z úst těchto školáků a hlavně školaček,tak to by jste se opravdu divili a nebo možná ani ne.
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/11/06/mz.jpg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist