Na Li v semifinále vykolejila Šarapovovou! O titul se utká s Azarenkovou

24. 1. 2013, 05:41
Aktuality 117
Číňanka Na Li si podruhé v kariéře zahraje ve finále Australian Open. Letos se do něj dostala bez ztráty setu, když dnes nečekaně hladce vyřadila druhou nasazenou Marii Šarapovovou. Ruska přitom cestou do semifinále ztratila jen devět gamů. O druhý grandslamový titul si Na Li zahraje s obhájkyní titulu Victorií Azarenkovou.
Na Li

Maria Šarapovová před Australian Open kvůli prblémům s krční páteří neodehrála ani jeden ostrý zápas, na úvodním grandslamu sezony ale zářila. V prvních dvou zápasech neprohrála ani game, což se 27 let nikomu nepovedlo, a do semifinále postoupila jako první tenistka v historii open éry se ztrátou pouhých devíti her. 

Jenže v semifinále na první pohled nezastavitelnou Rusku vykolejila Na Li. Ta se mezi nejlepší čtyřku turnaje dostala v tichosti bez ztráty setu a dnes potvrdila svou formu. I když s o pět let mladší Šarapovovou v pěti vzájemných duelech na tvrdém povrchu prohrála pokaždé hladce 0-2 na sety, dnes lépe zvládala klíčové okamžiky a za hodinu a 33 minut zvítězila hladce 6-2 6-2.

Maria Šarapovová

Vítězka turnaje z roku 2008 Šarapovová nebyla ve své kůži. Za celý zápas zahrála pouze 17 winnerů a spáchala 32 nevynucených chyb a navíc i 6 dvojchyb. Naopak Na Li hrála mnohem přesněji, pouze jednou přišla o podání, příliš nechybovala a rychlou a zároveň chytrou hrou si došla pro zasloužené vítězství. 

"Odehrála skvělý zápas, byla agresivnější a diktovala tempo. Není důvod, proč by neměla hrát finále. Já můžu být smutná, ale ona byla lepší." komentovala pětadvacetiletá Šarapovová, která neobhájí loňské finále a v žebříčku WTA klesne z druhého na třetí místo za Serenu Williamsovou. 

Třicetiletá Na Li, jež ve čtrvtfinále připravila první letošní porážku také světové čtyřce Agnieszce Radwaňské, tak v nové sezoně vyhrála už 14 z 15 zápasů.



Na LiNejlepší čínská tenistka v historii hrála v melbournském semifinále již potřetí za poslední čtyři roky. Letos z něj postoupila bez ztráty setu potřetí v kariéře do grandslamového finále; v roce 2011 právě na Australian Open prohrála s Kim Clijstersovou, o pár měsíců později už ale slavila životní triumf - na antukovém Roland Garros se stala první asijskou vítězkou grandslamu.

Od té chvíle se na šesti grandslamech v řadě nedostala dál než do 4. kola, loni v létě však změnila trenéra - svého manžela na trenérském postu vyměnila za Carlose Rodrigueze - a do nové sezony vstupovala s přáním získat další grandslamový titul a dostat se mezi tři nejlepší tenistky světa. K první metě má teď velmi blízko.

"Tenis si teď užívám. Sice budu před finále jako každá nervózní, ale nemůže být nic lepšího, než hrát o titul. Těším se," řekla Číňanka.

Victoria AzarenkováVe finále vyzve loňskou šampionku Victorii Azarenkovou, kterou dělí jediná výhra od obhájení jejího jediného grandslamového titulu. Třiadvacetiletá Běloruska si dnes poradila s překvapením turnaje Sloane Stephensovou.

Devatenáctiletá Američanka, jež ve čtrvtfinále vyřadila Serenu Williamsovou a dnes hrála poprvé v semifinále, doplatila v souboji se světovou jedničkou na nervozitu. V nepříliš pohledném utkání udělala 42 nevynucených chyb (Azarenková 31), neudržela sedm z devíti servisů a do svého prvního finále na okruhu WTA zatím nepostoupila.

Stephensová z prvních devíti gamů uhrála jen jeden a až za stavu 1-6 a 0-2 začala favorizované soupeřce vzdorovat. Celkem třikrát si dokázala vzít zpět ztracené podání, naposledy za stavu 3-5, kdy odvrátila i pět mečbolů. Azarenková si po jejich neproměnění vyžádala 'medical timeout' na ošetření zad a na několik minut zmizela v útrobách stadionu. Po návratu se ale dostala k šestému mečbolu, na který talentovaná Američanka zahrála celkově 42. chybu, a po 101 minutách vyhrála 6-1 6-4.



Sloane Stephensová"Nebyl to rozhodně můj nejlepší výkon, ale jsem ráda, že jsem tu znovu postoupila do finále," komentovala Azarenková, která si v Melbourne příliš fanoušků opět nezískala. Nejenže diváky irituje svými hlasitými výkřiky, dnes si je proti sobě popudila i pauzou před posledním gamem.

"Za stavu 5-3 jsem měla hodně šancí zápas ukončit. Byla jsem docela nervózní, že mi je nedařilo proměnit. Ale jsem ráda, že jsem se přes těch pár horších chvil dokázala přenést," reagovala Azarenková na nervózní konec utkání.

Finále dvouhry žen mezi Azarenkovou a Na Li se bude hrát v sobotu od 9:30 hodin SEČ. Běloruska v celkové bilanci vzájemných zápasů vede 5-4 a vyhrála i poslední čtyři duely v řadě. Venku na tvrdém povrchu ale vede 3-2 Číňanka, která předloni vyhrála i osmifinálový souboj na Australian Open.

Azarenková ve finále bude hrát nejen o obhájení titulu, ale i uhájení postu světové jedničky. Pokud by totiž prohrála, dostane se do čela navzdory čtrvtfinálovému vyřazení Serena Williamsová.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
čtvrteční výsledky (24. 01. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Azarenková (1-Běl.) - Stephensová (29-USA) 6-1 6-4
esa: 2-1
dvojchyby: 6-2 
vítězné údery: 21-14
nevynucené chyby: 31-42
využité brejkboly: 7/11 - 3/6
čas: 1 hodina a 41 minut


Na Li (6-Čína) - Šarapovová (2-Rus.) 6-2 6-2
esa: 2-3
dvojchyby: 1-6
vítězné údery: 21-17
nevynucené chyby: 18-32
využité brejkboly: 5/10 - 1/7
čas: 1 hodina 33 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

117
Přidat komentář
letityfanousek
Jak říká klasik: je to pěkná svině, jinak se to nazvat nedá. Chudák Stephens. Ta uječená bezcharakterní blondýna to má u mne pos... Takhle se chová top hráčka? Kdysi býval tenis sport gentlemanů a gentlewomanek.
Reagovat
mopall
Li má šanci uspět, když právě ona bude udávat tempo hry a bude se snažit ukončovat výměny. Je vidět, že Li zamakala hlavně na psychice.
GL Li ;-)
Reagovat
Fandina
Podle mě Li Na zamakala hlavně na fyzičce, kondici. Pumelenice Scharap dokázala vrátit a to jí mnohdy honila Sharap hnala ze strany na stranu a byla v nich pára. Jinak souhlas.
Reagovat
Heather_Fedex
trosku pomateny prispevek fandino ;)
Reagovat
rib
to je nějaký google překlad nebo cos vlastně chtěla říct? Ale jinak souhlas, Li Na hrála dobře, soustředěně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
LI ještě jeden zapas a Monty si hodí mašly :D
Reagovat
spaniel
Sharapova řve, ale alespoň krátce, že bych jí možná i věřil, že jí to pomáhá při úderech. Ale ta neférová Bělohnuska řve jak pavián několik sekund, i když míč už dávno hraje soupeřka. Jak jí to může projít? Když s tím nic nedělá WTA, měli by diváci. Normálně na ni taky vřískat, smát se jí a nakonec jí vybučet, rychle by se to odnaučila.
Reagovat
Bob
Alou houby! Chybovala, hrála špatně. Li Na m udělala velkou radost. Ten titul bych jí moc přál. Ale s Vikou to nebude vůbec jednoduché. Li Na proklouzla tímto turnajem jako rybka, všichni psali jenom o Šarapce, jak likviduje hráčky druhé stovky a zatímco si na ní ostřila drápky právě Li Na.. Takže gratuluju Li a Azarence k finále a čekám napjatý zápas!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uz ked vypadla
Serena
Masha
Tak Vicka to uz nepusti!!!
Tutovka Azrenka!
Reagovat
smazaný uživatel
http://212.98.171.81/streams/1/eurosport1.html

Na eurosportu(ten link) opakujou Masha vs. Li :_))
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi líto trochu té Sharapové,ale začít hru dvěma dvojchybama to už bylo jásné,že je něco špatně. Na Li ji k ničemu nepustila......a doufám,že to vyhraje ;) Sharapova byla nervozní jak prase to jsem loni takhle hrát ve stresu ji teda neviděl...
Reagovat
smazaný uživatel
Mashy mi je taky líto a moc. :( Jak už jsem psal, neviděl jsem to. Ale koukal jsem na statistiky a Masha měla využité brejkboly 1/7. Takže nějaké šance měla, ale holt je nedokázala využít... Prostě zápas blbec, to se může stát každému. Trochu mi to připomnělo semifinále RG 2011, kdy Masha taky prohrála proti Na Li. Asi je to pro ty semifinále neoblíbená soupeřka...
Reagovat
Fandina
Podle mě neměla Mária den blbec, ale Li Na na ní prostě zahrála lépe. Li Na totiž oproti jindy zpřesnila hru a nevyhazovala se. Marii jednoduše dnes přehrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď na to právě koukám. Máša nemá plán B, ona je zvyklá to tam prostě ultimátně pálit od zadní lajny a když je nepřesná, nervózní nebo ji soupeřka přehrává, nemá, co by na své hře změnila.
Reagovat
gigin
Jsem jednoznačně na tvé straně!! DAVAJ VIKA!!! Finále je naše! Líná nemá sebemenší šanci. Uvidíš!! ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zeby dalsi prorok a expert na blizici se zapasy ve stylu odevzdala...dobre, super zes to tu napsal. V sobotu Ti to radi vsichni pripomenou:))) Jak vypada situace, kdyz nekdo nema sebemensi sanciD:)))) Abys potom nebyl prekvapeny:))))
Reagovat
gigin
ty tomu tak rozumíš!!! Běž se starat o Radwu, Jerzyho a Kubota, cype :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu, nemusis byt hned na mne takovy mily:DDD))) To si snad ani nezaslouzim:)))
Jinak oni se postaraji o sebe dobre sami, neboj se:) Oni mne opravdu vubec nepotrebuji:))))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za podporu! :) Tady by mi ještě byl schopný někdo namluvit, že Sloane nedala ten gembol v poslední hře jenom proto, že Vika měla předtím MTO. To je fakt směšné... Na druhou stranu, já respektuju sílu soupeřky a Na Li určitě silná soupeřka je. Každopádně já fandím a věřím své oblíbené hráčce a žádný "hon na Viku" mě od toho neodradí! :)
Reagovat
gigin
Vlček: :DDD Ty už nemáš tu tabulku mých výroků? Víš jak to přece myslím ;))
monty25: Já to znám velice dobře (Nole,Tipsa....) :)) Nech to bejt ;)) V sobotu tlačíme!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já ten zápas neviděla, ale tak obecně k tomuto tématu, který se tu už několikrát probíral. Když si někdo vezme taktický MTO, protože mu nejde o nic jiného, než o rozhození soupeře, tak je to sice nemorální, ale v pravidlech asi není nic o tom, kdy a za jakých okolností se smí vzít a za jakého stavu, ne?
Pokud tam nic takového není, může pak nastat to, co se děje každou chvíli. Hráči toho zneužívají, někteří..a těm ostatním, kteří staví svůj výkon jen a jen na svém umu a nepotřebují tyhle praktiky, tak jim nezbývá, než se na to připravit, nesmí je to rozhodit, zvlášt, když jdou hrát proti "známým firmám"..každý víme..a ví to určitě i hráči.
Smutné je, že to zneužívají hráči, kteří by asi vyhráli i tak a vůbec tohle nepotřebují..:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ji nemel ani pred tim...jen jsem se strachoval, ze si ji budu muset snad zavest:D) To slovo, ktere si pouzil si i pamatuji, ale uz mam hokej v tom, co vsechno to znamena. Tech vyznamu vzhledem ke kontextu tam bylo fakt hodne:) To se uz pomalu ani neda pamatovat:)))
Reagovat
rib
jj, zejména pokud Vika použije "balkánskou fintu" a vezme si ve chvílích, kdyby se náhodou Li Na chytala, MT (a klidně i vícekrát), tak má šanci uspět...
Reagovat
gigin
A zapomnělas vzpomenout Djokoviče a jeho žížalky. Už jsi s tím srandovní....
Reagovat
smazaný uživatel
Li Na se svým postupem do finále dostala na páté místo za Agu a ani v případě vítězství se na tom nic nezmění.
Máša se ovšem propadla na místo třetí a Serena je už druhá. Pokud Vika neobhájí, stane se v pondělí Serena světovou jedničkou.
Reagovat
Fandina
Na Li ... go go go
Reagovat
VlS
dostal slušně nařezáno, až je mi ho líto. Nole poslal Andymu a Rogerovi dobrou vizitku, brrrrrrrr
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak já nevím jak ostatním, ale mně je Ferrera líto, jakou dostává nakládačku. Djokovič dnes exceluje...
Reagovat
Malda
Přesně nad tím jsem teď přemýšlel. David je jeden z mích oblíbenců a je mi ho teď opravdu líto, ale dnes s tím nemůže absolutně nic dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já neviděl ani jeden zápas, oba jsem zaspal, ale výsledek po probuzení mě příjemně překvapil. Škoda Sloane, ale tak člověk nemůže chtít vše, že.....
Už se těším na záznamy utkání a doufám, že Li Na udělá i ten poslední krok!:))
Reagovat
smazaný uživatel
Li si jde pro druhy GS:), ale nebude to mit jednoduche. Azarenka neni Maria, ktera hraje hodne ultimatne-agresivne. Azarenka na te zadni lajne je velmi dobra. A dokaze uhoukat a upinkat mnohem delsi vymeny.
Jsem velmi rad i za LI, ze je ve finale, budu ji urcite tlacit co sa da:) Druhe vitezstvi v GS ji velmi preji.
Takze ne c'mon, ale Lai-Ba Li!:D)))
Reagovat
VlS
věděl, co tam píšeš, tak bych se prostě jen připojil, takhle musím napsat, že ji budu tlačit taky co to dá.
Reagovat
smazaný uživatel
proste cinsky to ma asi znamenat c'mon:) to > Lai-Ba
Takze ja to budu tlacit i cinsky, treba to jeste vic pomuze:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, máš pravdu, Vika to umí pinkat od základní čáry slušně a vydrží to dlouho. V zápasech s útočnými hráčkami příliš winnerů nezasahuje.
Snad budeme moci po sobotě napsat, že si Li Na pro 2 GS v kariéře došla.:)) Já ji budu taky tlačit, co to půjde.
Ale Maruš mě celkem překvapila, že nedošla do finále. Během turnaje jsem na odpadnutí tipoval spíše Viku. Zápas jsem však neviděl, tak nemůžu soudit, jestli nehrála Číňanka tak dobře....
Reagovat
smazaný uživatel
No, ja se ted hlavne i na finale tesim:)
Pokud by to byla Marus vs. Azarenka, tak bych se ani nedival...kombinace tech dvou na kurtu ve mne vyvolava pocit - neco ve stylu, neuvidim, nic se nestane:D)

Jinak Marii se tohle nestalo poprve, kdy slehala na max, a potom necekane prohrala, nebo hrozne prohrala - priklady:

- OH2012 > prohra se Serenou ve finale > uhrala jen jeden gem - nikdo to necekal.

- Miami2012 > prohra ve finale s Agnieszkou > nooo, to opravdu nikdo necekal a uz vubec ve dvou:).

- IW2012 > prohra ve finale s Azarenkou, celkem rychla, navic ve finale na AO2012 s ni uhrala jen 3 gemy.

- Wimbledon2011 > jeden priklad za mnohe, cely turnaj neztratila ani set, ve finale projela totalne, a radovala se Petra.

- Miami2011 > jela cely turnaj slusne - pak prislo finale s Azarenkou a sup, uhrala max. 5gemu a v IW2011 o turnaj drive vyhorela v semi s Karolinou, kdy uhrala pouze 3gemy!!!

Myslim si, ze by to bylo podobne i letos, a opet by rychle projela s Viktorii, takze jsem opravdu rad, ze finale bude hrat LI, to je bezpecnejsi souperka, s vetsi sanci, aby z toho zase nebyla nuda...jak minuly rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se právě také budu na finále těšit a dívat rád. Budu tam mít někoho, komu můžu fandit a doufat, že to třeba vyjde.
Kdyby bylo složení Vika a Maruš, nekoukal bych, jako jsem nekoukal minulý rok. Ale fandil bych Maruš - protože Viku po těch jejich letošních excesech nějak zase moc nemusim....

S tím, že Maria hraje vždycky od prvních kol nadoraz a hladce proplouvá a pak "bouchne", máš pravdu. Já jsem jen osobně čekal, že letos do finále dojde a tam ji přehraje Serena nebo teda Vika. Ale myslím si, že by s Vikou prohrála jednoznačně, že by to tam pápila jako z kanónu, byla nervózní, nepřesná a Vika by si počkala na její chyby. Takhle očekávám, že průběh zápasu může být daleko dramatičtější.
A hlavně, zvuk nebude muset být úplně vupnutý, protože houkání se bude ozývat jen z jedné strany a ta druhá strana bude ten zvukový vjem tlumit tichem.:D))

K těm příkladům, co uvádíš - za mě můžu říct, že mě nejvíc překvapily ty jasné porážky od Agy a Wozniacké. Tamty prohry mě zase tolik nepřekvapily, ale máš pravdu, gemů v nich uhrála málo a to překvapující vzhledem k tomu, že těmi turnaji procházela rerativně hladce, bylo.
Reagovat
Mayo
paráda :) Na Li ešte jeden krok
Reagovat
Malda
Tak Novak zatím hraje precizně a naprosto v poklidu.
Reagovat
Madrileno
No jo, tak si Vika skakla doplnit hladinu hormonu v tele, to jhe toho. Podobny vzestup ma diky tomu i Nole. V zemich jako Belorusko nebo Srbsko je doping brany jako narodni povzbuzovac :-D
Reagovat
smazaný uživatel
nehrála žádný životní zápas ,celý utkání jsem viděl.Šarapovová prostě nezvládla zápas.
Reagovat
Alois_Mlok
Opravdu nevím, co je nesportovního na tom vzít si před posledním gamem zápasu MTO. Ony jsou nějaký pravidla, který by to zakazovaly? Když hráči v koncovce vypjatýho zápasu píchne v koleně, tak to má zkousnout a hrát dál, jen aby ho nějaký chytrák na webu neobvinil ze simulování? Tyhle nářky jsou vážně k smíchu. Jen samotný hráč ví, co mu je, a i když ho trápí jen maličkost, tak má právo využít možnost, ktrou mu dávají pravidla, pakliže to zvýší šance na jeho výhru. Ve fotbale se taky střídá v poslední minutě s cílem ušetřit čas, ve spoustě dalších sportů je možnost vzít si oddechový čas. Myslím, že kdyby se tomu neříkalo medical time-out, ale prostě jen time-out, tak by vůbec nebylo co řešit.
Reagovat
Malda
To pak ovšem nesmí hráč říci, že to udělal z jiného důvodu než zdravotního!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě díky tomuhle relativizování a popírání existence morálky, kterou nelze do písmene popsat v pravidlech/zákonech, jsme dnes v takovém marastu, v jakém jsme. Máš pravdu, není to proti pravidlům (ono i spousta "tunelování" nebyla v rozporu s tehdejšími zákony, že), ale je to nesportovní, jako každá snaha vyhrát jinak než lepším výkonem než soupeř(ka). Tím ovšem nechci tvrdit, že to byl tento případ, to ví jen sama Viktorie Fjodorovna...
Reagovat
VlS
Srovnávat tenis s fotbalem mi úplně nesedí. Osobně kritizuji to pravidlo, které je zneužitelné pro nefér výhodu. To, že to může udělat každý znamená jen, že se každý může zachovat nefér a s tím to pravidlo určitě tvořeno nebylo.
Reagovat
Alois_Mlok
Stan_Borowitz: Řekni mi, co je nemorálního na tom, když si hráč vezme těsně před koncem zápasu time-out. To by se pak všichni hráči museli bát ten time-out si vzít, aby je někdo neobviňoval ze simulování. Právě proto, že nikdy nevíš, co tomu hráči je, tak hráč musí to právo mít - a je úplně jedno jestli je uplatní na začátku nebo na konci zápasu. Jak říkám, jedinej problém je v tom, že se to jmenuje "medical" time-out, ale to už je jenom slovíčkaření.
Reagovat
Alois_Mlok
VlS: Tak určitě nebylo zavedeno s cílem, aby se hráči chovali nefér. Otázka je, proč se využívání toho prravidla vůbec někdy považuje za nefér. Vždyť kdo může říct, že je v danou chvíli 100% zdravý? Troufám si říct že vůbec, ale vůbec nikdo. Nějakou bolístku ma každý a v zápasech, jako jsou tyhle, rozhoduje každý detail. A jak stanovit hranici, kdy je a kdy není správné si MTO vzít? To prostě nejde.
Reagovat
Malda
Teď ráno jsem poslouchal na eurosportu nějaký pozápasový rozhovor s Vikou a komentátor to přeložil stylem, že "ZA STAVU 5:4 JSEM POTŘEBOVALA NĚJAKÝ ČAS, ABYCH JI DOSTALA MIMO RYTUMS", úplně takhle doslova to asi neříkal, ale bylo to v tom duchu. Nevím kolik se do toho překladu dostalo informačního šumu, ale diametrálně odlišné to být zase nemůže. Takže mi přijde vrchol drzosti, že to Vika ještě takhle prezentuje. A přeci pokud by si vzala lékařské ošetření kvůli bolesti na prsou, kterou před tím nikdy nepociťovala, tak pochybuji, že by se vracela ještě na kurt. Vždyť tady se může jednat o něco závažného a "nějaký" grand slam jde stranou. Vidím to jako taktický tah z její strany! :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimava diskuse kolem MTO Azarenky:

Azarenka si v rozhovoru pro britsky ES stezovala, ze mela bolesti na prsou, proto potrebovala MTO a pomoc lekaru a opustit kurt.
Takze Britove ted rozebirali tuto situaci velmi zajimave.
Pro ne to byla celkem absurdni situace. Chybi jim tady jasna deklarace - na jak dlouho muze hrac opustit kurt. Pripustili, ze bylo hodne horko, takze jiste, hrac by mohl mit problemy, jenze podminky jsou stejne pro obe hracky. Pro ne je absurdni, ze hracka si opusti kurt na 10 minut, kdyz ji chybi par micu do konce zapasu, z duvodu, ktere stejne nikdo nemuze potvrdit na miste, ze jsou vazne a pokud by to bylo fakt vazne, tak hrace odvezou.
Takze pripousteji, ze mohla byt nervozni a takova nervozita a stres muze mit vliv i na fyzicke procesy a tim i pocity, ale dale se hezky ptaji... Ale kdo je nema? Kdo neni nervozni v semi GS? Koho na prsou netizi, kdyz je par micu do konce semi, nebo v tezkych situacich v zapase? Tohle muze mit klidne i hrac, ktery konci karieru a ma zkusenosti...A dalsi otazka britu - A z toho duvodu tem hracum nechame 10 min v satne pro sebe pred koncem nejakeho zapasu, aby se uklidnili?...asi ne...a jestli ano, tak by melo byt takove pravidlo pro vsechny...coz je trochu absurdni.
Osobne si rikam: MTO, rikam si jasne, samozrejme, aby mohli hraci ihned pomoct, pokud mu neco je. Ale pokud lekar nezjisti na miste zadne vazne problemy, ktere by opravdu hrace ohrozovaly na zivote a vaznemu poskozeni zdravi, ihned kontumacne hrac prohrava, a zakaz ucasti na dalsim GS. Jenze ted by bylo plno otazek, co je ohrozeni a co ne...Takze bych to zakoncil asi takhle: MTO zrusit, jen mit pripravene lekare, aby mohli zasahnout, pokud si hrac zlomi nohu, prestane dychat, bude krvacet a tak...Pokud neexistuje moralka, nemuze existovat MTO v takove podobe jak je.
Reagovat
smazaný uživatel
A já bych klidne povolil jeden + 3min. time-out, takže by přestávka byla 5minutová. A ten může hráč vyplnit jak chce. Ošetřováním, čtením knížky, líčením, ...
Reagovat
smazaný uživatel
:) To zni rozumne. Proste by se to nenazyvalo MTO, ale treba Free Time, takove FTecko:) Jo, jsem pro:) Ale jasna deklarace casu jak pises:)
Ale jeste s jednou podminkou! Zadny rucnicky na kurtu:D))) Ja myslim, ze ty prestavky po 2hrach jsou dostatecne dlouhe na to, aby se hraci mohli s temi rucniky i posmajchlovat, kdyz je tak miluji:)))
Reagovat
VlS
S tím souhlas
Reagovat
Fandina
Podle mě je smyslem přerušení na ošetření čas na případné situace při nečekaných zdravotních problémech. A to se může stát i když nepravděpodobně, ale může i několikrát za zápas. To by pak nemělo jedna pouza vůbec smysl. A jak známo, když chce někdo podvádět, udělá to stejně. Tomu lze předcházet pak jen tím, že nebude žádná možnost přerušení.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s těmi ručníky. Je to obrovský nešvar, který se rozmohl a hráči si toho zvykli využívat, a přiřadili si to ke svým rituálům mezi výměnami a k získávání času. Mají potítka, čelenky, čepice, muselo by jim to stačit. Někdy nemá hráč ani potítko, ale ručník vyžaduje po každé výměně.

K tomu MTO - nejhorší je, že to těm ostatním, kteří žádají MTO opravdu pouze ve chvílích, kdy něco nastane, kazí pár nemorálních borců a borkyň, kteří to zneužívají. Proto se jako řešení tohoto nešvaru nabízí nějaká radikálnější změna pravidel MTO.
Jasně, pokud neexistuje morálka u všech, bylo by záhodno s nastavením pravidel pro MTO něco dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že těch 5min. by pro hráči se zdrav. problémem mohlo stačit. Nedá-li se dokupy nebo má problém podruhé, tak pápá. Přitom by to tak nerozhodilo protihráče v laufu.
V hokeji se berou taky time-outy a celkem to přispívá k dramatičnosti utkání.

Třeba dneska by Davidovi pomohl takový timeout, aby se zklidnil a pomohlo by to zápasu.
Reagovat
Fandina
Já bych zase ručníky nechala, tak se tím zdržovat nedá a když tk stejně máme limit a když to je možné, tak proč nenechat hráče se usušit, někdo se víc potí, jiný ne a zpocené oblečení na sobě snad nikomu nepřejeme. Pokud tam podavač míčku stojí tak proč ne s ručníkem, samozdřejmě v rámci limitu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, souhlasím, těch pět minut by byla taková zlatá střední cesta a soupeře by to tolik nevyvedlo z rytmu. Některé ty MTO jsou některými vybírány čistě účelově, a takticky. A to je s prominutím hnus velebnosti!
Protože i v současné době, když je někdo stejně hodně zraněný, nebo mu něco je, nestačí většinou stejně ani těch stávajících 10 minut a další využití MTO nemá a musí si postačit při pauzách mezi gemy.
Reagovat
smazaný uživatel
Time Out by byl super:) Kdyz tak nad tim ale premyslim, tak Time Out je sice ve vicero sportech:), ale vetsinou kolektivnich.
No, nektere individualni sporty tohle asi praktikovat nemohou, ono brat si v behu na lyzich na 15km TO - tak to se asi dost tezko jako pravidlo zavadi:D)))) Tam, kdyz mas problem, tak cus...tam kdyz lehnes nekde v lese, tak nez k tobe vubec prileze ten zdravotnik, toz to nejaku chvilku i trva:)
Ale na druhou stranu v plazovem volejbale Time Out maj:) A debl se hraje vlastne i v tenise:) Takze se Time Out i nabizi, nakonec je to i micova hra :D) a da se to realizovat:) A v ramci toho by bylo i to osetrovani...Bylo by to zajimave, treba Wawrinka x Djoker, Djoker si bere TO pred druhym svym matchballem:D)))) Myslim, ze by to nejen pridalo na dramaticnosti, ale komenty na TP by se jeste tak min. zdvojnasobily:D)))

Jinak pro mne stale Kralovnou MTO zustava Marion:) To je chodici Legenda:) Jine se maji stale jeste co ucit...
Reagovat
smazaný uživatel
V bězích žádné time outy neřešíš. Prostě zamakáš a než tě ostatní doběhnou, tak spočneš.
Takový timeout ve skocích by byl zajímavý. To by ale musel Matrix povolit.
Reagovat
smazaný uživatel
V bezich na lyzich by to bylo nahodou super. Si to predstav... Vsichni maji v usich sluchatko napojene na centralu, behem behu bezec zahlasi TO, a centrala ihned zastavi vsechny bezce dokud nevyda povel kontinuace, samozrejme na trati tak 500 pomocniku, kteri je koriguji, hned mas 500 pracovnich prilezitosti pro studenty, jak si mohou vydelavat na studia... Pri poctu 100 bezcu, kdyby kazdy vyuzil jeden povoleny 5 min. TO behem zavodu, tak se zavod protahne na takovych peknych 8 hodin navic slusne zabavy. Rekl bych, ze doping by se uz prestal resit:D)))) A byla by z toho jeste velmi zajimava jednodenni bojovka, kterou by sportovni TV davali v malym okne behem celeho dne a ve vyznamnych chvilkach vstupovali s aktualnim denim ze zavodiste.
Nejlepsi by byly situace TO, kdyz by byli nejaci zavodnici tesne pred cilem. Nekdo by uz videl, ze tezko stiha, tak tesne pred dobehnutim soupere zahlasi TO:D)))) Ten by par metru pred cilovou lajnou mohl meditovat jak to pekne doklouze, a ten co nestiha by meditoval, jak tech 5m rychle stahnout po povelu ke kontinuaci.

Ale ovsem ve skocich na lyzich, to je uz jinej level:D)))
Jedno reseni se nabizi, s tim, ze obejdes matrix. presunout skoky do haly. Ve vzduchu jak borec leti, a na priklad ma ty zdravotni problemy treba s dychanim, ze... tak zmackne spec. dalkove zarizeni v rukavici, tim spusti TO, kdy se zapne magneticke vlneni...takze nejake zmeny by to potrebovalo, mag. hala, magneticke kombinezy...atd, nebo jina cesta. V kazdem pripade tomu rikam poradna VYZVA:D)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Když ono je to s těmi ručníky také takové dvojsečné. Jsou samozřejmě hráči, kteří se potí daleko více než jiní a otření ručníkem jim pomůže. Pak si ale zase jistě všímáš hráčů, kteří evidentně ručník po každé výměně nepotřebují, ale prostě si to otírání se, zařadili mezi své rituály.
Propocené oblečení samozřejmě nikomu nepřeju. Ale ten ručník jim nepomůže v tom, aby neměli propocené triko nebo trenky. Já bych jim ponechal možnost otírání mezi gemy, nejenom o pauzách, ale mezi jednotlivými výměnami ne. Vždyť si kolikrát všimni, že např. přijde hráč po pauze, dá eso, a ihned se otírá ručníkem.....To si myslím, že je opravdu zbytečné. V dřívějších dobách a i třeba za Samprase, Agassiho, Beckera to nebylo vůbec ve zvyku, aby se stále otírali. A také hráli ve vysokých teplotách dlouhé zápasy.
Reagovat
Fandina
Já bych ty ručníky nezakazovala jen z praktických důvodů Představ si sám sebe, že s tebe leje pot a nemůžeš se utřít. Každý jsme jiný a jsou věci, které si nevybíráme a uznej, že utřít se občas potřebuje každý. Samozřejmě, že pokud by ty ručníky nebyly na kurtu povoleny, nikdo by se neutíral. Rituál může být všechno, pro někoho ručník, pro jiného výkřik, pro třetího driblink. Kdo má tendence k rituálům, bude je dělat tak jako tak. Něco si najde. Kdo ne, ručník ho k tomu nenavede.
Reagovat
George_Renel
vyhrála balkánskou fintou. Co více k tomu dodat....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak začnu tím lepším a tím, co jsem viděl...

Vika - Sloane: Zapnul jsem to za stavu 2:1 v 1. setu. První set byl od Viky skvěle odehraný a zvládla ho naprosto v pohodě. Při jejím servisu to byly rychlé gemy, naopak o podání Sloane se skoro pokaždé bojovalo. Vika dokázala třikrát brejknout a bez problémů získat první set poměrem 6:1... Druhý set začal taky dobře. Vika vedla 2:0, jenže nepotvrdila brejk a Sloane srovnala na 2:2. Doufal jsem, že se nebude opakovat historie zápasu mezi Sloane a Serenou. Když Vika brejkla na 4:2, zase to vypadalo dobře. Jenže znovu se Vice nepovedlo potvrdit brejk a to samé se opakovalo ještě jednou. Za stavu 5:3 měla Vika pět mečbolů, ale nedokázala toho využít. Některé z nich byly zahozené po zbytečných chybách... Pak si Vika vzala MTO, což už je tady rozebíráno (nic jiného jsem ani nečekal :D). Já vám ale dopředu říkám, že se s nikým nebudu dohadovat. Jenom vám k tomu něco řeknu: Čekal jsem, že Vika si ten MTO vezme dřív, protože tam chvíli měla nějaký problém s kotníkem. Ale teď na twitteru jsem zachytil, že důvod toho MTO byla bolest v oblasti hrudníku a Vika nějak hůř dýchala... Víc vám k tomu neřeknu, ale jedno vím jistě. Jak se Vika cítila, to ví jenom ona sama. Já myslím, že úplně všechno v pořádku nebylo. Proč si to myslím? Po konci zápasu se Vika neradovala jako obvykle, což je při postupu do finále grandslamu divné. A taky mi přišlo, že Vika nebyla tolik nadšená jako obvykle, když se po zápase podepisovala do kamery. Vždycky se podepíše a potom zamává. Dneska se jenom podepsala. Nevím, ale z těchto reakcí mi přišlo, že tam prostě nějaký problém byl. Normálně by Vika měla úplně jinou radost... Ať chcete nebo ne, na vyžádání MTO má každý právo za jakéhokoliv stavu. Serena včera říkala, že v této fázi turnaje už má nějaké zdravotní problémy každý. Já jsem taky nenadával Světlaně, která si v osmifinále proti Caro vzala MTO ve 3. setu, když měla Caro navrch. Takže asi tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Jediným faktem zůstává, že Vika postoupila naprosto zaslouženě a nějaký MTO v tom vůbec nehraje roli. Škoda, že Vika neukončila zápas už za toho stavu 5:3. Nemuselo by se to tady vůbec řešit... Sloane podle mě nepodala moc dobrý výkon. V tom 2. setu už hrála lépe a některé momenty měla povedené, ale celkově vzato udělala hodně chyb... Sloane má na grandslamové finále ještě hodně času.

Masha - Na Li: Neviděl jsem, takže nemůžu hodnotit. Jenom jsem slyšel, že Na Li podala životní výkon, který se jen tak nepovede... Mashy je mi samozřejmě líto. Ale tak to prostě někdy bývá, že to celý turnaj jde skvěle a pak přijde jeden nepovedený zápas. Stalo se to už hodně hráčkám... Na Li jsem rozhodně nepodceňoval, protože v dosavadním průběhu AO neztratila ještě ani set a pořád je to hráčka, která patří mezi největší favoritky hned za tou první trojkou. Na to se možná trochu zapomíná... Můžu jenom souhlasit s tím, co Masha řekla po zápase. Ona se z toho určitě brzy vyspí a bude svým fanouškům dál dělat radost. O to se vůbec nebojím. :) Jinak se přiznám, že taky moc nemusím ty prognózy a tipy, co se pořád dělají. Napřed všichni říkali, že vyhraje Serena. Když Serena vypadla, všichni říkali, že vyhraje Masha... Já radši nikdy netipuju, protože nechci nic zakřiknout a vím, jak je to ošidné. Tyhle tipy jsou spíš takové "polibky smrti". Žádné hráčce to v ničem nepomůže... Sice si nemyslím, že by Mashu nebo Serenu rozhodila pozice favoritky, ale někdy je lepší být nenápadný a spíš v závěsu za těmi největšími favoritkami. To je přesně případ Na Li. Líp se hraje zpravidla tomu, od koho se tolik nečeká...
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně jsem nepodceňoval soupeřky, ale přiznávám, že jsem se začínal těšit na finále Vika - Masha. Takže jsem po dnešku trochu smutný... Ale pořád mám ve finále komu fandit a to je důležité. Je mi jasné, že 99% tenisportálu teď bude fandit Na Li. :D Jak říkám, já se s vámi o ničem dohadovat nebudu... Nedivil bych se, kdyby po dnešku byla Na Li favorizovaná. Trochu mě zneklidňuje, že Na Li porazila dvě hráčky z Top 4, zatímco Vika nehrála ani s hráčkou Top 20. Ale pokud Na Li nezopakuje svůj životní výkon a Vika bude hrát koncentrovaně, tak věřím, že to dobře dopadne... Obvykle nedávám svým favoritkám rady (protože tomu prd rozumím :D), ale kdybych byl Viky trenér a měl jí říct poslední slova před zápasem, tak řeknu: "Viko, neboj. Hlavně koncentrovaně!" No, trenér ze mě asi nikdy nebude (naštěstí)... :D
Reagovat
George_Renel
To víš,když vyhraješ podpásovkou, tak i ta radost je taková poloviční.....
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevím, kolik lidí tady pamatuje ty časy, ale tvůj rozbor mi připomněl dávno zaniklou "buržoazní pavědu" nazývanou kremlinologie. Vzhledem k absolutní neprůhlednosti dění v tehdejším Kremlu (pro nepamětníky - sídlo Ústředního výboru Komunistické strany Sovětského svazu, tedy místo, odkud se fakticky vládlo celému východnímu bloku) začali tehdy na Západě vznikat experti, snažící se i z nepatrných informací, jež prosakovaly ven, a často i z pouhých gest a výrazů předních funkcionářů KSSS usoudit, jaké jsou v Kremlu vnitřní poměry a jestli se třeba Sovětský svaz nechystá zahájit třetí světovou válku.

Česem se z toho skutečně stalo poměrně rozvinuté odvětví na rozhraní psychologie, sociologie a věštectví. Jó, to bejvávaly (na koleji) časy...
Reagovat
smazaný uživatel
George: Vika byla lepší a vyhrála naprosto zaslouženě. Nebo jsem se snad díval na jiný zápas?

Stan: Díky, zrovna dneska píšu test z dějin... :D

Tohle je moje poslední reakce v tomto vlákně... Mám důležitější starosti. :)
Reagovat
spaniel
Jen utec. Znovu se potvrdili, ze fandis tem nejnesympatecitejsim hrackam a tva obhajoba ve stylu, toto je muj nazor, nereagujte, pac ja stejne uz reagovat nebudu, tak zo je proste parada. Doufam, ze dostane ve finale 2 kanary a pak ji muzes analyzovat.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to monty vidí jinak. Azarenka využívá díru v pravidlech. Presumce neviny platí. Tak co? Zbývá jenom tlačit na změnu pravidel a ignorovat Azarenku.
Reagovat
pepin
Velice dobré a vše vystihující dva příspěvky. Opět se potvrdilo, že spisovatel nemá ani kousek sebekritiky, popisuje to co se mu hodí přestože to většina lidí sem chodících viděla. Všichni jsme viděli jak ji australské publikum miluje, myslím Viku, za to co předvádí, jaký sklízí aplaus a jak by ji lidi nejraději vypískali.
Reagovat
Karolko2
Azarenka se neradovala,protože publikum na ni bucelo a pískali za jeji "sportovní"chování.
Asi tak
Reagovat
George_Renel
Tak nevím. Ale každý píšeme o něčem jiném. Přece to, že je někdo lepší mu zezavdává právo automaticky zvítězit pomocí křivárny. Když lepší mančaft vyhraje nafilmovanou penaltou, tak to snad stále ještě mohu nazvat křivárnou. U tebe však, jak se jedná o dotknutí se tvých model, je pro ně povoleno vše. Vzpamatuj se. Život je o něčem jiném než o krásných tenistkách. Třeba na to časem dojdeš. Jo a poslechni si pozápasové iterview. Bude to pro tebe poučné procitnutí.
Reagovat
VlS
A tak Monty tam nehrál, takže sebekritika není na místě, kritický pohled by na místě byl :-)
Reagovat
pepin
Ty víš jak jsem to myslel.
Reagovat
Elrondin
lépe ten den ani nemohl začít. Na Li si s Mášou sakra věděla rady, diktovala tempo a nenechala jí, aby se dostala do hry. Stále jsem čekal, že Mášu něco nakopne a vrátí se do hry, ale tentokrát na to nebylo. Tak teď ještě udělat ten poslední krok, doufám, že proti Vice přijde vrchol turnaje. Come on Chinese dragon lady!
Reagovat
gigin
Ty mne neštvi, holomku!!! :DDDD Tak jsem to měl v TPL krásně rozehrané :DDD
Reagovat
Elrondin
Nech mi taky trochu radosti Gigine, vždyť máš jako vítězku Viku ;o)
Reagovat
freeteepek
Připomínám, že Li Na měla před turnajem kurz na vítězství 27! Ještě, že jsem dvacku vsadil. Ve finále budu mít svoji favoritku:-) Kdo by to byl řek? Trochu mě ale naštvala, že hladce přejela Šarapovovou. Sázel jsem na výsledek 2:1 pro jednu či druhou stranu. Maria opět předvedla, že její primitivní hra není konkurenceschopná, pokud narazí na hráčku, která dokáže klást účinný odpor. Ona prostě, stejně jako Petra Kvitová, nemá alternativu. Prostě to furt mydlí a většinou to jde, protože většina soupeřek už je z ní předem podělaná...Doufám, že si dala po zápase pár svých úžasných kendíků. Nepochybně jsou dobrý na nervy:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to máš přes půl mega v kapse. Gratuluju!
Reagovat
smazaný uživatel
Každá korunka dobrá. A mohu jen souhlasit, Máša dnes za celý zápas nestihla vyjít z údivu (a bylo nás asi víc), jak dokonale je také možno zahrát. Věřím, že až Li jednou skončí s tenisem, dnešní zápas bude z těch, kvůli kterým tomu obětovala čas ona i její okolí. Zlatý fond tenisu. A Mášenka na to prostě nemá alternativu, hraje-li normálně na plný céres, umí ještě navíc zapojit na turbo, ale v těch horkých podmínkách nebyly její míče ani tak prudké, a především nebyly přesné. Tady hlavně potřeba zatleskat Li, Máša toho zase tolik nepokazila, ale prostě ta alternativa, o které píšeš, jí chybí.
Reagovat
rib
nejsem fanda Viktorie, o její smyslu pro fair play nemám valné mínění už dávno (myslím hlavně účelové odstupování z turnajů atd...) To, co předvedla dnes, mě v tom utvrdilo. Vsadím se, že jí nic není. Je škoda, že za takové zneužití medical time nemůže být nějak hráč potrestaný.
Reagovat
rib
nejsem fanda Viktorie, o její smyslu pro fair play nemám valné mínění už dávno (myslím hlavně účelové odstupování z turnajů atd...) To, co předvedla dnes, mě v tom utvrdilo. Vsadím se, že jí nic není. Je škoda, že za takové zneužití medical time nemůže být nějak hráč potrestaný.
Reagovat
smazaný uživatel
No je vidět, že Hekna se vytáhne jen na slabé soupeřky, které navíc drtí hlavně tím nesportovním, k smrti nepříjemným ŘEVEM!!!! Dalo se čekat, že až konečně bude hrát proti dobré hráčce, bude mít PROBLÉM. Zase měla vynikající los, už je to dost podivné!!!!! Vika mi přijde taky dost falešná, stejně jako Hekna, moc je nemusím, hlavně kvli tomu nesmírnému řevu a moc se mi nelíbí ani vzhledově ani pohavově. NA LI SUPEEEEEEEEEEEEER, doufám, že to vyhraje!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
"Zase měla vynikající los, už je to dost podivné!!!!!"

Můžeš mi říct, na jakém GS měla dobrý los?
Reagovat
Reti64
Samozřejmě, je ještě hodně mladá a půjde nahoru, ale mně se její styl moc nelíbí. Není moc agresivní, hlavně nekazit. Wozniacká a Radwanská s podobným přístupem sice došly daleko, ale nikdy nevyhrají GS. Mám mnohem raději tvořivější a agresivnější pojetí.
Reagovat
rib
to ji asi moc nesleduješ, obvykle dává dost rány, hlavně z forhandu a taky pak jde na síť. Není to žádná obranářka a umí dát pecku jako Serena. Moc se mi líbí její přístup, hraje v pohodě, nevzdává se...
Reagovat
dadaft
rozená útočnice to není, souhlasím.
na druhou stranu - umí si počkat a pak býr nekompromisní (hlavně z forhendu).
Reagovat
spaniel
Lukasenkova skola fair play. Doufam, ze ji Na Li nalozi.
Reagovat
smazaný uživatel
))) přesně, navíc to neudělala poprvý, ta běloruská hekna. Li Na je sympo, pome ! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:(((
Reagovat
smazaný uživatel
Šťastný za výhru Viky, ale to co provedla s tím medical time, to mě fakt vytočilo. Mrzí mě, že se někdy zachová opravdu stupid. Sloane je hvězdou budoucnosti, perfektní turnaj z její strany.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň bude o hekání méně :)
Reagovat
smazaný uživatel
... ten MT za stavu 6:1, 4:5 od Viki to je zas podraz. Moc dobre vi ze to tak mladou holku vykoleji! Sama nedokazala promenit 5 MP pri svem servisu a pak si vezme hned MT. To je náhoda!!!
Reagovat
smazaný uživatel
.. aj je to zde, konec! :)
Reagovat
rib
souhlas, byla to pouze finta, nic jí není...
Reagovat
VlS
Já bych MT zrušil. Je to většinou akorát taktika a pokud to není taktika, tak zraněnej hráč stejně prohraje (viz Serena včera). Prostě hrej nebo se běž léčit.
Reagovat
smazaný uživatel
To je zase ohormně jednoduchý postoj ve vzteku ze zápasu. Je pravda, že je MT často používán k prasárnám, ale někdy může i pomoct. To když měl Monfils třeba puchýř, tak si ho měl zavázat sám? Někdy má hráč prostě drobný problém, který se dá vyřešit a není třeba skrečovat.
Reagovat
Reti64
:) MT k prasárnám? Sex v průběhu zápasu? Zajímavé...
Reagovat
Fandina
tomasinho ... já s tebou souhlasím v tom, že někdy to ošetření je nezbytné a mnohdy i nutné vzhledem k tomu, že se jedná o zdraví, bez ohledu na výsledky ve sportu.
Proč ale píšeš, že VlS reaguje ve vzteku?
Reagovat
Fandina
... nééééééééé sex není prasárna ... úsměv
Reagovat
VlS
A ty si puchýř neumíš zalepit sám? Já jo a mockrát jsem to dělal (hlavně při práci s lopatou). To není vůbec z žádného vzteku, já mám tenhle názor dlouhodobě a už jsem ho tady psal několikrát i dřív a v souvislosti i s jinými hráči (hráčkami).
Reagovat
Stan_Borowitz
VlS má sice naprostou pravdu, ale bohužel je to neprůchozí. Takže na MT budou i nadále doplácet ti, kteří hrají fair play, a naopak jej zneužívat ti, kdo chtějí vyhrávat za každou cenu. Jak dnes krásně předvedla Viktorie Fjodorovna.
Reagovat
gigin
Sice je to k nevíře, že to píšu - Tipsa taky.
Reagovat
Reti64
Fandina: máš pravdu, ovšem že néééééééééééé :)
Reagovat
rib
donedávna to přece tak bylo, jak tu někdo píše - buď hrej nebo se běž léčit, žádný MT. A šlo to, vše bylo na hráči, žádné finty (jak někdo vtipně nazval "balkánské"), oddechy, vyvádění soupeře z tempa... Tak proč se k tomu nevrátit, to by hlavně Djoko měl po žížalkách...
Reagovat
Heather_Fedex
pro mne azarenka vzdycky byla a vzdycky bude bad looser. ona proste neumi prohravat. je tak arogantni, ze jde na nejaky pidi turnajik, tam schmatne startovne jen aby nahrabala body a nedostala pokutu. tam odehraje 1, maximalne 2 zapasy a pak se na to obvykle vybodne. a kdyz se ji v zapase nedari tak zkousi takovehle teatre.
jakziv jsem nezazila, ze by maria mela tohle za potreby. ja dokazu uznat chyby na marusi, ale co se tyce charakteru je uplne nekde jinde, nez bieloruska princeznicka
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak když se třeba chlap rychle udělá a na ženskou se vykašle, tak to prasárna je :-) (pro rejpaly - může to být samozřejmě i obráceně, ale upřímně - kdy naposledy se vám to stalo?)

Ale souhlasím s tebou a dovolím si parafrázovat známý výrok Woody Allena - když se dělá pořádně, tak sex rozhodně prasárna není!
Reagovat
gigin
Proč do toho taháš Djokoviče??!! On je tím nějak známý na okruhu??
Reagovat
Stan_Borowitz
To je závan časů minulých... dřív to dělal, to musíš uznat i ty. Dnes to ale rozhodně nemá zapotřebí. Stačí se koukat, jak teď drtí Ferrera.
Reagovat
gigin
A jo takhle.. tak to jo :)) Jinak ano, zatím v klidu :)))
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz tak samozřejmě, že myšleno pěkný sex až erotika ne bezohledné a sobecké jednání, které lze aplikovat kdekoli, ve sportu, v životě a při vlastním sexuálním aktu také. Nicméně, to by nám vysvětlil spíš sexuolog, jestli právě sobecký přístup není tím průvodním jevem největšího uspokojení se a také to slovo prasárna proč se tak spojuje s tím sexem. Ale nahoře jsem myslela krásný sexuální zážitek, ne něco nepatřičného.
Reagovat
rib
No ještě mám v paměti zápas našich se Srby v Bělehradu, kde Nole předvedl své bálkánské TEATRO GRANDE až donutil celou arénu skandovat "Nole, Nole, POMOC BOŽE".. A těsně předtím se zrovna myslím Tomáš dost chytal a aréna byla tichá. Naposledy očividně svoji fintu použil ve finále USO proti Andymu, tam mu to ale nezabralo, i když se vážně snažil...
Reagovat
rib
bylo to semifinále DC, s těmi našimi, za stavu 2:1 pro nás při zápase Tomáš vs Djoker
Reagovat
smazaný uživatel
Wow. Tak snad zvládne i finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Li jsem s Radwaňskou neviděl, ale tedy v tomto zápase s Mařenou vytřela kurt. Máša se ani jednou nedostala na vítěznou vlnu, na returnech mizerný timing, cokoli jí Li nasypala až k base-lině (a že toho bylo), to nestíhala, když přidala na síle, Li vrátila, navíc na big-points Máša navzdory útočné taktice, vždy hrála spíš defenzivně, a kazila. Dohromady s tím horkem, od Mášy spíš podprůměrný výkon, zato Li hrála svůj top tenis, o mnoho lépe už to myslím ani nešlo.
Reagovat
dadaft
přesně. perfektní délka úderů a Maria si s tím často nevěděla rady...

Kuznetsova - Wozniacki
Ivanovič - Jankovič
Azarenka - Hampton
Li - Sharapova
(pro mě zatím nejlepší zápasy turnaje)

ale doufám, že vrchol teprve příjde. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist